Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la Monolog » 04 nov 2010, 22:39

Evo igrači Fenerbahcea sretni dolaze u Istambul nakon što su dobili Barcelonu rezultatom 69:61. Cijelu utakmicu su vodili osim u trećoj četvrtini. Ukić, Tomas i Preldžić su bili najefikasniji kod gostiju, te su kombonovano postigli 33 poena. Moram priznati da su me Turci ugodno iznenadili.

Ne znam šta je sa Barcelonom, Rubio je igrao svega četvrtinu i po, Mickael je bio najefikasniji sa 17 poena, Navarro 12, Lakovič 11, a Lorbek 10. Ostali su ili ostali bez poena ili su dali 3-4.

Vidim i par sekundi prije kraja, Olimpija vodio provit Panathinaikosa 70-69. Zmajčeki se ne šale, izgleda da žele pokazati kako nije samo Partizan sposoban skidati skalpove velikana.

Real je Romi očitao lekciju za koju je Đedović zabio 13 poena uz šut iz igre 6/12. Đedović je imao i najveću minutažu u svom timu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 nov 2010, 22:54

Barca u ociglednoj krizi ,porazeni su i u ACB ligi od CAI Zaragoze 60-61 .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Europe
Kontakt:

Post Postao/la Europe » 04 nov 2010, 23:05

Olimpija nije normalna a sreče više nego pameti. Faul za tri kod rezultata 85:82 i, da zadnjeg fali i Olimpija dobije skok. Sve ovogodišnje utakmice je Olimpija dobila na ovakav ili sličan način, i na isti način izgubila protiv Cibone.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 nov 2010, 23:15

Veceras sam gledao tri ove vecernje paralelno...

Barselona je u padu forme, ali treba reci da je Preldzic okrenuo utakmicu, i to totalno neplanirano je usao umjesto Kinseya koji je bio pun faula...Poslije utakmice sa Cibonom sam napisao da je ovaj Fener za 30 posto bolja ekipa od onog prosle godine, mozda ne po imenima, ali po igri i sistemu da...Neven Spahija je jedan potcijenjeni trener, a covjek spada u TOP 6-7 Eurolige, sa Obradovicem, Ivkovicem, Vujosevicem, Mesinom...Barsa nista u reketu nije mogla da prodje, Navaro je katastrofalno gadjao van linije 6.75...Tomas i Ukic su odigrali vrlo bitne role...

Union Olimpija - PAO, strasna utakmica, odlicna kosarka sa obje strane, na kraju Olimpija s(p)retno dolazi do trijumfa i maltene im fali dvije pobjede za prolaz dalje, a imat ce lijepu sansu protiv Valensije i protiv Milana, plus CSKA...Mislim da ovaj sastav Olimpije moze do TOP 16, napokon se sve poslozilo kako treba, nadam se da nece biti kao proslih godina...

Partizan - Makabi, zali Boze vremena koje je covjek odvojio da ovo pogleda..Nijedna akcija Partizana, nista ljudi nisu odigrali...Ide tesko, fulalo se ocigledno sa Amerikancima, nema playa u timu...
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 05 nov 2010, 01:57, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 nov 2010, 01:02

Ko da je ovu Euroligu neko okrenuo naopačke.Do ove godine najači klubovi će se grčevito boriti za prolazak dalje, a Olimpije,Bamberzi preuzeli ulogu.Za Njemce je to i realno jer im je liga sve jača i jača i pogotovo će to doći do izražaja kad uđe Bayern u ligu, ali šta bi sa fenjerašem Olimpijom da uzima redom svima skalp.Fener i Efes imaju izuzetno jake rostere i mogu daleko, dok Pamesa i Unikaja zbog loši gostujućih tekmi teško mogu više od prolaska skupine.Pozitivno iznenađenje je i Zalgiris koji je prošlih godina teško skupio 2 pobjede u cijelom takmičenju, a sad ih imaju u tri tekme već dvije.Khimki je i budžetom i rosterom među pet timova u Evropi.Predviđam ima jako dobar plasman.BArselona i Cska su neprepoznatljivi ove godine i daleko od forme iz prošlih sezona.Inače šteta što niko ne obraća pažnju na žensku Euroligu koja je po imenima daleko ispred muške Eurolige sobzirom da u njoj nastupaju najbolje igračice svijeta:Pandexter,Taurasi,Parker,Mccoughtry ,Jackson , Bird (ženski Steve Nash),....
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 05 nov 2010, 01:22

