KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bosnas_
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosnas_ » 21 avg 2008, 18:19

I Zvezda se solidarisala sa Gurovicem:)? da nije smjesno bilo bi zalosno! Iskreno meni je drago sto ovaj poznati cetnicki klub nece doci na turnir,koji nosi ime velikana bh kosarke! Treba pokusati dovesti Besiktas,Turk Telekom,ili neku jos jacu tursku ekipu! znam da je kasno ,upravi su ruke vezane,ali vjerujem da ce se potruditi dovesti atraktivniji klub od Zvesde! Ako nista, nebi bilo lose uputiti pozivnicu Sirokom,a da oni nas zovnu na svoj turnir pocetkom septembra...
Nermine,sta je s tim centrom:)? ima li sta konkretnije?

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 21 avg 2008, 20:41

bosnas_ je napisao/la:I Zvezda se solidarisala sa Gurovicem:)? da nije smjesno bilo bi zalosno! Iskreno meni je drago sto ovaj poznati cetnicki klub nece doci na turnir,koji nosi ime velikana bh kosarke! Treba pokusati dovesti Besiktas,Turk Telekom,ili neku jos jacu tursku ekipu! znam da je kasno ,upravi su ruke vezane,ali vjerujem da ce se potruditi dovesti atraktivniji klub od Zvesde! Ako nista, nebi bilo lose uputiti pozivnicu Sirokom,a da oni nas zovnu na svoj turnir pocetkom septembra...
Nermine,sta je s tim centrom:)? ima li sta konkretnije?
Zvezda je pravi četnički klub, to još datira od prije 50-tak godina,poznate su situacije sa muslimanima koji su igrali u tom društvu, primjer Seada Sušića je bio egzamplar.
Drago mi je što te četnike neću gledati na Mirzinom turniru!
Za njih su Partizan i njihovi grobari pravi partizani-komunisti.
Partizan je svojedobno bio tim u kojem su igrali igrači svih nacija sa prostora ex-Yu, a njihovi navijaći od prije 30-tak godina i ovih sada iza 90-tih se ne mogu porediti, nažalost.
A što se tiče centra ,pravi centar od 210cm i više je jako skup, a mi imamo dvojicu dobrih koji su 210 i više, i koji ako im se da šansa da stalno igraju , mogu strašno napredovati.
Dovoditi rage tipa Rahimića, Damjanovića je samo upropaštavanje naših mladih igrača, a igrač koji bi pompogao kao što su igrači tipa Lancea su jako skupi.
Po meni ,dobro smo pazarili, doveli na svaku poziciju po jednog igrača(Đorđević,Burell,Vučurović,Ivanović) koji su i ofanzivno osim Đorđevića jako dobri,a sa Ikonićem,Pašalićem, tako da naši centri u prvih par mjeseci mogu se orjentirati samo na defanzivnu igru.
Po meni imamo jači tim nego prošle godine, a naši mladi igrači (Pašalić,Majstirić,Zimić,Suljagić ;) ,Čamdžić)će ove godine sigurno biti još bolji..

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 21 avg 2008, 20:48

''Košarkaški klub Crvena zvezda otkazao je sudjelovanje na memorijalnom turniru "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Na ovaj način Crvena zvezda stala je u zaštitu svog bivšeg kapetana Milana Gurovića koji je onemogućen da nastupi na turniru kao igrač Galatasaraya. Novonastala situacija neće poremetiti odnose dva kluba, a osim sportskog rivalstva Crvena zvezda i Bosna i dalje će imati prijateljske odnose.''

Ako i poslije ovog saopćenja iz četničkog kluba budemo imali prijateljske odnose, onda bi naša KK Bosna trebala da se zove KK Mlada Bosna i preseli u Srbiju.
Tako su nas godinama LEVATILI tipovi ala Pešić,Mitrović,a ni Rašo Radovanović se nije poslije rata iskazao sa suradnjom sa timom koji mu je omogućio uspjeh u životu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 21 avg 2008, 22:09

aras ne slazem se stobom u veci centra itd! mi nemamo kako ti tvrdis 2 kvalitetna mlada centra! nemamo nazalost!
ukoliko dovedemo jednog kvalitetnog centra koji ce dobro skakati i imati 15 poena po utakmici,onda imamo velike sanse da u NLB ligi dodjemo do prve osmorice! Centar je ako nisi znao,a ne znas,najvaznije mjesto u ekipi,i od tog igraca zavisi uspjeh Bosne u narednoj sezoni!
Nermine,imas li kakvih informacija?

