San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jun 2019, 15:38

:cool:

Malo i Luke s combinea.Daleko od toga da izgleda mrsavo,da se boji kontakta i da ne skace.I jos jedna stvar,bukvalno "klizi" parketom. :ljepota:

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 21 jun 2019, 20:40

NEZALAGANJE je napisao/la: :cool:

Malo i Luke s combinea.Daleko od toga da izgleda mrsavo,da se boji kontakta i da ne skace.I jos jedna stvar,bukvalno "klizi" parketom. :ljepota:

Ne znam kakva mu je ovdje konkurencija ali bas izgleda dobro. Jedino mi se cini kao da uopste ne zna voditi loptu lijevom rukom, sto se cini nemoguce ta nekoga ko trenira kosarku cijeli zivot.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jun 2019, 20:55

kemo10 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: :cool:

Ne znam kakva mu je ovdje konkurencija ali bas izgleda dobro. Jedino mi se cini kao da uopste ne zna voditi loptu lijevom rukom, sto se cini nemoguce ta nekoga ko trenira kosarku cijeli zivot.
Konkurencija su manje-vise igraci koji nisu top 9-10 pikova.Ima nedostataka svakako,ali se vidi ogroman potencijal.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 jun 2019, 22:28

Nakon drafta,ulazimo u 2.dio sklapanja naseg rostera za narednu sezonu...

Vec ranije sam pisao da je glavni cilj vratiti Gaya.Ukoliko nam to podje za rukom,mislim da bi se njegov ugovor trebao kretati nesto tipa 36-39mil/3 god ili 28-30mil/2god.
Mislim da su ovi iznosi opravdani i nisu preveliki s obzirom na projecirani rast capa u narednim godinama.Dakle,godisnja plata negdje u rasponu 13-15mil.

Ako se to odradi,a potom potpisemo i nasa ovogodisnja 2 pika,imacemo vec 14 garantovanih ugovora plus Eubanksa na jednom od dva "2 way" ugovora.

Ova situacija nam govori da imamo cijeli MLE(9.2mil) za koristiti,cime bi i popunili max.broj mjesta u rosteru i izgubili fleksibilnost eventualnog dovodjenja nekoga kroz buyout i sl.,jer bi vec imali svih 15 mjesta.

Zbog navedene situacije,moja procjena je da cemo nekog negdje trejdati za pik 2.runde kako bi rijesili ovu "pretrpanost".Moj prvi "izbor" za takvo nesto je Belinelli.Jednostavno,bekova imamo i previse,a on je sigurno nas najslabiji bek.Posebno mislim da cemo se odluciti za ovaj potez ako Lonnie bude imao jak SL,cime bi samo potvrdio da je spreman za NBA minute.

Sad se postavlja i pitanje,a koga cemo to mi dovesti za MLE? Neka moja razmisljanja govore da bi to mogao biti neki visoki(PF/C) kao podrska LMAu i Poeltlu ili neko ko bi mogao igrati na pozicijama SF/PF.U prvoj situaciji bi to mogao biti Milutinov ili neko od NBA FAova,dok bi u drugoj stiuaciji tu vjerovatnmo bio neki veteran tipa Arize,Matthewsa i sl.

U svakom slucaju,nas roster je 90% spreman za narednu sezonu,a njegove mogucnosti ce najvise zavisiti od razvoja mladih igraca unutar organizacije,kao i mnogo puta do sada.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jun 2019, 00:05

Treba reci i da imamo interesovanje za Pabla Lasa,aktuelnog trenera Real Madrida.On je vec ranije dolazio kod nas,te bio i clan staffa nasih SL timova.Neki cak govore da smo mu vec ponudili poziciju pomocnika i da bi je mogao prihvatiti. ;) :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jun 2019, 22:15

Blake Ahearn ce voditi nas SL tim u Utahu.Becky preuzima u Vegasu. :ljepota:

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 25 jun 2019, 02:05

De mi reci kakva su očekivanja z Murraya, hoće li biti spreman za početak sezone. Mislim da će mu sezona koja slijedi biti prelomna u karijeri. Ili će se poslije povrede vratiti još jači i time pokazti da može biti jedan od najboljih PG u ligi jednog dana, ili će uletiti u neki prosjek. Žao bi mi bilo da takv talenat propadne.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2019, 13:06

Interista02 je napisao/la:De mi reci kakva su očekivanja z Murraya, hoće li biti spreman za početak sezone. Mislim da će mu sezona koja slijedi biti prelomna u karijeri. Ili će se poslije povrede vratiti još jači i time pokazti da može biti jedan od najboljih PG u ligi jednog dana, ili će uletiti u neki prosjek. Žao bi mi bilo da takv talenat propadne.
Ocekivanja su da ce mu trebati neko vrijeme da udje u svoj ritam,kao i da nadje hemiju sa novom petorkom.Posebno se tu misli na njegov odnos sa Whiteom i DDRom,ponajvise zbog spacinga.White i on su kljucni da mogu barem respektabilno pogadjati spot up trojke,a i Demar bi trebao raditi na tome ovo ljeto.

Jedna stvar u pogledu Murraya...decko je mozda i najveci radnik u ekipi.Nema straha kad je igrac takav. ;)
I da,bice spreman i za trening kamp,jer vec sada igra na cijelom terenu 4 na 4 i to s Duncanom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2019, 22:11

Despite the rumors that lasted all season long, the San Antonio Spurs so far don't intend to sign Nikola Milutinov this summer and nobody from Texas has contacted Olympiacos on this matter.

Steta.Vjerovatno ce se on vise gledati,kad LMA ne bude tu.Realnost je da i da dodje,ne bi imao gotovo nikakve minute.
U ovoj fazi svoje karijere LMA je C i samo u odredjenim match up situacijama moze igrati PF.Njegova zamjena na C je Poeltl,a imamo i Eubanksa,koji je pokazao da moze biti koristan tu i tamo.Tako da,minuta nema.

I dalje sam misljenja da cemo negdje trejdovati nekog beka,a za MLE su nam sad otvorene sve opcije.Moze biti i visoki,a moze i SF/PF igrac.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 26 jun 2019, 23:57

Kad potpisemo Gaya, sta nam ostaje od para i mogucnosti u FA?
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2019, 23:59

Mig_Mig je napisao/la:Kad potpisemo Gaya, sta nam ostaje od para i mogucnosti u FA?
Ostaje nam puni MLE od 9.2mil.Mete su,za sada,nepoznate.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 27 jun 2019, 00:01

NEZALAGANJE je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Kad potpisemo Gaya, sta nam ostaje od para i mogucnosti u FA?
Koja se imema inace vrte? Koga bi ti volio?
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2019, 00:06

Mig_Mig je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Koja se imema inace vrte? Koga bi ti volio?
Za sada se niko ne pominje.

Licno bi volio nekog igraca koji moze igrati SF/PF poziciju.Nemam ideju da li bi nasi nekog veterana tipa Arize ili mozda neku "reklamaciju" tipa Stanleya Johnsona.

P.S.Ne bi bilo lose pokusati dovesti Lamba,koji je mnogo napredovao ili Bogdanovica,ali mislim da su oni izvan ove MLE cijene.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2019, 01:25

I feel I can be a big piece to any team. Obviously, there's a lot of concern when it comes to the injury but my play and how I worked should show anything is possible.
I actually feel like myself now. Obviously, it took some time for me to get back into the swing of things. Being on San Antonio and them helping me ease back into me being myself. I actually feel like myself.-Rudy Gay

Po ovoj izjavi mi se i ne cini kao da je siguran u svoj ostanak kod nas.Naprotiv.
Volio bih svakako da ostane,ali necu zaliti njegov eventualni odlazak iz nekoliko razloga...Prvo,sacuvace nam cap fleksibilnost za naredno ljeto i drugo,vrijeme je i da Bertans dobije pravu sansu u smislu ostanka na parketu i kad pravi greske.Naravno,bile bi prije minute i za druge mlade igrace tu. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2019, 12:35

slika

Evo i rostera.Pored nasih ovogodisnjih pikova,tu su jos Lonnie,Metu i Eubanks.Zanimljivo ime je i Thomas Robinson,nekadasnji pik SAC.
Treninzi pocinju veceras po nasem vremenu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2019, 12:52

