FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tik-tak
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tik-tak » 01 nov 2010, 23:34

pabizo tebi svaka cast sto si realan i sto potvrdjujes da je sve ovo velika namjestaljka
ovo je posao za sipu sta rade
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 02 nov 2010, 01:28

Koliko je minuta Asmir Avdukic bez primjenog pogodka? I koji je trenutni rekord? Hvala.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 02 nov 2010, 15:49

tik-tak je napisao/la:pabizo tebi svaka cast sto si realan i sto potvrdjujes da je sve ovo velika namjestaljka
ISTINA i to vjelika istina da celnici Borca zele da novcima budu sampioni.Sve se novcima moze kupit i svi to dobro znamo a kvalitet nogometa koji oni prikazuju je slab,ocajan.Pa njima je Zvijezda ocitala lekciju nogometa.

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 02 nov 2010, 18:04

Elmar je napisao/la:Koliko je minuta Asmir Avdukic bez primjenog pogodka? I koji je trenutni rekord? Hvala.
634 min. a trenutni rekord ja mislim da drzi Hasagic sa oko 800 min.
TREĆI PUT ČASTIMO

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 02 nov 2010, 18:07

borac_sampion je napisao/la:
Elmar je napisao/la:Koliko je minuta Asmir Avdukic bez primjenog pogodka? I koji je trenutni rekord? Hvala.
upravu si Hasagic koji je matiran nesto vise nakon 800 min od strane Emira Obuce u famoznom derbiju (Šaranovic sa metar fulio prazan go :cry: ) koji je zavrsen 1-1 :D

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 02 nov 2010, 18:31

aS_Roma je napisao/la:
upravu si Hasagic koji je matiran nesto vise nakon 800 min od strane Emira Obuce u famoznom derbiju (Šaranovic sa metar fulio prazan go :cry: ) koji je zavrsen 1-1 :D
Ma ko sisa taj rekord Avduka ne prima do kraja polusezone go :D znaci 904 min. :o
TREĆI PUT ČASTIMO

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 02 nov 2010, 18:32

aS_Roma je napisao/la:
to kad je saran udaro glavom po vratnicama :mrgreen:
1921-2011

drug

Post Postao/la drug » 02 nov 2010, 20:12

Ako već pričamo o Hasagiću, nije ga matirao Obuća, nego neki naš odbrambeni igrač. Zaboravio sam ko, znam samo da je dao dva gola na toj tekmi, pitarima i nama :mrgreen: .

Avduki svaka čast

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 nov 2010, 20:19

EKSKLUZIVNO – Bojan Puzigaća o pohodu FK Borca na titulu prvaka Bosne i Hercegovine
Utorak, 02 Studeni 2010 20:08

BANJA LUKA – Nogometaši Borca proteklog su vikenda u prvenstvenoj utakmici savladali Zvijezdu iz Gradačca s 1:0 i time učvrstili vodeću poziciju Premijerlige Bosne i Hercegovine.

Igrač utakmice bio je Bojan Puzigaća, ujedno strijelac jedinog pogotka na susretu, pa smo s istim tim povodom razgovarali, kao i općenito zbog odličnih igara u tekućoj sezoni ovog 25-godišnjaka iz Drvara, koji se nakon polusezone provedene u Čeliku vratio u staro jato, te sada istinski blista u dresu Borca pod vodstvom trenera Vlade Jagodića.

Razgovarao: Danijel Ivanković

JAVNO.ba: Može za početak kratak osvrt na ovu utakmicu sa Zvijezdom?

PUZIGAĆA: „Za nas je to bila utakmica od iznimne važnosti, jer smo znali da su gosti veoma nezgodan protivnik, posebice na svojim gostujućim utakmicama, a što je najbolje do izražaja došlo kada su u Mostaru dobili Veleža, a potom i Zrinjskoga. Iskreno, malo smo se pribojavali susreta, jednim dijelom i zbog činjenice što u tri prethodne utakmice (Rudar, Željezničar, Olimpic) nismo postigli pogotka. Ipak, rano smo postigli pogodak, igrali dobro, stvarali prilike i zasluženo trijumfirali, iako su i gosti iz Gradačca odigrali odličnih drugih 45 minuta, također stvorili nekih par povoljnih prilika tako da put do ova tri prvenstvena boda nimalo nije bio lagan“.

JAVNO.ba: Kako ste inače zadovoljni svojim igrama u ovoj polusezoni?

PUZIGAĆA: „Moram biti zadovoljan, jer sam u ulozi obrambenog igrača postigao dva gola, kod nekih asistirao, standardan sam u našem sastavu, kao momčad primamo vrlo malo golova, pa s te strane se nemam pravo žaliti, iako sam vrlo dobro svjestan kako uvijek može biti puno bolje, te stoga nečem boljem uvijek i treba težiti“.

JAVNO.ba: Jesu li ljudi u klubu očekivali da će Borac nakon odlične prošle sezone (osvojeni Kup BiH i drugo mjesto u prvenstvu) i u ovoj sezoni tako dobro gurati?

PUZIGAĆA: „Svi smo vjerovali da možemo biti u gornjem dijelu poretka, pri vrhu ljestvice, no ipak ovi rezultati su objektivno iznad naših očekivanja. Sjetite se da smo loše u sezonu krenuli, pa nas je potreslo i ispadanje u Evropi od Lausanne, a isto tako uvjerljiv poraz pred domaćom publikom na startu prvenstva od momčadi Širokog Brijega. Gubili smo 3:0, istina izgubili 2:3, iako smo u toj utakmici svega jednom zapucali na gol. Došlo je do smjene trenera, no i nakon toga dogodila se domaća utakmica s Veležom u kojoj je rezultat glasio 1:1, pa su se mnogi pitali vrijedi li išta ova momčad, no kako je sezona odmicala igrali smo sve bolje, pa je ispalo da ipak nešto vrijedimo“.

JAVNO.ba: Prioritet je samo Evropa ili titula prvaka?

PUZIGAĆA: „Ponavljam, vjerovali smo kako možemo biti među 5 najboljih, ali pošto je naša liga dosta ujednačena teško je bilo nešto više od toga prognozirati. Sada mogu reći da uz Željezničar imamo najbolju momčad u ligi. Oni su nas u Kupu eliminirali,iako smo imali priliku i to proći da smo recimo u prvoj utakmici, u kojoj smo ih realno nadigrali, ostvarili bolji rezultat od 0:0, no u uzvratu su oni bili bolji, iskoristili naše pogreške, možda imali i više sreće, ali na kraju svakako zasluženo eliminirali i na čemu im i ovom prilikom čestitam. Vjerujem kako ćemo u prvenstvu ipak mi biti bolji i osvojiti naslov prvaka“.

JAVNO.ba: Smatrate li Željezničar najozbiljnijim konkurentom u borbi za titulu državnog prvaka?

PUZIGAĆA: „Sarajevo nam je trenutno bodovno najbliže, sigurno imaju kvalitetnu momčad, ali opet držim da je Željo bolji od njih, te da ćemo s njima stoga i voditi glavnu borbu. Sa Sarajevom smo igrali na Koševu i porazili ih u teškim terenskim i sudačkim uvjetima i ta je pobjeda za nas značila puno više od tri boda. Željezničar nas je pak u Kupu nadigrao i zato mi se čine nezgodnijim. Isto tako držim da se Široki Brijeg još uvijek može probuditi i to bi bilo to. Najviše me razočarao Zrinjski, jer oni imaju odličnih igrača i zato čudi što nisu u vrhu s ovim klubovima. Svakako im želim da se već sljedeće sezone vrate boljim igrama i budu ravnopravniji u toj borbi za vrh, jer bi to puno značilo za sveukupnost bh klupskog nogometa“.