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 avg 2008, 10:22

"Tako su nas godinama LEVATILI tipovi ala Pešić,Mitrović,a ni Rašo Radovanović se nije poslije rata iskazao sa suradnjom sa timom koji mu je omogućio uspjeh u životu.by Ars"

Kontaš li ti šta pišeš ili ti je fol samo onako mlatiti.Znaš li ti uopšte ko su Svetislav Kari Pešić, Miroljub Mitrović i Rašo Radovanović.Za te ljude napisati LEVATILI može samo totalni anonimus u košarku ili onaj ko je prati par zadnjih godina.Bio sam klinac kada je Kari Pešić donio titulu u Sarajevo 1983, zatim njegova pomoć Bosni tokom rata i poslije njega. a Miroljub Mitrović je jedan od boljih ljudi i igrača koji su u Bosni igrali krajem 80-ih godina.O Radovanoviću neću ništa iznositi , dovoljno je samo spomenuti Grenobl 79.
Usput ako ikada budeš u prilici da malo pričaš sa Sabitom Hadžićem ili nekim drugim ljudima koji su blisko vezani za Bosnu, pojasniće ti neke stvari.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 avg 2008, 10:39

Mister No je napisao/la:"Tako su nas godinama LEVATILI tipovi ala Pešić,Mitrović,a ni Rašo Radovanović se nije poslije rata iskazao sa suradnjom sa timom koji mu je omogućio uspjeh u životu.by Ars"

Kontaš li ti šta pišeš ili ti je fol samo onako mlatiti.Znaš li ti uopšte ko su Svetislav Kari Pešić, Miroljub Mitrović i Rašo Radovanović.Za te ljude napisati LEVATILI može samo totalni anonimus u košarku ili onaj ko je prati par zadnjih godina.Bio sam klinac kada je Kari Pešić donio titulu u Sarajevo 1983, zatim njegova pomoć Bosni tokom rata i poslije njega. a Miroljub Mitrović je jedan od boljih ljudi i igrača koji su u Bosni igrali krajem 80-ih godina.O Radovanoviću neću ništa iznositi , dovoljno je samo spomenuti Grenobl 79.
Usput ako ikada budeš u prilici da malo pričaš sa Sabitom Hadžićem ili nekim drugim ljudima koji su blisko vezani za Bosnu, pojasniće ti neke stvari.
sam si sve rekao, ovo ti je nova verzija internet strucnjaka, pusti se ljevata ja sa njim vec dugo bitku vodim i sa njegovim glupostima, i to kakvim glupostima, znao je lupitu u danu 2-3 a jedna je dovoljna da se vise nikada ne javis na net
stavi ga na ignore listu kao sto cu i ja

PS
pesic je jedan od zasluznih sto smo prosle godine igrali ULEB, a ne samo ligu 13
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 avg 2008, 12:50

Eh kako bih ja volio da o KKBosni komentarisu samo ljudi koji idu na utakmice...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 avg 2008, 14:27

"by nerminh74 on 22 Aug 2008, 10:39"
Ma jasno je kao dan ko je lik.No na takav način se ophoditi prema legendama, e to je već idiotizam.I još se deklarisati kao navijač KK Bosna. Jedno nagradno pitanje za Ars-a. Ko su bili Samir Mujanović i Boro Vučević ?

