FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- transandino
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Lukanovic je nas novi igrac, nije posudba vec je dosao kao slobodan.
po meni bice dobar

AVANTI LIBERTA 1919
Zar nije bilo lijepo kad nas se skupilo 2000 ispred stadiona,kad smo pravili doček igračima,zar nije bilo lijepo kad nas se skupi skoro 5000 svaku utakmicu,zar nije bilo lijepo vidit kad je stavio ulaznicu 10 KM i kad niko nije žalio Dat te pare,kad nije bilo pijana da dođu i popiju 10 karton pive i flašu rakije i da psuju igračima mrtve,al to smo ti mi svi nam smetaju 1 klub 5 frakcija ako se mogu nazvati navijačima,smeto im je od kada je došao bio kad su gledali šta pravi i na kraju su ga i otjerali da im ne spominjem ime mislim da većina zna,eto popisa nam se seljak u facu,i neka je,mada je tražio i ove godine vlasnistvo al nema od tog ništ,misno ti klub postali samo za izbora,hoće li i kad biti Svi ko jedan?
FC Freedom Fans
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!
Saro druze, niko ovdje tebe ne napada sto si negativan, mislim da si samo malo vise emotivan. Dobro je sto ima uvijek i onih koji kritikuju jer kad postoji kritika, onaj koga kritikujes ne smije se opustiti ni malo.Sariel1987 je napisao/la:zalosnije je sad ovo gledat..
a kad je sjela pobjeda na kosevu od 0:3, sjeo i go zebe sa centra zrinjskom kakva pobjeda![]()
pa s velezom u vrapcicima![]()
il kad mehidic zabi olimpicu u trenutku dok se ezan cuo, sjecate se toga drugovi moji?
pa dobismo zelju na grbavici, mislim da je to bila prva utakmica azira na golu il sam nesto pomijesao?
kakve utakmice, kakvo vrijeme..
pa dodje i evropa, u nicaze rostilj uz cestu.![]()
pite tukli na tusnju jel 4:0? zabi ga nemanja ko iz topa![]()
![]()
al jok, sloboda je svih nas!![]()
i sad me pitate sto sam negativan, sta mi fali dok branite ovaj odron od uprava igre i rezultata?
Ja prvi citajuci sve ovo sto si gore napisao, kazem sebi, jest stvarno, upravu je covjek 100%, kakav smo tim imali a gledaj sad....Sve to stoji i svi bi mi ovdje voljeli da se svake godine borimo za titulu.
Ali s druge strane, moje neko racionalno razmisljanje je takvo da nemam jos ni jedan razlog da pljujem po ljudima koji su bukvalno tek preuzeli klub i prvo sto su rekli je STABILIZACIJA. Nisu nam obecali titule, kule i gradove nego stabilizaciju. Ljudi realno jos nisu nista zgrijesili, opet, radi se o ljudima koji realno nemaju oraha u dzepu, preuzeli su na sebe odgovoran posao i rezultati i organizacija kluba su jedino mjerilo. Zato ih pustimo, dajmo im malo sansu, ne sjecam se da je bilo koja uprava ovako docekana na noz od samog pocetk, da nisu posteno ni zapoceli posao, rade pod strasnim pritiskom...Za razliku od predhodnih uprava, slavodobitno smo docekali Sabovice pa na kraju ih tjerali, rasirenih ruku cekali Zahirovica pa ispali iz lige, slavili Azmira pa na kraju ispade neprijatelj. Slavili Mujkanovica, Jagodic nam obecavao titulu i ekipu oko njega nazivali najjacim upravnim odborom ikad pa na kraju lijepili plakate sa prekrizenim likom istog. Ovo je prva uprava koja je nakon gore nabrojanih docekana u izuzetno losem raspolozenju i veoma negativnom naboju a realno radi se o prilicno normalnim i korektnim ljudima. Predhodna uprava je samo trosila gradski novac, ako ce se vec trositi gradski novac, neka to bude neko ko ce ga pametno trositi i koji ce stvoriti stabilan klub, pa barem bili 7. ili 10., da ne kazem igrali u federalnoj, ali klub koji ce normalno funkcionisati bez dugova, repova, afera, da nam svaki januar ne bude sudbonosni mjesec. Zato pustimo ljude da vidimo sta znaju, ako ne znaju lako cemo ih zamjeniti drugima ali nije posteno da ih startu smatramo losim i nesposobnim a da im nismo dali sansu.
Da se vratim na ovo sto si ti gore naveo, svi bi mi druze voljeli da imamo top ekipu kao sto je bila ta sa Zebom, Ordagicem, Saricem, Kosticem, Stjepanovicem i da deremo sve redom, ali pomirimo se da nemamo trenutno toliko love, nismo bas ni besparica ali imamo koliko imamo i sta da se radi, ja cu bodriti i navijati za Slobodu da je najgora na svijetu, da igramo u zadnjoj ligi. To sto nemamo dovoljno para, ne znaci da cu svoj klub voljeti manje. Naprotiv, ako znam da je situacija u mom klubu stabilna i normalna, da je moj klub zdrav pa makar igrao i trecu ligu, jos vise cu ga voljeti.
