Rekonstrukcija stadiona u BiH

rishovski
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 17:30

masinovodja je napisao/la:
kolko je tebi godina?
Ajd ne piši gluposti... Čelik nema još stadion od 20k,ali ovo ovakvo Bilino zeničani mogu napuniti ako klub bude isao u pravom smjeru... I kad se skrati liga na 10 klubova imat ćeš više derbija,više utakmica koja privlači publiku a ne da se igra sa selundrama i mjesnim zajednicama... Najveći problem ove države i jeste u tome što se ovdje sve predstavlja nemogućim a niko ništa nit radi nit pokušava,piju se kafe i gledaju zvezde granda i mlati o svjetskim zavjerama... Koliko god nekom bilo krivo iz bilo kojeg grada,Zenica je po infrastrukturi level iznad,od dvorane,stadiona,atletskog stadiona... U SARAJEVU obična trafika košta pola miliona... Pa je onda o stadionu Koševu suvišno i raspravljat,milijarda eura treba po ljudima koji vedre i oblače tim tamo kantonom... A koliko imam godina,dovoljno da sam bio na utakmicama i Denizlispora i Genta na Bilinom i utakmice kojima po atmosferi jedino moze parirati ona Zeljo - Newcastle... Sarajevo je najveći grad ima 4 ili 5 puta vise stanovnika od Zenice,ali isto tako ima i 5x manju zainteresovanost i za ZELJU I SARAJEVO... I u Zenici su za razliku ostalih gradova,karte najpovoljnije...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 17:45

rishovski je napisao/la:
kolko je tebi godina?
Ajd ne piši gluposti... Čelik nema još stadion od 20k,ali ovo ovakvo Bilino zeničani mogu napuniti ako klub bude isao u pravom smjeru... I kad se skrati liga na 10 klubova imat ćeš više derbija,više utakmica koja privlači publiku a ne da se igra sa selundrama i mjesnim zajednicama... Najveći problem ove države i jeste u tome što se ovdje sve predstavlja nemogućim a niko ništa nit radi nit pokušava,piju se kafe i gledaju zvezde granda i mlati o svjetskim zavjerama... Koliko god nekom bilo krivo iz bilo kojeg grada,Zenica je po infrastrukturi level iznad,od dvorane,stadiona,atletskog stadiona... U SARAJEVU obična trafika košta pola miliona... Pa je onda o stadionu Koševu suvišno i raspravljat,milijarda eura treba po ljudima koji vedre i oblače tim tamo kantonom... A koliko imam godina,dovoljno da sam bio na utakmicama i Denizlispora i Genta na Bilinom i utakmice kojima po atmosferi jedino moze parirati ona Zeljo - Newcastle... Sarajevo je najveći grad ima 4 ili 5 puta vise stanovnika od Zenice,ali isto tako ima i 5x manju zainteresovanost i za ZELJU I SARAJEVO... I u Zenici su za razliku ostalih gradova,karte najpovoljnije...
Zamisli skrate ligu na 10 a u ligi Mladost,Gosk,Orasje,klub x(iz Tuzle)Olimpic,i td....
Skracenje lige nece donijeti nista...nego rezultati,infrastruktura,uspjesi u evropi,i bolje finansije....
Pare rodjo.....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 17:55

Brcanskamalta je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
kolko je tebi godina?
Zamisli skrate ligu na 10 a u ligi Mladost,Gosk,Orasje,klub x(iz Tuzle)Olimpic,i td....
Skracenje lige nece donijeti nista...nego rezultati,infrastruktura,uspjesi u evropi,i bolje finansije....
Pare rodjo.....
Pa znas koliko je klubova tipa Goska,Mladosti,Olimpika proslo kroz ligu i gdje su sad? Nigdje... Ti klubovi traju toliko koliko treba vremena da se opere lova,Žepče,Posušje,Brotnjo itd... Ovdje nemas privatnik koji ce bacati milione narednih 20g i pravit klub... Tako ce Azmirov City da se ugasi,isto čeka Mladost Kakanj i Široki,jer male sredine nikad nece moci biti interesantne na duze staze... I cim imas manju ligu vise ce biti kvaliteta i vise love jer onda i sponzori budu okrenuti "vecim gradovima",a ovima iz Federalne i Rs lige ostaje da se snalaze kako znaju i umiju... Hrvatska je zivi dokaz koliko su napredovali i po pitanju infrastrukture i kvalitetu klubova,skracenjem lige na 10...