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 22 avg 2008, 14:42

Kao prvo, ja na tekme Kk Bosne idem od prije 30-tak godina, a i prošle godine sam bio na gotovo svim tekmama, možda sam 2-3 tekme propustio zbog poslovnih obaveza.
Sjećam se mnogih koji su iz Srbije i CG došli da prave karijere u Kk Bosni, uključujući Pešića,Mitrovića, Radulovića,Vučeviću i inim, zahvaljujući SRPSKOM lobiju koji je postojao do 1992 godine u kk Bosni.
također se sjećam da su put BG otišli i naši juniori Danilović i Brkić prije rata.
Toliko o tome .
Kontaš li ti šta pišeš ili ti je fol samo onako mlatiti.Znaš li ti uopšte ko su Svetislav Kari Pešić, Miroljub Mitrović i Rašo Radovanović.Za te ljude napisati LEVATILI može samo totalni anonimus u košarku ili onaj ko je prati par zadnjih godina.
Nažalost, LEVATILI je jedini izraz za tipuse koje lokalne sarajevske đilkoše i njihove prišipetlje su levatili na mnoge načine.
Uzmimo primjer Pešića i njegovih izjava kako mu je sarajevo i bosna u srcu poslije rata, ali je poslije par godina na pozive da preuzme repku 'ladno odbio, nije me iznenadio od ipak je on srbin sa dna kace i tu se sva priča završava sa Bosnom. Malo je nažalost u Srbijanaca likova kao Nataša Kandić i Jovanovića iz LDS , a jako puno Koštunica,Đinđića, Šešelja,Nikolića,Tadića,Tijanića,Čovića,Dačića i drugih NACIONALISTA I ŠOVINISTA U PUNOM KAPACITETU TIH RIJEČI.
Znam nerminh74 da je to teško tebi da shvatiš obzirom na ograničene intelektualne kapacitete, al' nije do mene, trebao si ipak mladost iskoristiti u učenju i profesionalnom usavršavanju...
A fiftisent za tebe doista vrijedi zerosent, jer lupiti da je gori Bošnjak od Srbina ili Hrvata nacionaliste poslije Srebrenice ili Dretelja,što jasno govori o stanju tvog intelekta.

Ovco o centrima ćemo još vidjeti ide sezona, uvjerićemo se ko će biti u pravu na kraju sezone.
Ja doista nemam potrebu da trčim za nekim i pitam ga što misli, imam ipak svoju glavu i mozak za razmišljanje.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 avg 2008, 15:01

Ars, greška za Harisa Brkića, pošto sam tog momka poznavao jako dobro.On je početkom aprila 92 napustio Sarajevo i skrasio su u Beogradu.
Ne miješaj politiku u ovo, Časne ljude kao što su Čedo Jovanović i Nataša kandić ne dovodi u vezu sa tvojim lupanjem i izmišljanjem.
Predrag Danilović je otišao iz Bosne na nagovor D. Vujoševića ( bio selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije) i nije tačno da je otjeran iz Bosne.Momak je procijenio da mu je bolje bilo tada u Partizanu nego u Bosni, jer je Partizan tih godina imao veoma perspektivnu ekipu sa Divcem,Paspaljom,Đorđevićem i ostalima.
A to da se nudilo Pešiću da bude selektor, je priča za malu djecu ( sjetimo se šta se uradilo Sabetu Hadžiću).A na koncu, čovjek je rođen i državljanin je Srbije, tako da ne vidim ništa loše u tome što vodi selekciju svoje zemlje.
Možemo danima pričati o tome šta je čovjek uradio za Bosnu, no to tebi i sličnima ništa ne znači.
A tu višegodišnju šuplju priču o dovođenju igrača sa strane, pa odakle su Mirza Delibašić,Dževad Alihodžić,Emir Mutapčić,Mario Primorac, ili ti smetaju samo to što su pitanju Srbi i Crnogorci.
BTW, Bošnjak sam iz Sarajeva.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 22 avg 2008, 16:14

Polako ba ljudi vratimo se na temu..Pljuvati po pesicu je najveca glupost > covjek je pomagao koliko je mogao..Vratimo se na temu KK bosna!!Milsim da nam treba centar)))

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 avg 2008, 16:36

ars01 je napisao/la: Kao prvo, ja na tekme Kk Bosne idem od prije 30-tak godina, a i prošle godine sam bio na gotovo svim tekmama, možda sam 2-3 tekme propustio zbog poslovnih obaveza.
ars tvoje ponasanje, nacin pisanja, tvoja misljenja su ili djecija (maximalno 19 god) ili jednog totalnog papka, prema tome nema teorije da si ti toliko star ili da pratis kosarku 30-tak godina, da je to istina i da si gledo pesica kao ja uzivo nikad ti na pamet nebi palo da ista ruzno kazes o njemu

prema tome mislim da lazes za svoje godine i da si tu oko 20-tak prema tome ne pokusavaj vise proturiti tvoja zaostala razmisljanja kao neke zrele osobe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 22 avg 2008, 19:07

