RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 03 nov 2010, 09:13

sto li te toliko pogadja kada neko -samo- kaze istinu o gakovicu?
ti bi da svako ima misljenje kao ti, nema u tebe alternative
to je onda ili ciganluk i klosarluk!?

i mani se momka, sta ga uvlacis u pricu u kojoj ga nema
cuj da ti on da svoje misljenje o liku kojeg ne poznaje. :D
na osnovu cega da da misljenje, na osnovu tvog posta hvalospjevnog... :?

nadrealan si kralju, u mnogo cemu!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 nov 2010, 10:09

Nadrealan ili realan??
Evo bola Dzonko nije ni uzeo klub, vec citav grad prica da je podlozan Piki, da je ovakav i onakav...

Ja ti opet napominjem, da ne gotivim tog Gakovica, zapravo, kriv je Velez jer nije u stanju napraviti nijedan ozbiljan ugovor sa nekim jacim igracem, ali ne ka.kim kao mnogi po ljudima koji bar nesto urade za Velez....
Ti mi nadji nesto u vezi ovoga, gdje je Velez IMALO OSTECEN, kako finansijski, tako i ostalo, ja cu povuci sto sam rekao...
To sto ste ti i slicni tebi, takvi i sto vam nebi dragi bog ugodio, nije moj problem....
Znas li sta bi sad Aca dao za takva dva tri igraca da mu dovedu???? Suho zlato majstore....
Ali ne...Vi i dalje pricate pricu:" Neka ispadnemo, nema veze, samo da se sve mjenja!!!"

Zaboli vas majstore neka stvar, sto ce VASEM klubu trebati brdo para kako bi se vratili u Premier ligu, a sa tim parama bi mogli napraviti temelje stadiona....
Nemamo majstore mi vise ni vremena ni para ni za kakve avanture i bajke....Klub nam se rusi i moramo upotrijebiti sve moguce hebene resurse koje imamo...Pa cak i da nekad nesto presutimo, ako nam Velezu odgovara...

p.s. i ne trazim da nikome mjenjam misljenje...ovo je forum i normalno je da imamo razlicite stavove u mnogocemu.....Evo sad je uveliko po volji vas, koji ste u vecini, i pogledaj kako nam Velez izgleda...Ali nebitno za tebe...Doci ce princ na bijelom konju sa 5 miliona Eura i ispunjavat ce vam zelje...Jasta ce...Nema pametnijeg posla....Zato i dalje udarajte po svakom ko dodje u klub....otjerajte i to malo para sto je ulazilo i da ga vise konacno nemamo....i mirna Bosna, a i Hercegovina...

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 nov 2010, 10:17

ma tako sam i mislio, nas sve ostale boli neka stvar
samo ti i odredjeni se jos uvijek brinete za klub!

kakve temelje stadiona bola, o cemu ti pricas?

jasta ti je nego nadrealna prica!

da bi se podiglo kraljestvo potrebno je mnogo ljudi i mnogo dobri poteza
a da bi se to isto kraljestvo srusilo/unistilo potreban je samo jedan covjek, samo jedan los potez!!!

dobro jutro i tebi, popij kafu, saberi se ko covjek! :D
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 nov 2010, 15:22

carina je napisao/la:Nadrealan ili realan??
Evo bola Dzonko nije ni uzeo klub, vec citav grad prica da je podlozan Piki, da je ovakav i onakav...

Ja ti opet napominjem, da ne gotivim tog Gakovica, zapravo, kriv je Velez jer nije u stanju napraviti nijedan ozbiljan ugovor sa nekim jacim igracem, ali ne ka.kim kao mnogi po ljudima koji bar nesto urade za Velez....
Ti mi nadji nesto u vezi ovoga, gdje je Velez IMALO OSTECEN, kako finansijski, tako i ostalo, ja cu povuci sto sam rekao...
To sto ste ti i slicni tebi, takvi i sto vam nebi dragi bog ugodio, nije moj problem....
Znas li sta bi sad Aca dao za takva dva tri igraca da mu dovedu???? Suho zlato majstore....
Ali ne...Vi i dalje pricate pricu:" Neka ispadnemo, nema veze, samo da se sve mjenja!!!"

