FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 10 apr 2009, 21:30

slika
slika
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 apr 2009, 11:40

Suska se o prelasku na ljeto Skore u redove vukova sa Otoke. 8-)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 apr 2009, 22:10

Momci svaka cast,vala smo nadigrali siroki steta sto im jos koji nismo uvalili...u drugom poluvremenu nisu prilike imali...svaka cast...odlicna utakmica mislim i za gledanje i sve super,samo sudija bas ofirno vukao u korist domacina svako malo je sjeckao igru, sve oko 16 im svira...al nije bitno...igra odlicna,trebamo zaliti za pobjedom...tako se igra samo hrabro!!

HORDE SVAKA CAST!!!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 11 apr 2009, 22:14

Stvarno igraci Sarajeva su bili noseni navijanjem Hordi, odlicna tekma, opravdala je epitet derbija.
Rođeni brato

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 11 apr 2009, 23:27

stvarno smo bili bolji i malo jace u napadu da smo igrali sigurno bi odnijeli sva tri boda,ali sam po prvi put u sezoni zadovoljan kako su se borili
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

High

Post Postao/la High » 12 apr 2009, 10:29

Napokon bod iz Sirokog Brijega,solidna igra naseg tima.Poveli smo u odlicnom dijelu utakmice ali nazalost i primili taj gol,pomislio sam da cemo i izgubiti poslije tog pogotka ali u drugom poluvremenu smo zaigrali i bolje,imali dosta prilika ali igraci to nisu iskoristili.Muminovic,Torlak,Skoro su bili (po meni) jedni od najboljih,svaka cast momci.Skoro se pokazao kao pravo pojacanje i sa nekolicinom ostalih igraca cine dobar tim koji zna napadati.
Pokazalo se da ovaj tim moze i vise,igra je bila i sa jedne i sa druge strane leprsava,sto se sudjenja tice dobro je sudija odradio svoj posao,sto je i ''normalno'' kad je prijenos neke utakmice Premijer Lige.Mozda mozemo zaliti jer smo mogli uzeti i sva tri boda ali sta je tu je,samo hrabro,i ovaj bod je extra,dosta ce nam znaciti ako hocemo u Europu.
Sto se tice podrske nasim,grmilo je i sigurno da nisu ostali bez iste.Ponovo se vidjelo to (sto se tice skripara) prozivanje,ali podrska nasem klubu nije bila upitna,te nismo odgovarali na iste,,pa je i himna nase drzave odjekivala Pecarom.Dobra brojka sto se tice ovog gostovanja,fino smo popunili ''nas dio'' tribine.Ocekuju nas vazne utakmice u preostalim kolima,prvenstveno u tuzli.

Prije nego sto smo krenuli jedna zeza za koju cete vjerujem i saznati . :mrgreen: (Izvinite,necemo vise)

P.S Ultrasi (no comment)
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dzane_sa
Kontakt:

Post Postao/la dzane_sa » 12 apr 2009, 10:36

Momci odigrali extra ostaje zal za sva tri boda ali eto ako se ovako nastavi
nece biti problema u uzimanju ostalih bodova na strani .
Torlak odigrao sjajno momak ima sve predispozicije da jednim dobrim
vodjenjem postane igracina. Sarajevo definitivno igra drugacije kada se razigra muminovic
momak zna lopte i to se odmah vidi. Skoro ko Skoro dobar ali nemoze ni on sam gore ganjati
sve u svemu zasluzeni bodovi... HZ sta reci bilo nas vise nego ovih sto skripe :lol: :lol:
Jedan grad jedan tim F.K.SARAJEVO

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 12 apr 2009, 11:37

Sta reci osim da smo vrlo kvalitetno odigrali.Steta za ostatkom bodova kojim smo bili blize nego siroki.Samo hrabrom i otvorenom igrom se donose bodovi.Ni sudija koji je poslije naseg vodstva sramno i placenicki svaku loptu DAO domacinima nije im mogao vise pomoci.Opet kazem sram ih bilo iz FS i sudacke organizacije.Sad tek mozete zamisliti sta se radi kad nema prenosa.Horde kao i uvijek na samoj visini zadatka.LJUBAV ja samo jedna.FCS.