JAVNO.ba: Vaša momčad posebno impresivne rezultate bilježi u gostujućim utakmicama. U prvenstvu ste dobili prve četiri, petu remizirali, pa se mnogi pitaju možete li izbjeći poraze i u preostala dva jesenska gostovanja i tako napraviti rezultat za pamćenje što bi u svakom slučaju predstavljala spoznaja da niste imali gostujućeg prvenstvenog poraza u jednoj polusezoni?

PUZIGAĆA: „Pa svakako bi to bio veliki podvig, ali se time ne opterećujemo pošto idemo sasvim normalno od utakmice do utakmice. Ostali su nam još Travnik i Leotar u gostima, te Željezničar kod kuće i svima nam je u klubu jasno koliko je to težak raspored. Travnik i Trebinje su objektivno dva 'najgora' gostovanja u ovoj ligi, svi znate da tu bude svega i svačega, međutim opet vjerujem u kvalitetu našeg sastava, pa se nadam da možemo ostati neporaženi i na Piroti i na Policama“.

JAVNO.ba: Pred nama su i prve utakmice četvrtzavršnice Kupa BiH, pa evo za naše čitateljstvo može jedna Vaša prognoza?

PUZIGAĆA: „Kako ne, vrlo rado ću se igrati prognozera s obzirom da više nismo u konkurenciji za tu titulu. Željezničar je svakako apsolutni favorit protiv Branitelja, kako u prvoj utakmici tako i za prolaz dalje. Isto mogu reći za Olimpic u srazu sa Slobodom, jer su Tuzlaci jako loši ove sezone, dok je Olimpic zanimljiva momčad s nekoliko Argentinaca i Brazilaca, odnosno igračima koji imaju nogometno znanje i gaje lijep nogomet. Tamo mi je negdašnji suigrač Kolarov i dobar prijatelj, pa i zbog njega bih volio da Olimpic to prođe. Zrinjski i Čelik čine jedan dosta zanimljiv par gdje se i jedni i drugi s pravom nadaju prolazu dalje. Zrinjski je u fazi gdje mu nedostaju rezultati, pa bi prolaz u polufinale za njih značio puno više nego za moj bivši klub, iako bih dakako volio da Zeničani prođu dalje. Najveća atrakcija će bez sumnje biti utakmice Sarajeva i Širokog Brijega, jer se u deset dana međusobno tri puta sastaju. Mislim da će Sarajevo iz tih utakmica izvući deblji kraj, jer Širokobriježani po mom nekom sudu igraju daleko najljepši nogomet u ligi i vrijeme ja da oni proigraju, odnosno da krenu u jednu pozitivnu rezultatsku seriju. Znam koliko će biti motivirani protiv Sarajeva, a nešto mi govori da će već na Koševu riješiti sve dvojbe oko prolaza dalje u Kup natjecanju, posebice ako im zaigra kapetan Dalibor Šilić, koji je pravi 'vrag' i vjerojatno najbolji igrač naše lige“.

JAVNO.ba
http://javno.ba/samo-na-javnoba/ekskluz ... ovine.html
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 02 nov 2010, 20:21

drug je napisao/la:Ako već pričamo o Hasagiću, nije ga matirao Obuća, nego neki naš odbrambeni igrač. Zaboravio sam ko, znam samo da je dao dva gola na toj tekmi, pitarima i nama :mrgreen: .

