FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

tilo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tilo » 17 jul 2019, 16:49

MortemHz je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Mi bi trebali za broj stanovnika grada i okoline imati oko 7k do 8k sezonskih. Al eto. Nemamo mi kulturu odlaska na utakmice. Ili cak kulturu zivljenja uopste :kafa:
Mi bi sa 5K bili drugi u regiji ako uzmemo u obzir da u gradu imaš dva kluba i broj stanovnika a da i ne spominjem nikakav europski iskorak do sad.

Pa kolko smo prodali znal se ?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jul 2019, 16:51

tilo je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Mi bi trebali za broj stanovnika grada i okoline imati oko 7k do 8k sezonskih. Al eto. Nemamo mi kulturu odlaska na utakmice. Ili cak kulturu zivljenja uopste :kafa:
Mi bi sa 5K bili drugi u regiji ako uzmemo u obzir da u gradu imaš dva kluba i broj stanovnika a da i ne spominjem nikakav europski iskorak do sad.

Pa kolko smo prodali znal se ?
Nemam još podatak ali ću saznati u petak, ako klub ne objavi ili nešto slično.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 17 jul 2019, 16:54

Nek je nama korida najposjeceniji "sportski" dogadjaj, nekad se u glavnom gradu igrala i kosarka i hokej i odbojka, stariji se sjecaju da su HZ isle i hokej pratit, a sad je sve to propalo, i fudbal ce uskoro, mi imamo srecu sto ne ovisimo od politike, ostali nisu takve srece, vec za par godina vidjet cete kako se gase klubovi fudbalski, komsinca i sloboda prvi

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 17 jul 2019, 16:59

AlfredNobel je napisao/la:
rishovski je napisao/la:Ja ne znam samo sto ljudima toliko tesko pada poraz od Celtica... Ljudi profesionalci,s godisnjim budzetom kakav Sarajevo nema od pocetka lige sve kad saberes,svaku sezonu od poslije rata pa do sada... O treninzima i pripremi utakmice da ne pricamo... Sve dok se nekad ne pojavi covjek koji ce ulozit 10-15 miliona samo u igrace mozemo sanjati i o Ligi prvaka i o Europa ligi... Ako se ikad takav i pojavi... A ovi malezijski ili eto sad vijetnamski bogatasi nisu nista uradili da klub ode na visi nivo kad je u pitanju europa... Nije problem ni Atalanta ni Celtic,nasi klubovi kaskaju za Bugarima,Srbima,Hrvatima,Slovencima itd... Ne mozes dovoditi igraca iz Srbije iz klubova koji su osrednji i tako isto iz Hrvatske i ocekivat da namucis instituciju poput Celtica...
Inače to tako samo ide na PES-u i Master ligi.
Pa ide kod svih iole organizovanih klubova i koji imaju ljude koji znaju privuci lovu u klub... imas Maribor koji je igrao ligu prvaka, grupnu fazu,budzetom od oko 10 miliona eura,prije par godina... A ovako posto ti mislis da je to stvar Pes-a ili master lige gledas tromog Velkoskog u prodorima i s vremena na vrijeme prosjecne fudbalere Jelen super lige... I onda ocekujes da se suprostave timu poput Celtica...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jul 2019, 17:01

extazy je napisao/la:
A vidi nesto, za Hajduk ne navija samo Split vec citava Dalmacija, za Zvezdu ne navijaju samo beogradjani vec pola Srbije i plus na to sto dodje nekoliko hiljada iz Bosne, tako i Partizan, ne mozemo se mi poredit po brojnosti sa njima. Grad ko grad vise ne lici na sebe, nekad su se tribine punile na ligaskim utakmicama, al trenutno u gradu ima najmanje sarajlija, a vecinom su sarajlije i isle na utakmice Sarajeva il Zelje. Imamo mi kulturu al vrlo nas je malo, to je nesto sto ti se nametne od rodjenja, barem meni, deda rahmetli stari navijac, dolazio covjek sa mora samo da pogleda utakmicu neku neznacaju, ja mislim da nema utakmice koje je propustio, pa otac me uclanio u Horde Zla kad sam imo godinu dana, a prvi put na sjeveru bio sa dvije godine, odkad znam za sebe uvjek sam Sarajevo pratio, a sta ce onaj kojem je otac odrasto na njivi, medju ljehama, sta on zna sta je Sarajevo i sta je voljeti i uzivati u fudbalu. A sad traziti krivca u kvalitetu fudbala il nesto, kaze sta cu pratit kukuruz ligu, nama je liga jedna od najzaniljiviji u Europi, u mnogim ligama se zna koje sampion, ko ce u Europu il slicno, a i kvalitet se pobosljao, plus sto se namece misljenje da su navijaci bespoliticari, narkomani, alkoholicari, a sve to dolazi iz usta nekog kojem je otac skido cipele kad je ulazio u tramvaj. Drustvo nam je u kurcu, tako je i fudbalska kultura.

