AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 03 avg 2019, 21:00

Mene jedino brine desna strana odbrane. Ovom malom Maldiniju se po faci vidi da neće bit ništa od njega :)
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 21:03

Ma ko bruji, prenijeli prvo oni iz GDS, ali to su sve obična naklapanja i lupanja kao 99% stvari vezanih za Milan. Nema puno logike da ga se proda jer bi nam onda trebala dvojica veznjaka umjesto jednog, a ne znam ni šta se to može dovesti što bi bilo kvalitetnije od njega jer se jedva može izvući petnaestak miliona. Previše posla, novca i zajebancije oko toga, a premalo vremena. A i nepotrebno je.

Nije ni po meni odgovarajuće rješenje za ovu formaciju, ali o tome neka se razmišlja iduće godine, bilo bi glupo sad odjednom mjenjati čitavu garnituru veznjaka.

Na kraju krajeva, čovjek nije prošao ni dan priprema sa ovim trenerom, a oni ga već sele.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 21:22

rope11 je napisao/la:Ma ko bruji, prenijeli prvo oni iz GDS, ali to su sve obična naklapanja i lupanja kao 99% stvari vezanih za Milan. Nema puno logike da ga se proda jer bi nam onda trebala dvojica veznjaka umjesto jednog, a ne znam ni šta se to može dovesti što bi bilo kvalitetnije od njega jer se jedva može izvući petnaestak miliona. Previše posla, novca i zajebancije oko toga, a premalo vremena. A i nepotrebno je.

Nije ni po meni odgovarajuće rješenje za ovu formaciju, ali o tome neka se razmišlja iduće godine, bilo bi glupo sad odjednom mjenjati čitavu garnituru veznjaka.

Na kraju krajeva, čovjek nije prošao ni dan priprema sa ovim trenerom, a oni ga već sele.
Zapamti šta ti Ševkija kaže, sve ide prema tome, da se Franck, Silva i još jedan ili dva hamelja prodaju, a te pare će pokriti Angela i Luku, koji je izgleda skoro pa gotova stvar... Ne smijem glasno ni reći, da ne ureknem!
Franck sigurno nema mjesta u prvih 11 u ovom sistemu i zato će ga žrtvovati, jer mogu uzeti finu lovu za njega još uvijek.
Kakvih 15 miliona, moj Pero, duplo toliko...

Možda da dovedu još jednog kao backup za manju lovu, ali i ovako jedan ili dva hamelja će svakako ostati, plus imaš Jacka, Bennu, Hakana, Susu, Krunića, Modrić, plus Correa po potrebi veza ili SS a Leao na SS...
To ti je 8, možda i 9 igrača koji mogu igrati u vezi.
Čini mi se da se sa Lukom i Angelom zatvara mercato.Samo da dodju, pa polako da krenemo, bila bi to solidna ekipa, makar za LP.
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 03 avg 2019, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 21:28

Ali nama i ovako treba još jedan veznjak, a kamo li da se još i Kessie proda. Ko će igrati desno, da neće možda Borini?
Po meni skroz bespotrebno, uzmi Correu, jednog veznjaka i zatvaraj merkato.

Sad se priča i o posudbi Contija, radi bolje minutaže. Poznavajući Calabriu i sve one silne sitne povredice, bilo bi ga glupo slati na posudbu, imati će pristojnu minutažu i ovako.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 avg 2019, 21:31

Tada bi vjerovatno igrao Modrić desno, mislim kada već govorimo o tim nekim vašim fix dealovima (za mene je to još uvijek nerealno :mrgreen: ).

Paketa, Benaser i Modrić u sredini, ispred njih Correa, gore u napadu Pjontek i Leao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 21:34

rope11 je napisao/la:Ali nama i ovako treba još jedan veznjak, a kamo li da se još i Kessie proda. Ko će igrati desno, da neće možda Borini?
Po meni skroz bespotrebno, uzmi Correu, jednog veznjaka i zatvaraj merkato.

Sad se priča i o posudbi Contija, radi bolje minutaže. Poznavajući Calabriu i sve one silne sitne povredice, bilo bi ga glupo slati na posudbu, imati će pristojnu minutažu i ovako.
Znam ja da nam treba, ali za Francka se može uzeti fina lova, a računaju vjerovatno da sa 8 mogu izgurati bar do polusezone, jer ne igramo Evropu...
Očito da će ostaviti Lorda ili nekog od hamelja, za rotacije, jer ako hoćeš klasu igrača kao Modrića, moraš nešto i žrtvovati, a vjeruj Ševkiji da će to biti Kessie, čisto zbog love...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 21:39

Može se uzeti maksimum 35m, a 20m treba proslijediti Atalanti za otkup ugovora. Na kraju ti ostane qurac, a još će ti faliti veznjak.

