@simidobar, znaci i dalje si glup? E boze .
Vincent tan je dosao NA MOLBU, po prijateljskoj liniji gsopodina KUSTURICE ali ne onog sijedog prdonje. Ovaj ga je ZAMOLIO da razmotri ponudu jer su poslovno povezani, a nas NIKO NIJE HTIO DA UZME, OTKAD JE DOVEDEN NOVI STATUT, JAVILO SE NULA LJUDI KOJI VOLE SARAJEVO.
Da bi tan uopste pristao taj isti gospodon kusturica je polozio svojih 400 000 kao neki vid pologa i osiguranja i dokaza da vrijedi uloziti.
Kada je Tan dosao, nasim igracima od 1995. Do 2013 dugovalo se na avakom koraku. Isplaceno je brdo novca, uvezani radni staz, penzionisani, vracene plate, premije, dugovvi.. sve iz dzepa Tana. Vracen porez drzavi.
Od zenljista smo imali ono malo zgradice u Titovoj 38b. Ni metra vise. Tjerani sa terena za treninge kad se skupe komsije da igraju termin. Nismo imali gdje. Taj isti ato meje.bo Tan, napravi nam kamp u kojem reprezentacija trenira, dodje nam titula, pa kup, pa nas preuzme nam, pa dupla kruna, pa sada imat ces na kraju godone na racunu preko 15 mil.
Sta ti nije jasno? Pitaj starjje i upucenije ko je Gradimir Gojer i sta je radio u poreznoj? Prije solaska tana! Raspitaj se gdje amo bili. Ugaseni! Samo je jos trebalo aparate ugasiti i da jedna druga osoba zaposjedne klub uz modificiran grb i ime. Ali ocito nemas pojma.
I HVALA BOGU, DANAS SE U KLUBU PITA SAMO JEDAN I JEDINI COVJEK, NAM, COVJEK KOJI ODVAJA OD USTA SVOJE DJECE DA BI MI GLEDALI IGRACE SA NAJVECIM PLATAMA U DRZAVI KAKO OSVAJAJU TITULE, KAKO SE GRADI KAMP, KAKO SMO IZNAD KONKURENCIJE. TIME POKAZUJE DA VOLI KLUB. ON PRVU KORIST NE MOZE IMATI PRIJE 2030. GODINE DO KLUBA. DO TADA MORA ULAGATI, NEKO KO JE MILIONER, AKORO MILIJARDER ETO DOSAO NA NAMA DA ZARADI . KO TI JE TO PRICAO? MUJO ISPRED DRAGSTORA KOJI JE ZAVRSIO BRAVARAKU AL SE RAZUMIJE U KVANTNU FIZIKU I TEORIJU RELATIVNOSTI
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli