AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 14:58

Leao 28 mil sa bonusima. Nije loše.
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2019, 16:49

A dobro yebiga, logično je da izlazni transferi koče dolaske novih igrača, realno mi smo doveli 3-4 igrača, platili pare za neke igrače od prije (tipa Kessie, a možda i za Silvu), a prodali smo samo Cutronea čiji transfer, finansijski, može pokriti možda 20-30% deficita koji je stvoren kupovinom novih igrača i plaćanjem starih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 17:00

Nije baš tako. Cutroneov transfer je pokrio skoro sve ulazne transfere za ovu godinu. Pisalo je nedavno o tome i prednosti potpisivanja ugovora na 5 godina. Svi ovi igrači što su kupljeni amortizuju se kroz 5 godina tako da ovu godinu opterećuje samo 1/5 ukupnih ulaznih transfera. S druge strane kompletan iznos od prodaje Cutronea je kapitalna dobit ove godine jer se radi o igraču iz vlastitog pogona.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2019, 17:15

Čekaj stani, kakve veze ima ugovor igrača sa isplatom prilikom transfera?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 17:16

Ne govorim o isplati. Nemamo mi problema sa isplatom. Govorim o FFP i kako on gleda na sve to.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 avg 2019, 17:16

Kessie će prvi put nakon dolaska u Milan igrati pid vodstvom profesionalnog trenera. A svi znamo kako je igrao u Atalanti. Tako da njega prodati sad kad napokon Milan ima trenera sa vizijom i znanjem, je glupost.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2019, 17:20

muxa je napisao/la:Ne govorim o isplati. Nemamo mi problema sa isplatom. Govorim o FFP i kako on gleda na sve to.
Ja govorim o isplati brate, na Benasera, Krunića, Leao-a, Duartea i Thea smo potrošili, lupam 80 miliona, Cutru smo prodali za 20, pa zato kažem da njegov transfer pokriva dio troškova koje smo imali, i zato moramo prodati još nekoga da bi doveli nekoga, jer mi zadnje dvije godine konstantno poslujemo u minusu (i to prilično velikom) što se tiče transfera, tako da nije ništa čudno što nam taj FFP jaše za vratom.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 avg 2019, 17:33

FFP ne funkcioniše tako. Milan prodaje igrače jer mu nisu potrebni i mijenja ih drugim igračima. Silva je višak, i zato ga se žele riješiti, a Correa je odličan zato ga žele z Milanu. A Silvina prodaja ne može pokriti troškove transfer Correa. Jer jedan će otići za 25M max a drugi košta 45M i duplo veću platu će imati. Tako isto odlazak Susa ili Kessiea je stavr tehničkog izbora trenera, a njihovo mjesto će uzeti po mišljenju trenera korisniji igrač/i, vjerovatno skuplji od ove dvojice.

To ti je najbolji dokaz da FFP ne ide tako kako si ti zamislio.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2019, 17:38

Ma naravno da ne možeš u bobu pokriti sve transfere, ako već insistiraš da pojačaš i rekonstruišeš tim, logično da je da ćeš više trošiti na transfere nego što ćeš zaraditi od istih, al' mi smo zadnje dvije godine stvarno osjetno više trošili (pa ako nismo jedno 150 miliona u minusu, evo glava) na rekonstrukciju tima, a u biti ga nismo uspjeli rekonstruisati i još uvijek tapkamo u mjestu, a sve više i više ulazimo u minus.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 avg 2019, 17:43

Milan će tek 2022 ponovo biti pod istragom UEFAe, kad će morati dati izvještaj šta su uradili u tom periodu. I ako se ne bude sve poklapalo, slijedi kazna.

Sad je bitnije da Boban i Maldini završe merkato na pravi način. Vjerujem da nas očekuje dolazak još 3 igrača. Dva vezna i SS(Correa).. A da će isto toliko igrača napustiti klub.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 18:02