Zato i kažem, skroz bespotrebna prodaja, ne vidim jednu jedinu korist od toga. Imaju Samu, Borini, Laxalt, Silva pa i Suso koji se mogu iskoristiti da se dobije novac za napadača i veznjaka.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 avg 2019, 21:46

Pa svakako moraš proslijediti tih 20 tako da ti ta računica ne valja :)

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 21:53

rope11 je napisao/la:Može se uzeti maksimum 35m, a 20m treba proslijediti Atalanti za otkup ugovora. Na kraju ti ostane qurac, a još će ti faliti veznjak.

Zato i kažem, skroz bespotrebna prodaja, ne vidim jednu jedinu korist od toga. Imaju Samu, Borini, Laxalt, Silva pa i Suso koji se mogu iskoristiti da se dobije novac za napadača i veznjaka.
Ma Borini i Laxalt skupa vrijede za Modrićeve godišnje plate, a Susu zaboravi u tom dealu...
Nema čak nekih ni upita za njega jer je cijena fina a naši ga izgleda neće prodati za male pare!

Shvati da je Silvi sad cijena skoro prepolovljena, najbolja varijanta bi i bila to da ga uvalimo Englezima u paketu sa Franckom.
Da zaključim, ili Suso ili Kessie moraju ići zbog love, a vjerovatnije je da Kessie ide, jer ima zainteresovanih ekipa, a čini mi se da je i šefu Suso simpatičan. :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 21:56

Mislim da je to uknjiženo za 2017-u godinu i da tih 20 miliona neće biti uračunato pod ovogodišnji budžet.

Kako god, svakako će morati platiti te pare, ali problem je što ti ostane 10-15 miliona sa kojima možeš samo guzicu obrisati. Lakše je dati tih 20 miliona i ostaviti Kessija nego da ga prodaš i stvoriš rupu u sredini, a imaš mizernih desetak miliona da nađeš zamjenu.

Ne vidim ni svrhu ni korist u njegovoj prodaji.

FORZA MILAN !

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 22:14

rope11 je napisao/la:Mislim da je to uknjiženo za 2017-u godinu i da tih 20 miliona neće biti uračunato pod ovogodišnji budžet.

Kako god, svakako će morati platiti te pare, ali problem je što ti ostane 10-15 miliona sa kojima možeš samo guzicu obrisati. Lakše je dati tih 20 miliona i ostaviti Kessija nego da ga prodaš i stvoriš rupu u sredini, a imaš mizernih desetak miliona da nađeš zamjenu.

Ne vidim ni svrhu ni korist u njegovoj prodaji.
Ja ti pokušavam objasniti...
Za Susu nema nekih ozbiljnih upita, kao što vidimo, a naši ga neće dati za 20-25 miliona €, to budi siguran.

Suština onog šta ti pričam je da sadašnji Milan, ne može sebi priuštiti luksuz da mu jedan Kessie, kojeg mogu prodati za 35-40 miliona €, sjedi na klupi!
Prevelika je to lova sad za nas, da se ne bi iskoristilo, pogotovo kad nam treba svaki dinar za Luku i Angela, a plus i da otkupiš Francka, što ti reče.

U ovoj formaciji Suso je sigurno korisniji igrač od Francka i ruku na srce, dosta kvalitetniji, čovjek koji može i riješiti utakmicu kao joker, a sad nam i takav treba. Eto večeras, gol, asistencija i još par dobrih šuteva i proigravanja.
Lakše će i on igrati kad bude tu Modrić, Correa, neće sve oči biti uperene u njega, a od Francka ne možeš ništa novo očekivati, lik jedva doda prvom do sebe treba biti realan...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 avg 2019, 22:17

Ne ulazim u tu diskusiju jer ima argumenata za i protiv. Samo sam htio reći da ti računica ne valja

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 22:23

muxa je napisao/la:Ne ulazim u tu diskusiju jer ima argumenata za i protiv. Samo sam htio reći da ti računica ne valja
Računica i tih 20 miliona što moramo dati za otkup, prodaju 2 hamelja ili Samua npr i to plate Atalanti, a sva lova od Francka i Silve ide na Luku i Angela.

Ponavljam, Suso je sigurno i korisniji i kvalitetniji ekipi u ovoj formaciji od Kessiea i to vidimo mi laici, a da ne vide šef, Boban i Maldini.
Znači, opet kažem, nemamo taj luksuz sad da nam igrač od 35-40 miliona € bude rezerva, zato će biti žrtveno janje!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 22:27

Ali nemamo igrača profila Kessija u sredini, neko ko je motor i defanzivno dobar. Samo radi toga bi ga zadržao.

