FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad smo kod Dupovca , mi ćemo postati ozbiljan klub kad on bude tek neka 4. ili 5. opcija na stoperu.
Apsolutno dati minutažu Salčinu i Đokanoviću.
Apsolutno dati minutažu Salčinu i Đokanoviću.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
-
- Kontakt:
Ma ja Husref je problem ne voli mlade.
Kako ne kontate da je vrh kad iz akademije igraju 3 igraca. Famozni dinamo skautira ima odlicnnu akademiju koja igra stalno LP i opet dovode Hajrovica, Dilavera, Gojaka, Civica i sve sto valja u Hrvatskoj. Treba gurati akademce al 2-3 je vrh u postavi a to su Kovačević, Šabanovic i mozda još jedan.
Kako ne kontate da je vrh kad iz akademije igraju 3 igraca. Famozni dinamo skautira ima odlicnnu akademiju koja igra stalno LP i opet dovode Hajrovica, Dilavera, Gojaka, Civica i sve sto valja u Hrvatskoj. Treba gurati akademce al 2-3 je vrh u postavi a to su Kovačević, Šabanovic i mozda još jedan.
Pa uzima se Lazić kao referenca jer je on doveden nedavno, još stranac. Mujakić može bit referenca kad se govori o omladincima, pa da Đokanoviću il Salčinu poželimo da bude novi Mujakić za ekipu. Al Lazić je pravi primjer vrhunskog transfera, iskopan iz naftalina a prekucao sezonu. Hoćemo da svaki transfer bude Lazić a svaki akademac da bude Nihad ili Vladan. U tom je fazon.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
Potpuno se slazem sa tobom.Ako si citao,ja sam Nihu i spominjao kao mjeru i neko ko treba biti putokaz mladjima,prije svega ljudskim kvalitetima pa igrackim.ShofaII je napisao/la:I pretjerujete sa tim nivo Lazica, pa jbt Mujakic je meni daleko bolji od Lazica.
Konstantno hocete akademca i kad jednog izbacimo, on se dokaze i jos napravi ino transfer i onda nemate dostojanstva da njega uzmemo kao mjeru nego eto Lazica zato sto je igrao u Rusiji.
Zamisli kad neki akademici procitaju ovdje ili na fejsu ili negdje vuju pricu recimo "daj nam igrace nivo Mujakica"
Svaka cast Lazicu profesionalac je, al za nas je Mujakic TITO.
Uvijek treba mladi igrac imati od koga da uci i napreduje ali nikad necu biti odusevljen Lazicem prije Nihom,Hodzicem prije Sabanovicem,Stanojevicem prije Djokanovicem.
Npr.Salcin i Djokanovic koji su po meni 2 najveca potencijala poslije Mujakica koja su izasla iz akademije(Djokanovic ima jos jednu godinu akademije) su bili U-15 U-17 U-19 reprezentativci ,imali pravi razvojni put sto igraci koji se dovode nikad nisu bili u njihovom uzrastu ,ni blizu(sem Lazica).
Treba istrpiti klince da pokazu jesu li ili nisu to sto su obecavali svojim talentom i potencijalom.
Zvanična:
Fudbaleri Sarajeva otputovali su u Sloveniju gdje će odraditi finalne pripreme pred novu sezonu.
Prva prijateljska utakmica bit će odigrana danas sa početkom u 17:00h, gdje će odmjeriti snage sa FK Partizani iz Albanije. Vrijedi istaći da svi igrači Bordo tima konkurišu za sastav.
Fudbalere Sarajeva očekuje još dvije utakmice koje su na rasporedu 26.6.2019. sa FC Slovacko, i 30.6.2019. sa NK Domžale iz Slovenije.
Fudbaleri Sarajeva otputovali su u Sloveniju gdje će odraditi finalne pripreme pred novu sezonu.
Prva prijateljska utakmica bit će odigrana danas sa početkom u 17:00h, gdje će odmjeriti snage sa FK Partizani iz Albanije. Vrijedi istaći da svi igrači Bordo tima konkurišu za sastav.
Fudbalere Sarajeva očekuje još dvije utakmice koje su na rasporedu 26.6.2019. sa FC Slovacko, i 30.6.2019. sa NK Domžale iz Slovenije.
