Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Premier liga BiH 2008/09

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 apr 2009, 21:29

de ljudi jel se vi zajebajete sa ova dva zadnja posta il je i vama doslo iz gu.ice u glavu:D :P
bili su protesti navijackih skupina pred savezom,ne sjecam se nesto Ultrasa da su bili,ali dobro bolje ikad nego nikad
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 12 apr 2009, 21:34

ultrasstyle_tz je napisao/la:de ljudi jel se vi zajebajete sa ova dva zadnja posta il je i vama doslo iz gu.ice u glavu:D :P
bili su protesti navijackih skupina pred savezom,ne sjecam se nesto Ultrasa da su bili,ali dobro bolje ikad nego nikad
Znas ti dobro da nije moguce to organizirat da Ultrasi zajedno prosvjeduju s otalim navijackim skupinama jer bi to bilo ravno samoubojstvu,trebamo svi skupa nesto poduzet ,nikakav masovno prosvjed nece pomoci jer nije nikada ni pomogao,mislite da mi zelimo ovaku ligu,da gledamo onake scene kad se klubovi kradu al evo i krađa na stranu vec momci dobiju ravno u kosti za mene je svaki igrac premijer lige mudonja kad ide na gostovanje,evo citamo colakovic ce inzistirati na udruzenju prvoligasa,to bi također bio ogroman pomak kao i smjena dominikovica koji je po meni najveci lopov,kad mu vidim onu sladunjavu facu povraca mi se...
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 12 apr 2009, 21:35

ultrasstyle_tz je napisao/la:de ljudi jel se vi zajebajete sa ova dva zadnja posta il je i vama doslo iz gu.ice u glavu:D :P
Zna se zasto Ultrasi nisu došli,i kraj rasprave,ja samo kažem da se i sportski mediji moraju malo više potrudit oko ovoga.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 apr 2009, 22:07

Sulejman Čolaković je imao sreću da na početku svoga mandata naša reprezentacija ostvari dvije velike pobjede na Belgijom.

Prema planovima koje želi realizovati, u narednih 16 mjeseci ima priliku biti predsjednik svih predsjednika N/FS BiH. On ističe da želi počistiti brojne negativnosti u Savezu, ali i našem fudbalu, a to hoće da učini sa fudbalskim radnicima iz cijele države.

Apsolutna vlast mi ne treba. Ne želim je. Neću da me ljudi gledaju kao diktatora u našem fudbalu. Za normalno funkcionisanje Saveza, to jeste bolje dane u našem fudbalu, imam rješenje, kaže Čolaković na početku razgovora za Nezavisne.

Koje?

Na Skupštini N/FS BiH, koja će biti održana 28. aprila u Sarajevu, lično ću insistirati na formiranju zajednice premijerligaša BiH. Moramo to uraditi. Klubovi i njihovi predstavnici moraju voditi takmičenje, a ne Savez. Premijer liga će tada biti puno kvalitetnija, regularnija... Na prste jedne ruke mogu se prebrojati države koje nemaju zajednicu premijerligaša, odnosno prvoligaša, a mi smo jedna od njih. Pogledajmo ko vodi takmičenja u zemljama našeg okruženja i sve će vam biti jasno.

Dakle, ingerencije N/FS BiH planirate smanjiti?

Savez treba voditi brigu o reprezentativnim selekcijama, edukaciji stručnih kadrova kroz programe FIFA i UEFA, vršiti licenciranje klubova za domaća i međunarodna takmičenja. To je slučaj svugdje u svijetu. Meni, kao pojedinim dosadašnjim predsjednicima, ne treba diktatura. Ne želim, niti mogu popraviti sam stanje u bh. fudbalu. Kompleksna smo država i moramo svi "zasukati rukave", kako bi u kompromisnom dijalogu svima bilo bolje.

Da li ćete imati podršku ostalih članova Predsjedništva i Izvršnog odbora da i uradite što ste zamislili?

Nadam se. Ukoliko je ne budem imao, nema svrhe da radim. Ne želim da me navijači prozivaju, da ne kažem "pljuju" zbog nečijih grešaka, a ja "ni luk jeo, ni luk mirisao". U prošlosti smo imali velikih organizacionih problema u Savezu. Upravo na tom "polju" čeka nas veliki posao u narednom periodu.

Konkretno, mislite na administraciju Saveza ili "izvršnu vlast"?

I jedno i drugo. Fudbal u ovoj zemlji ne može, kao do sada, voditi nekoliko ljudi. To mora biti pokret! Na kraju krajeva, mi u Savezu smo tu zbog klubova, a ne oni zbog nas. Pa, do sada, neko promaši penal na utakmici Premijer lige, a ljudi sa tribina skandiraju: "Savez napolje". Meni to ne treba.

Šta hoćete reći? Da je Premijer liga do sada bila regularna?