Zaboli vas majstore neka stvar, sto ce VASEM klubu trebati brdo para kako bi se vratili u Premier ligu, a sa tim parama bi mogli napraviti temelje stadiona....
Nemamo majstore mi vise ni vremena ni para ni za kakve avanture i bajke....Klub nam se rusi i moramo upotrijebiti sve moguce hebene resurse koje imamo...Pa cak i da nekad nesto presutimo, ako nam Velezu odgovara...

p.s. i ne trazim da nikome mjenjam misljenje...ovo je forum i normalno je da imamo razlicite stavove u mnogocemu.....Evo sad je uveliko po volji vas, koji ste u vecini, i pogledaj kako nam Velez izgleda...Ali nebitno za tebe...Doci ce princ na bijelom konju sa 5 miliona Eura i ispunjavat ce vam zelje...Jasta ce...Nema pametnijeg posla....Zato i dalje udarajte po svakom ko dodje u klub....otjerajte i to malo para sto je ulazilo i da ga vise konacno nemamo....i mirna Bosna, a i Hercegovina...
Carina care,malo mjenjas teze.Haj procitaj ponovo (ovo crvenimn slovima) sto si napiso.Ti za ovakvo stanje kakvo je trenutno, optuzujes iskljucivo navijace Veleza :shock: :o :lol: (koji su najvjerniji navijaci u BiH,a to su dokazali puno puta).Da nisi malo polupo loncice :roll: .Eno Olimpik i Siroki,nemaju nikako navijaca,ali imaju dobru upravu,oni bi (po broju navijaca)trebali biti u drugoj ligi a stalno su u vrhu,kako to komentarises.Sto se tice ovoga sto si napiso u vezi Drakula,tu nisi iznio veoma bitne detalje.Prvo da te pitam, ko nas je tada doveo u takvu bezizlaznu situaciju(i sada je slicna),a drugo,je li Gakovic prvenstveno doveo Drakula u Velez da pomogne Velezu ili da se proba dobro omastiti na nekom njegovom buducem transferu.Kome god Velez nije prvi u interesu da uspije (a poslije neka bude i njegov licni uspjeh i zarada nemam nista protiv)takve ljude treba odstraniti od svih dodira sa Velezom.Oni ce zarad svoje(njihove) zarade uvijek prodavati ugled kluba.U Drakulovom slucaju se poklopilo da je i Velez ostao u ligi(ali ne presudnom njegovom zaslugom) a i Drakul se prodao,pa ti sada opravdavas Gakovicevu ulogu u Velezu.Takve ljude(kojima je najvazniji licni interes)treba udaljiti od kluba sto prije to ce biti puno bolje za klub.
Drakul je dozivio afirmaciju u Velezu i Velez je morao barem dobiti pola peneza od transfera,a pola neka djele menadzer i igrac(i eto opet bi dobro zaradili).Nije mi jasno da ti podrzavas to da klub nije marke dobio od transfera,pa to nema nigdje(i onda se zale da u klubu nema marke,pa kako ce biti ako se radi na ovaj nacin,vazda ce biti kokuzi,a pojedinci ce se umecati ,)
P.S.Carina care,ja ne sumnjam da si ti jedan strastveni Velezovac,ali neko ti je dobro ispro mozak ili si i ti u talu sa pojedincima iz kluba(izvini, ali tako mi izgleda zakljucak po tvojim komentarima)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 nov 2010, 18:03

Rodjak care, strastveni da ne mogu biti strastveniji....Vec odavno ste se svi okomili na mene i izvlacite recenice iz konteksta i izvlacite ono, sto vam odgovara da me napadnete...nema veze...
Nijednom recenicom nisam branio ovu upravu koja je sada i koja je oduvijek bila...Cak stavise, da si citao moje postove, vidio bi da tezim zabraniti svakom, ALI apsolutno svakom ko je i dana boravio u Velezu, zabranu pristupa klubu...Tako i igracima koji se prave fini i u najmanju ruku hinjavo se izvlace i svu krivicu prebacuju na par ljudi u upravi, a sa tim istim ljudima su radili skoro sve kao sto su i oni radili.....
Krivac broj 2 mi je grad Mostar i ljudi koji se pusu po kafanama da vole Velez, a boge i Alaha i Isusa mole da Pika i Pikici ne odu iz kluba, jer onda ne bi imali alibi da nesto urade za Velez....
I u samo jednom se slazem sa tobom, a to je da je treci, i NAJVECI krivac, navijac Veleza....Prvo to za sebe kazem...Za sebe koji godinama nije ucinio mnogo, a morao je...kako ja , tako i ti, i svi mi ostali....