Mig_Mig je napisao/la:.
The Pelicans have declined to extend a qualifying offer to forward Stanley Johnson, making him an unrestricted free agent. Johnson, 23, is a strong defender and will receive interest from several teams.

Evo ti mog prvog favorita za MLE.Cak ne i za puni MLE,vec dio.Decko je jos uvijek mlad,mislim da ima prostora da napreduje kod nas,sa jasno odredjenom ulogom i sa Chipom da radi na sutu.Bio mi je jedan od drazih igraca kad je izlazio na draft,ali nesto nije kliknulo.Vjerovatno totalna neorganizovanost u DET,pa onda i ovo bukvalno bacanje u NOP koji je bio skroz dezorjentisan prosle sezone.Svakako,ima tu i njegove "greske u koracima",ali mislim da se stvarno ne radi o necemu nepopravljivom.

Ako ga budemo zaista zeljeli,bice budala da nas odbije,cak i ako ce ovdje imati mnogo manje minuta,nego sto bi mu to neko drugi ponudio.Ovaj FA mu je jedan od zadnjih sansi da ostane u ligi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2019, 14:45

Da postavim i koji video Johnsona,kad sam ga vec pomenuo kao svoju FA zelju.

Prvi je ovogodisnji njegov duel sa Leonardom,dok je drugi iz njegove rookie sezone protiv Jamesa i to u POu.

Decko je nevjerovatno snazan i pravi potencijal modernog 3&D igraca.Ono gdje se pocne gubiti je kad pokusava previse kreirati i kad se generalno trazi puno od njega.To nije njegova igra niti je za takvo nesto ofanzivno talentovan.On treba da bude u ekipi koja ce mu jasno dati do znanja sta treba od njega i koja ima jasne defanzivne principe.U ovom videu sa Jamesom,skoro svaki posjed igra 1 na 1 bez ikakve naznake pomoci sto je izuzetno tesko i to govori i o njegovom potencijalu na tom dijelu parketa,ali i o nedostatku dobro organizovane odbrane DET.

Ono gdje Johnson treba posebno raditi na sebi,je prvo prihvatanje uloge(da ne pomislja o nekom star levelu,dok makar ne osigura svoj ostanak u ligi) i rad na svom sutu za 3p.Forma je tu,ali konstantnost i selekcija suteva su mu losi sto se i vidi na njegovim procentima iz prve 4 sezone.Zaista mislim da,ako mu iko moze pomoci,onda smo to mi,a povezivali smo se sa njim i oko trade deadlinea.Medjutim,kao da gledam,nece nas on ni zanimati. :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2019, 00:26

Nekoliko crtica sa danasnjeg treninga...

Lonnie Walker IV has made strides as a leader and defender, #Spurs coaches say. "We think he has a lot of talent and ability to be a stopper for us, so we are really on him every possession to be locked in defensively," Becky Hammon said. :ljepota: :ljepota:

Chimezie Metu didn't practice today due to a foot injury suffered in a recent workout.

Last gentleman in the gym shooting after Spurs’ summer league practice is not on the summer league roster.
His name is Dejounte Murray. :clap: :clap:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2019, 18:12

Chimezie Metu will sit out the Salt Lake City Summer League

Imao je neki manji hirurski zahvat.Valjda ce biti tu za Las Vegas.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2019, 01:49

Neka malo manja pomjeranja,kad je nas roster u pitanju...

Naime,Mooreu,koji je na 2 way ugovoru,necemo dati QO,cime ce on postati UFA.

Na njegovo mjesto mislimo potpisati nas ovogodisnji pik 2.runde-Weatherspoona.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.