Ne! Bilo je čudnih rezultata u proteklim godinama. Iako se sudiju određuju žrijebom, bilo je i čudnog žrijeba. Upravo zbog toga klubovima treba dati da vode takmičenje. Niko onda neće moći reći da su klubovi "zakinuti". Imaće priliku dogovarati se i odlučivati o svemu.

Bravo Suljo ;) jos da te ko podrzi i Aferim
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 apr 2009, 22:47

Eagles je napisao/la: Zna se zasto Ultrasi nisu došli,i kraj rasprave,ja samo kažem da se i sportski mediji moraju malo više potrudit oko ovoga.
ma bili su se svi digli prosli put,pola drzave covjece,ali dok u vecem broju ne budemo ispred saveza,mada protesti nista ne donose ili dok ne dodje do intervencije UEFA-e ili se politika umijesa,sto je po UEFA-i zabranjeno necemo mi njih istjerat nikad,jer niko se nece dobrovoljno povuc sa funkcija koje mu pruzaju toliko benificija i slobode,dovoljno je samo pogledati statut saveza i sta on sve pruza vladajucoj garnituri,treba krenut od korijena od kantonalnih saveza,ista je to lopovija,oni popunjavaju drzavni,pa onda savladat opstrukcije iz RS-a,kojih ce sigurno bit,jer njima principš rotacije u ligi najvise odgovara,princip da Leotar ne smije ispast isto tako,princip penala za Slaviju isto tako...a bez njihovih glasova ne mozes nista itd itd...tu je toliko posla da sam ja izgubio nadu u to dok ne odu kao Milan Jelic,izgelda da je to jedino rjesenje,al ovaj Dominkovic se neda nikako...
a sto se tice ove izjave Colakovica,nadam se da ce sta bit od ovog,al ne vjerujem im vise nista,ni da kazu da ce sunce sutra izac,posumnjao bi i mislim da me zbog toga niko ne moze krivit :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

RK Gradacac
Kontakt:

Re: 22. kolo premijer lige BiH

Post Postao/la RK Gradacac » 13 apr 2009, 11:25

miky_hz je napisao/la:
Pa slomi se i C.R. pa to vjerovatno neprimjetis jer je on ipak C.R. lol
slika

nedo bog da je nas neki ovako ma nema proglasili bi ga retardiranim,ma ja mi smo bosnje mi imamo u glavi film da smo najgori,pa nek on pogrijesi meni ce biti drago sto ga mogu zajebavat,**** vam mentalitet :evil:
Svaka cast, sve si upravu 100%
010 ISN'T JUST A CODE

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 13 apr 2009, 11:37

Slazem se.Koliko puta sam gledao evropske lige i kakvih sve promasaja i glupopsti ima, a kod nas se odmah ser... po igracu kojem se desi nesto sl.Pa ako su domacini bili bolji sto ne bi bilo 7 donmacih pobjeda,niko se nije zalio na sudjenje,gdje pise da moraju gosti uzeti bodove?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 13 apr 2009, 11:42

Sud je napisao/la:Slazem se.Koliko puta sam gledao evropske lige i kakvih sve promasaja i glupopsti ima, a kod nas se odmah ser... po igracu kojem se desi nesto sl.Pa ako su domacini bili bolji sto ne bi bilo 7 donmacih pobjeda,niko se nije zalio na sudjenje,gdje pise da moraju gosti uzeti bodove?
Naša liga ima u prosjeku 10-tak % gosujućih pobjeda,odnoso da gosti odnesu bodove.Jasan znak da s ligom nešto nije u redu,nije to samo suđenje,po meni je isti,a možda čak i veći problem dogovaranje klubova 3 za 3.Te dvije stvari se moraju podhitno riješit.

Naša liga je toliko zastranila sa mutnim radnjama, da se više i nemože nazvat "sport".

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 13 apr 2009, 12:06

tako je i zrinjski dogovarao al zajebao sve.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 13 apr 2009, 14:36

benajon je napisao/la:tako je i zrinjski dogovarao al zajebao sve.
:lol:
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 13 apr 2009, 14:54

antipolitikaa je napisao/la: :lol:
Stvarno si napisao kvalitetan post, pa kako si mogao? Divim ti se :mrgreen:
Nemas potrebe da se podsmjehujes, nije ni Zrinjski nista iznad prosjeka ove jadne lige...
010 ISN'T JUST A CODE

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 13 apr 2009, 15:24

lopta je okrugla je napisao/la:7 domacinskih pobjeda uz to ni jedan postignuti gol gostiju,sve pohapsiti,pocev od hijena iz saveza,ilje,smilje itd,preko hijena iz uprava klubova,"sudija",pohapsiti i pojedine igrace i trenere,cistacice u klubovima,ama bas sve,mislim da jedan zatvor ne bi bio dovoljan itd itd.....ne moze ni tekma izmedju Sirokog i Sarajeva spasiti obraz ovog kola i ove mentalno retardirane lige,ne zbog igre i desavanja na ovoj tekmi vec zbog gore navedenih domacinskih pobjeda!!
i namarinjati ih