Avduki svaka čast
Irfan Smajlagic ;)
1921-2011

tik-tak
Kontakt:

Post Postao/la tik-tak » 02 nov 2010, 21:42

pabizo je napisao/la:
tik-tak je napisao/la:pabizo tebi svaka cast sto si realan i sto potvrdjujes da je sve ovo velika namjestaljka
ISTINA i to vjelika istina da celnici Borca zele da novcima budu sampioni.Sve se novcima moze kupit i svi to dobro znamo a kvalitet nogometa koji oni prikazuju je slab,ocajan.Pa njima je Zvijezda ocitala lekciju nogometa.
tako je zato kazem ovaj posao je za sipu,smrdljivo je to i ove dodine pare sve je to smrdljivo peru se pare
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 03 nov 2010, 14:01

tik-tak je napisao/la:
pabizo je napisao/la:
tako je zato kazem ovaj posao je za sipu,smrdljivo je to i ove dodine pare sve je to smrdljivo peru se pare
Samo znam jarane da jedino Olimpic ne stela svoje tekme i igraju posteno momci sa Otoke ali i njih ponekad razni mangupi namjeste,,,,,,,

Casper_kb
Kontakt:

Post Postao/la Casper_kb » 06 nov 2010, 16:07

Cestitke na pobjedi, samo toliko ;)
R.I.P. Vedran Puljic Pulja.. vole te tvoji sa Kosevskog Brda!!!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 06 nov 2010, 16:11

Čestitke na pobjedi, pobjediti Travnik u gostima je stvarno dobar rezultat žalosno, ali istinito
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 06 nov 2010, 16:13

JA SAM IZ TRAVNIKA I CESTITKE NA POBJEDI NAVIJAC SAM SARAJEVA ZASLUZENA POBJEDA NA PIROTI IAKO GOVORE DA JE NASTIMANA STO SE NE BI REKLO S OBZIROM NA IGRU KOJU SU POKAZALI TIMOVI BIO SAM NA UTAKMICI I BORAC ZASLUZENO SLAVIO BEZ STIMANJA
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 06 nov 2010, 16:21

ove godine je borac izuzetno jak čestitam na pobjedi u travniku al nemojte zaboraviti ko vas je jedini dobio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 06 nov 2010, 16:35

Zeljo 3-0

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 06 nov 2010, 16:36

forza_juve je napisao/la:JA SAM IZ TRAVNIKA I CESTITKE NA POBJEDI NAVIJAC SAM SARAJEVA ZASLUZENA POBJEDA NA PIROTI IAKO GOVORE DA JE NASTIMANA STO SE NE BI REKLO S OBZIROM NA IGRU KOJU SU POKAZALI TIMOVI BIO SAM NA UTAKMICI I BORAC ZASLUZENO SLAVIO BEZ STIMANJA
Samo mi reci je bilo uobicajenog krkanluka sa vase strane, tj. strane Travnicana ?

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 06 nov 2010, 16:49

Strauss je napisao/la:
forza_juve je napisao/la:JA SAM IZ TRAVNIKA I CESTITKE NA POBJEDI NAVIJAC SAM SARAJEVA ZASLUZENA POBJEDA NA PIROTI IAKO GOVORE DA JE NASTIMANA STO SE NE BI REKLO S OBZIROM NA IGRU KOJU SU POKAZALI TIMOVI BIO SAM NA UTAKMICI I BORAC ZASLUZENO SLAVIO BEZ STIMANJA
Samo mi reci je bilo uobicajenog krkanluka sa vase strane, tj. strane Travnicana ?

de ba ne rpicaj gluposti o krkanluku i sranju zeljo je pusto leotara kada je travnik ispado iz lige taj isti zeljo koji je kofol u dorim odnosima bio sa travnikom a uzeli lovu od leotara
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

zeljovac87
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac87 » 06 nov 2010, 16:49

Strauss je napisao/la:
Prodato 100 %. Borac iz Banjaluke donio eksere a Travnik im pustio utakmicu. :D Ajd opustite se malo. Pobijedio Borac pa sta. Nama niko nije kriv sto smo propustali svoje prilike i na piroti i na drugim gostovanjima. Jbg idemo slijedece kolo u Banjaluku pa bi mozda trebali ponijeti eksera. :D

a da podsjetim na rezultat Zeljo - Zepce 1:2 u sezoni 2004/05 i Borac ispada. Svi smo na jugu znali sta se desava.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.