Mi se možemo dobro zayebat šta god uradili. Zato uvijek treba pošteno izvagati i odlučiti se uraditi malo stvari ali da to malo stvari bude kvalitetno odrađeno.skoroalen je napisao/la:Ne postoji unaprijed bolji igrač. Ne bih da crnjačim, al kako znamo da će se Pidro vratit kao isti igrač? Koliko karijera je syebano zbog povrede koljena, od Ronalda Nazaria pa do Saje Babuke.Arnelv52 je napisao/la:Ja sam zagovornik toga da se čim manje igrača dovodi.
Recimo od dolaska Letića nikakve koristi. Čovjek koji nije taj nivo će prije ili kasnije morati na klupu, a ako ga klupiraš nikad više iz njeg kvalitet nećeš izvući. A ako ti bude igrao bolji bek će ti sjedit na klupi.
Ako se da dovedi jednog veznjaka ili jednog štopera ali vrijednog jli nemoj nikako. Strpit se i skrpit dok se ne nađe jedan takav.
Svaka prinova treba da se pofajta za mjesto u ekipi sa starim igračem. Ako sutra dovedemo boljeg špica od Merse, nek igra umjesto njega. Ako se Gavrić pokaže kao bolji od, lupam, Rahmana... Da mi je Rahman babo rođeni, slabiji si igrač. Tim pristupom "čekamo Pidru, može neki levat" se možemo dobro zayebat.
Dolaskom igrača koji nam objektivno ne treba mi gubimo i pare koje bismo mogli izdvojiti za pojačanja koja nam trebaju. Nama treba štoper i sve oko toga je uljepšavanje ekipe ili drugim riječima hodamo oko problema namjesto da se bavimo problemom.
Nadalje, ova ekipa je dovoljno jaka za prvog mjesta u bh ligi što znači da je nijedan dodatni igrač ne može popraviti. Ono gdje se mi možemo popraviti u jačanju kadra je stvaranje ekipe na dugi rok i stvaranje ekipe zbog koje bi više navijača dolazilo na utakmice FK Sarajeva.
Ne znam kakav će se Pidro vratiti ali mu mi svojim ponašanjem ne šaljemo najljepšu poruku. Ja crkoh ovdje objašnjavajući da je sve, svaka odluka (bilo da se ona tiče finansija ili upravljanja) signal, informacija koju suprotna strana tumači na svoj način a poruka koju mi šaljemo momku koji se oporavlja je da mu je budućnost neizvjesna. I onda je pitanje kako će on reagovati na to?
Situaciju sa Pidrom, za kojeg smo imali milionsku ponudu, možemo pogoršat svojim nesavjesnim odlukama. Možemo ga prisilit u prerane/veće napore zbog čega bi mu zaista dobra karijera mogla doći u pitanje. Ovde se radi o mladom igraču, koji još nije dostigao svoj vrhunac i zbog čega nema potrebno strpljenje i rutinu.
Po drugoj strani mladi igrači imaju mentalnu snagu da se vrate nakon takve povrede. Ronaldo je takvu povredu doživio u zreloj fazi svoje karijere, Aaron Ramsey je imao lom noge u Pidrinim godinama pa ove sezone prelazi u Juventus.
Jedna od najbitnijih stvari u razvoju ljudskog bića, pa i nogometaša, je povjerenje. I mi (odnosno administrativni dio FK Sarajeva) mora pokazati povjerenje u svoje igrače. U svemu. Uključujući i gostovanje na Celtic Parku. Ova priča kako igramo protiv favorita im ide na dušu.