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 13 apr 2009, 15:31

Eagles je napisao/la:
Sud je napisao/la:Slazem se.Koliko puta sam gledao evropske lige i kakvih sve promasaja i glupopsti ima, a kod nas se odmah ser... po igracu kojem se desi nesto sl.Pa ako su domacini bili bolji sto ne bi bilo 7 donmacih pobjeda,niko se nije zalio na sudjenje,gdje pise da moraju gosti uzeti bodove?
Naša liga ima u prosjeku 10-tak % gosujućih pobjeda,odnoso da gosti odnesu bodove.Jasan znak da s ligom nešto nije u redu,nije to samo suđenje,po meni je isti,a možda čak i veći problem dogovaranje klubova 3 za 3.Te dvije stvari se moraju podhitno riješit.

Naša liga je toliko zastranila sa mutnim radnjama, da se više i nemože nazvat "sport".
a vidim i EAGLES se javio i otkrio toplu vodu jeeeeeeeeee pa za dogovaranje i ostalo se zna vec godinama samo sto vi to ili necete ili su i klubovi za koje navijate isto to radili pa sutite al tako je to uzivajte i dalje u prijenosima nastimane liga :D :D

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 13 apr 2009, 16:02

@esso

Ne znam tko je najviše udruženje premijerligaša,a u ovoj ligi svi kradu osim igrača i navijača.Malo razmisli prije nego nešto napišeš.

Ne gledam te prijenose,ja gledam uživo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 apr 2009, 15:54

Bh. klubovi daleko od licence
Kao i obično, bh. premijerligaši projekt licenciranja ne shvataju dovoljno ozbiljno, pa se postavlja pitanje koji će od njih sljedeće sezone uopće moći igrati u najjačem rangu.
Naši klubovi aplikacije za izdavanje licence podnijeli su u avgustu prošle godine. Rok za dostavu neophodne dokumentacije bio je 31. mart, ali mnogi su se oglušili na to, nadajući se da će im Nogometni savez BiH progledati kroz prste. Međutim, toga neće biti.

Situacija je jako loša. Klubovi ponovo ne posvećuju dovoljno pažnje licenciranju, iako su mnogo puta upozoravani da su za narednu sezonu uslovi još strožiji i da ih je znatno teže ispuniti. Ne znam ko će dobiti licencu, ali prema onome što do sada imamo i znamo, malo ko ispunjava uslove - kaže generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović za Dnevni avaz.

Nazivi klubova koji će dobiti licence bit će poznati do kraja mjeseca. Kako kažu iz NSBiH, najbliži su Zrinjski i Široki Brijeg, mada niti kod njih ne cvjetaju ruže. Ostali su prilično daleko, uključujući i one koji se (možda i uzaludno), bore za Evropu. Prema riječima Ušanovića, od klubova koji pretendiraju na nastup u eurokupovima, najteže je Slobodi.

Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

Odluke o odobravanju licenci ovoga puta neće donijeti Izvršni odbor, već Skupština NSBiH.

Šta je licenciranje

Licenciranje je projekt koji je UEFA uvela prije nekoliko godina u cilju da unaprijedi i ojača klubove. Da bi dobio dozvolu za nastup u domaćem prvenstvu i evropskim kupovima, klub mora ispunjavati strogo određene sportske, infrastrukturne, administrativne, pravne i finansijske kriterije.

Do sada su kriteriji za domaće takmičenje bili dosta blaži u odnosu na one koji se odnose za nastup u Evropi, ali od sljedeće sezone su identični, što naše klubove stavlja u još težu situaciju nego do sada.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2009, 20:52

mozda ce Široki opet u Kup Uefa..ni krov ni duzan.. :mrgreen: :mrgreen:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

pape
Kontakt:

Post Postao/la pape » 15 apr 2009, 21:41

Kevin je napisao/la:mozda ce Široki opet u Kup Uefa..ni krov ni duzan.. :mrgreen: :mrgreen:
I Žepče :D
SAFET SUŠIĆ

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 16 apr 2009, 03:57

Pala mi je na pamet ideja da mi,forumaši sastavimo nekakav apel ili nešto za N/FS BiH,da tražimo smjenu saveza.
Ako ima neko malo pismeniji da to sastavi,pa da novinari stave na naslovnu,naravno ako su svi za.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 16 apr 2009, 04:50

slika

uz direktan prijenos na Bhtv1 u 20:15h

roki...
Kontakt:

Post Postao/la roki... » 16 apr 2009, 11:21

bice to fina tekma

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.