E sad druze, kad imas te tri stvari, dobar nam je i taj "profiter" Gakovic i slicni...Mada, ja znam da ta izjava razulari masu, ali jbg, takva nam je realnost...Neko ce reci, bolje da ga nemamo, nego da ga imamo takvog!...
Ja to ne mogu izgovoriti druze, jer da ne zivim za Velez i patim s njim sve ove godine, vjeruj mi brate, ne bi ovoliko ovde pisakarao i polemisao sa ljudima, i ovde i na ulici, gdje sam zbog jezika mnogo puta bio u problemima...
Znaci kao covjek i kao neko ko zivi za Velez, ne razmisljam o pricama sta bi bilo, kad bi bilo....Kad bi otisao ovaj, kad bi dosao onaj....Ja razgovaram o realnosti i cinjenicama....
A nasa danasnja realnost je tuzna da tuznija ne moze biti....Vise i ove lopove Velez ne zanima, a ne ove druge....
A kako se ponasamo i oblajemo ljude koji nisu ni dosli u Velez i nadjemo im milion mana, dabogda da iko osim tebe i mene navrati u Velez....
Vidim da sa svojim postovima kvarim temu i zato vas vise necu peglati ni provocirati....
uzivajte....

Velez...dok ne umrem....a i poslije cu nekako naci nacina da ga volim.....

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 04 nov 2010, 22:10

Nazalost sve manje ljudi zanima Velez i sve manje ljudi je zainteresovano da pomogne Velezu. RTVMO skoro nikako be objavljuje priloge o Velezu. Umjesto da se zovnu ljudi, da se napravi emisija, sve digne na noge, niko nista. Normalno bi bilo da se zovnu predstavnici navijaca u emisiju, ljudi iz Veleza koji su trenutno tu pa da se pokusa pronaci rjesenje. Takodjer RTVMO nikada do sada nije prozvala krivce za ovako zalosno stanje u Velezu. Sve mi se ovo cini na jednu veliku kampanju sa svih strana da se Velez unisti, a Mostarce jednostavno zalibo za to.
Sramota,fuj,nemam dovoljno rijeci da ovo sve opisem kako je bjlutavo i odvratno. Ovo se ni u jednom drugom gradu ne bi moglo desiti simbolu jednog grada samo ovdje. Uvijek ima milion razloga, a niko da pokrene da se nesto rijesi. Kada bi se masa digla na noge, ne bi ovo ovako moglo biti ali nazalost te mase nema ni na vidiku. Pali Mostarci u svim segmentima. U ratu se zajedno odbranili protiv desetrostuko jaceg istocnog i zapadnog agresora, a sada nigdje nikoga da se oglasi. Eto to je Mostar,Velez i njegovi slavni navijaci. Danas se smiju kada cuju da brines u vezi Veleza. Da ne duzim vise, jednom rjecju KATASTROFA morala ljudi u Mostaru!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 04 nov 2010, 22:42

Da, smiju se, osjetio sam na svojoj kozi, jos sam uz to dobio par finih epiteta, tipa budala, glupan i jos ponesto, jer smo se, pobogu, okupili na Musali i razgovarali na temu FK Velez. Znaci, zasto da i pokusamo? Nas je tu bilo sest (6), a u okolnim kaficima pedeset (50), da bi snimili ko i sta je tu dosao i sta radi, da bi me na utakmici protiv Zvijezde napali (doduse samo rijecima) sta cu ja tu, i zasto se glupiram. Uvijek ponavljam, jesam naivcina i veliko dijete u dusi, milion puta suze lio zbog kluba i sranja koja nam je priredjivao, mozda zbog toga naglo reagujem i sta ja znam, ali nezainteresovanost raje da se nesto uradi nikada nije bila ovolika.