Europe je napisao/la:Olimpija nije normalna a sreče više nego pameti. Faul za tri kod rezultata 85:82 i, da zadnjeg fali i Olimpija dobije skok. Sve ovogodišnje utakmice je Olimpija dobila na ovakav ili sličan način, i na isti način izgubila protiv Cibone.
Ne seri !!! Bio sam na utakmici, Olipija stvarno odlično igra. Vodili su i za 15 razlike. A pred 15.000 navijača je teško izgubit, zadrhtale su ruke i velikom Dijamanditisu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 nov 2010, 01:28

vOluMme je napisao/la:
Europe je napisao/la:Olimpija nije normalna a sreče više nego pameti. Faul za tri kod rezultata 85:82 i, da zadnjeg fali i Olimpija dobije skok. Sve ovogodišnje utakmice je Olimpija dobila na ovakav ili sličan način, i na isti način izgubila protiv Cibone.
Ne seri !!! Bio sam na utakmici, Olipija stvarno odlično igra. Vodili su i za 15 razlike. A pred 15.000 navijača je teško izgubit, zadrhtale su ruke i velikom Dijamanditisu.
Dvorana koliko ja znam prima 12 hiljada.Zaleti se ti pravo.Inače Olimpija igra jako dobro ove godine i igraće još bolje kad im se ovih 6-7 novih igrača uigra sobzirom da su se kasnije priključili zbog zabrane transfera.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 nov 2010, 01:55

FRANK RIBERY je napisao/la:Ko da je ovu Euroligu neko okrenuo naopačke.Do ove godine najači klubovi će se grčevito boriti za prolazak dalje, a Olimpije,Bamberzi preuzeli ulogu.Za Njemce je to i realno jer im je liga sve jača i jača i pogotovo će to doći do izražaja kad uđe Bayern u ligu, ali šta bi sa fenjerašem Olimpijom da uzima redom svima skalp.Fener i Efes imaju izuzetno jake rostere i mogu daleko, dok Pamesa i Unikaja zbog loši gostujućih tekmi teško mogu više od prolaska skupine.Pozitivno iznenađenje je i Zalgiris koji je prošlih godina teško skupio 2 pobjede u cijelom takmičenju, a sad ih imaju u tri tekme već dvije.Khimki je i budžetom i rosterom među pet timova u Evropi.Predviđam ima jako dobar plasman.BArselona i Cska su neprepoznatljivi ove godine i daleko od forme iz prošlih sezona.Inače šteta što niko ne obraća pažnju na žensku Euroligu koja je po imenima daleko ispred muške Eurolige sobzirom da u njoj nastupaju najbolje igračice svijeta:Pandexter,Taurasi,Parker,Mccoughtry ,Jackson , Bird (ženski Steve Nash),....
Sve je to relativno...

Bamberg je dobio Olija i poslije Charleroia, koji ruku na srce je ekipa bez duse, nabacana ekipa....Mnogo Amerikanaca, mnogo placenika koji su uzeli pare i sada kupe sto mogu, tipa Santiaga, Malleta, Wrighta i ostalih...Ono je jednostavno bila losa noc Olimpijakosa...

