Na prvom mjestu cestitke Celiku na pobjedi. Odlicna su ekipa i ako uspiju zadrzati barem 70% ritma u kojem sada igraju Evropa im je sigurna.
Iako ne volim da se mijesam i komentarisem rad i odluke struke, meni stvarno nije jasno cemu izmjena na poluvremenu, odnosno izbacivanje Behrama?? Vehabovic je opet napravio isti kiks kao protiv Mladosti, samo sto to ovoga puta nije kaznjeno golom. Kodro na poluvremenu kaze "idemo jos ofanzivnije", valjda misleci da ce se strucni stab Celika pomiriti s onim rezultatom iz prvog poluvremena, da nece reagovati na taktiku Veleza i da ce tek tako, na lijepe oci, dopustiti da se Fajic i Brandao poigravaju s njihovom obranom.
O odbrani vise nema smisla trositi rijeci, jer opet se pokazalo da je to najtanji dio ekipe.
Sudjenje katastrofalno, mnogo diskutabilnih odluka glavnog suca koji je zanat pekao dugo godina u Prvoj ligi FBiH. Pod diskutabilnim odlukama mislim i na penal dosudjen u korist Veleza, zatim drugi ofsajd Fajica u prvom poluvremenu i da ne spominjem ono igranje rukom igraca Celika pred kraj utakmice u svom kaznenom prostoru.
Kako stvari sada stoje, iz borbe za sredinu tabele i stabilnog premijerligasa prelazi se u borbu za opstanak. 6 bodova na domacem terenu je izgubljeno i ukoliko se stvari drasticno ne promjene kada zaigraju ova trojica novih, bice to grcevita borba za opstanak.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar