FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Arnelv52
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Arnelv52 » 23 jun 2019, 14:54

skoroalen je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:Ja sam zagovornik toga da se čim manje igrača dovodi.

Recimo od dolaska Letića nikakve koristi. Čovjek koji nije taj nivo će prije ili kasnije morati na klupu, a ako ga klupiraš nikad više iz njeg kvalitet nećeš izvući. A ako ti bude igrao bolji bek će ti sjedit na klupi.

Ako se da dovedi jednog veznjaka ili jednog štopera ali vrijednog jli nemoj nikako. Strpit se i skrpit dok se ne nađe jedan takav.
Ne postoji unaprijed bolji igrač. Ne bih da crnjačim, al kako znamo da će se Pidro vratit kao isti igrač? Koliko karijera je syebano zbog povrede koljena, od Ronalda Nazaria pa do Saje Babuke.
Svaka prinova treba da se pofajta za mjesto u ekipi sa starim igračem. Ako sutra dovedemo boljeg špica od Merse, nek igra umjesto njega. Ako se Gavrić pokaže kao bolji od, lupam, Rahmana... Da mi je Rahman babo rođeni, slabiji si igrač. Tim pristupom "čekamo Pidru, može neki levat" se možemo dobro zayebat.
Mi se možemo dobro zayebat šta god uradili. Zato uvijek treba pošteno izvagati i odlučiti se uraditi malo stvari ali da to malo stvari bude kvalitetno odrađeno.

Dolaskom igrača koji nam objektivno ne treba mi gubimo i pare koje bismo mogli izdvojiti za pojačanja koja nam trebaju. Nama treba štoper i sve oko toga je uljepšavanje ekipe ili drugim riječima hodamo oko problema namjesto da se bavimo problemom.

Nadalje, ova ekipa je dovoljno jaka za prvog mjesta u bh ligi što znači da je nijedan dodatni igrač ne može popraviti. Ono gdje se mi možemo popraviti u jačanju kadra je stvaranje ekipe na dugi rok i stvaranje ekipe zbog koje bi više navijača dolazilo na utakmice FK Sarajeva.

Ne znam kakav će se Pidro vratiti ali mu mi svojim ponašanjem ne šaljemo najljepšu poruku. Ja crkoh ovdje objašnjavajući da je sve, svaka odluka (bilo da se ona tiče finansija ili upravljanja) signal, informacija koju suprotna strana tumači na svoj način a poruka koju mi šaljemo momku koji se oporavlja je da mu je budućnost neizvjesna. I onda je pitanje kako će on reagovati na to?

Situaciju sa Pidrom, za kojeg smo imali milionsku ponudu, možemo pogoršat svojim nesavjesnim odlukama. Možemo ga prisilit u prerane/veće napore zbog čega bi mu zaista dobra karijera mogla doći u pitanje. Ovde se radi o mladom igraču, koji još nije dostigao svoj vrhunac i zbog čega nema potrebno strpljenje i rutinu.

Po drugoj strani mladi igrači imaju mentalnu snagu da se vrate nakon takve povrede. Ronaldo je takvu povredu doživio u zreloj fazi svoje karijere, Aaron Ramsey je imao lom noge u Pidrinim godinama pa ove sezone prelazi u Juventus.

Jedna od najbitnijih stvari u razvoju ljudskog bića, pa i nogometaša, je povjerenje. I mi (odnosno administrativni dio FK Sarajeva) mora pokazati povjerenje u svoje igrače. U svemu. Uključujući i gostovanje na Celtic Parku. Ova priča kako igramo protiv favorita im ide na dušu.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 23 jun 2019, 14:56

zagorski je napisao/la:
Historicar je napisao/la:Kad naši misle kompletirati roster, uigrati ekipu, do Celtica su dvije sedmice.
Ma to ti je to za Celtic, nasi su taj dvomec odmah halalili nakon izvlacenja. Ako ko izleti eventualno do tog 3. pretkola El i pocetka prvenstva, za sta su nam uostalom pojacanja i najpotrebnija. Mi svakako Celtic ne mozemo proci ni da smo doveli jos 5 'Lazica'.
Pa niko i ne misli proci, nego nemoj da bude blamaze.
Sumnjam da Kurdic moze odgovoriti zadatku, sto planiraju.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jun 2019, 14:57