I West Ham ima puno manje para od Citya i njihovi navijaci znaju da ce tesko u dogledno vrijeme osvojiti neki trofej i ne mogu manje voljeti West Ham zato sto City osvaja titule, uvijek vole svoj klub isto ali znaju da im je klub stabilan i da trenutno boljeg nemaju, imaju koliko imaju i ne mogu glavom kroz zid.
Kod nas je nazalost najveci problem sto ako se klub ne bori za titulu, uveze par losih rezultata, smatra se losim, nestabilnim, odronom i slicno...Zato apsolutno podrzavam najavljenu stabilizaciju ako je to prioritetni cilj ovih ljudi, daj da imamo klub da lici na nesto, a rezultat manje vise, pamtili smo mi zadnjih 20 godina i kad smo izlazili u Evropu i kad smo ispadali iz lige. Doci ce opet sezone i dani kad cemo se boriti za vrh ali i strepiti za opstanak, ali to ne znaci da cu klub manje voljeti u tim momentima, ako budemo imali normalan klub, kakav god bio, mogu ga voljeti samo vise.
II da se nadovezem na gore nabrojane predsjednike, da ne pomislis da imam protiv nekoga nesto, samo poredim situaciju njihovog dolaska sa sadasnjom upravom i njihovim dolaskom. Recimo Sabovici kakvi takvi bili su ljudi koji nakon odlaska iz kluba niti jednom nisu trazili marku svoje pozajmice i s te strane imaju moje postovanje. Bas kao i Azmir, koliko god losih stvari vezali za njega, opet ce imati moje postovanje iz razloga jer nas je isti taj Azmir vratio kad smo bukvalno zapali u ambis i bili bez ekipe, trenera, predsjednika, vratio masu dugova, kad nam je prvi put u 100 godina bilo upitno dalje postojanje kluba, vratio nas u Premijer ligu, igrali par finih sezona...Na stranu sve ostalo, hvala mu na svemu dobrom sto je ucinio ali mi idemo dalje bez njega.
I na kraju kad smo vec kod ekipe igraca, sjeti se da ni u Azmirovoj situaciji i u toj sezoni koju spominjes nismo bas dovodili zvijezde lige...Teret te sezone su iznijeli Saric koji je stigao na probu iz nekog hrvatskog treceligaca i tada docekan kao sada neki Spijodici, Ristici i sl....Ordagic je kao mlad igrac stigao iz Zvijezde bas kao i Maksimovic, Kostic je dosao iz Borca a do tad bio neki prosjecan premijerligaski stoper, za Zebu smo sumnjali da je macak u vreci jer je bio u godinama i jedno vrijeme bez kluba, Mehidic igrao u Slogi iz Tojsica nesto prije toga, za Ahmetovica smo cak u pocetku bili skepticni, Krpic nam je bio igrac za federalne, Govedarica kao i Rastoka dosao sa prefiksom dobrog igraca sa finom statistikom iz druge lige. Za Stjepanovica culi da je nekad davno igrao u Modrici, ostalo bilo totalna nepoznanica. Ali se stvorio fin tim, fina ekipica koja je imala u tom momentu stabilan i donekle organizovan klub....Tako da ni u ovim novim igracima koji su sada stigli po meni nema neke razlike izmedju tada i sada, sve je to odprilike slicno kad malo vratis film unazad, a svi koji su dosli pristali su na ono sto su potpisali u ugovoru, a ne vjerujem ni najmanje da bi im ova uprava u ugovorima nudila nesto sto ne mogu ispuniti.
Izvinjavam se na malo duzem postu. Nije ovo druze tebi nikakva kritika, nemoj da me pogresno shvatis, ja te apsolutno razumijem, ti si malo vise emotivan i ne vjerujes na prvu svakome i dobro je kad raspravljamo, hvalimo ali i kritukujemo u dozi normale, svaka osnovana kritika je uvijek dobro dosla.
Izvinjavam se jos jednom druze Saro na duzem postu a i ostalim forumasima. Kakva takva, nasa je, tuzlanska Sloboda!
-
- Kontakt:
druze i ne cvjetaju nam ruze bas, slozices se, nisu to crnjaci bolan to je nas fakatcrvenocrnitz je napisao/la:Ovaj je nevjerovatan pa od 30 postova njegovih je min 20, de covjece nadji kakav posao sebi, da malo izadjes iz tog svog crnila od zivota, svima nam sjebes dan i ucrnis nas sa svojim negativnostima. Ne cvjetaju ruze, ok, al jel bas na svaki post moras crnjake bacati? Koji odron i smor u pm