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 12 apr 2009, 12:13

Svaka cast, stvarno mi je drago zbog ovog boda, Škoro nam mnogo znaci i stvarno ne samo da on dobro igra vec daj potporu cijelom timu, ako ovako nastavi do kraja sezone sigurno ce dobivati ponude od nekih susjednih klubova, a mozd ai sire...No nadam se da ce ostati u Sarajevu :!: ;) aBd :)
mB!

High

Post Postao/la High » 12 apr 2009, 18:10

Sarajevo donijelo bod iz Š.Brijega

" Škoro postigao gol za vodstvo iz penala. Rezultat poravnao Wagner. "

Iako je Sarajevo jučer, po svemu viđenom, zaslužilo pobjedu u Širokom Brijegu, utakmica je završila remijem koji je bordo tim zadržao na 4. poziciji, sa 3 boda prednosti nad drugoplasiranim Laktašima.

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu te odmah ostavilo do znanja da se neće braniti. Plod takve igre je bio i gol u 21. minuti utakmice. Muminović je ušao u šesnaesterac, a Topić oštrim startom obara desnog veznjaka Sarajeva. Sudija je bez nedoumice pokazao na bijelu tačku, a Škoro je vrhunski savladao Bandovića.

Do kraja poluvremena bordo tim je stvorio još par dobrih prilika, a Široki Brijeg je iskoristio svoju šansu iz kornera u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Wagner je pobjegao Beloševiću i šutirao glavom pored Alaima koji nije mogao stići loptu.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti proteklo u znaku gostujućeg tima. Bilježimo tri velike prilike, a prva je pripala Škori koji se nakon dobrog proigravanja našao iskosa pred golom Bandovića. Napadač Sarajeva je driblingom izbacio jednog igrača domaćih, ali blizu je bio i drugi štoper koji je izbio loptu. Najbolju priliku je imao Muminović kada se nakon odličnog dodavanja Hadžića sa lijeve strane našao sam pred golmanom domaćih, ali nije najbolje šutirao i Bandović uspijeva odbiti loptu koja dolazi do Škore, ali ni on se ne snalazi najbolje i šutira izvan okvira gola. U 85. minuti ponovo je Hadžić u ulozi asistenta. Ovaj put odlično pronalazi Dudu na prvoj stativi koji šutira par centimetara od stative gola Bandovića. Na samom kraju, minutu-dvije nakon što je ušao u igru, Pandža lukavo šalje „loptu sa efejom“ u suprotni ugao, ali trebao je biti malo precizniji.

Širokobriježani su najbolju priliku imali preko Šilića kada je šutirao u suprotni ugao, a lopta odlazi metar pored stative.

Moramo spomenuti i jako oštru i nesportsku igru od strane Kožula koji je zaradio žuti karton nakon što je faulirao Džakmića s obje noge sa leđa. Par minuta prije kraja, doslovno je zamijenio Plisku sa loptom i iz voleja ga udario u stomak, a sudija mu je pogledao kroz prste. Ovo je bila jedna od rijetkih grešaka sudija na jučerašnjem derbiju kola, pa se treba i pohvaliti njihov rad. Pokazan je veliki broj ofsajda sa obje strane, a Široki Brijeg je zaradio jedan karton više (3 Široki Brijeg; 2 Sarajevo – Škoro i Džakmić).

Statistički gledano, ovo je prvo remi ove sezone koji je ekipa Širokog Brijega doživjela na svom stadionu. Dosad su na Pecari ostvarili 9 pobjeda, a samo su Laktaši uspjeli odnijeti sva tri boda.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 13 apr 2009, 10:22

Evo Semjon Milosevic bi se rado vratio u Sarajevo,kaze tu je proveo najljepse trenutke u karijeri,po meni on bi bio idealan za obranu sarajeva iako i bez njega to je najbolja obrana u nasoj ligi.
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 13 apr 2009, 12:10

Milošević: Voljan sam se vratiti na Koševo

Semjon Milošević, nekadašnji ljubimac s Koševa, koji je posljednjih mjeseci nastupao za Cracoviju, sporazumno je raskinuo ugovor s Poljacima.
Naime, novi trener u Cracoviji doveo je "svoje" igrače i na taj način Miloševiću pokazao mjesto na klupi.