( ne zelim nikog uvrijedit, ima ljudi koji su se doselili ovdje al vole Sarajevo ko i ja, al malo je i njih )
Ne zelim ja nas i njih porediti. Ja samo kazem da bi trebalo biti vise raje na tekmama. Sad odakle je ko to je najmanje bitno. Navijamo za isti klub. Hajduk ima jaku bazu navijaca, lojalnu, poslije Zvezde najvecu po meni. Samo kazem da grad kao Sarajevo koji ima sa okolinom nekih 450.000 i plus stanovnika, ne moze recimo nabaciti vise 10.000 protiv Zrinjskog recimo, Sirokog, Veleza, Slobode, Celika, derbi je druga prica.
Sad dodje, 6 -7000 sto je malo. Ima raje iz Breze, Visokog, Olova, Konjica, Hadzica, Gorazda, (ako sam zaboravio nekog halalite :mrgreen:) dolaze redovno na tekme. Il je do kvalitete, stadiona, cijena karata itd ili je do toga da raja nemaju kao sto rekoh kulturu odlaska na tekme. A da su neki koncerti u pitanju, cajke, bilo bi hladno 20.000 ko iz pichke i da karte kostaju po 20 km.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 17 jul 2019, 17:06

extazy je napisao/la:
A vidi nesto, za Hajduk ne navija samo Split vec citava Dalmacija, za Zvezdu ne navijaju samo beogradjani vec pola Srbije i plus na to sto dodje nekoliko hiljada iz Bosne, tako i Partizan, ne mozemo se mi poredit po brojnosti sa njima. Grad ko grad vise ne lici na sebe, nekad su se tribine punile na ligaskim utakmicama, al trenutno u gradu ima najmanje sarajlija, a vecinom su sarajlije i isle na utakmice Sarajeva il Zelje. Imamo mi kulturu al vrlo nas je malo, to je nesto sto ti se nametne od rodjenja, barem meni, deda rahmetli stari navijac, dolazio covjek sa mora samo da pogleda utakmicu neku neznacaju, ja mislim da nema utakmice koje je propustio, pa otac me uclanio u Horde Zla kad sam imo godinu dana, a prvi put na sjeveru bio sa dvije godine, odkad znam za sebe uvjek sam Sarajevo pratio, a sta ce onaj kojem je otac odrasto na njivi, medju ljehama, sta on zna sta je Sarajevo i sta je voljeti i uzivati u fudbalu. A sad traziti krivca u kvalitetu fudbala il nesto, kaze sta cu pratit kukuruz ligu, nama je liga jedna od najzaniljiviji u Europi, u mnogim ligama se zna koje sampion, ko ce u Europu il slicno, a i kvalitet se pobosljao, plus sto se namece misljenje da su navijaci bespoliticari, narkomani, alkoholicari, a sve to dolazi iz usta nekog kojem je otac skido cipele kad je ulazio u tramvaj. Drustvo nam je u kurcu, tako je i fudbalska kultura.