Opet mislim da ce tesko da prodju...Real, Unikaha, Olimpijakos pa i Roma su ipak bolja ekipa od njih...
Ne znam po cemu si ti zakljucio da je Njemacka liga jaca kada Alba nije uspjela da prodje ovu ekipu "placenika"..
Zalgiris je poznat kao domacinska ekipa, doduse ove godine su sastavili vrlo dobar sastav...Ima tu odlicnih igraca...Igrali su 2 kuci sa relativno slabijim konkurentima...
Khimki ne moze dalje od TOP 16 vjerovatno jer imaju jednog ljigavog Scariola na klupi kojeg i ovaj put "pozdravljam" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Barsa jednu izgubila i odmah neprepoznatljiva, polahko tek je pocelo, tek sada slijede prave utakmice, vecina ekipa je u fazi uigravanja..
Sto se tice Fenera oni puno bolje izgledaju ove godine, kao i Efes predvodjen Perasom...
Ali oni gotovo uvijek pokleknu kada bude najpotrebnije, vidjet cemo ove godine...
Olimpija je sklopila jednu odlicnu ekipu, kao sto Nermin kaze vratio se stari direktor, svi mu vjeruju, nova dvorana, euforija je....
Unikaha je vrlo los tim, Aito nista nije uradio dovodjenjem Mc Intajera...
Pamesa je vrlo zanimljiv tim, imaju vrlo dobrih igraca, ali bojim se da bi oni mogli biti ti koji ce da "izvise" zbog dobre forme Olimpije...
To je grupa smrti, CSKA mora jednom da proradi....To ce biti grupa gdje ce bitka da se bori vjerovatno do zadnjeg kola, racunam da je PAO tu sigurno prvi...

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 nov 2010, 11:52

neno#4 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Ko da je ovu Euroligu neko okrenuo naopačke.Do ove godine najači klubovi će se grčevito boriti za prolazak dalje, a Olimpije,Bamberzi preuzeli ulogu.Za Njemce je to i realno jer im je liga sve jača i jača i pogotovo će to doći do izražaja kad uđe Bayern u ligu, ali šta bi sa fenjerašem Olimpijom da uzima redom svima skalp.Fener i Efes imaju izuzetno jake rostere i mogu daleko, dok Pamesa i Unikaja zbog loši gostujućih tekmi teško mogu više od prolaska skupine.Pozitivno iznenađenje je i Zalgiris koji je prošlih godina teško skupio 2 pobjede u cijelom takmičenju, a sad ih imaju u tri tekme već dvije.Khimki je i budžetom i rosterom među pet timova u Evropi.Predviđam ima jako dobar plasman.BArselona i Cska su neprepoznatljivi ove godine i daleko od forme iz prošlih sezona.Inače šteta što niko ne obraća pažnju na žensku Euroligu koja je po imenima daleko ispred muške Eurolige sobzirom da u njoj nastupaju najbolje igračice svijeta:Pandexter,Taurasi,Parker,Mccoughtry ,Jackson , Bird (ženski Steve Nash),....
Sve je to relativno...

Bamberg je dobio Olija i poslije Charleroia, koji ruku na srce je ekipa bez duse, nabacana ekipa....Mnogo Amerikanaca, mnogo placenika koji su uzeli pare i sada kupe sto mogu, tipa Santiaga, Malleta, Wrighta i ostalih...Ono je jednostavno bila losa noc Olimpijakosa...