JURIŠ
I meni je iskreno glupa ta priča o godinama. Kao, ne treba više od par mladih igrača. Kvalitet, kvalitet i samo kvalitet! Ako imamo jedanaest kvalitetnih 18togodišnjaka, nek svi igraju. Ako imaš jedanaest kvalitetnih 36togodišnjaka, nek i oni igraju. Nek igra ko je najkvalitetniji a ne spoj mladosti i iskustva. Yebeš iskustvo ako lik ne zna.
Dupovac ima internacionalno iskustvo al džaba mu kad ne zna, nema kvalitet. A i kakvo to iskustvo u našoj ligi treba? Treba da istrpiš uvrede 250 seljačina s tribina i da znaš trčat po krtičnjaku, to je iskustvo. Samo gurat najkvalitetnije na svakoj poziciji, ništa sem toga.
Dupovac ima internacionalno iskustvo al džaba mu kad ne zna, nema kvalitet. A i kakvo to iskustvo u našoj ligi treba? Treba da istrpiš uvrede 250 seljačina s tribina i da znaš trčat po krtičnjaku, to je iskustvo. Samo gurat najkvalitetnije na svakoj poziciji, ništa sem toga.
- ElCartel11
- Kontakt:
Sve se bojim da ce Djokanovic i Salcin biti igraci za kup utakmice, prijateljske i tako to. Nadam se da grijesim, jer bi imali zvijer igrace u vezi, kako bi sezona odmicala bili bi to sve bolji i bolji igraci.
Zamislite kakav bi to podsticaj bio akademcima da izadju na megdan jednom Celticu, to bi pamtili cijeli zivot, a i dobili bi jos jacu zelju za napredkom. Ovdje govorimo o Djokanovicu i Salcinu koji se isticu kvalitetom od ostalih, a ne cijeloj akademiji.
Znaci trenutno iz akamedije nemamo dobrog CB, LB, RB pozicije gdje smo bas tanki trenutno i tu bi trazio pojacanja u ostalim igracima, pokupiti sta valja i sta bi uopste imalo zelju doci u ovu ligu.
Znaci kao sto smo lani gurnuli Mujakica, Kovacevica, Pidru, Sabana, sad bi trebali dodati Djokanovica i Salcina (mozda jos neki odskace kvalitetom). Ali se bojim da ce oni dobiti priliku kad se na njihovoj poziciji svi povrijede ili pokazu fakica publici.
Zamislite kakav bi to podsticaj bio akademcima da izadju na megdan jednom Celticu, to bi pamtili cijeli zivot, a i dobili bi jos jacu zelju za napredkom. Ovdje govorimo o Djokanovicu i Salcinu koji se isticu kvalitetom od ostalih, a ne cijeloj akademiji.
Znaci trenutno iz akamedije nemamo dobrog CB, LB, RB pozicije gdje smo bas tanki trenutno i tu bi trazio pojacanja u ostalim igracima, pokupiti sta valja i sta bi uopste imalo zelju doci u ovu ligu.
Znaci kao sto smo lani gurnuli Mujakica, Kovacevica, Pidru, Sabana, sad bi trebali dodati Djokanovica i Salcina (mozda jos neki odskace kvalitetom). Ali se bojim da ce oni dobiti priliku kad se na njihovoj poziciji svi povrijede ili pokazu fakica publici.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
I kad budu igrali, Đokanovic ce biti na RB, a Salcin LBElCartel11 je napisao/la:Sve se bojim da ce Djokanovic i Salcin biti igraci za kup utakmice, prijateljske i tako to. Nadam se da grijesim, jer bi imali zvijer igrace u vezi, kako bi sezona odmicala bili bi to sve bolji i bolji igraci.

Grci osvojiše Euro samo na tome. Grci imaju dobar mentalitet, oni i dalje vjeruju u svoje legende i mitove i priče iz prošlosti im daju snagu da se bore i vjeruju u sebe.Historicar je napisao/la:Maribor, kada je 2014 godine izbacio Celtica, nije sigurno halalio taj dvomeč, Partizan kada je 2003 godine izbacio Newcastle, nije sigurno halalio taj dvomeč, Rijeka kada je 2013 godine izbacila Stuttgart, nije sigurno halalila taj dvomeč, Vardar kada je 2017 godine izbacio Fenerbahce, sigurno nije halalio taj dvomeč.......ima jos bruku primjera.Nama je izgleda u krvi da se odmah predamo.Isto neki dan, Safet Sušić izjavljuje da je prvo mjesto u našoj grupi kvalifikacija, rezervisano za Italiju.Npr. Zlatko Dalić uoči Svjetskog prvenstva ni jednom nije izjavio, da je prvo mjesto u grupi rezervisano za Argentinu sa Mesijem, vec ih je satrao 3:0.zagorski je napisao/la:Ma to ti je to za Celtic, nasi su taj dvomec odmah halalili nakon izvlacenja. Ako ko izleti eventualno do tog 3. pretkola El i pocetka prvenstva, za sta su nam uostalom pojacanja i najpotrebnija. Mi svakako Celtic ne mozemo proci ni da smo doveli jos 5 'Lazica'.Historicar je napisao/la:Kad naši misle kompletirati roster, uigrati ekipu, do Celtica su dvije sedmice.
