NK Široki Brijeg

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 nov 2010, 20:47

dubrava je napisao/la:Gledao sam samo prvo poluvrijeme pa ne mogu reći kakva je utakmica bila u globalu. Ono što sam vidio u prvih 45.minuta je bilo solidno od obje ekipe. A koliko vidim po izvještaju, zaslužena pobjeda Širokog.

A, što se tiče ovog drugog, prije svega za onu zastavu, to je sramota, neoprostivo. Ničim se ne može opravdati unošenje te zastave. Ona je bila na stadionu, na jednom dijelu tribine koju je unijela neka maloljetna bagra koja nema pojma ni šta ona predstavlja, ali bitno da ide onima drugima na nerve. Uostalom, kako se moglo dopustit da se tako nešto unese?! To je sramota i bruka.
Fidelis, poštujem te i kao forumaša i kao osobu, ali isto tako nema nikakvog opravvdanja ni za ostalo skandiranje. To se ne moze opravdati ni argumentom da i oni drugi tako pjevaju ubij ustašu il šta već. Pa, zašto se uopće voditi tom logikom?! Zašto se moramo voditi logikom, ako je netko džubre i gad, zašto bih ja morao biti isti takav.. E baš neću biti takav, pa ću dokazati dam sam bolji i kulturniji..
Uvijek, ma koliko god da su drugi lošiji i gori mora se gledati u vlastito dvorište i čistiti ispred njega.
Vi ste dolje vrijedni i marljvi ljudi, to znam jer sam se sam uvjerio u to, ali ovakvim svojim ponašanjem samo se stvaraju glupa generaliziranja. Narod je obična stoka i ne zna razmišljati glavom.
Mene je stid onog što sam vidio, a nemam nikakve veze sa Širokim..

Mislim da bi bilo korektno kad bi se klub bar objavio priopćenjem i ogradio od jednog dijela "navijača".
Ma stoji to sve, ne opravdavam ja, rekoh ja da meni dosta stvari smeta, kako ovdje, tako drugdje, al i meni smeta generaliziranje i izigravanje svetaca onih koji su godinu dana ranije zapoceli nered sa obicnim gradjanima i devastirali grad, devastirali vlastiti stadion, njihov nalogodavac i zastitnik Kebo ih mimo svih zakona vadi iz zatvora, iako su sa debelim dosjeima svi redom i brojni ''vodeci'' dobro poznati u podzemlju date sredine, pa se kuci pravdaj zbog tragedije i nahuskaj javnost na cijelu sredinu dajuci netocni iskaz i nepotpune i polovne informacije, i ovdje valjda ocekuju pljesak? Jest, naravno da je ruzno i neljudski zvizdati na skandiranje Puljicu, pa tko to spori, al sta se time ima dobiti ovdje, realno, sta se mislilo time dobiti? Sta moze dobiti grupa koja se izvlaci na tragediju i koja dobro zna da je zapocela sranje i vrati se na to isto mjesto. Tu se samo o nijansama pricati moze. Stvorila se takva atmosfera i to je to, al vidjelo smo i drugdje kako je to izgledalo, pa tako i na Kosevu uz manjak osiguranja. Ovdje je najbitnije sta je trenutacno ''aktualno'', vjecno prebacivanje lopte u tudje dvoriste. Zato mi se i ne da vise, uvijek jedan bolji, drugi losiji. Uvijek jedan zgrozen vidjenim, onda se zgrozi kad vidi kuci sta se desava. Kad je drzava i narod globalno u kurcu. To je jedina generalizacija koja vrijedi, no eto.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 07 nov 2010, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 07 nov 2010, 20:58

ŠB_Fidelis,mudro zboriš,a ko je shvatio shvatio je....
Na svim stranama ima debila i uvijek će ih biti,samo što se neko ogradi od tih debila,iako pripadaju njegovoj grupi,a neko ih pokušava opravdati,ako pažljivo čitate šta @ŠB_fidelis piše,i pri tom uljučite mozak,skontaćete da drugačiji scenario od današnjeg teško da je mogao biti.....
ali nema para,sve se rastalilo....

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 07 nov 2010, 21:05

Mislim da ste ga vi iz ŠB lagano po pu ši li zbog ove zastave i ovih navijača , nemože vam pomoći ni dragi BOG ni PAPA pa je red da se raspadnete......nek vas je :oops: :oops: :oops: samih sebe...........
Jer si JEDAN JEDINI...........

