PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: PL prepucavanja
Sarajevo ima najveći i najbolji voćnjak u državi, s najviše zaposlenika, al i dalje kupuje truhle jabuke na pijaci i jede one od lani iz podruma, da se ne bace.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Pametno, ne treba ništa bacatiskoroalen je napisao/la:Sarajevo ima najveći i najbolji voćnjak u državi, s najviše zaposlenika, al i dalje kupuje truhle jabuke na pijaci i jede one od lani iz podruma, da se ne bace.

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Djeca u Africi gladuju a mi se rasipamo...Osim13 je napisao/la:Pametno, ne treba ništa bacatiskoroalen je napisao/la:Sarajevo ima najveći i najbolji voćnjak u državi, s najviše zaposlenika, al i dalje kupuje truhle jabuke na pijaci i jede one od lani iz podruma, da se ne bace.
Zato se mi u Zvorničkoj u potpunosti suosjećamo sa djecom Afrikeskoroalen je napisao/la:Djeca u Africi gladuju a mi se rasipamo...Osim13 je napisao/la:Pametno, ne treba ništa bacatiskoroalen je napisao/la:Sarajevo ima najveći i najbolji voćnjak u državi, s najviše zaposlenika, al i dalje kupuje truhle jabuke na pijaci i jede one od lani iz podruma, da se ne bace.

Osim13 je napisao/la: Zato se mi u Zvorničkoj u potpunosti suosjećamo sa djecom Afrike![]()

- svrakino1921
- Kontakt:
Ilicu sretno
I hvala ti sto volis Zelju
I hvala ti sto volis Zelju
Pitanje se postavlja gdje sloboda pronalazi ove strance 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
-
- Kontakt:
fatamo na ovoj migrantskoj ruti 

Ta priča oko stranih trenera je malo i napuhana. Na brzinu bacih oko na četri najjače lige u Europi i recimo u Bundesligi su predominantno njemački treneri. Postoje dva izuzetka Dardai i Kovač al' i oni su toliko dugo u Njemačkoj da ih komotno možemo zvati domaćima.
U Španiji je isto, izuzmemo li Zidana koji opet skoro 20 godina radi i živi u Madridu. U francuskoj ligi i Premiershipu je malo drugačije, više je stranih trenera, ali i tamo su većina domaći treneri. Za Italiju nisam gledao a mrsko mi sad tražit.
Kod Premiershipa je opet fora to da je sama svjetska krema fudbalskih trenera u Premershipu pa po zakonu velikih brojeva je i logično da ih je više.
Sve ovo uz napomenu: Njemcima za domaće trenere brojim i Austrijce i Švicarce, Špancima Latinoamerikance jer su to takoreći jedan narod, jezik je isti a sve što su ti treneru vrijedno pomena radili bilo je u tim zemljama.
Nama je iznutra donijeti promjene, ne mogu i neće doći iz vana. Uprostit stvari i počet popravljat iz temelja. Imamo nakaradan rad sa mladim igračima, nedostatak sportske kulture i nedostatak javnih površina za sportski način života i odatle sve počinje.
Ima oko mene par ljudi što im je bilo dosadno u životu pa odlučili da se ožene. To je otprilike crvena nit našeg društva. Daj da se dešava, nevezano jel logika govori je li to ispravno ili nije i ima li tu suštinskog kvaliteta u tim promjenama ili nema.
Strani trener u našoj sredini po meni može uspjeti samo sa vrhunskim uslovima za rad a takvih uslova nema jer je stranac u početku hendikepiran nepoznavanjem jezika i mentaliteta našeg naroda.
Ispravite me ako griješim al' ja se nešto ne mogu sjetiit stranog trenera u našoj ligi koji je nešto napravio.
U Španiji je isto, izuzmemo li Zidana koji opet skoro 20 godina radi i živi u Madridu. U francuskoj ligi i Premiershipu je malo drugačije, više je stranih trenera, ali i tamo su većina domaći treneri. Za Italiju nisam gledao a mrsko mi sad tražit.
Kod Premiershipa je opet fora to da je sama svjetska krema fudbalskih trenera u Premershipu pa po zakonu velikih brojeva je i logično da ih je više.
Sve ovo uz napomenu: Njemcima za domaće trenere brojim i Austrijce i Švicarce, Špancima Latinoamerikance jer su to takoreći jedan narod, jezik je isti a sve što su ti treneru vrijedno pomena radili bilo je u tim zemljama.
Nama je iznutra donijeti promjene, ne mogu i neće doći iz vana. Uprostit stvari i počet popravljat iz temelja. Imamo nakaradan rad sa mladim igračima, nedostatak sportske kulture i nedostatak javnih površina za sportski način života i odatle sve počinje.
Ima oko mene par ljudi što im je bilo dosadno u životu pa odlučili da se ožene. To je otprilike crvena nit našeg društva. Daj da se dešava, nevezano jel logika govori je li to ispravno ili nije i ima li tu suštinskog kvaliteta u tim promjenama ili nema.
Strani trener u našoj sredini po meni može uspjeti samo sa vrhunskim uslovima za rad a takvih uslova nema jer je stranac u početku hendikepiran nepoznavanjem jezika i mentaliteta našeg naroda.
Ispravite me ako griješim al' ja se nešto ne mogu sjetiit stranog trenera u našoj ligi koji je nešto napravio.
Pa nije napravio jer je liga godinama bila leglo kriminala, politike i nacionalizma. Šta će uradit trener u ligi gdje par godina zaredom gosti nisu smjeli dobit nijednu utakmicu? Modriča osvoji ligu jbt. Sad je liga dosta napredovala u odnosu na te godine, barem je sve neizvjesnije i sportski rivaliteti između klubova su u dosta slučajeva jači od nacionalizma.
Bolje pitanje se postavlja, koji je to naš trener ostvario neki rezultat bilo gdje vani? Trener Partizana osvoji ligu i preuzme Videoton, Prosinečki nakon Zvezde do selektorskih pozicija, Vaha nakon Dinama do Ligue 1 itd. Kod nas odu u Katar, Angolu, eventualno srpsku drugu ligu.
Bolje pitanje se postavlja, koji je to naš trener ostvario neki rezultat bilo gdje vani? Trener Partizana osvoji ligu i preuzme Videoton, Prosinečki nakon Zvezde do selektorskih pozicija, Vaha nakon Dinama do Ligue 1 itd. Kod nas odu u Katar, Angolu, eventualno srpsku drugu ligu.
Modriča i Olimpić, istinski velikani BH hloptanja.
Veći od Slobode.Osim13 je napisao/la:Modriča i Olimpić, istinski velikani BH hloptanja.

