RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mig_Mig
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mig_Mig » 08 jul 2019, 17:27

VolimVelez je napisao/la:Sta ima veze sto su porasle? 2-3 jbne marke bitne? Svak ziv igra kladionicu i stavlja po 20-30 vikendom. Eto izdvoji petaka-cenera za kartu od para od kladionice i kupi kartu. Zar je bitno sto su porasle cijene ( neznatno ) ako pratis voljeni klub bilo kada bilo gdje???
Reflektori i krov sljedeca investicija, ta zarada za to ide. Svaki navijac ucestvuje u tim investicijama kupujuci kartu. Nece sigurno gospodin Hasic sebi u dzep staviti.
Samo Velež !!!!
Nije standard da cijene budu 7KM. Neko kaze 2-3KM?! Vjeruj da nekome jeste, da ne govorim da iz jedne kuce gleda po dvoje itd. Glupost je da navijaci ulaznicama prave stadion, niti se tako moze niti to neko radi.
Max Allegri

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 jul 2019, 17:38

Nisu trebali poskupljivat ulaznice.
Umjesto punog stadiona svaku utakmicu, sada cemo dobiti poluispunjen stadion.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 jul 2019, 18:08

Ovo je tekst sa facebooka koji ima najvise lajkova.
Slazam se u potpunosti.

2 marke gore dole nije nešto što bi sad trebao biti problem pogotovo raji iz Mostara. Ja dolazim iz Glavaticeva 100 kilometara pređem i dolazit ću i dalje ko i ranije. Al ipak mora se imati senzibilitet prema ljudima koji dolaze iz daljih područja, posebno porodicno a znam ih dosta takvih. Kad uzmete gorivo, dok nešto pojedu, popiju i jos ulaznica to je ozbiljna cifra. Takvi će doci jednom ili dva puta u polusezoni.

Druga stvar, ako je opravdanje za povećanje cjena infrastrukturni radovi na stadionu onda ih nije trebalo ni radit ako će ih obična raja otplaćivati.
Ni jedan ozbiljan klub u regiounu i Evropi ne pravi finansijski plan na prihodu od ulaznica. To je sporedni prihod koji ne predstavlja nikakvu ulogu u strukturi budzeta, već su to marketing, sponzori, prodaja igrača, a oni koji igraju UEFA takmicenja i TV prava im donose solidne novce.
I na kraju treba uzet u obzir da od 19 utakmica Veleza ove godine 13 ih je na TV-u. što će uz ove cijene ljude ostaviti kući. Na Kosevu su ulaznice, 7, 10 i 15 KM, iako je u pitanju glavni grad Sarajevo je u najuspjesnijoj sezoni gledalo 2 do 3 hiljade ljudi nekad i manje, a na derbijima oko 6, 7 hiljada maksimalno na stadionu koji prima 36.000.

Još jednom ovo ne govorim zbog sebe dolazit ću kao i do sad, ali ne može se ničim platiti uloga publike kad je pun stadion
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 08 jul 2019, 18:28

Prvo kolo ce svakako bit pun stadion i da su 20KM stavili ulaznicu jer je velika euforija, a popunjenost stadiona ce dalje zavisiti najvise od njihovih rezultata.. dobiju mladost, protiv svinjskog barem x , nikome nece biti problem izdvojit koju marku vise da dodju na utakmicu

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 08 jul 2019, 18:57

Pravi potez koji sam i ocekivao. Ne moze bit ista cijena za Zelju, Sarajevo, Celik i ostale kao za Novi Travnik, Capljinu, Gorazde....
Pogledajte cijene i kod ostalih klubova i kod Veleza, dodje to isto. Sa cijenama iz federalne imali bi najjeftiniju cijenu ulaznica, a ne bi da nam je stadion kapaciteta 20k i da ce uvijek bit pun. Ove ulaznice od 5, 7, 10 su sasvim realne za svakoga, jedino gdje su mozda mogli ostavit istu cijenu je RA tribina
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 08 jul 2019, 19:01

Razumijem donekle poskupljenje za ViP i centralnu ali nisu trebali dirati RA tribinu, tu nisu nista uradili a cijena visa za 2km.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

FSB

Post Postao/la FSB » 08 jul 2019, 19:03

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 31 okt 2019, 03:36, ukupno mijenjano 1 put.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 08 jul 2019, 20:05

FSB je napisao/la:slika
Realno sve mozes poskupiti - ali nisu trebali dirati ili ovoliko poskupiti ulaznicu za djecu i žene. Ne zanima šta će netko reći, ali da ti dižeš vrijednost ulaznice 400% nema smisla - ostavis da je ulaznica simbolicno 2,3 marke i cao
Mostar u srcu, Velež do groba

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 08 jul 2019, 20:15

Alminjo99 je napisao/la:Razumijem donekle poskupljenje za ViP i centralnu ali nisu trebali dirati RA tribinu, tu nisu nista uradili a cijena visa za 2km.
Plan je da se sa tim parama sruši i napravi nova tribina iste visine kao i dedare. Samo zato što ništa nije dosad uloženo ne znači da neće nikad.