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 07 nov 2010, 21:07

SB_fidelis smijem se zaklet da si se ponasao danas ko i svaki navijac listice na pecari i molim te pusti se tog filozofiranja danas ste pokazali ko ste i sta ste mada se to vec znalo , fasizam i rasizam imaju vjerovatno veze sta mislite onda kako je onim brazilcima u listici ?

HSKZM :lol: :lol: nece biti ni prvi ni zadnji koje ce uefa kazniti zbog tih zastava ;)

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 07 nov 2010, 21:10

Kako mozete uopste unijet ovakvo nesto, mislim kako obezbjedenje to dopusta ili ga nema nikako ?

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 07 nov 2010, 21:11

Kakve veze navijači Lazia imaju sa vama? :roll: Ta se zastava viorila na vašem stadionu,a ne u Rimu,budi čovjek pa to osudi,a ne traži opravdanje za nešto što se nemože opravdati...
ali nema para,sve se rastalilo....

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 07 nov 2010, 21:11

A i Laziali sto su kazni popusili radi zastava i pozdrava mogu kupiti kompletnu Premier Ligu BiH radi toga...
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 07 nov 2010, 21:13

Okace zastave onda kazne popuse ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 nov 2010, 21:14

Tarantino je napisao/la:ŠB_Fidelis,mudro zboriš,a ko je shvatio shvatio je....
Na svim stranama ima debila i uvijek će ih biti,samo što se neko ogradi od tih debila,iako pripadaju njegovoj grupi,a neko ih pokušava opravdati,ako pažljivo čitate šta @ŠB_fidelis piše,i pri tom uljučite mozak,skontaćete da drugačiji scenario od današnjeg teško da je mogao biti.....
Nema veze sta cu ja reci, ja sam davno vec rekao da nije bitno da ih vijencima sada docekaju i omotaju u cvijece, opet ce onaj tko ima svoje generirano misljenje to isto zadrzati, za njega postoji samo on, sve sto je prije, poslije bilo, nebitno, bitno samo ono in the moment.To ti vecina nikad prihvatiti nece, zato sto je uvijek bitno ''samo nek su oni drugi gori, losiji''. I to je uvijek tako zbog manjine koja ce uvijek imati svoj ekstrem, na njih ce se svi uvijek zakaciti zato sto je njihov glas ekstreman i jedini se cuje kad samo to ''zelis cuti'', trazis da cujes, jer tebi tako odgovara, time dokazujes koliko si ti kao kulturniji, europeiziraniji, gradjanskiji od nekog drugog, dok opet ne odes drugdje i napravis sranje, i opet nadjes neki izgovor prigodan, i tako ce i dalje biti u sebe uvjereni, svi ostali ne valjaju, mi smo dobri, i to je to. Evo ja kazem ne valja ni narod, ne valjaju ni ljudi, ne valja ni disfunkcionalnost i nezadovoljstvo evidentno drzave. To u ovoj drzavi ne moze drugacije biti.

Evo, sad ces vidjeti i poslije i prije ''ma nema veze, vi ste pokazali bla-bla'', a on sebe na Kosevu ne vidi gdje ganja igrace, gdje tuce zastitare koji za marke nemaju, on sebe ne vidi gdje izaziva nered u tudjem gradu pa hinjski laze da je napadnut po dolasku zato sto se desila tragedija i valja majkama kuci pred oci, gdje djecu maltretira, kadete i skida im trenerke ne vidi, to da mu se u gradu ubijaju zato sto netko nekoga krivo pogleda, i cini SASTAVNI dio brojnih navijackih grupacija, ne, to ne vidi. Mi smo dobri, fini, kulturni, to smo i pokazali, vi ne valjate. To je tako. Standardno Bosna i Hercegovina. Jos da netko krene sa partizanskim i ustaskim zlocinima i analizama, to bi eto jos taman bilo, nisu se jos toga dohvatili.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 07 nov 2010, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 07 nov 2010, 21:15

HeavensWonder je napisao/la:A i Laziali sto su kazni popusili radi zastava i pozdrava mogu kupiti kompletnu Premier Ligu BiH radi toga...
Da znas da ce ovi biti kaznjeni ;) sve se bojim. 200 KM u vrh glave a mozda ni to. 'Visi interesi' ce se tu upetljati, pogotovo kad stigne saopstenje iz tog kluba kako cijeli svijet od njih pokusava napraviti nesto sto oni nisu, kao je bla, bla, bla... ;) zivi bili pa vidjeli