-
- Kontakt:
Zaboravio si i Laktaše našeg dragog Mile RonhilaOsim13 je napisao/la:Modriča i Olimpić, istinski velikani BH hloptanja.

Mostar u srcu, Velež do groba
-
- Kontakt:
Jedno pitanje za navijace Zeljeznicara.
Koliko kosta ljubav Daniela Graovca prema Zeljeznicaru??
Koliko kosta ljubav Daniela Graovca prema Zeljeznicaru??

“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”
Znaci zeljkane nas nema Subica i Halila a ni Graovca haha
hvala ti što si uporedio prvih 5 liga planete sa ovom našomArnelv52 je napisao/la:Ta priča oko stranih trenera je malo i napuhana.
Ispravite me ako griješim
toliko toga imamo zajedničkog da je to zaista prebitno poređenje
pogotovo države uređene poput bosne i njemačke su jako komparativne
naravno sramota je da mi nismo se ugledali na njemačku pa ne možemo imati strane trenere kao najveći klub njemačke u zadnjih 10 godina
svi znaju da su guardiola,ancelotti,v.gaal,jonker i kovač u duši njemci zapravo dok Heynckes samo voli Bayern više od života

a ako ćeš raditi ovo:
onda možeš i sve narode ex-yu računati domaćimSve ovo uz napomenu: Njemcima za domaće trenere brojim i Austrijce i Švicarce, Špancima Latinoamerikance jer su to takoreći jedan narod, jezik je isti a sve što su ti treneru vrijedno pomena radili bilo je u tim zemljama.
i prestati pisati , izgledat ćeš mudriji dosta al baš dosta

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
kolko im je Borac oteo igrača dosad? treba to tefterit neđezagor1987 je napisao/la:Znaci zeljkane nas nema Subica i Halila a ni Graovca haha

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- WestTrebina
- Kontakt:
Ali ima i krmka koji ne zna razliku izmedju svjezeg voca punog vitamina i trulezi.skoroalen je napisao/la:Sarajevo ima najveći i najbolji voćnjak u državi, s najviše zaposlenika, al i dalje kupuje truhle jabuke na pijaci i jede one od lani iz podruma, da se ne bace.
Odvedes ga u vocnjak da ubere najbolje i uziva u tome, a on i dalje kupi sa zemlje ono sto je davno opalo i vec je polutruhlo, ili ceka da mu njegovi pajdasi sa strane daju njihove otpadke.
Sve dok ga Sarajevo ne proda tj pokloni(jer vjerovatno niko normalan nece dati pare za bijesno krme) nece uzivati u svojim svjezim produktima i gusice se u smradu i trulezi koji to krme sve vise siri. I sto je jos gore, sve vise zagadjuje i taj lijepi vocnjak.
Mnoge najbolje vocke u njemu su vec pocele da trunu zahvaljujuci ublehi koja ih ne bere na vrijeme, tj ne bere ih nikako.
gleaj pichke imo peticu iz bosanskog i metaforama cijelu godinu 

- WestTrebina
- Kontakt:
Ponavljao svaki razred. Usavrsavao gradivoDenchi je napisao/la:gleaj pichke imo peticu iz bosanskog i metaforama cijelu godinu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.