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 18:09

Hrvatska je nesto i uradila i za svoje klubove.
Oprosteni su svi dugovi...Jesu i podvukli crtu i izbacuju iz lige...i neka.
Borac i Celik kod nas imaju hiljade maraka duga za neki "ratni"dug za vodu struju porez i td..hallo....
Kako ce napredovat...
Odma i drugi klubovi se bune tipa Sarajeva...mi platili...
Pa sta ako su platili(a nisu platili oni al hajde)....
Ja sam za to da se svim klubovima oprosti dug...I uvede zakonski kolika je tolerancija recimo...500 milja...milion maraka dug(ukupni dug znaci a ne samo prema drzavi igraci porez blabla)...
Predjes granicu imas mjesec dana da dug prepolovis, ne mozes hajmo kantonalna tamam da je moja Sloboda...mrs...
Preoptereceni su klubovi dugom, para nema sponzora nema,drzavu boli k...za infrastrukturu....Pa neka daju nesto klubovima...moderan zakon o privatizaciji, oprost dugova nesto...
Iluzorno je u ovoj situaciju nesto ocekivat da klubovi sami urade.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 18:19

Brcanskamalta je napisao/la:Hrvatska je nesto i uradila i za svoje klubove.
Borac i Celik kod nas imaju hiljade maraka duga za neki "ratni"dug za vodu struju porez i td..hallo....
Kako ce napredovat...
Ja sam za to da se svim klubovima oprosti dug...I uvede zakonski kolika je tolerancija recimo...500 milja...milion maraka dug(ukupni dug znaci a ne samo prema drzavi igraci porez blabla)...
Predjes granicu imas mjesec dana da dug prepolovis, ne mozes hajmo kantonalna tamam da je moja Sloboda...mrs...
Preoptereceni su klubovi dugom, para nema sponzora nema,drzavu boli k...za infrastrukturu....Pa neka daju nesto klubovima...moderan zakon o privatizaciji, oprost dugova nesto...
Znam šta pričaš,znam da je iza Čelika stao grad i da su oni te dugove prema državi nekako riješavali i dogovarali otplacivanje istih... Kod nas lopovi i vode klubove,zajedno s menadzerima,i onda dodjes u bezizlaznu situaciju... Čelik je možda trebao onda ugasit klub kad su imali i ČELIK 1945 kao rezervni,nekad je bio i to plan,vratili bi se čisti u premijer ligu al eto šta je tu je... Ma samo je kod nas problem kad se klub zbog dugova mora ugasit,jedan Rangers su ugasili,pa eto vratio se... isto tako i Olimpija.. Palermo se zbog dugova prebacio u SERIU D... Samo treba država uzeti stvari u svoje ruke,po zakonu i ćao...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 07 avg 2019, 18:31

Brcanskamalta je napisao/la:Hrvatska je nesto i uradila i za svoje klubove.
Kako ce napredovat...
Oprostiti naravno ali vrati pare onima koji su platili
Sarajevo ljubavi moja!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 avg 2019, 19:33