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 07 nov 2010, 21:18

Buddy je napisao/la:Kako mozete uopste unijet ovakvo nesto, mislim kako obezbjedenje to dopusta ili ga nema nikako ?
Ne budi smiješna. Pa ti momci su djeca tog istog osiguranja. Još u tako malo mjestu gdje svako svakog zna. Očekuješ li da se mentalitet osiguranja bitno razlikuje od mentaliteta onih koji dolaze da gledaju tekmu, grdno se varaš.

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 07 nov 2010, 21:22

UPS je napisao/la:
HeavensWonder je napisao/la:A i Laziali sto su kazni popusili radi zastava i pozdrava mogu kupiti kompletnu Premier Ligu BiH radi toga...
Da znas da ce ovi biti kaznjeni ;) sve se bojim. 200 KM u vrh glave a mozda ni to. 'Visi interesi' ce se tu upetljati, pogotovo kad stigne saopstenje iz tog kluba kako cijeli svijet od njih pokusava napraviti nesto sto oni nisu, kao je bla, bla, bla... ;) zivi bili pa vidjeli
Ma moglo bi vise... Sjecam se kazni utakmica kad igraju Zeljo, Sarajevo i Celik, pa zapale gostujuci baklje, zapalimo mi odmah 5-6 hiljada za pirotehniku a nigdje fasisticke ideologije i sl... Plus ovo je kaznjivo prema zakonu tako da 15 milja min bi trebala biti kazna
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 nov 2010, 21:26

koji je ovaj fidelis manipulator **** on sebe, kakva filozof :lol:
Zadnja izmjena: vuvu_zzz, dana/u 11 nov 2010, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 07 nov 2010, 21:34

nije to selo drug Stari bez razloga drzao u izolaciji 50 godina :? ....znao je sepo sta radi....
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 07 nov 2010, 21:45

elSaik je napisao/la:
Buddy je napisao/la:Kako mozete uopste unijet ovakvo nesto, mislim kako obezbjedenje to dopusta ili ga nema nikako ?
Ne budi smiješna. Pa ti momci su djeca tog istog osiguranja. Još u tako malo mjestu gdje svako svakog zna. Očekuješ li da se mentalitet osiguranja bitno razlikuje od mentaliteta onih koji dolaze da gledaju tekmu, grdno se varaš.
Pitanje buraz: šta misliš je li iko pokušao da im rekne da sklone tu zastavu a kamoli ti "zaštitari"-"policija" da oduzmu tu nakazu pod kojima su milioni pobijeni!?
Sarajevo ljubavi moja!

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 07 nov 2010, 21:59

elSaik je napisao/la:
Nebudi smijesan. Musko :D. Nick iz filma od ubice :D :D

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 07 nov 2010, 22:10

ma postavili su i sta ???dobiti ce neku kaznu i to je to sta vise raspravljate
samo im je dobar onaj transparent "ISTINU ZNAMO MI I VI"
Hz gdje god dodju naprave belaj i nikad oni krivi nisu
nije ovo navijacki forum

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 07 nov 2010, 22:38

Sramota. :o
60 godina vjernosti.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 nov 2010, 23:01

aleksandar_veliki je napisao/la:Ja sto sam bolji, vi sve gori. Fakat vas ne razumijem. Ocistice Aca forum ili me nece biti, vjerujte mi.
zakljucaj temu i gotovo..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 07 nov 2010, 23:13

ne znam..ovo nije nikom trebalo..(govorim o zastavi)
nerazumijem sta se tim momcima vrti po glavi..da li su oni svjesni sta je zlocina nacinjeno pod tom zastavom..neko im je dobro isprao mozak..
za ovo nema opravdanja,i ovi se moraju kazniti zbog ove zastave,mada to ce se tesko sprovesti u djelo..pokusavam odgonetnuti ali mi neide,,
ne mogu da vjerujem...ne znam sta su zeljeli da postignu sa onim,stvarno ne razumijem. :roll: :roll: .
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, AvantiBL, Combattente87, JimmyPage, Lynx, MikiPirs, riki46, Riziko, StarmoCity i 93 gosta.