Mister No je napisao/la:Ars, greška za Harisa Brkića, pošto sam tog momka poznavao jako dobro.On je početkom aprila 92 napustio Sarajevo i skrasio su u Beogradu.
Ne miješaj politiku u ovo, Časne ljude kao što su Čedo Jovanović i Nataša kandić ne dovodi u vezu sa tvojim lupanjem i izmišljanjem.
Predrag Danilović je otišao iz Bosne na nagovor D. Vujoševića ( bio selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije) i nije tačno da je otjeran iz Bosne.Momak je procijenio da mu je bolje bilo tada u Partizanu nego u Bosni, jer je Partizan tih godina imao veoma perspektivnu ekipu sa Divcem,Paspaljom,Đorđevićem i ostalima.
A to da se nudilo Pešiću da bude selektor, je priča za malu djecu ( sjetimo se šta se uradilo Sabetu Hadžiću).A na koncu, čovjek je rođen i državljanin je Srbije, tako da ne vidim ništa loše u tome što vodi selekciju svoje zemlje.
Možemo danima pričati o tome šta je čovjek uradio za Bosnu, no to tebi i sličnima ništa ne znači.
A tu višegodišnju šuplju priču o dovođenju igrača sa strane, pa odakle su Mirza Delibašić,Dževad Alihodžić,Emir Mutapčić,Mario Primorac, ili ti smetaju samo to što su pitanju Srbi i Crnogorci.
BTW, Bošnjak sam iz Sarajeva.
Gdje sam ja to rekao da su Danilović i Brkić otjerani!
Tačno, Brkić je otišao '92 preko roditelja i Kićanovića u Srbiju, imao je jako puno problema u putu od pristalica Koštunice,Ćosića,Šešelja i co; a na kraju je i skončao od takvih , nažalost.
Sa Danilovićem, sam čak igrao basketa kad je momku bilo 14-15god, on je sa Alipašina preko puta sadašnjeg MUP-a, i mali je otišao kao što si rekao tačno u BG, a u ratu i poslije rata se je iskazao kao dostojan prezira čovjek, sa idejama Garašanina i Velikoj Srbiji, koje je očigledno pokupio od svog oca , koji je i tada bio vjerojatno ugrožen u Sarajevu. Na sreću, sada imaju Srbiju do Tokija, iliti Nokija, sve manja i manja, BG pašaluk.
I Pešića sam gledao, došao kao i drugi srbijanci zaraditi koju paru u KK Bosnu, nikada nije bio izvrstan igrač, do repke ex-Yu nikada nije dospio, usprkos jakom lobiju kojI je imala Srbiju u KS YU.
Nije nikakva šuplja, pogledaj koliko je dovedeno igrača iz Srbije proteklih 6-7 godina i vidječeš da je Miško doooobro razvio biznis sa polovnim igračima u BiH preko Sarajeva, važno je da se naplati koja 'iljadarka eura po igraču godišnje, sakupi se... ;)

Ove što si nabrojao od Kinđeta su fala bogu pravi Bosanci i Hercegovci(Primorac je iz Čapljine) i uvijek sam ih doživljao kao domaće igraće.
BTW, ja sam ipak Bosanac.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 avg 2008, 19:08

pustite sad prepucavanja sa arsom,on je prica za sebe!
nego sta nam je sa centrom,negdje zaglavio fakat:)..

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 22 avg 2008, 19:32

Kako je ovo dobro kad god je neko ljut, bez obzira pricalo se o politci,fudbalu,kosarci,marsu,cokoladama ili kk Bosna za sve je kriva velika Srbija,Seselj,Karadzic itd.:)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 avg 2008, 22:15

Bosnu nikada nije interesovala politika,nego iskljucivo sport,sto nije slucaj za pojedine srpske klubove,prije svega Zvezdu i Partizan.. Mi i bez tih klubova imamo dovoljno prijatelja u svijetu kosarke!

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 22 avg 2008, 22:18

Ne bih da ispadnem da papak,ali sam veceras na utakmici pitao glavnog za centra.Najvjerovatnije na 6 mjeseci ,ime se vrtilo po forumima.
-the LORD of the RINGS-

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 22 avg 2008, 22:36

jel onaj iranac???
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 avg 2008, 02:58

:D
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 23 avg 2008, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 23 avg 2008, 15:26

gospodine storm jel nam to Hadadi dolazi u Bosnu???

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.