kako uvijek sve pogresno protumacite fakat zanimljivo

najbolje da me prijavite moderaciji iako pisem samo o nasem klubu i desavanjima u njemu

@karambu, sve se slazem osim u dijelu da sam ista ocekivo od jagodica koji je to bio hahar ne vjerujem i dan danas

Ima lik pravo da pise sta hoce, imas opciju ignore samo otvoris profil i to je to.crvenocrnitz je napisao/la:Ovaj je nevjerovatan pa od 30 postova njegovih je min 20, de covjece nadji kakav posao sebi, da malo izadjes iz tog svog crnila od zivota, svima nam sjebes dan i ucrnis nas sa svojim negativnostima. Ne cvjetaju ruze, ok, al jel bas na svaki post moras crnjake bacati? Koji odron i smor u pm

-
- Kontakt:
ovo je neka vrsta mog nacina nosenja sa stresom navijanja za slobodu, zajebancija.
pisacu sta hocu kako hocu i dokle hocu, ako se kome ne svidja bujrum zalite se kome treba
dosli na forum i ignorisu, pa lakse vam je otic s foruma skroz, logicno ne
pisacu sta hocu kako hocu i dokle hocu, ako se kome ne svidja bujrum zalite se kome treba

dosli na forum i ignorisu, pa lakse vam je otic s foruma skroz, logicno ne

-
- Kontakt:
I opet se vracamo na ono da svi ocekujemo da ce doc neko s kesom i preko noci rijesit probleme, za stabilizaciju treba vremena ako je to cilj.
-
- Kontakt:
nije tacno.desperados je napisao/la:I opet se vracamo na ono da svi ocekujemo da ce doc neko s kesom i preko noci rijesit probleme, za stabilizaciju treba vremena ako je to cilj.
ja ne ocekujem. u stvari ne ocekujem vise nista.
al et bar ono sto su obecali, skupstinu, promjenu statuta, OP, istok.jel posteno?

-
- Kontakt:
Karambeu svaka čast na postu
Kritika je uvijek dobro došla, al brate nekad se pretjeruje bez razloga. Ljudi su zatekli sranje i počeli radit kako tako i hvala im , kao što ću reć hvala i Azmiru i Senadu jer su preuzeli klub kad niko nije htio. O ovoj upravi sudite kad im prođe mandat , ko što ste sudili i prethodnim. Najgora stvar što se svi zaklinju u ljubav prema klubu, a kad treba pomoć bilo kako uvijek se nađe neko opravdanje da se ne pomogne. Ne valja uprava neću kupit kartu, skupo dat 5 km za ulaz, ne igraju naša djeca neću da dođem i tako te gluposti svake godine. Klub je na lošem glasu i sklon turbulencijama , i navijači umjesto da malo stanu na loptu , oni dodatno doprinose u stvaranju loše slike kluba. 