( ne zelim nikog uvrijedit, ima ljudi koji su se doselili ovdje al vole Sarajevo ko i ja, al malo je i njih )
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2019, 17:09

Sta bolan pises , sta je kultura zivljenja . Kulturni su ovi sto ovo uradise po Sjevernoj Africi i Iraku i Avganistanu , pa sad u Bihac . Hvala ti na toj kulturi genocida u zadnjih 800 god. Indijanci , Afroamerikanci , Afrikanci . Mozemo i o susjedima i komsijama . Zive lomace i brutalnosti po Mostaru . lafo ih svijet osudio za GENOCID i UZP , a oni imaju dvojna drzavljanstva . Nemoj Bogati govoriti o KULTURI ZIVLJENJA . Kad su na dvoru u Becu srali iza paravana , nisu se kupali na ovim prostorima je 5x se pralo .
Mozes covjece pricati o sportskoj kulturi . OK . Ako hoces i tu su prsti Evrope . 3,5 god. pustili da se maltretiraju ljudi koji znaju sta je KULTURA ZIVLJENJA . KULTRA ZIVLJENJA UOPSTE UVELIKO PREVAZILAZI FKS . :bih: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jul 2019, 17:12

Samozdravlje je napisao/la:

Sta bolan pises , sta je kultura zivljenja . Kulturni su ovi sto ovo uradise po Sjevernoj Africi i Iraku i Avganistanu , pa sad u Bihac . Hvala ti na toj kulturi genocida u zadnjih 800 god. Indijanci , Afroamerikanci , Afrikanci . Mozemo i o susjedima i komsijama . Zive lomace i brutalnosti po Mostaru . lafo ih svijet osudio za GENOCID i UZP , a oni imaju dvojna drzavljanstva . Nemoj Bogati govoriti o KULTURI ZIVLJENJA . Kad su na dvoru u Becu srali iza paravana , nisu se kupali na ovim prostorima je 5x se pralo .
Mozes covjece pricati o sportskoj kulturi . OK . Ako hoces i tu su prsti Evrope . 3,5 god. pustili da se maltretiraju ljudi koji znaju sta je KULTURA ZIVLJENJA . KULTRA ZIVLJENJA UOPSTE UVELIKO PREVAZILAZI FKS . :bih: :bih: :bih:
Dobro ugasi onda struju :kafa:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 jul 2019, 17:18

Ne ofirajte se s tim masama. Nathan je visok 173 cm, ne 160 i kusur. Koliko kilograma i koliko jake noge je imao Asmir Suljić kad je prekuc'o ligu? A koliko Miroslav Stevanović? Viši par cm od Cruza, možda 5 kg više mase imao. Jbt ne govorimo o zadnjem veznom ni o štoperu, nego o hitrom, brzonogom krilu. Sanjamo o modernom fudbalu, a hoćemo na terenu 11 teškaša od 185 cm i 90 kilograma. Koliko je Oscar duela uzeo u Engleskoj? Insigne u Italiji? Je l' njima iko tražio da nabace 20ak kila? Što se masa nije spominjala kad se dozivao Hadžić da zaigra u prvoj? Jest minimalno, al je tad bilo "daj Nedima pa nek gori sve", lahko je nać te postove. Sad će se neko nadovezat sa pričom o Suarezu a lahko je naći i postove gdje se svr.šavalo na svaki potez Nedima, na gol u Zenici, na izboren penal na derbiju, na prijem, na otvaranje, na osjećaj na terenu kakav Koševo nije vidjelo od Vahidina Musemića itd.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 17 jul 2019, 17:31

NEMA PREDAJE!!
:bih: :bih: :bih:
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 jul 2019, 17:36