Nemam namjeru prosipati demagogiju nikakvu, pardon, samo sam se nadovezao na prethodni post, tacnije na par posljednjih recenica.

Pozdrav.
Support Velez, It's logical! ★

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 04 nov 2010, 23:31

Naravno, RTVMo svaku priliku koristi da objavi prilog u vezi Zrinjskog, bilo fudbalera ili kosarkasa dok ni jednom nisu objavili prilog o fantasticnoj podrsci RA Velezovim rukometasima i njihovoj odlicnoj igri. Umjesto da to non-stop pustaju i govore kako to isto treba da se vrati i na fudbalskim utakmicama, oni ni jedne jedine rijeci.To je tako odvratno da ne moze biti odvratnije. Podanicki odnos prema nekome ko ih ne **** ni 5%, odnosno prema nekome kome se gade iz dna duse. Ispadaju pravi klosari, slepanje Zrinjskom, dno dna.

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 04 nov 2010, 23:35

Mont0 je napisao/la:Da, smiju se, osjetio sam na svojoj kozi, jos sam uz to dobio par finih epiteta, tipa budala, glupan i jos ponesto, jer smo se, pobogu, okupili na Musali i razgovarali na temu FK Velez. Znaci, zasto da i pokusamo? Nas je tu bilo sest (6), a u okolnim kaficima pedeset (50), da bi snimili ko i sta je tu dosao i sta radi, da bi me na utakmici protiv Zvijezde napali (doduse samo rijecima) sta cu ja tu, i zasto se glupiram. Uvijek ponavljam, jesam naivcina i veliko dijete u dusi, milion puta suze lio zbog kluba i sranja koja nam je priredjivao, mozda zbog toga naglo reagujem i sta ja znam, ali nezainteresovanost raje da se nesto uradi nikada nije bila ovolika.

Nemam namjeru prosipati demagogiju nikakvu, pardon, samo sam se nadovezao na prethodni post, tacnije na par posljednjih recenica.

Pozdrav.
Nezainteresovanost nikada nije bila veca, prosto nevjerovatno, jednom rjecju odvratno. Ovo se ni jednom drugom klubu, simbolu grada ne bi moglo desiti. Takodjer, totalno medijsko ignorisanje od strane svih printanih i elektronskih medija u Mostaru, a da ne govorim i sire, koje je oduvijek i postojalo. Djubrad jedna bezobrazna, papci, nemam druge rijeci!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2010, 13:13

Pa onaj Vaha rastura, naš čovjek a Veleža nigdje, niko ništa ne priča šta će biti sa klubom stvarno kartastrofa. Hajde neka nekom ide a možda ovim Vaha popravi odnose između veleža i dinama.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 05 nov 2010, 13:28

Stvarno neznam sta se desava sa velezom,meni je velez poslje mog Zelje najdrazi klub na balkanu i kad vidim da ovakav klub propada dusa me boli, a svi znamo kakav je velez bio u ex yugi,mostarci nedajte se pomozite svom klubu koliko mozete da se spasi ova sezona a onda sljedece sve lopove otjerat i poceti stvarati ekipu za duge staze Zeljeznicar i Velez ponos Bosne i Hercegovine pozdrav za sve prave navijace Veleza
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 05 nov 2010, 13:36

