FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 05 avg 2019, 12:58

invincible1921 je napisao/la:
Dokoljenko je napisao/la:
irfo je napisao/la:Kakve su to sanse proizasle iz tih nekih Stanicevih gresaka sto spominjete? 2 puta pogrijesio u dodavanju i odmah los :crazy: Covjek je desni bek, ovo sad igra iz moranja bukvalno, a i takav je za Pavica David Alaba, jucer je u ofanzivi bio jedan od bolji, ucestvovao u akciji koja je prethodila golu i prije toga dodao Sadikovicu u onoj akciji kad je ovaj zamalo pogodio, takodjer imao par finih centarsuteva u prvom poluvremenu. Mada Stanic ce na forumu kritikuje odavno iz razloga samo zato sto je Stanic

Po nekima su losi i Stanic i Mesa i Zeca i Sadikovic i ko zna ko vec, kako s tolko losih igraca dominiraju u svakoj utakmici da vas pitam?

Realno Irfo, često ispada i to jer se zalijeće i pogriješi. Nije da ostali ne griješe ali ovo su baš čisto individualne greške. Opet, tako Stana igra, agresivno i sa dosta rizika, ta njegova ispadanja zatvaraju drugi igrači, tj Sipa i to maestralno. Druga je stvar sto raja ne vidi ili nece da vidi kada na drugoj strani Kemo to isto radi.za Sinisu, koji nije ni jedne sekunde bolji od Stane. Oba se bore kao lavovi, trce, tuku, istrcavaju ponavljanja svih devedeset minuta da bi u napadu bili opasniji. To se suti kada Stana deset puta za redom opali šprint gore dole i ne dobije loptu ali radi ne za sebe nego za tim. Da moze bolje, pa naravno da moze, ali moze na svakoj poziciji u timu a ne samo na bekovima. Ja zadovoljan, bravo Sinisa, bravo Stana, kapa dole.
Ma covjek krene povuce loptu izgubi je na centru i prazna strana. Mislim dobar je stana nije sad da trazim dlaku u jajetu, al eto ako vec pricamo o nekim buducim pobljasanjima.
Buduca poboljsanja moraju poceti od desnog beka i lijevog beka.
Stanic je za Sinisu doktor fudbala, jer je Sinisa sa loptom na VI.
Sinoc je Sinisa 2,3 puta ispo ko iz voza pa nikom nista, a Stanic je manje puta, pa se pljuje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 avg 2019, 13:02

Sad je na nama da skupljamo zalihe, jer kad dodje rezultatska kriza, opet ce korov da tjera Osima. Ovo je sve njegova zasluga. Sa babukom i u kantonalnoj.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 avg 2019, 13:10

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 05 avg 2019, 13:11

Pa realno i Sinisa je sinoc par puta ispao jer se pretjerano zaletio na igraca. Da ne bude zabune trenutno meni najdrazi igrac u klubu. Jednostavno takav je, slican je i Stana. Ponese ih nekad i zalete se bez potrebe, ali isto tako ako treba staviti glavu na kopacku obojica ce to uraditi. Stana puno bolji od Pavica. Ne znam kako neko moze komentarisati igru nekoga iz odbrane kad evo 3 utakmice protivnici nam napravili jednu ozbiljnu sansu. To dovoljno govori o tome kako se igra odbrana. Ne kazem da nije bilo gresaka i ispadanja, ali nije moguce odigrati 90 minuta da ne pogrijesis jednom. Pavic treba poraditi na sebi, prije svega u glavi. Previse je bojazljivo usao u ovu sezonu, a onda donosi glupe odluke. Trenutno je Stana ispred njega, iako nam treba bolji lijevi bek od obojice.
Eric pravi golman za nas, toliko sam ga prizeljkivao i ispostavilo se kao pravi potez. Mnogo znaci ekipi sto kupi sve one lopte koje idu pred gol. Totalno je dominantan u zraku. Lik kod kornera stoji na 5 metera od gola. Jos je sinoc dobro skinuo ono kad se odbila lopta. Nezgodno je bilo.
Kemo i Sipa odlicni nazad. Vecinu duela u zraku dobijaju, nema mnogo pametovanja, ciste loptu na prvu, sigurni u pas igri sto je zasluga i veznog reda. Amar je sigurno upozoravao na to. Mnogo manje stoperi imaju loptu kod sebe. Vracaju se tri vezna da je prenesu naprijed. Mnogo su mi sigurniji od Bogija.
Bekovi su nesto bolji nego prosle sezone, iako ima mnogo prostora za napredak.
Vezni red, po meni, odlican. Ne znam sta neko moze vise ocekivati od njih. Nikakvog prostora nema izmedju njih i zadnje linije, nema vise onih lopti u dubinu pa milion nekih suteva protivnika. Sjecam se prosle sezone kako su nam svi lagano dolazili pred gol. Sad se svako mora dobro namuciti da nesto stvori pred nasim golom. Lopta dosta tecnije i brze ide naprijed. Kako sam primjetio da svaki od veznih ima veoma jak i dobar sut. Samo to treba vise koristiti. Mnogo zasluga im pripada za stabilnost odbrane.
Krila su mi najslabiji dio ekipe za sad. Samo da nam je jos jedan igrac na tim pozicijama, ali pravi kapitalac bio bih siguran u titulu. Ovako je patnja prema naprijed. Bilo je prostota i sinoc i protiv Borca da se napravi nesto po bokovima, ali nam je nedostajala zavrsnica. Treba pohvaliti da i oni dobro igraju odbranu, uspjevaju zatvoriti bokove kad protivnik prebaci loptu. Naravno uz pomoc veznih, prije svih Boje koji stvarno dobro trci.
Krpic odradio svoj posao i to je to. Takodjer igra dobru odbranu na prvoj liniji, stalno ganja, ulazi u duele, nema problem da zatvori ako neko ispadne pa isprati igraca do kraja.

Sto se tice klupe i tu imamo finih opcija. Zajmovic moze biti strasan joker kad se pravilno iskoristi kao sinoc. Iznudio dva zuta kartona, zabrinuo igrace Zrinjskog koji su nakon drugog prodora ipak morali vise misliti da zatvore tu stranu i eto odmah manje igraca naprijed da prave pritisak. Zna brko kako koga iskoristiti. Mujezinovic bas brz, par puta je dobro iznio loptu u kontru, osvojio par nicijih lopti i pokazao zasto je usao. Meni je on super igrac. Igra covjek sve i uvijek ga mozes koristiti bilo da napadas ili se branis. Hajdar usao samo da se dosadjuje i smeta i u tome je najbolji.

Potrebno nam je samo malo konkretnosti u napadu i bice skoro idealno. Jedan igrac koji ce kad ostane 1na1 rijesiti stvari na pravi nacin. To bi nam sigurno donjelo nekoliko laganih golova kad protivnik izadje vise naprijed. Stila i Zec ce mnogo znaciti u tom segmentu. Mi mozemo biti samo bolji u narednom periodu i to je ono sto raduje. Borba i zalaganje kod Amara nece nikada izostati, priprema utakmica i fizicka sprema takodjer. Liga nam je takva da te samo te stvari stavljaju u vrh, jos ako imas nekog kvaliteta to je to.

Sad slijedi Celik ili ti Jamak ekipa. On protiv nas nikad nije odigrao neku spektakularnu utakmicu, ali je covjek majstor i trebalo ga je vratiti gdje pripada. Sve im pocinje od njega i bukvalno im je pola ekipe. Ukoliko ga uspijemo zatvoriti na sredini ne vidim kako Celik moze nesto napraviti. Imaju opasna krila, ali bez pravih lopti i vise prostora ne mogu puno napraviti. Nadam se istoj ekipi i u Zenici, pritisak na Jamaka da mu se ne dozvoli da razigrava ekipu i pola posla je uradjeno. Oni ce kao i protiv pitara pokusati na silu na pocetku utakmice nesto napraviti, vremenom ce padati. Nama je bitno da iskoristimo svoje sanse kojih ce sigurno biti uz nadu da Pavlovic nece biti u onom elementu kad sve brani.
Nekako mi je remi najblizi dole, ali se nadam pobjedi koja bi anulirala onaj remi s Borcem i mogli bi reci da imamo odlican start prvenstva.
Cuva Bog Zelju svog!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 avg 2019, 13:13

Pravda za Stupcanicu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 avg 2019, 13:15

Hoćel ić Veca? Čudo mi da nije bio ni na klupi sinoć.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 avg 2019, 13:27

Osim13 je napisao/la:Hoćel ić Veca? Čudo mi da nije bio ni na klupi sinoć.
Povrijedio se Aldin Sehic pa Krsic morao na klupu zbog pravila U21.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 05 avg 2019, 13:34

30.04.2011 Amar Osim izjava nakon Čelika :guz:

To gledam kad je svaka utakmica protiv Čelika :opaopa:

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 05 avg 2019, 13:35

Raritet. Golman Želje neocjenjen u prva tri kola. :mrgreen:
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 05 avg 2019, 13:37

Kako ce godra da bude likovima e moj Željo sta ti uradise, evo materijala za sranje bar jedan dan :D
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 avg 2019, 13:37

Cevap je napisao/la:30.04.2011 Amar Osim izjava nakon Čelika :guz:

"Vi ste se iskljucili" :rol:
Dokoljenko je napisao/la:Raritet. Golman Želje neocjenjen u prva tri kola. :mrgreen:
Realno Eric nije nista pokazo u ova tri kola :kafa:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 05 avg 2019, 13:42

Nemojte da nakon onog sinoc pricamo o greskama. Bilo ih je, i Amar kaze, ali ko ne grijesi? Grijese i bolji od nasih bekova, konkretno u ovom slucaju od Stanica. Imao je on u odbrani par losijih intervencija, dva ili tri puta nije izasao na vrijeme prema igracu koji prima loptu, pa su bile neke kontre iz toga. U napadu je dva ili tri puta doslovno pokusao proci kroz tri igraca. To smo svi vidjeli, Boze moj. A morali smo vidjeti i dva puta klizeci prema Kadusicu, kad je presjekao mrtve kontre. Pa dva ili tri puta odlicna lopta u njihovu polovinu, kada su se pravile sanse za Asima. Imao je par puta odlicno proigravanje kod nase klupe. Mozda je neko vidio drugacije, po meni je bio vrlodobar... Slazem se da su neki ljudi njegovu igru vidjeli drugacije.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 avg 2019, 13:42

Ta čvrstina će biti na itekakvom ispitu idući vikend. Samo jako, u kost, kao i do sad. Borba, krv, znoj :salut: :opaopa:
bhsport je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Hoćel ić Veca? Čudo mi da nije bio ni na klupi sinoć.
Povrijedio se Aldin Sehic pa Krsic morao na klupu zbog pravila U21.
E da vidiš, na to nisam računao :thumbup:

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 05 avg 2019, 13:45

irfo je napisao/la:
Cevap je napisao/la:30.04.2011 Amar Osim izjava nakon Čelika :guz:

irfo je napisao/la:"Vi ste se iskljucili" :rol:
A brojili ste šavove?

Čuo sam da će bit navijanja od smogovaca standardna to da psuju oba Osima kao što su i Husrefu prošlo kolo

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 05 avg 2019, 13:57

Izvještaj sa utakmice.

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 05 avg 2019, 14:02

Stop izgovorima raznim! Stop stolicama praznim!

Navijači na Grbavicu, svaku Željinu utakmicu!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 avg 2019, 14:11

Kontam juce pred tekmu, bi valjo jedan pub na istocnoj tribini

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 avg 2019, 14:16

Biće u sklopu Binga, ne brini.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 avg 2019, 14:22

Bi li sviro penal za ovu ruku da nismo dali go sta mislite?Ko da je spremio pistaljku

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 05 avg 2019, 14:25

J... Zrinjskog.

Football. :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.