Tamo su stvari takve. Niko te ne pita za rezultate, jer su u posljednje četiri utakmice ubilježili poraze. Primili su po tri gola. Međutim, tako stvari funkcioniraju. Ja sam profesionalac i tražio sam sporazumni raskid ugovora, dobio ga i sada sam slobodan kao ptica. Nije mi se isplatilo sjediti na klupi ili tribinama - rekao je Milošević za as po povratku iz Poljske.

O narednom angažmanu nije htio puno govoriti, iako priznaje da od bh. klubova dolazi u obzir isključivo tim s Koševa.

Sarajevo ima primat u odnosu na sve ostale. Najljepše trenutke sam proveo upravo na Koševu. Malo sam pogledao utakmicu sa Širokim i ono što sam vidio oduševilo me. Ne znam šta misli druga strana, ali ja bih bio voljan vratiti se u bordo ekipu - kaže Milošević.

Igrač za Evropu

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš s oduševljenjem je govorio o ovom stoperu.

Naravno da bi nam jedan tako dobar igrač trebao. Ne znam kakav je njegov status i ima li pravo nastupa do kraja sezone. Ipak, ako bismo izašli u Evropu, bio bi nam od velike važnosti - mišljenja je Janjoš.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 13 apr 2009, 13:17

-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 13 apr 2009, 15:33

Milosevica pod hitno vratiti u klub.U tandemu sa torlakom bi bio prava kombinacija.Nadam se da ljudi u klubu nece propustiti ovu ponudu milosevica da se zeli vratiti u klub.Uz duzno postovanje prema maksumicu ipak na pozicija libera je semjon bolji.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 apr 2009, 15:37

krcko je napisao/la:Milosevica pod hitno vratiti u klub.U tandemu sa torlakom bi bio prava kombinacija.Nadam se da ljudi u klubu nece propustiti ovu ponudu milosevica da se zeli vratiti u klub.Uz duzno postovanje prema maksumicu ipak na pozicija libera je semjon bolji.
i plus imas Hošica koji je ovu polusezonu halio,i ceka kraj sezone da bude nas igrac,i ako dodje Milos imat cemo ubjedljivo najbolju odbranu lige,Hoša moze igrat i na lijevom beku i na stoperu isto kvalitetno

Hoša-Miloš-Torlak-Belosevic

nemoze bolje :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 apr 2009, 15:59

au moze moze i to puno bolje.. :D
Mujkic
Rezepi-Mikelini-Prodanovic-Kuduzovic...statistika sve kaze 15 primljenih golova u 22 kola u ovakvoj ligi gdje svako svakog pobjedjuje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

High

Post Postao/la High » 13 apr 2009, 16:04

Kakva nam je uprava sumnjam da ce biti nesto vise,ono sto je mozda zanimljivo jeste da imamo kolike tolike sanse za Kup UEFA i sto bi nas ''izvuklo'',pa bi bolja situacija u klubu bila.Pri zavrsetku sezone (kad se obezbjedi nastup u Evropi) treba se dovesti par kvalitetnih igraca koji imaju ambicije za Kup UEFA.Ima nekoliko igraca koji bi se voljeli vratiti u nas klub,pogotovo radi nas,navijaca koji dajemo sve za nas klub.Milosevicu kapa dole,momak je odlican igrac ali i covjek koji zna sta je dobro,sigurno da nece zaboraviti ovaj klub i da ce se vratiti nekad u isti (ako ne ove,mozda sljedece sezone).

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 apr 2009, 16:30

pa i po ovakvoj situaciji imate Uefa kup vec u dzepu,3 boda vise od Laktasa i 4.mjesto na tabeli,sto znaci da mi u srijedu igramo za vas,jer ako mi izbacimo Sirokog iz kupa znaci da i to 4.mjesto vodi u Uefa kup ;)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 13 apr 2009, 18:04

Hoša-Miloš-Torlak-Belosevic
beton,armirani

Miloš je igračina, a i čovjek ipo.
Valjao bi nam i u protivničkom šesnastercu prilom prekida, nema se šta reći do "kompletan stoper".
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 13 apr 2009, 19:13

Boja fesa bja dresa, boja krvi mi smo prvi aBd u sledecoj sezoni, a sada je prioritet da se izbori izlazak u Evropu!aBd :D
mB!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, juka55, samoFKS, skoJaa, ventilateur i 90 gostiju.