skoroalen je napisao/la:Ne ofirajte se s tim masama. Nathan je visok 173 cm, ne 160 i kusur. Koliko kilograma i koliko jake noge je imao Asmir Suljić kad je prekuc'o ligu? A koliko Miroslav Stevanović? Viši par cm od Cruza, možda 5 kg više mase imao. Jbt ne govorimo o zadnjem veznom ni o štoperu, nego o hitrom, brzonogom krilu. Sanjamo o modernom fudbalu, a hoćemo na terenu 11 teškaša od 185 cm i 90 kilograma. Koliko je Oscar duela uzeo u Engleskoj? Insigne u Italiji? Je l' njima iko tražio da nabace 20ak kila? Što se masa nije spominjala kad se dozivao Hadžić da zaigra u prvoj? Jest minimalno, al je tad bilo "daj Nedima pa nek gori sve", lahko je nać te postove. Sad će se neko nadovezat sa pričom o Suarezu a lahko je naći i postove gdje se svr.šavalo na svaki potez Nedima, na gol u Zenici, na izboren penal na derbiju, na prijem, na otvaranje, na osjećaj na terenu kakav Koševo nije vidjelo od Vahidina Musemića itd.
Vala baš kad ufate naši stručnjaci postavljati neke standarde kakav bi ko trebao biti,većina krilnih igrača su sitni. Raja kao da ne znaju da se sa kilogramima gubi brzina a brzina treba biti najveća odlika krilnih igrača. I uopšte nema pravila da jačina noge smanjuje rizik od povrede,pogledajte samo Bejlu noge lik je kao terminator a više je u bolnici nego na terenu.
ISTINA ZA VEDRANA!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 17 jul 2019, 17:36

Bice to danas tesko za gledati..mi se cuvamo za vikend a oni hoce da pokazu da mogu i bolje od prve tekme..jbg.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jul 2019, 17:50

Lecler je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Ne ofirajte se s tim masama. Nathan je visok 173 cm, ne 160 i kusur. Koliko kilograma i koliko jake noge je imao Asmir Suljić kad je prekuc'o ligu? A koliko Miroslav Stevanović? Viši par cm od Cruza, možda 5 kg više mase imao. Jbt ne govorimo o zadnjem veznom ni o štoperu, nego o hitrom, brzonogom krilu. Sanjamo o modernom fudbalu, a hoćemo na terenu 11 teškaša od 185 cm i 90 kilograma. Koliko je Oscar duela uzeo u Engleskoj? Insigne u Italiji? Je l' njima iko tražio da nabace 20ak kila? Što se masa nije spominjala kad se dozivao Hadžić da zaigra u prvoj? Jest minimalno, al je tad bilo "daj Nedima pa nek gori sve", lahko je nać te postove. Sad će se neko nadovezat sa pričom o Suarezu a lahko je naći i postove gdje se svr.šavalo na svaki potez Nedima, na gol u Zenici, na izboren penal na derbiju, na prijem, na otvaranje, na osjećaj na terenu kakav Koševo nije vidjelo od Vahidina Musemića itd.
Vala baš kad ufate naši stručnjaci postavljati neke standarde kakav bi ko trebao biti,većina krilnih igrača su sitni. Raja kao da ne znaju da se sa kilogramima gubi brzina a brzina treba biti najveća odlika krilnih igrača. I uopšte nema pravila da jačina noge smanjuje rizik od povrede,pogledajte samo Bejlu noge lik je kao terminator a više je u bolnici nego na terenu.
desno čiko bez ozljede koji diže 500kg nogama
lijevo bejl
slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 jul 2019, 17:58

Bordo momci, sretno, samo se borite pa kako da zavrsi...

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 17 jul 2019, 18:00

Ko ima instagram moze vidjet da je se decko bas zadao sa nekim privatnim treninzima. Znaci hoce da uspije,grize i to se cijeni.
Idemo danas fino odigrat a onda u nedjelju juris zgazit zrinju.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 17 jul 2019, 18:23

Sport.ske najavljuju odlazak Hebiba :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jul 2019, 18:33

BordoSarajevo je napisao/la:Sport.ske najavljuju odlazak Hebiba :mrgreen:
Pa rodili bi se, hajdeeee :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aemon
Kontakt:

Post Postao/la Aemon » 17 jul 2019, 18:34

BordoSarajevo je napisao/la:Sport.ske najavljuju odlazak Hebiba :mrgreen:
Pogledaj nas Jarabbi :tokralju:
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015, 2019, 2020.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014, 2019, 2021.
Osvajači super-kupa: 1997.
Gazi SDA-ovu prčiju!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 jul 2019, 18:38

Hebib je Visca za jos siromasnije.

tilo
Kontakt:

Post Postao/la tilo » 17 jul 2019, 18:39

Bravo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AuroraBorealis, Bing [Bot], Burberry46, laznokrilo, Proximic i 20 gostiju.