meni je velez oduvijek bio drag,jer klub koji je imao dusu i sarm.mozda malo jesam postao hladniji kada je velez upitanju,iz razloga sto su navijaci veleza ulazili u sukobe,doduse vise verbalne,sa nasim navijacima.
krvio mi je sto nas optuzuju za stimanje utakmica,zajedno sa navijacima sarajeva se lizete i svi ste protiv zelje.
frustraciju zbog losih rezultata bih mogao razimijeti,ali mi nikda nece biti jasno,zasto se lizete sa navijacima sarajeva.kao da ste zaboravili kada su vas prije par godina izbacili iz lige,kada su vas pobijedili na kosevu i nisu vam pustili bodove,koji su im aman trebali za kup uefa,da osiguraju,a ostalo 3 kola do kraja i njima potrebno bilo 3 boda a oni osim vas jos jednu imali utakmicu kuci.a vama 3 boda znacila sve ili nista.
pa se opet lizete sa njima,a navijaci zelje vam kada ste bili u u prvoj ligi federacije,na utakmici protiv zrinskog postave 2 transparenta.jedan grad jedan klub velez.i izrocine velez za one sto ga vole.
i vi opet i posliije toga ste pravili probleme nasim navijacima,optuzujete nas za sve i svasta,pljujete po nama.
ali evo i poslije svega toga,ja bi iskreno volio da vidim jak velez.pa ni jedan klub u bih nema tako uticajne ljude u svijetu fudbala kao vi.
pa bolan da se skupite,i napisete pismo,peticiju,molbu sta bilo,da okupite legende na neki sastanak da se dogovore da pomognu velezu,pa ako ne mogu oni da obavljaju neke funkcije da postave svoje ljude od povjerenja.
imate barbareza,salihamidzica,halilhodzica,bajevica,maric je sada blestan,sliskovica,tuce,kodro....
ljudi milione imaju,poznanstva,seme,ako vam oni ne mogu pomoci,ja ne znam ko ce vam pomoci.
**** vas pika i ostale picke materine.pokrenite akciju,**** te cekate nesto mi vam pravili akcije po sarajevu,velezove noci i slicno.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 05 nov 2010, 14:23

barbarez je napisao/la:meni je velez oduvijek bio drag,jer klub koji je imao dusu i sarm.mozda malo jesam postao hladniji kada je velez upitanju,iz razloga sto su navijaci veleza ulazili u sukobe,doduse vise verbalne,sa nasim navijacima.
krvio mi je sto nas optuzuju za stimanje utakmica,zajedno sa navijacima sarajeva se lizete i svi ste protiv zelje.
frustraciju zbog losih rezultata bih mogao razimijeti,ali mi nikda nece biti jasno,zasto se lizete sa navijacima sarajeva.kao da ste zaboravili kada su vas prije par godina izbacili iz lige,kada su vas pobijedili na kosevu i nisu vam pustili bodove,koji su im aman trebali za kup uefa,da osiguraju,a ostalo 3 kola do kraja i njima potrebno bilo 3 boda a oni osim vas jos jednu imali utakmicu kuci.a vama 3 boda znacila sve ili nista.
pa se opet lizete sa njima,a navijaci zelje vam kada ste bili u u prvoj ligi federacije,na utakmici protiv zrinskog postave 2 transparenta.jedan grad jedan klub velez.i izrocine velez za one sto ga vole.
i vi opet i posliije toga ste pravili probleme nasim navijacima,optuzujete nas za sve i svasta,pljujete po nama.
ali evo i poslije svega toga,ja bi iskreno volio da vidim jak velez.pa ni jedan klub u bih nema tako uticajne ljude u svijetu fudbala kao vi.
pa bolan da se skupite,i napisete pismo,peticiju,molbu sta bilo,da okupite legende na neki sastanak da se dogovore da pomognu velezu,pa ako ne mogu oni da obavljaju neke funkcije da postave svoje ljude od povjerenja.
imate barbareza,salihamidzica,halilhodzica,bajevica,maric je sada blestan,sliskovica,tuce,kodro....
ljudi milione imaju,poznanstva,seme,ako vam oni ne mogu pomoci,ja ne znam ko ce vam pomoci.
**** vas pika i ostale picke materine.pokrenite akciju,**** te cekate nesto mi vam pravili akcije po sarajevu,velezove noci i slicno.
Niko nekrivi Zelju za namjestanje utakmica. Zna se ko je kriv i protiv koga smo. VI ste jednostavno uzeli ono sto su vam ponudili kao sto bi i svi drugi uradili. Sto se mene licno tice za mene postoji samo Velez, a Sarajevo i Zeljo su mi jednaki. Ravnodusan sam prema vama osim kad igrate u Evropi, naravno. Za sve ostalo pitaj RA i TM, pa nek ti oni objasne zasto se mrze.