Yebo Susa, taj će opet karakteristično nestati nakon 2-3 mjeseca i onda se možeš yebati. Ali nažalost sve su prilike da će ostati.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 avg 2019, 22:31

Što se mene tiče mogu prodati obojicu svakako imamo DERU

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 22:38

rope11 je napisao/la:Ali nemamo igrača profila Kessija u sredini, neko ko je motor i defanzivno dobar. Samo radi toga bi ga zadržao.

Yebo Susa, taj će opet karakteristično nestati nakon 2-3 mjeseca i onda se možeš yebati. Ali nažalost sve su prilike da će ostati.
Sve znam šta pričaš i treba nam defanzivac jedan u ekipi, ali on će biti žrtva samo zbog love...
Suso 100% ostaje nakon ovog večeras, vjeruj Ševkiji, iskustvo mi govori. :mrgreen:
Jedino da dodje kakva imaginarna ponuda a la Kinezi od 35-40 miliona €, a od te ljubavi nema ništa. :D

Ne mora značiti ni da će biti loš, jer će im Luka unaprijediti igru, svakog igrača bar za 20%.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 22:55

Pa ako se neko mora žrtvovati radi love, onda je to Suso plus ostatak skupine, nije da nemamo igrača koji su višak. Od Kessijevih 10-15 miliona (u vrh glave) nemaš ništa, korist od prodaje nula, sa više aspekata. A najveća ponuda Wolvesa je 28 miliona, radi toga se ni ne isplati prodavati. :zzz:

Vi pričate kao da je Modrić u najmanju ruku pred transferom, ako ne već i u rosteru. :mrgreen:
U stvarnosti, daleko je to od nekog transfera, veće su šanse da ćemo se natezati s njim kao Inter prošle godine i da se na kraju neće desiti ništa. A oni ako pored Beeka ne dovedu Pogbu ili Eriksena (a minimalne su šanse), nešto sumnjam da će pustiti Modrića.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 03 avg 2019, 22:58

Jesam li ja jedini protiv dolaska hobita???
Samo pitam, da znam kako da pisem kad pocnete pljuvati po njemu...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 03 avg 2019, 23:07

rope11 je napisao/la:Pa ako se neko mora žrtvovati radi love, onda je to Suso plus ostatak skupine, nije da nemamo igrača koji su višak. Od Kessijevih 10-15 miliona (u vrh glave) nemaš ništa, korist od prodaje nula, sa više aspekata. A najveća ponuda Wolvesa je 28 miliona, radi toga se ni ne isplati prodavati. :zzz:

Vi pričate kao da je Modrić u najmanju ruku pred transferom, ako ne već i u rosteru. :mrgreen:
U stvarnosti, daleko je to od nekog transfera, veće su šanse da ćemo se natezati s njim kao Inter prošle godine i da se na kraju neće desiti ništa.
Ma Modrić je dogovorio svoje uslove i čim onaj mali klempo iz Ajaxa stavi potpis na papir, eto Luke nama, plus da ne spominjem ako i Pogba dodje njima...
Svi mediji u Holandiji govore da je Ajax pristao i da je sve dogovoreno, zato i svi već vide Luku kao gotovu stvar.

Ti izgleda nećeš da čitaš Pero!
Kessie se može prodati za 35 miliona €, Vukovi su ponudili 28, da izvide situaciju, kao i svako što radi, nećeš odmah ponuditi 35, ha ya...
Suso nema kupaca za toliku lovu i logika je da ostaviš za klupe onog koji manje vrijedi u parama, a plus kvalitetniji je za sistem koji trener forsira, sa posjedom lopte i sa dosta pasova, gdje je Kessie nula.

Ja ti kažem, eto da uzmemo AKO Luka i Correa završe kod nas, Kessie ili Suso, jedan mora ići da se namiri lova, a Suso ostaje poslije ovog večeras, to budi siguran!
Pozz

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 avg 2019, 23:21

To da je dogovorio uslove su lupanja insajdera, kojima izričito minimalno vjerujem. :mrgreen: Ne znam, možda su i pogodili ovaj put, ali uzimam sa rezervom.

Pa ček, dovedu Beeka i ostaju im Kros, Isco, Casemiro i Valverde. Za klub poput Reala koji igra na sva tri fronta, prilično tanka klupa i baš zato ne vjerujem da će puštati Modrića osim ako ne dovedu još jednog veznjaka.
Ne znam sad kakav konkretan plan imaju s njim, ali u najgorem slučaju može biti backup, ako ne i starter.

Jedino ako on ne zatraži transfer, a ovi recimo ostave Jamesa u rosteru.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.