Raonffa je napisao/la:
muxa je napisao/la:Ne govorim o isplati. Nemamo mi problema sa isplatom. Govorim o FFP i kako on gleda na sve to.
Ja govorim o isplati brate, na Benasera, Krunića, Leao-a, Duartea i Thea smo potrošili, lupam 80 miliona, Cutru smo prodali za 20, pa zato kažem da njegov transfer pokriva dio troškova koje smo imali, i zato moramo prodati još nekoga da bi doveli nekoga, jer mi zadnje dvije godine konstantno poslujemo u minusu (i to prilično velikom) što se tiče transfera, tako da nije ništa čudno što nam taj FFP jaše za vratom.
Nisi me shvatio. Naravno da je odliv novca veći, ali jedno je trošak (tereti fin rezultat te godine) a drugo odliv novca kroz novčani tok. Ko se razumije u finansije zna o čemu govorim. Za ostale ću pokusat ukratko objasniti na primjeru kupovine jedne mašine u firmi :) Ti kupiš mašinu i rok plaćanja je recimo 60 dana. To je max rok plaćanja po Zakonu bez obezbjeđenja nekog od sredstava osiguranja plaćanja. Ti tu mašinu od npr 100.000 platiš za 60 dana i imaš odliv novca, ali tih 100.000 nije tvoj trošak u toj godini. Knjigovodstveno se taj trošak rasporedi kroz amortizaciju na period od npr. 10 god i ti u prvoj godini imaš trošak od 10.000,dok se ostatak rasporedi na ostalih 9 godina odnosno broj godina eksploatacije mašine. E tako ti je otprilike i sa fudbalerima :)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2019, 18:17

muxa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Nisi me shvatio. Naravno da je odliv novca veći, ali jedno je trošak (tereti fin rezultat te godine) a drugo odliv novca kroz novčani tok. Ko se razumije u finansije zna o čemu govorim. Za ostale ću pokusat ukratko objasniti na primjeru kupovine jedne mašine u firmi :) Ti kupiš mašinu i rok plaćanja je recimo 60 dana. To je max rok plaćanja po Zakonu bez obezbjeđenja nekog od sredstava osiguranja plaćanja. Ti tu mašinu od npr 100.000 platiš za 60 dana i imaš odliv novca, ali tih 100.000 nije tvoj trošak u toj godini. Knjigovodstveno se taj trošak rasporedi kroz amortizaciju na period od npr. 10 god i ti u prvoj godini imaš trošak od 10.000,dok se ostatak rasporedi na ostalih 9 godina odnosno broj godina eksploatacije mašine. E tako ti je otprilike i sa
fudbalerima :)
Razumijem šta pišeš, ja sam to onako šturo napisao zbrajanjem i oduzimanjem cifara, ti si malo više ekonomski i preciznije sve odradio :D

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 avg 2019, 18:42

rope11 je napisao/la:Ako ga ne prodaju večeras do 6, ništa od njegove prodaje. A prema svemu sudeći, ni ovako nema ništa od njegove prodaje, ali za 3 i po sata ćemo i zvanično zaključiti da ostaje.

Susa ni Allah ne može prodati. Može biti koristan za rotacije, ali bih radije tih 30 miliona uložio u pravog veznjaka koji neće nestajati sa terena u novembru svake božje sezone.

Correa je direktno vezan za Silvu, ali tek njega ne možeš nigdje prodati. Baš će biti sranje ako propustimo dovesti veznjaka I napadača jer prethodno nikoga nisi mogao otjerati, nikome se nigdje ne ide. :roll:

Garant ostaju Laxalt, Strinić, Biglia, Samu i sva ostala beskorisna družina.
Znamo svi da hoces ispasti faca ili znalac ali bih te lijepo molio da malo razmislis prije nego sto ovako nesto napises. Ima nas, koje ovakvo tvoje pisanje najdublje vrijedja. Vjerski.
Hvala.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 avg 2019, 18:46

Ako te vrijeđa, isključi internet i odyebi u Maoču.

Imam pravo pisati šta hoću. :beba:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 avg 2019, 18:54

Vidi se kakav je čim mrzi Modrića na nacionalnoj osnovi i radi toga ga nece u Milanu...takvim osobama u inat treba po svetinji :D

Milan za promjenu skroz smisleno.
Mogu zamislit na šta bi ekipa licila da je prva postavljena uprava odlaskom Berluskonija radila sa ciljem i planom.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 08 avg 2019, 18:57

:puke:
pocasni precjednik @ FK Formula

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 avg 2019, 19:05

:twisted:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 08 avg 2019, 19:05

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 avg 2019, 19:19

Ali zato nije problem pichkarati. Prava autohtona bošnjačka muslimančina na baterije. :urnebes:

Kako rekoh, ako ti smeta isključi internet, ne namjeram se nikome povlađivati i podilaziti, a pogotovo ne takvim poput tebe.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 19:19

Nema potrebe. Rope možeš izbjeći takve komentare, a ti Koraj pogotovo ako te vrijeđa takav komentar, kao što i mene vrijeđa, ne možeš odgovoriti na način na koji jesi.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.