rishovski je napisao/la:
kolko je tebi godina?
Nasa je sreca u nesreci sto je grad nastao na drugaciji nacin od skoro svih u drzavi, tj naglo sa ogromnim prilivom stanovnistva 130 000 za 40 godina..
Tom narodu je bilo potrebno izgraditi sve objekte, infrastukturu, poligone i sve moguce sto prije..Dovedeni su najbolji arhitekti Jugoslavije koji su planski gradili grad pa tako i objekte. Zbog tih postavki koje su dobro postavljene u osnovi od velikog rekreacionog sportskog parka Kamberovica do Bilinog polja a i poslijeratne izgradnje modernog atletskog stadiona i moderne skupe dvorane Zenica ima jednu od najboljih infrastruktura na Balkanu.
Da je grad nastao polahko kao svi drugi daleko u historiji vjerovatno bi i kod nas stanje bilo haoticno kao po cijeloj BIH. Ovako sada imas gradski park sa jedne strane Bilino Polje sa druge Arena i Atletski stadion a u sredini svi tereni od odbojke, tenisa, kosarke, sve osvjetljeno..to je neki splet pozitivnih okolnosti i zelje najboljih arhitekara Jugoslavije da pokazu da mogu izgraditi moderan grad uz zeljezaru.

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 19:52

Sreća pa rahmetli Smajlović nije razmisljao kao svi... kako nista ne moze i nema para :bih:

slika

slika

slika

slika

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 07 avg 2019, 21:29

Kakvi svi klubovi i 10-12 hiljada :D

Da je pameti ko što nije, Zrinjski bi na istoku napravio adekvatnu tribinu i sredio donji dio postojeće, tako da u vrh glave kapacitet stadiona bude 8.000 kako bi mogao ganjati kategoriju 4 nekad i kako bi i mlada reprezentacija mogla igrati nešto na njemu.

Velež hajd gura ovo svoje i na kraju će stadion upravo imati 8-9.000 mjesta, što je i više nego dovoljno.

Široki ima što mu je potrebno i narednih 50 godina nema potrebe za megalomanske projekte.

Željezničar ima plan za Grbavicu, i svakako će kapacitet biti prevelik. Sarajevu je Koševo preveliko, a i kad budu pravili stadion, mislim da će se utopiti u bespotrebnim željama za kapacitetom. Za oba ova kluba je stadion kapaciteta Bilinog Polja dovoljan.

Čelik ima Bilino i nema šta da mijenja.

U Tuzli će, kad naša djeca dočekaju stadion, to biti bespotrebno veliko. I njima je stadion od 8.000 bio taman.

Ostalim ekipama, ni u ludilu, ne treba ništa više. Recimo,onaj stadion u Ugleviku je sasvim ok i kapacitetom, da ga posadiš bilo gdje, u Gradačac, Travnik, ma bilo gdje.

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 23:22

Isključite malo te osjećaje, puna vam usta Zenice, a nikakvih rezultata.

Čelik ni u ludim snovima ne može puniti stadion 20k.
Može, da su džaba karte... ali ni tad stalno, nego par puta godišnje u nekim čudnim okolnostima. Pomirite se s tim.

Najbolje arhitekte Jugoslavije napravile infrastukturu,a ja nikad popodne ne mogu naći parkin u centru grada. Svi je8eni trotoari su popunjeni autima. Daleko je to od dobro organizovanog grada, gradski prevoz 0, grijanje katastrofa... zrak i zagađenost da ne govorim, smrdi non-stop, tipična bosanska žabokrečina.

Lajajne po "malim" klubima vam govori o tome kolike komplekse imate. Široki se raspada evo 25 godina, guši se, sutra će propast... a Čelik ovih 25 mu ne može parirat nipočemu, bukvalno, svake godine je ispred čelika... ali Čelik je "veliki", a Široki "mali"... aha, đesi šta ima...

Malo samokritičnosti nije na odmet.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 avg 2019, 23:27

Ne može ni Željo, može al da mu Njukastl dolazi svako kolo pa dođe ko nije nikad bio.

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 23:34

chily-rz je napisao/la:Ne može ni Željo, može al da mu Njukastl dolazi svako kolo pa dođe ko nije nikad bio.
jesam li ja negdje reko da može? Ne tvrdim ja da želji treba stadion od 20k, nego ovaj stručnjak da zenici treba veći stadion... kao Čelik da malo bolje igra, taman bi mu bilo 20k...

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 23:40

Bilinom za 4 kategoriju treba 5 miliona....u vrh glave...
Grbavica da se natkrije istok,uredi sjever ,izgradi zapad sa svim pratecim sadrzsjem za cat 4 10-12 miliona.(zapad od 2500 mjesta,vise i ne treba,)
Tusanj 10 miliona km...istocna tribina komplet 7 miliona km napravit je manju nego po projektu. Komplet zavrsena ona nosi cat 3,..
Za ona tri miliona srusiti zapad i jug, poravnat uraditi prilaze parkinge estetiku, i teren.. .i imas stadion preko 8000 (istok i sjever)cat3 .Tuzli i Slobodi vise i ne treba.
Znaci ti za tri "vrhunska"stadiona u BiH trebas otprilike 25 miliona km...dva cat4 i jedan cat3(mozda sve tri cat4 zavisi kako se utrose pare na Tusnju)....
Koja je to bjeda od novca gledano globalno cak i za drzavu poput BiH koja nije bas bogata..
Sramota bogami, sramota .....Kod nas samo korist politika licni interes...fuj
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 23:46

masinovodja je napisao/la:Isključite malo te osjećaje, puna vam usta Zenice, a nikakvih rezultata.

Može, da su džaba karte... ali ni tad stalno, nego par puta godišnje u nekim čudnim okolnostima. Pomirite se s tim.

Najbolje arhitekte Jugoslavije napravile infrastukturu,a ja nikad popodne ne mogu naći parkin u centru grada. Svi je8eni trotoari su popunjeni autima. Daleko je to od dobro organizovanog grada, gradski prevoz 0, grijanje katastrofa... zrak i zagađenost da ne govorim, smrdi non-stop, tipična bosanska žabokrečina.

Lajajne po "malim" klubima vam govori o tome kolike komplekse imate. Široki se raspada evo 25 godina, guši se, sutra će propast... a Čelik ovih 25 mu ne može parirat nipočemu, bukvalno, svake godine je ispred čelika... ali Čelik je "veliki", a Široki "mali"... aha, đesi šta ima...

Eto nek ima parking mjesta u Sarajevu na odmet,i nek ima čistog zraka... A što se tiče gradskog prevoza 1KM bus,2KM taxi i uz sve to Zenica je mali grad,sasvim normalan za prošetat s jednog kraja na drugi,tako da ne prdi bezveze.. nit je zagađeno toliko nit smrdi koliko vi po forumu pišete,to je samo dokaz da ne dolazite u Zenicu nikada,nego pisete gluposti...

ALI ETO U SARAJEVU JE SVE BAJNO I MIRIŠE :njanjanja: :njanjanja:

slika

convict3583
Kontakt:

Post Postao/la convict3583 » 08 avg 2019, 10:49

rishovski je napisao/la:
masinovodja je napisao/la:Isključite malo te osjećaje, puna vam usta Zenice, a nikakvih rezultata.

Eto nek ima parking mjesta u Sarajevu na odmet,i nek ima čistog zraka... A što se tiče gradskog prevoza 1KM bus,2KM taxi i uz sve to Zenica je mali grad,sasvim normalan za prošetat s jednog kraja na drugi,tako da ne prdi bezveze.. nit je zagađeno toliko nit smrdi koliko vi po forumu pišete,to je samo dokaz da ne dolazite u Zenicu nikada,nego pisete gluposti...

ALI ETO U SARAJEVU JE SVE BAJNO I MIRIŠE :njanjanja: :njanjanja:

slika
:rol: :rol: :rol:

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 08 avg 2019, 11:03

odmakli smo od teme, ali zato što umjesto o stadionima je ovaj počeo da priča kako je Zenica neki biser arhitekture.

Nije moja rasprava na nivou Sarajevo je super, a Zenica ne valja.
Nego, Zenica ne valja isto ko i Sarajevo.
I ti ludi kompleksi kako je bolje kod nas nego negdje drugo, i to da je naš klub super, samo još da napravi rezultate...i Široki će se raspast a mi nećemo... al' imali smo rezervni klub 1945... t :crazy: :crazy: :crazy: :clap: :clap: :clap:

Ako ti je Zenica super grad, dobro si pobrko lončiće.

