Turniri u Kini su sigurno koristili, ali opet nisu puno toga mogli pokazati. Bukvalno smo odigrali po tri utakmice s tri ista (slabasna) protivnika i takvi mecevi ne mogu biti neko mjerilo. Neki su se mozda protiv takvih ekipa oslobodili i pokazali Bosnicu da mogu biti korisni, ali sve to opet treba uzeti s rezervom. Drago mi je da je zadovoljan s onim sto su Gegic i Kamenjas pokazali. Kameric ga je mozda pozitivno iznenadio, ali on trenutno vjerovatno nema mjesta u najjacem sastavu, pogotovo sto smo dolaskom Amera relativno popunjeni na toj poziciji jedinice. Bilo bi dobro da je izdvojio jos nekog, ali dok nije - vjerovatno se ostali nisu nesto pretjerano ni istakli.
Ovo je neki kostur koji treba nadograditi s jos bar 3-4 kvalitetna kosarkasa:
Roberson, Gegic, Campara
Atic
Lazic
Halilovic, Sulejmanovic
Kamenjas
To bi ovako izgledalo po pozicijama, mada je na parketu sve drugacije. Crni i Gegic ce vjerovatno cesto igrati zajedno, Atic ce cesto ici na SF, a Lazic povremeno na PF. Sulejmanovic i Halilovic su nominalno cetvorke, mada ce obojica bar pola svoje minutaze provoditi na petici. Kljucno u svemu je da se svi oni nametnu u svojim klubovima, a da ovi koji su slobodni nadju odgovarajuce u kojima ce igrati. Dobro bi bilo da Atic i Lazic budu nosioci u svojim ekipama, a da Gegic i Campara igraju neku solidnu ligu i da imaju malo znacajniju ulogu u svojim ekipama. Od Kamenjasa ocekujem da se izbori za nesto vecu minutazu (15+ minuta u kontinuitetu) i da pokaze da moze biti koristan na obje strane parketa. Meni ovo, iskreno, ne izgleda toliko lose, s tim da zasad fali istinski lider ekipe. Vidjet cemo za sta ce Roberson biti sposoban. Ja u njemu i Edinu vidim dvojac koji ce povuci kad najvise bude trebalo. Kako bi nam samo znacilo da vec do februara iskoce Penava, Buza, Sikiras i jos poneko, a da recimo za 2-3 godine cekamo Biberovica, Matkovica, Garzu i jos ponekog... Tarika sam, naravno, davno otpisao, ali bi nam nenormalno koristio jedan takav profil kosarkasa.