Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Dva poraza kadeta protiv CG
Na prvoj utakmici kod nas najefikasniji jesic sa 10 poena a na drugoj smiljanic sa 15 i milic sa 10 poena.
Na prvoj utakmici kod nas najefikasniji jesic sa 10 poena a na drugoj smiljanic sa 15 i milic sa 10 poena.
Tamane nas djeca koja ce igrati B diviziju, a mi smo u paklenoj grupi i ne ginu nam 3 poraza na samom startu...edinjo-bih je napisao/la:Dva poraza kadeta protiv CG
-
- Kontakt:
Mislim da je spisak opet prilicno dobar, ima ovdje potencijala...
Na koji spisak mislis...juniora ili kadeta...kad u gornjim postovima pominjemo i jedne i druge...
-
- Kontakt:
Spisak kadeta
Cetrdeset minuta mucenja protiv Norveske - zemlje u kojoj je kosarka popularna koliko i kod nas vaterpolo. Danas je nasa igra bila ispod svakog nivoa. Trojac koji je stasao i jos uvijek stasava u Sparsima (Huseinspahic, Radak i Krupalija) je samo losija verzija Durme, Vrabca i Glogovca. Kako sam i ranije pisao, Harun i Deni kao dva najbolja spoljnja igraca su ocajni s linije za slobodna bacanja, a kamoli s distance, ali svejedno Huseinovic pored takvih sutercina ne moze da dobije svoje mjesto u timu. Bacanja smo danas sutirali 12/29, od toga spomenuti dvojac 4/13.
Da bi osigurali 1/4 finale, moramo dobiti jednu od dvije utakmice protiv Izraela ili Ceske. Podsjecanja radi, nas sutrasnji protivnik Ceska je danas rasuo Island 40-ak razlike, a Izrael je jucer razbio Norvesku 50-ak koseva razlike.
Da bi osigurali 1/4 finale, moramo dobiti jednu od dvije utakmice protiv Izraela ili Ceske. Podsjecanja radi, nas sutrasnji protivnik Ceska je danas rasuo Island 40-ak razlike, a Izrael je jucer razbio Norvesku 50-ak koseva razlike.
Krupalija je vec 2 godine u Americi.Ghuraba je napisao/la:Cetrdeset minuta mucenja protiv Norveske - zemlje u kojoj je kosarka popularna koliko i kod nas vaterpolo. Danas je nasa igra bila ispod svakog nivoa. Trojac koji je stasao i jos uvijek stasava u Sparsima (Huseinspahic, Radak i Krupalija) je samo losija verzija Durme, Vrabca i Glogovca. Kako sam i ranije pisao, Harun i Deni kao dva najbolja spoljnja igraca su ocajni s linije za slobodna bacanja, a kamoli s distance, ali svejedno Huseinovic pored takvih sutercina ne moze da dobije svoje mjesto u timu. Bacanja smo danas sutirali 12/29, od toga spomenuti dvojac 4/13.
-
- Kontakt:
I ja sam pomalo gledao, slabo je bilo skroz. Kondic donekle solidan ostatak bez komentara (pogotovo slobodna bacanja)...
Znam, ali sam mislio da sam napisao 'trojac koji je stasao i/ili jos uvijek stasava', zato mi je bilo cudno sto si mi to replicirao. Poenta je da su haman sva trojica u Sparsima naucili osnove kosarke. Neki su tu gotovo sve vrijeme (Radak), neki su dosli prije (Krupalija), neki kasnije (Huseinspahic), ali im je zajednicno da samo mogu sanjati karijere Vrabca ili Glogovca. Frajeri ucestvuju po nekakvim popularnim kampovima, a ni slobodna bacanja ne mogu izvoditi preko 50%. Jadno je ko su nam najveci talenti u sportu za koji smo lafo talentovani.Chstal je napisao/la: Krupalija je vec 2 godine u Americi.

Problem je sto nam se u Zemlji interesovanje u sport znatno smanjilo. Prvo ima mnogo manje djece a zatim djeca nece da treniraju (fudbal, kosarku). Zato su nam ovi igraci talenti jer nemamo nista bolje. Sjecas li se koliko se pricalo o Mehicu a dijete ni nakon 4 godine nije naucilo trcati a kamoli igrati kosarku.Ghuraba je napisao/la:Znam, ali sam mislio da sam napisao 'trojac koji je stasao i/ili jos uvijek stasava', zato mi je bilo cudno sto si mi to replicirao. Poenta je da su haman sva trojica u Sparsima naucili osnove kosarke. Neki su tu gotovo sve vrijeme (Radak), neki su dosli prije (Krupalija), neki kasnije (Huseinspahic), ali im je zajednicno da samo mogu sanjati karijere Vrabca ili Glogovca. Frajeri ucestvuju po nekakvim popularnim kampovima, a ni slobodna bacanja ne mogu izvoditi preko 50%. Jadno je ko su nam najveci talenti u sportu za koji smo lafo talentovani.Chstal je napisao/la: Krupalija je vec 2 godine u Americi.
Druga stvar su losi treneri, kako u klubovima tako i u reprezentaciji. Trece, nas karakter na ovim prostorima. Cim ti neko kaze da si talenat i potpises prvi ugovor od 500€ digne se glava i zanemari treniranje.

Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com
Podjelio je i članak Chrisa Matheiua sa Eurobasketa u kojem piše da je trener doveo neke svoje igrače i " It became clear early on that no matter what Alem did, Cikic wasn't going to give him a chance"
Koje svoje igrace..vjerovatno se aludira na Igokeu..ali da otac od malog dolazi u Podgoricu i da rjesava probleme oko njegove minutaze, kao i da zahtjevaju odredjen broj minuta i suteva po utakmici nije dobro, ipak sa druge strane je ladno mogao igrati gledajuci Dedajica i Herendu..kad sve saberem morao je ici..to je cinjenica..ali mi nemamo lidera kako je neko ranije pomenuo to fali. Danas od ceha joj strah me..
Kondic i Topolovic imaju svu slobodu ovog svijeta..pa ja ne znam jeste pogledali onaj time out juce...Topolovic se okrece od igraca, mase rukom prema treneru i odlazi u teren...pa to je nepostovanje..svaka druga lopta ide njemu da se puni statistika..postoji neki problem...izmedju njega i Cikica
Sto ne kazes da, kad je u pitanju ova juniorska reprezentacija, imas informacije iz prve ruke?boskonovi je napisao/la:Koje svoje igrace..vjerovatno se aludira na Igokeu..ali da otac od malog dolazi u Podgoricu i da rjesava probleme oko njegove minutaze, kao i da zahtjevaju odredjen broj minuta i suteva po utakmici nije dobro, ipak sa druge strane je ladno mogao igrati gledajuci Dedajica i Herendu..kad sve saberem morao je ici..to je cinjenica..ali mi nemamo lidera kako je neko ranije pomenuo to fali. Danas od ceha joj strah me..

Spisak je korektan. Ja, koji sam totalno objektivan po tom pitanju, iskljucivo na osnovu kvaliteta bih izabrao najmanje 10 od 12 ucesnika prvenstva (nebitno ko je Bosnjak, a ko Srbin ili Hrvat). Naravno, Huseinovic bi bio jedan od sigurnih putnika i dao bih mu i minutazu i suteve. Cikicu se na spisku, izuzev Huseinovica, ne moze pretjerano zamjeriti, ali na samoj igri itekako moze. Eto veceras igramo protiv prvog ozbiljnog protivnika i vidjet cemo kako ce nasi funkcionisati.
E sad, da sam na mjestu Alemovog oca, identicno bih reagovao jer je ovaj jos uvijek dijete i mora ga neko stititi. Na stranu sto ima roditelja koji neopravdano uzdizu i forsiraju svoju djecu, ovaj mali ima kvalitet i u to smo se svi uvjerili. Dosao je iz Amerike (od tamo su nas svi godinama odbijali i jos uvijek odbijaju), uredno je trenirao kao i svi ostali, daleko je najkvalitetniji suter u ekipi, a dobije 8 minuta i 2 suta po mecu. Taman da je Curry, on za to vrijeme ne moze nista pokazati, pogotovo sto mu je trener u potpunosti unistio samopouzdanje. Mali je glavom i bradom Klay Thompson za sve nase igrace i to ce se vidjeti kad ispadnemo u grupi (tj. kad ne budemo medju prve dvije ekipe), a daj Boze da pogrijesim.
Chstal, potpisujem sve sto si napisao.
Haha, dobar si..pa to svi znaju,,ali manje bitno, samo kazem da mi se to ne svidja da roditelji nesto urgiraju, moje misljenje, ali se slazem da je morao igrati bez daljnjeg pogotovo kad pogledam ove dvije tekme..
I opet se slazem sa tobom u svemu, pogotovo da je veceras prvi ozbiljan protivnik, i djeluje mi kao da Cikic nema kontrolu, mozda grijesim, ali ljudi nekako nemamo igru, akcije, nista,opet ponavljam ovo za Topolovica da mi se ne svidja njegova reakcija, odmahivanje rukom
Pogodi decko dva bacanja...
Kako ovako glupo igraju, u odbrani pogotovo glupe faulove prave i sto je najgore, sve to mirno posmatraju. Ja licno bih izludio.