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 05 nov 2010, 14:25

drH je napisao/la:
barbarez je napisao/la:meni je velez oduvijek bio drag,jer klub koji je imao dusu i sarm.mozda malo jesam postao hladniji kada je velez upitanju,iz razloga sto su navijaci veleza ulazili u sukobe,doduse vise verbalne,sa nasim navijacima.
Niko nekrivi Zelju za namjestanje utakmica. Zna se ko je kriv i protiv koga smo. VI ste jednostavno uzeli ono sto su vam ponudili kao sto bi i svi drugi uradili. Sto se mene licno tice za mene postoji samo Velez, a Sarajevo i Zeljo su mi jednaki. Ravnodusan sam prema vama osim kad igrate u Evropi, naravno. Za sve ostalo pitaj RA i TM, pa nek ti oni objasne zasto se mrze.
Tako i treba da bude. :mrgreen:

Pozdrav za sve crvene imate mahanje iz TZ. :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 05 nov 2010, 16:46

vfcmostar je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Da, smiju se, osjetio sam na svojoj kozi, jos sam uz to dobio par finih epiteta, tipa budala, glupan i jos ponesto, jer smo se, pobogu, okupili na Musali i razgovarali na temu FK Velez. Znaci, zasto da i pokusamo? Nas je tu bilo sest (6), a u okolnim kaficima pedeset (50), da bi snimili ko i sta je tu dosao i sta radi, da bi me na utakmici protiv Zvijezde napali (doduse samo rijecima) sta cu ja tu, i zasto se glupiram. Uvijek ponavljam, jesam naivcina i veliko dijete u dusi, milion puta suze lio zbog kluba i sranja koja nam je priredjivao, mozda zbog toga naglo reagujem i sta ja znam, ali nezainteresovanost raje da se nesto uradi nikada nije bila ovolika.

Pozdrav.
Nezainteresovanost nikada nije bila veca, prosto nevjerovatno, jednom rjecju odvratno. Ovo se ni jednom drugom klubu, simbolu grada ne bi moglo desiti. Takodjer, totalno medijsko ignorisanje od strane svih printanih i elektronskih medija u Mostaru, a da ne govorim i sire, koje je oduvijek i postojalo. Djubrad jedna bezobrazna, papci, nemam druge rijeci!

I naravno, imaju li sad svi moji postovi smisla??
Kad ja kazem da je bojkot usmjeren protiv covjeka, kojeg apsolutno taj bojkot ne zanima, totalno kriv bojkot, i cak mislim izmanipulisan od odredjenog sloja ljudi??? Bojkot je otisao u krivom pravcu, a isao je kako treba da ide...
Sve ostalo, OSIM, temelja stadiona u Sjevernom je samo jos jedna stepenica prema dnu i konacnom kraju kluba...
Naravno, tesko je ostvarivo, ali tesko je i ostvariv opstanak Veleza kao institucije...
Ovakvim putem kako sada idemo, dabogda da Velez jos prozivi par godina maksimalno....Stvarno sam pokusao da malo otvorim oci i pojedinim ljudima ovdje, nazivali su me i Pikicima igakovicima, nebitno, ali uporno govorim da moramo koristiti sve moguce resurse za daljni opstanak...
Nasa jedina moguca nada za opstanak, je stadion u srcu Mostara, stadion oko kojeg ce se vrtiti mnogo ljudi i sa kojim ce svima ostalim reci NE, gasenju kluba...
Potpuno razumijem veliku vecinu, kojima ce ta ideja biti mozda i smijesna i nerealna, ali moramo ih baciti na POTPUNI IGNORE, i ici dalje sa ovo malo ljudi koje imamo...
Sudbina Veleza NE SMIJE zavisti od par stotina djecaraca koji pjevajuci hodaju ulicama Mostara i idu na rukomet u sjeverni logor, vec se i mi svi moramo konacno probuditi i udarati tamo gdje ove "mocnike" najvise boli...

I zato cu i opet ponoviti, pa nek me opet napadaju....za ovakvo stanje u Velezu, najveci krivac je obicni navijac Veleza, koji suti i trpi....
Podhitno moramo osnovati neku grupu ljudi koja se nece libiti ni radikalnih rjesenja da ostvari svoje, a i nase ciljeve...