Opet mislim da ce tesko da prodju...Real, Unikaha, Olimpijakos pa i Roma su ipak bolja ekipa od njih...
Ne znam po cemu si ti zakljucio da je Njemacka liga jaca kada Alba nije uspjela da prodje ovu ekipu "placenika"..
Zalgiris je poznat kao domacinska ekipa, doduse ove godine su sastavili vrlo dobar sastav...Ima tu odlicnih igraca...Igrali su 2 kuci sa relativno slabijim konkurentima...
Khimki ne moze dalje od TOP 16 vjerovatno jer imaju jednog ljigavog Scariola na klupi kojeg i ovaj put "pozdravljam" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Barsa jednu izgubila i odmah neprepoznatljiva, polahko tek je pocelo, tek sada slijede prave utakmice, vecina ekipa je u fazi uigravanja..
Sto se tice Fenera oni puno bolje izgledaju ove godine, kao i Efes predvodjen Perasom...
Ali oni gotovo uvijek pokleknu kada bude najpotrebnije, vidjet cemo ove godine...
Olimpija je sklopila jednu odlicnu ekipu, kao sto Nermin kaze vratio se stari direktor, svi mu vjeruju, nova dvorana, euforija je....
Pamesa je vrlo zanimljiv tim, imaju vrlo dobrih igraca, ali bojim se da bi oni mogli biti ti koji ce da "izvise" zbog dobre forme Olimpije...
To je grupa smrti, CSKA mora jednom da proradi....To ce biti grupa gdje ce bitka da se bori vjerovatno do zadnjeg kola, racunam da je PAO tu sigurno prvi...
Prošle godine Alba je igrala finale Eurocupa, a Göttingen je osvojio Eurochallenge, a znamo kakvih klubova ima u tom takmičenju.Budžeti se relativno povećavaju za razliku od drugih liga koje su finansijski pogođene i na kraju tu je BAyern Munchen koji ima u planu stvoriti super moćan tim, a sa sobom će povući ogroman marketinški interes..Barselona je u utakmici protiv Fenerbahce i Cibone pokazala da su treneri jako dobro skautirali njihovu igru i da će ove sezone dosta teže ići sobzirom da nisu pravili neke velike rokade u svom timu. Ma kako izgledala ekipa Charleroi-a oni su izbacili jedan Unics čiji tim na papiru spada u euroligašku elitu.Da li će Bamberg proći u drugi krug zavisit će od toga koliko dobro će Roma igrati kući.Ne treba zaboraviti da idu Bambergu i da im dolazi Olimpijakos koji tek treba da se uigra.Utakmice u italijanskoj ligi su pokazali da Roma ipak nije toliko kvalitetna koliko su neki smatrali, a dodatno ulje na vatru je i ovaj debakl od Reala koji jako teško pobjeđuje u gostima u ACB ligi . Roma i Bamberg su u pet deka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 nov 2010, 13:22

Ne znam kako Vi na to gledate, ali ja sam bas iznenadjen nastupima CSKA-a. Istina ima jos dosta da se igra do kraja prvog dijela takmicenja, ali u ove tri utakmice su dobijali kosarkaske lekcije od svojih protvnika. Nakon loseg otvaranja sezone i ubjedljivog poraza protiv AJ Milana u Moskvi svi su mislili da su imali los dan, gdje ih nista nije islo, izgubiti od PAO-a nije strasno, s obzirom da ekipa spada u sami vrh Evropske kosarke, i na kraju kao slag na tortu ubjedljiv poraz protiv Valencie s veoma ubjedljivom razlikom koju niko nije ocekivao. U narednim utakmicama Dule ce morati nesta promjeniti, inace bi mogao ranije u BG nego sto je mislio.
Sada bih se dotakao teme koja je jedno vrijeme ovdje postojala na forumu koja se tice najboljeg Evropskog trenera u kosarci, gdje se vodila velika polemika, i slazem s jednim forumasem kada je napisao da ima veoma dobrih trenera, ali da njihov kvalitet tek dolazi u odredjenoj sredini do izrazaja. Ja imam osjecaj da se Dule ne snalazi u velikim ekipama, gdje je uspjeh pod moranjem, i da je njemu potrebna familijarna atmosfera u i oko kluba da bi njegov kvalitet dosao do izrazaja. Covjek je vodio i SiCG i kako ja znam nije imao nekih znacajnijih rezultata.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 nov 2010, 15:04

FRANK RIBERY je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Sve je to relativno...