-
- Kontakt:
Nisam mu ja rekao da ne pise nego da malo ohladi, pregrijat ce se, a ako budem trebao kakav savjet pitat cu teMMA075 je napisao/la:Ima lik pravo da pise sta hoce, imas opciju ignore samo otvoris profil i to je to.crvenocrnitz je napisao/la:Ovaj je nevjerovatan pa od 30 postova njegovih je min 20, de covjece nadji kakav posao sebi, da malo izadjes iz tog svog crnila od zivota, svima nam sjebes dan i ucrnis nas sa svojim negativnostima. Ne cvjetaju ruze, ok, al jel bas na svaki post moras crnjake bacati? Koji odron i smor u pm

1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
-
- Kontakt:
vrtimo se u krug, iako vecina slicno razmislja i slicne stvari prizeljkuje.
zato i kazem do nekih boljih vremena samo zajebancija
zato i kazem do nekih boljih vremena samo zajebancija

-
- Kontakt:
nema jace

bo..i kralj

Vikinga na stopera i nek lomi.tuzlak1987 je napisao/la:Vikinze dovedi nam stopera od 2 metra i oprastamo ti sto si ukrao Azira
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Evo u sljedecih par dana pocinje prodaja clanskih karata, od 50, 100, 150 KM. Kad vec toliko volimo Slobodu evo nek nas 1000 kupi ove zlatne clanske po 150 maraka to je 150.000 maraka, nek 1000 kupi ove od 100, to je jos 100.000 maraka i nek 2000 kupi ove od 50, to je jos 100.000 maraka, znaci ucestvovao si 350.000 maraka, rijesio si 3-4 mjeseca plata igracima i ovima u klubu i odmah ce se lakse disati.
Realnost je 20 ljudi ce kupiti zlatne, 50 ove po 100, 300 ljudi ove po 50 i to je to, a samo se sere kako se nista ne radi, sto ne uvedu ovo, sto ne uvedu ono
Realnost je 20 ljudi ce kupiti zlatne, 50 ove po 100, 300 ljudi ove po 50 i to je to, a samo se sere kako se nista ne radi, sto ne uvedu ovo, sto ne uvedu ono

Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
Protiv Veleza(cetvrto kolo)u PL,prenosi BHT1 u 21h
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Cuj stabilizacija. 100 **** godina stabilizacije vracanja dugova i borbe za opstanak. Koja god da uprava dode kriva joj je ona prije nje i tako ce biti kada ona ode i sve u krug. Mene samo zanima kako neko ima muda i obraza izaci i reci da ce se za 100 **** godina kluba isti boriti za opstanak 