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 05 nov 2010, 19:57

carina je napisao/la: Podhitno moramo osnovati neku grupu ljudi koja se nece libiti ni radikalnih rjesenja da ostvari svoje, a i nase ciljeve...

Ovo je nesto najbolje sto si srocio od kako te pratim na ovom forumu. Nazalost, prodane duse okrenu stranu za 20 km i ti isti bi odma smekali da cuju i za bilo koju akciju. I ti isti se danas ogradjuju od RA, nazivaju ih puterima, a oni su kao lafo "veterani" sa svojih 25-30g, smjesno. Pogledaj tintare sto su isle pod BB na derbi, svu je to 25-35 g, koji sebe nazivaju pravi RA a prodaju se za 20 km od sefa. 31 mi je kuka, ali stojim 110% iza danasnjeg RA, i to je jedan i jedini RA. Nazalost, a i sam to znas, od cega se danasnji RA sastoji, sve mladjarija, ali nema veze, stasati ce za par godina. Moj prijedlog za tebe i tebi slicne; evo sada u subotu se navrsava godina dana od osnivanja kafane KNRA i bice festa poslije rukometa. Slobodno navrati na pivu cisto kao podrsku toj maloj raji, vjerujem da ce im puno znaciti.

Slazem se s tobom i za stadion, to je jedino rjesenje i tada nece vise kriminalci ala Gakovic smjeti prici klubu, a igraci nece tefereciti ko zore pred tekmu.

poz
samo mostarski, samo bahato

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 05 nov 2010, 20:03

Kad sam vec spomenuo rukomet;

Dans je održan sastanak između predstavnika KNRA i sportskog direktora RK Velež. Na sastanku su dogoverene neke pojedinosti vezane za dalju saradnju izmedju KNRA i RK Velez. Uglavnom evo ukratko pocetkom iduce sedmice odrzace se skupstina RK Velez gdje ce neki ugledniji ljudi uci u upravu jer zele podici nivo organizacije na veci stepen, dok ce se po zavrsetku pomenute skupstine izdati neka vrsta proglasa ili zahvalnice KNRA, te malo po medijima napumpati atmosfera pred derbi. Takodjer na insistiranje Sportskog direktora dogovoreno je da ce jedan predstavnik KNRA biti clan skupstine koji bi ostale clanove obavjestavao o aktivnostima vezanim za rad RK Velez.Pokrenula bi se inicijativa o osnivanju sportskog drustva Velez koji bi obuhvatao sve vrste sportova, iako naravno ljudi su svjesni situacije i ljudi koji vode FK Velez, pa su istakli sa nekim novim ljudima u upravi FK Velez koji su voljni raditi na napretku sporta u Mostaru, a ne na njegovom srozavanju na najnize grane radi nekih vlastitih, sitnih interesa. Karte za rukomet ce se poslije subotnje utakmice koju igramo takodjer kuci u 17.00, a pred derbi i ubuduce poslije derbija, prodavati u Klubu navijaca RA po cijeni od 3 KM, gdje bi 2KM isle RK Velez, dok bi se 1KM ostavljala u Klubu navijaca za potrebe rada Kluba. Takodjer sportski direktor je upoznat da u slucaju prestanka bojkota moze doci do preklapanja utakmica FK i RK Velez, gdje bi mozda i izostala nasa podrska u pojedinim utakmicama, gdje je sportski direktor izrazio svoje puno razumjevanje. O ostalim stvarima vezano za utakmice u KNRA

Gledaj koliko malo treba da se napravi dogovor sa klubom, koliko raja cjene mostarsku djecu koja igraju i izgaraju bez ikakvih premija i koliko je RK Velez zeljan paznje i koliko cjene danasnju podrsku RA! Svaka cast.
samo mostarski, samo bahato

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 05 nov 2010, 20:36

Izronice stari za one sto ga vole...............

Valjda rijesite tu situaciju sa lopovima i aBd da se velez vrati gdje pripada ;)

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 05 nov 2010, 20:39

Pozdrav svim navijačima Veleža od Torcide Sarajevo...samo je jedan pravi Mostarski velikan...FK VELEŽ... ;)
60 godina vjernosti.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 06 nov 2010, 11:45

slika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.