Prošle godine Alba je igrala finale Eurocupa, a Göttingen je osvojio Eurochallenge, a znamo kakvih klubova ima u tom takmičenju.Budžeti se relativno povećavaju za razliku od drugih liga koje su finansijski pogođene i na kraju tu je BAyern Munchen koji ima u planu stvoriti super moćan tim, a sa sobom će povući ogroman marketinški interes..Barselona je u utakmici protiv Fenerbahce i Cibone pokazala da su treneri jako dobro skautirali njihovu igru i da će ove sezone dosta teže ići sobzirom da nisu pravili neke velike rokade u svom timu. Ma kako izgledala ekipa Charleroi-a oni su izbacili jedan Unics čiji tim na papiru spada u euroligašku elitu.Da li će Bamberg proći u drugi krug zavisit će od toga koliko dobro će Roma igrati kući.Ne treba zaboraviti da idu Bambergu i da im dolazi Olimpijakos koji tek treba da se uigra.Utakmice u italijanskoj ligi su pokazali da Roma ipak nije toliko kvalitetna koliko su neki smatrali, a dodatno ulje na vatru je i ovaj debakl od Reala koji jako teško pobjeđuje u gostima u ACB ligi . Roma i Bamberg su u pet deka.
Alba nije uspjela da dobije Charleroi, a Alba je prije toga trebala da ispadne od Hemofarma, da nije Julius pogodio sut, koji se desava jednom od deset puta...Hemofarm ih je maltene imao u saci citavo vrijeme...To sa Bayernom cemo tek da vidimo, iako sam ja navijac i simpatizer fudbalskog kluba, mislim da to nece ice tako lahko kao sto su Henes i kompanija zamislili..Ekipa koja nema makar u svom rosteru jedno 4 - 5 igraca ne moze biti prava ekipa...Ili ekipa u kojoj vec duzi period ne igraju ti igraci, preko noci nece uspjeti nista da naprave..Pa eto primjer ti je Alba koja stalno dovod, otpusta igrace.....

Ne znam da li si ti gledao utakmicu Fenera i Barselone, kada ti centri ne mogu nista da pogode, kada Navarru nista ne ide..Cisto losa noc se desila Barseloni, iako Pascual nije covjek koji bi trebao da vodi ovu ekipu, bez obzira sto je osvojio prosle godine, gdje trener maltene nije imao neki uticaj...Naravno da je tesko igrati kada je Vaskezu za vratom stalno NBA, i Orlando, Rubiju i slicno...Ali Barselona i ove godine mora do F4 po potencijalu ekipe....

Unics Kazan je fina ekipa, ali samo na papiru..Ima tu finih igraca tipa McCarthya, Popovica, Samoylenka, Rizvica, Lampea, sutera Lydaya, gorostasa Vranesa :D :D ali opet je sve divlja ekipa..Ako ide ide citav tim, ako stane nema tu ko da povuce osim Popovica...

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 nov 2010, 16:13

@neno to se moze i na drugi nacin reci.
Hemofarm je morao da pobedi Albu,oni se ne mogu i ne smeju izvlaciti na bolesne poene Juliusa,jer su ih i dosta ranije morali uzeti,ali gubitnicki menatalitet kao i nebrojno puta do sada je presudeo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 nov 2010, 16:32

Devil je napisao/la:@neno to se moze i na drugi nacin reci.
Hemofarm je morao da pobedi Albu,oni se ne mogu i ne smeju izvlaciti na bolesne poene Juliusa,jer su ih i dosta ranije morali uzeti,ali gubitnicki menatalitet kao i nebrojno puta do sada je presudeo.
Ma da, samo sam ja zelio da kazem da Alba uopce ne spada u TOP 20 u Europi...

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 nov 2010, 18:31

neno#4 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Sve je to relativno...

Alba nije uspjela da dobije Charleroi, a Alba je prije toga trebala da ispadne od Hemofarma, da nije Julius pogodio sut, koji se desava jednom od deset puta...Hemofarm ih je maltene imao u saci citavo vrijeme...To sa Bayernom cemo tek da vidimo, iako sam ja navijac i simpatizer fudbalskog kluba, mislim da to nece ice tako lahko kao sto su Henes i kompanija zamislili..Ekipa koja nema makar u svom rosteru jedno 4 - 5 igraca ne moze biti prava ekipa...Ili ekipa u kojoj vec duzi period ne igraju ti igraci, preko noci nece uspjeti nista da naprave..Pa eto primjer ti je Alba koja stalno dovod, otpusta igrace.....

Ne znam da li si ti gledao utakmicu Fenera i Barselone, kada ti centri ne mogu nista da pogode, kada Navarru nista ne ide..Cisto losa noc se desila Barseloni, iako Pascual nije covjek koji bi trebao da vodi ovu ekipu, bez obzira sto je osvojio prosle godine, gdje trener maltene nije imao neki uticaj...Naravno da je tesko igrati kada je Vaskezu za vratom stalno NBA, i Orlando, Rubiju i slicno...Ali Barselona i ove godine mora do F4 po potencijalu ekipe....