- Beduin
- Kontakt:
Kako se krecu cijene clanskih u drugim klubovima u PL, ima li neki info? Znam da su se Velezovci hvalili velikim brojem clanova, ako se dobro sjecam.bhpremierliga12 je napisao/la:Evo u sljedecih par dana pocinje prodaja clanskih karata, od 50, 100, 150 KM. Kad vec toliko volimo Slobodu evo nek nas 1000 kupi ove zlatne clanske po 150 maraka to je 150.000 maraka, nek 1000 kupi ove od 100, to je jos 100.000 maraka i nek 2000 kupi ove od 50, to je jos 100.000 maraka, znaci ucestvovao si 350.000 maraka, rijesio si 3-4 mjeseca plata igracima i ovima u klubu i odmah ce se lakse disati.
Da se nadovezem na tvoje zelje oko prodaje, opet se vracamo na ono kako je i Solinas mogao biti predsjednik Slobode u slicnom slucaju. pa i vecina nas ovdje. Ako cete mi vi namaknuti 350.000KM, grad milion i 200k, wwin 50-100k, ostali sponzorcici po koju hiljadicu, i na kraju sezone posudjivati i tjerati klub u minus. Jos ako prodas kakvog igraca, tim vise za troskarenje. A Uprava i clanovi skupstine donesu nulu (0) konvertibilnih maraka.
Dakle, treba napokon vodstvo kluba da donosi pare, da gura klub napred pa onda cista obraza da i od nas traze pomoc. Kao sto je Azmir cinio, ulagao svoje pare pa je imao pravo traziti i od nas i od grada podrsku, a tada smo i jedni i drugi izostali.
Zasto onda ove gurati, onako realno druze? Iz ljubavi prema Slobodi? Da daj ba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Treba i ovu priču jednom za zauvijek postaviti na svoje mjesto.Beduin je napisao/la:Kako se krecu cijene clanskih u drugim klubovima u PL, ima li neki info? Znam da su se Velezovci hvalili velikim brojem clanova, ako se dobro sjecam.bhpremierliga12 je napisao/la:Evo u sljedecih par dana pocinje prodaja clanskih karata, od 50, 100, 150 KM. Kad vec toliko volimo Slobodu evo nek nas 1000 kupi ove zlatne clanske po 150 maraka to je 150.000 maraka, nek 1000 kupi ove od 100, to je jos 100.000 maraka i nek 2000 kupi ove od 50, to je jos 100.000 maraka, znaci ucestvovao si 350.000 maraka, rijesio si 3-4 mjeseca plata igracima i ovima u klubu i odmah ce se lakse disati.
Da se nadovezem na tvoje zelje oko prodaje, opet se vracamo na ono kako je i Solinas mogao biti predsjednik Slobode u slicnom slucaju. pa i vecina nas ovdje. Ako cete mi vi namaknuti 350.000KM, grad milion i 200k, wwin 50-100k, ostali sponzorcici po koju hiljadicu, i na kraju sezone posudjivati i tjerati klub u minus. Jos ako prodas kakvog igraca, tim vise za troskarenje. A Uprava i clanovi skupstine donesu nulu (0) konvertibilnih maraka.
Dakle, treba napokon vodstvo kluba da donosi pare, da gura klub napred pa onda cista obraza da i od nas traze pomoc. Kao sto je Azmir cinio, ulagao svoje pare pa je imao pravo traziti i od nas i od grada podrsku, a tada smo i jedni i drugi izostali.
Zasto onda ove gurati, onako realno druze? Iz ljubavi prema Slobodi? Da daj ba.
Više članskih/sezonskih = veća posjeta = više sponzora = privlačniji klub stranim ili domaćim ljudima s parama da ga preuzmu
Sve jedno drugo povlači. A mi ne vučemo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Članske, odnosno sezonske koje je ove godine nova uprava osmislila u tri verzije predstavljaju dobar pokušaj vraćanja navijača. Međutim, u stvarnosti njih će kupiti kao prošlih nekoliko godina oko 400 ljudi ukupno i to uglavnom ovih od 50 KM od ćega 70" sa popustom za penzionere. Sjetimo se samo prije dvije godine kada su uvedene VIP - ekvivalent sada zlatnim kartama da ih nije više od par ljudi kupilo. Mi jednostavno nismo spremni dati KM a dobar dio tzv. navijača koji se busaju velikim slobodašima nikada ne plaćaju ulaz.
Da je više navijača ko Seksor.sloboda1921 je napisao/la:Članske, odnosno sezonske koje je ove godine nova uprava osmislila u tri verzije predstavljaju dobar pokušaj vraćanja navijača. Međutim, u stvarnosti njih će kupiti kao prošlih nekoliko godina oko 400 ljudi ukupno i to uglavnom ovih od 50 KM od ćega 70" sa popustom za penzionere. Sjetimo se samo prije dvije godine kada su uvedene VIP - ekvivalent sada zlatnim kartama da ih nije više od par ljudi kupilo. Mi jednostavno nismo spremni dati KM a dobar dio tzv. navijača koji se busaju velikim slobodašima nikada ne plaćaju ulaz.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], tuzlanskinacin i 10 gostiju.