Da li je uopšte otišao neko s ekipom od PR sluzbe ili neki novinar?? Ne mogu da vjerujem da nema nikakvi informacija s treninga da li uopšte treniramo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jun 2019, 14:57

Gazi šiptare danas
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 23 jun 2019, 14:58

Jel ima danas stream, tekstualni prenos ?
Jel u 17h ?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 jun 2019, 14:59

Kad vidim da Baraban od raspale Slobode trazi 75.000,00 na ruke, onda mi je jasno zasto dovodjenje bilo kojeg igraca traje ovoliko dugo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 23 jun 2019, 15:14

zagorski je napisao/la:
Historicar je napisao/la:Kad naši misle kompletirati roster, uigrati ekipu, do Celtica su dvije sedmice.
Ma to ti je to za Celtic, nasi su taj dvomec odmah halalili nakon izvlacenja. Ako ko izleti eventualno do tog 3. pretkola El i pocetka prvenstva, za sta su nam uostalom pojacanja i najpotrebnija. Mi svakako Celtic ne mozemo proci ni da smo doveli jos 5 'Lazica'.
Nije istina, pa i šef je izjavio da je cilj da se što prije kompletira ekipa, bio je cilj do Slovenije al ništa.. sad jel' koči taj "tehnički" problem il igrači odugovlače, pojma nemam, mada, po meni, više je ovo drugo.

Od kad se Letić yebeni spominje da je završen i još ništa, smijem glavu dat da odugovlači i da će na kraju završit u nekom drugom klubu.

S tim razmišljanjem kao što si napisao, ne gine nam blamaža protiv Celtica slična onim ranijim u evropi, ruku na srce, mogu nas ponizit ako budemo tako razmišljali, svakako proć ne možemo osim nekog baš preludog dvomeča al to je ravno nemogućem, normalna uvijek neka nada postoji, al ruku na srce. Nemoguće je pravit ekipu da prođeš Seltika, al je realno pojačat ekipu i bit tvrd orah i ne dozvolit dodatne sramote.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 jun 2019, 15:15

paulus je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:[quote=
U tome i jeste poenta, da ne pišeš ovako nešto i optužuješ nekoga kad ne znaš o čemu se radi. Al ako ih ima jođ milion takvih, onda je ok, treba se, da ne bude se van mase. Jel tako?
skini mi se sefe , ko si ti, django , popusti me molim te , ovo je forum imam pravo na misljenje bilo pogresno il ispravno u datoj situaciji. Od svih slicnih misljenja u tom danu kad se nista nije znalo ti se pravican meni naso pravit . Mani me se
Druže, velika je razlika između "imati mišljenje" i optužiti, popljuvati nekoga na osnovu ničega. Kontaš? Na taj način kontaminiraš temu i unosiš negativnost još veću.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jun 2019, 15:17

bordobijeli je napisao/la:Da li je uopšte otišao neko s ekipom od PR sluzbe ili neki novinar?? Ne mogu da vjerujem da nema nikakvi informacija s treninga da li uopšte treniramo.
Nema nikakve slike iz Slovenije, ništa......nit je neko iz kluba se oglasio koliko će Stanojević pauzirati, kad će Crnicki biti spreman za treninge......Šta radi ta administracija, ima ih ko pasa, pola ih se izgleda preko veze zaposlilo da bi se slikali za Instagram :facepalm: :facepalm:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jun 2019, 15:19