Unics Kazan je fina ekipa, ali samo na papiru..Ima tu finih igraca tipa McCarthya, Popovica, Samoylenka, Rizvica, Lampea, sutera Lydaya, gorostasa Vranesa :D :D ali opet je sve divlja ekipa..Ako ide ide citav tim, ako stane nema tu ko da povuce osim Popovica...

PA ne bih ja baš rekao da je Barsa sinoć imala samo loš dan.Poraz od Zaragoze kući je najbolji pokazatelj da nešto baš i ne štima u posljednje vrijeme.Slažem se da Alba nema baš kvalitetnu transfer politiku i plan za budućnost.Inače budžet im je dobar i on se kreće između 8 i 10 mil eura što nisu male pare.Barsa će doći na F4 jer im je tamo sigurno mjesto, ali mnogo teže nego prošle godine .Kandidata za F4 ima jedno 6-7 , a ostalima je cilj prolazak grupe.Mislim da između Barselone,Reala,Cska,Siene,Olimpijakosa i Panathinaikosa treba tražiti učesnike F4.Khimki,Valensija ,Fenerbahce,Efes su ipak klasu ispod nabrojane šestorke.Što se Bayerna tiče njihov roster u drugoj ligi je izuzetno kvalitetan.Ima tu 4-5 što bivših što sadašnjih reprezentativaca Njemačke.Ono što Henes planira uraditi sljedeće godine kad uđu u ligu jeste pravljenje tima od mladih talentovanih igrača uz par superstara.Njegov veliki san da dovede Nowitzkog je nerealan jer njegov ugovr traje do 2014 godine.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 nov 2010, 18:46

Pohvala za Zeljka Obradovica sto je natjerao Batista da se izvine Ozboltu nakon sto ga je krvnicki udario nogom po glavi

Zeljko gospodin!
nema potpisa

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 05 nov 2010, 18:47

Ma pustite vi riberya neznam šta je se doveza ove Njemačke...njemačka liga najbolja u nogometu?...u košarci dobra?,kralju košarka i Njemačka ti ne idu zajedno nikako da oni imaju veze s košarkom ne bi dovodili one okulađe,grine,oduke...još ćeš reći da će Košarkaški klub Bayern osvojiti euroligu dogodine

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 05 nov 2010, 18:49

Dabar je napisao/la:Ma pustite vi riberya neznam šta je se doveza ove Njemačke...njemačka liga najbolja u nogometu?...u košarci dobra?,kralju košarka i Njemačka ti ne idu zajedno nikako da oni imaju veze s košarkom ne bi dovodili one okulađe,grine,oduke...još ćeš reći da će Košarkaški klub Bayern osvojiti euroligu dogodine

1993. su nijemci bili prvaci evrope u košarci

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 nov 2010, 18:50

amerosm je napisao/la:Ne znam kako Vi na to gledate, ali ja sam bas iznenadjen nastupima CSKA-a. Istina ima jos dosta da se igra do kraja prvog dijela takmicenja, ali u ove tri utakmice su dobijali kosarkaske lekcije od svojih protvnika. Nakon loseg otvaranja sezone i ubjedljivog poraza protiv AJ Milana u Moskvi svi su mislili da su imali los dan, gdje ih nista nije islo, izgubiti od PAO-a nije strasno, s obzirom da ekipa spada u sami vrh Evropske kosarke, i na kraju kao slag na tortu ubjedljiv poraz protiv Valencie s veoma ubjedljivom razlikom koju niko nije ocekivao. U narednim utakmicama Dule ce morati nesta promjeniti, inace bi mogao ranije u BG nego sto je mislio.
Sada bih se dotakao teme koja je jedno vrijeme ovdje postojala na forumu koja se tice najboljeg Evropskog trenera u kosarci, gdje se vodila velika polemika, i slazem s jednim forumasem kada je napisao da ima veoma dobrih trenera, ali da njihov kvalitet tek dolazi u odredjenoj sredini do izrazaja. Ja imam osjecaj da se Dule ne snalazi u velikim ekipama, gdje je uspjeh pod moranjem, i da je njemu potrebna familijarna atmosfera u i oko kluba da bi njegov kvalitet dosao do izrazaja. Covjek je vodio i SiCG i kako ja znam nije imao nekih znacajnijih rezultata.
Dule ima garantovan ugovor u CSKA...I to je veliki problem, jer je njegov menadzer Misko Raznjatovic, a gdje se Misko ugradi niko lagano ne moze da prodje...Pa tako nece ni CSKA....
Dule je vodio u Svedskoj tada reprezentaciju i bio sesti na kraju...