Inače, Zenica je zagađena više nego bilo koje drugo mjesto u BiH. I da, idem u prosjeku jednom sedmično u Zenicu i znam.
I da, imam prliku da iz zraka osjetim i vidim smeđi oblak iznad, nemoj biti u zabludi... niko normalan se ne bi tamo doselio bez neke sile.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 avg 2019, 11:21

masinovodja je napisao/la:odmakli smo od teme, ali zato što umjesto o stadionima je ovaj počeo da priča kako je Zenica neki biser arhitekture.

Nije moja rasprava na nivou Sarajevo je super, a Zenica ne valja.
Nego, Zenica ne valja isto ko i Sarajevo.
I ti ludi kompleksi kako je bolje kod nas nego negdje drugo, i to da je naš klub super, samo još da napravi rezultate...i Široki će se raspast a mi nećemo... al' imali smo rezervni klub 1945... t :crazy: :crazy: :crazy: :clap: :clap: :clap:

Ako ti je Zenica super grad, dobro si pobrko lončiće.

Inače, Zenica je zagađena više nego bilo koje drugo mjesto u BiH. I da, idem u prosjeku jednom sedmično u Zenicu i znam.
I da, imam prliku da iz zraka osjetim i vidim smeđi oblak iznad, nemoj biti u zabludi... niko normalan se ne bi tamo doselio bez neke sile.
Pa ti si počeo sam pisati o zagađenju,parkingu... o tome kako je Zenica žabokrečina... A znaš i sam da nije tako,nego provociraš,pišeš o problemima Zenice,a takve probleme iste ima Sarajevo,po pitanju svega što si naveo... I znaš koliko auta defiluje Sarajevom i koliko je to zagađenje samo po sebi,a u zimskom periodu da ne pričamo,kad se krene ložit u kućama... I ja nisam nigdje pisao kako je Zenica kao grad bolja od Sarajeva pa da si se ti upalio,samo sam naveo činjenicu da Zenica u ovom momentu ima bolju sportsku infrastrukturu u odnosu na sve ostale gradove...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 08 avg 2019, 12:00

Koliko prcaju Zenicu, a oni više smrde od Zenice. Još nemaju ni vode da se okupaju.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 08 avg 2019, 14:41

Nemamo mi problem sa kapcitetom nego sa kvalitetom. Kapacitet koji klubovi imaju je realno i prevelik od onoga sto mogu napuniti.
Klub koji ima pun stadion svaku utakmicu treba da razmislja o povecanju kapaciteta stadiona a to niti jedan klub nema.
Samo treba uzeti u obzir prosjecnu posjecenost u sezoni i vidjeti kolika je zainteresovanost za gledanje utakmica.
Ne moze se suditi po 2,3 utakmice koje privuku malo vise raje i odma hajmo pravit stadioncinu kao sto ovaj kolega govori da zenicani mogu napuniti bilino.
Ja se ne sjecam da je celik ikad napunio bilino do posljednjeg mjesta. Jednostavno moramo sredit ono sto imamo i pravit ono sto nam treba.

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 08 avg 2019, 14:57

JaskoBiH je napisao/la:Nemamo mi problem sa kapcitetom nego sa kvalitetom. Kapacitet koji klubovi imaju je realno i prevelik od onoga sto mogu napuniti.
Klub koji ima pun stadion svaku utakmicu treba da razmislja o povecanju kapaciteta stadiona a to niti jedan klub nema.
Samo treba uzeti u obzir prosjecnu posjecenost u sezoni i vidjeti kolika je zainteresovanost za gledanje utakmica.
Ne moze se suditi po 2,3 utakmice koje privuku malo vise raje i odma hajmo pravit stadioncinu kao sto ovaj kolega govori da zenicani mogu napuniti bilino.
Ja se ne sjecam da je celik ikad napunio bilino do posljednjeg mjesta. Jednostavno moramo sredit ono sto imamo i pravit ono sto nam treba.

No, slažem se da Zenici ne treba veći kapacitet.
#samoČelik

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.