Kod nas sve što se dešava desi se uprkos okolini a ne zahvaljujući njoj. K'o da nam je filozofija kad vidimo da neko nešto uradi da mu otežamo pa da vidimo jel može i kad je još teže.
Priča sa Husrefom je u tom tonu. Čovjek osvoji duplu krunu, desetine sportskih radnika se iščuđuju zašto još nije produžen ugovor, a oni se pogađaju oko toga hoće li biti otpremnine ili neće.
Majstore okupi najkvalitetnije ljude što možeš, daj im zadatak i raskrči sve oko njih što im smeta kako bi izvršili taj zadatak. Nije teško za shvatit. I što je još bitno zadrži iste ljude na važnim mjestima što duže možeš kako bi srasli sa klubom jer ovo nije piljara da je vodi jedan čovjek.
Ja bih plućno krilo smio dat da bi uplašeni i neiskusni Kovačević (u to vrijeme) primio manje golova nego preiskusni Pavlović od Atalante. Tako i sad, onog što bi da uživa stavit na klupu a Salčina od prve minute, Andreja gurnut umjesto Miloša pa nek se fajtaju. Rezultat neće bit ništa gori 100%, a nek momci odmah osjete veliku utakmicu.ElCartel11 je napisao/la:Sve se bojim da ce Djokanovic i Salcin biti igraci za kup utakmice, prijateljske i tako to. Nadam se da grijesim, jer bi imali zvijer igrace u vezi, kako bi sezona odmicala bili bi to sve bolji i bolji igraci.
Mislim da danas uigrava sastav za Celtic..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
- Kontakt:
Salcin mi se mnogo svidja bas zna igrati treba ga dozirati mora da radi na snazi i bit ce pravi igrac. Samo da ga povrede zaobidju i menageri koji cemu napunit glavu da odma mora uzeti lovu ko sto su suareza Hadzica shebali.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Utakmica je u 17:00h, valjda bar bude textualni prenos.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Drug, evo ja cu uvijek reci daj nam akademce u rangu Mujakica, a kad neko dolazi sa strane onda hocu nekog u rangu Lazica.ShofaII je napisao/la:I pretjerujete sa tim nivo Lazica, pa jbt Mujakic je meni daleko bolji od Lazica.
Konstantno hocete akademca i kad jednog izbacimo, on se dokaze i jos napravi ino transfer i onda nemate dostojanstva da njega uzmemo kao mjeru nego eto Lazica zato sto je igrao u Rusiji.
Zamisli kad neki akademici procitaju ovdje ili na fejsu ili negdje vuju pricu recimo "daj nam igrace nivo Mujakica"
Svaka cast Lazicu profesionalac je, al za nas je Mujakic TITO.
Samo je jedina razlika sto prije mladih u Dinamu igraju Hajrovic, Dipaver, Gojak, Civica itd... Dok kod nas, mladima uzimaju mjesto Hebibovic, Halilovic, Bekic, Dupovac, Crepulja, Tatar, Sisic, Handzic, itd...bordobijeli je napisao/la:Ma ja Husref je problem ne voli mlade.
Tako da, mislim da napokon trebamo da se ne poistivjecujemo sa Dinamom, CZ ili nekim trecim.
Kad budemo razmisljali jel neko kvalitet ili nije, u odnosu na jel mlad ili star, onda cemo iskorak ocekivati.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Neće nam izgleda ni sastav izbacit 

FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Igramo li danas???

Kako oni to fino rade
Da nema instagrama i njihovih storya nebih ni znao da su ovi nasi na nekim pripremama.
Moze se bar sastav izbaciti prije nego sto pocne utakmica.
Moze se bar sastav izbaciti prije nego sto pocne utakmica.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Pa ima li u toj Sloveniji neko ko uredjuje ove drustvene mreze?