A za samo poskupljenje, normalno je očekivati da ekipa poveća cijenu ulaznica jer je veća potražnja, veća imena u ligi. Nema svako Moju TV i tu će biti duplo više Veležovih utakmica nego na BHT-u, a sumnjam da će biti ista kvaliteta gledati prijenos sa kamerom iz 1971 ili ići na utakmicu sa jednim od najboljih atmosfera u BiH, možda i na cijelom Balkanu.

Isto tako je normalno očekivati da se "na raju" svali trošak izgradnje, jer nakon Fiće ili nakon WCa uprava zna da su navijači Veleža odani prema klubu i da bi na bilo kakav finansijski način pomogli svom voljenom klubu. U Engleskoj PL 25% zarađenog profita dolazi samo od ulaznica, nije to "sporedni prihod" na nikakav način, to je ekonomski gledano zdrav način da se podrži klub.

I ja sam protiv poskupljenja za ženu ili djecu ali jbg to je biznis
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 08 jul 2019, 21:20

Protiv sam poskupljenja RA tribine i za zene i djecu. Ostalo mi je jasno, nije isto Federalna i PL. Na RA tribini nikakvi radovi se nisu uradili, znam i ja da je u planu da se radi. Glupo mi je da se tako 'zahvali' najvjernijim navijačima koji su obišli svaki kilometar na suncu, kiši.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 10 jul 2019, 01:42

Mislim da trebaju objaviti javnosti sta su odlucili za Fajica i hoce li biti pojacanja..
Ti si naša ljubav jedina!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 10 jul 2019, 12:59

Pozdrav Rodjeni. Moze li neko napisati kakva vam je oprema No.1, dizajn kvalitet i to. Da li ste zadovoljni?
Cuva Bog Zelju svog!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 10 jul 2019, 13:13

HongKong je napisao/la:Pozdrav Rodjeni. Moze li neko napisati kakva vam je oprema No.1, dizajn kvalitet i to. Da li ste zadovoljni?
Pozdrav, super je oprema. Sigurno kvalitetna a i ima dobar dizajn, u nas su slim fit dresovi, tako da jos bolje izgledaju.
Nijednom nisam primjetio da neko ima problem sa opremom, ili da ga je neko poderao..

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 10 jul 2019, 13:14

fudbalfudbal je napisao/la:
HongKong je napisao/la:Pozdrav Rodjeni. Moze li neko napisati kakva vam je oprema No.1, dizajn kvalitet i to. Da li ste zadovoljni?
Pozdrav, super je oprema. Sigurno kvalitetna a i ima dobar dizajn, u nas su slim fit dresovi, tako da jos bolje izgledaju.
Nijednom nisam primjetio da neko ima problem sa opremom, ili da ga je neko poderao..
Hvala :thumbup:
Cuva Bog Zelju svog!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 10 jul 2019, 22:19

Ipak Fajke ostaje :D

2606
Kontakt:

Post Postao/la 2606 » 10 jul 2019, 22:56

Mostarwolf1981 je napisao/la:Ipak Fajke ostaje :D
Da bar hoce :P

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 11 jul 2019, 01:32

2606 je napisao/la:
Mostarwolf1981 je napisao/la:Ipak Fajke ostaje :D
Da bar hoce :P
95% da ostaje.. do petka se zavrsava sve :cool:

Kambodja
Kontakt:

Post Postao/la Kambodja » 11 jul 2019, 10:21

Musa, mile ti se majke naprčim vazda.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 11 jul 2019, 12:54

gackoCity je napisao/la:slika

slika
A sta ce nam on? Lik koji je meni prijetio svojevrsno jer sam mu rekao da je smiješan lik (ne bi da govorim koji je izraz bio u pitanju pored toga) - neka ga gdje jeste
Mostar u srcu, Velež do groba

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 11 jul 2019, 15:21

slika

Never forget 11-7-1995 :salut:
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.