Ono sto je evidentno da se sve poklopilo u nezgodan cas, velike i brojne povrede, onda stalno cimanje sa budzetom CSKA, jer stranci osluskuju sta ce da se desi..Jer Langdon, Siskauskas, Smodis u svakom trenutku mogu sebi da pronadju ekipu gdje ce da igraju....

Slijedeca srijeda mu je Do or die...

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 nov 2010, 18:51

Dabar je napisao/la:Ma pustite vi riberya neznam šta je se doveza ove Njemačke...njemačka liga najbolja u nogometu?...u košarci dobra?,kralju košarka i Njemačka ti ne idu zajedno nikako da oni imaju veze s košarkom ne bi dovodili one okulađe,grine,oduke...još ćeš reći da će Košarkaški klub Bayern osvojiti euroligu dogodine
Ne seri.Bundesliga je spomenuta u kontekstu dvije pobjede Bamberga u Euroligi.Niko nikad nije rekao da je Bundesliga najača na svijetu.To nije tema moji postova.I na kraju informiši se malo.Njemačka je uvijek bila u evropskom vrhu .1993 prvaci Evrope.2001- četvrti,2002-treći na Svijetskom prvenstvu,2005-finalisti.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 05 nov 2010, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 nov 2010, 18:56

PA ne bih ja baš rekao da je Barsa sinoć imala samo loš dan.Poraz od Zaragoze kući je najbolji pokazatelj da nešto baš i ne štima u posljednje vrijeme.Slažem se da Alba nema baš kvalitetnu transfer politiku i plan za budućnost.Inače budžet im je dobar i on se kreće između 8 i 10 mil eura što nisu male pare.Barsa će doći na F4 jer im je tamo sigurno mjesto, ali mnogo teže nego prošle godine .Kandidata za F4 ima jedno 6-7 , a ostalima je cilj prolazak grupe.Mislim da između Barselone,Reala,Cska,Siene,Olimpijakosa i Panathinaikosa treba tražiti učesnike F4.Khimki,Valensija ,Fenerbahce,Efes su ipak klasu ispod nabrojane šestorke.Što se Bayerna tiče njihov roster u drugoj ligi je izuzetno kvalitetan.Ima tu 4-5 što bivših što sadašnjih reprezentativaca Njemačke.Ono što Henes planira uraditi sljedeće godine kad uđu u ligu jeste pravljenje tima od mladih talentovanih igrača uz par superstara.Njegov veliki san da dovede Nowitzkog je nerealan jer njegov ugovr traje do 2014 godine.
Ne znam sta ljudi ocekuju, da se u kontinuitetu dobija 50 utakmica, sta li vec....Pa 90 posto nas da se pita poslije poraza bi isla smjena trenera, mijenjanje pola rostera i slicno 8-) 8-) 8-)
Ova Barsa je i prosle godine izgubila u Pioniru od Partizana, onda izgubila prije toga gostovanje u Valensiji...
Ovo je prerana faza da se prica ko bi mogao na F4, ali eto ikristalisalo se tih 6 - 7 timova plus Caja, Maccabi...
Jedna stvar je jako bitna, to sto je Bayern ima Hamana i ostale igrace na zalasku nista ne garantuje...

Najveci problem timova tih "vjestackih" je sto moraju da daju puno vece svote novca nego Barselona, PAO, i ostali giganti...Tu je najveca kvaka...

A to za Dirka ne treba ni komentirati, Dirk zavrsava svoje u USA i to je kraj...
Alba ne da nema bas kvalitetnu transfer politiku, ona ima uzasnu transfer politiku...

Ostalo je samo ime.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.