MaroonBjelave je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Zašto se stalno pise "igrač nivo Lazic?". Zasto ne igrač nivo Ahmetovic ili Mujakic??? Bosnje moje...
Komparacija zbog transfer politike i najsvježijeg slučaja iste.
Edit kad smo kod bosnja hocemo li nivo patriotizma mjeriti po Bakiru ili po Mihajlu Petrovicu?
Mujakic je bolji stoper od Lazica. Ahmetovic je klasa iznad ove lige.
Po Aliji Izetbegovici.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 23 jun 2019, 15:19

Kako će momak da prepiša belgijsku ligu :kafa: :kafa:
slika
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jun 2019, 15:20

Historicar je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Da li je uopšte otišao neko s ekipom od PR sluzbe ili neki novinar?? Ne mogu da vjerujem da nema nikakvi informacija s treninga da li uopšte treniramo.
Nema nikakve slike iz Slovenije, ništa......nit je neko iz kluba se oglasio koliko će Stanojević pauzirati, kad će Crnicki biti spreman za treninge......Šta radi ta administracija, ima ih ko pasa, pola ih se izgleda preko veze zaposlilo da bi se slikali za Instagram :facepalm: :facepalm:
Pocinjem da sumnjam da i njima kasne plate pa ih boli tuki.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 23 jun 2019, 15:20

BordoSarajevo je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Nije istina, pa i šef je izjavio da je cilj da se što prije kompletira ekipa, bio je cilj do Slovenije al ništa.. sad jel' koči taj "tehnički" problem il igrači odugovlače, pojma nemam, mada, po meni, više je ovo drugo.

Od kad se Letić yebeni spominje da je završen i još ništa, smijem glavu dat da odugovlači i da će na kraju završit u nekom drugom klubu.

S tim razmišljanjem kao što si napisao, ne gine nam blamaža protiv Celtica slična onim ranijim u evropi, ruku na srce, mogu nas ponizit ako budemo tako razmišljali, svakako proć ne možemo osim nekog baš preludog dvomeča al to je ravno nemogućem, normalna uvijek neka nada postoji, al ruku na srce. Nemoguće je pravit ekipu da prođeš Seltika, al je realno pojačat ekipu i bit tvrd orah i ne dozvolit dodatne sramote.
Jest sef to izjavio, ali to je njegiva kao i nasa zelja. Realnost je sasvim drugacija.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jun 2019, 15:32

zagorski je napisao/la:
Maribor, kada je 2014 godine izbacio Celtica, nije sigurno halalio taj dvomeč, Partizan kada je 2003 godine izbacio Newcastle, nije sigurno halalio taj dvomeč, Rijeka kada je 2013 godine izbacila Stuttgart, nije sigurno halalila taj dvomeč, Vardar kada je 2017 godine izbacio Fenerbahce, sigurno nije halalio taj dvomeč.......ima jos bruku primjera.Nama je izgleda u krvi da se odmah predamo.Isto neki dan, Safet Sušić izjavljuje da je prvo mjesto u našoj grupi kvalifikacija, rezervisano za Italiju.Npr. Zlatko Dalić uoči Svjetskog prvenstva ni jednom nije izjavio, da je prvo mjesto u grupi rezervisano za Argentinu sa Mesijem, vec ih je satrao 3:0.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 23 jun 2019, 15:35

Neka nek ne objavljuju nista osim rrzultaza. Trebaju jos pustit da igraci citaju s foruma komentare hahahaha. Ja bih to sve hadjiji i husrefu ostavio
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 23 jun 2019, 15:47

Najvece iznenadjenje i pojacanje na pripremama ce biti akademci.Mnogi prizeljkuju DMF a medju akademcima je Djokanovic ,ubjedljivo najbolji zadnji vezni omladinske lige i U-19.Djani najveci talenat akademije,kreativac,znalac,sigurno moze ravnopravno konkurisati,Dervisagic vec fizikom i atleticizmom spreman za seniorski nivo.
Pripreme ce pokazati dosta o njihovim mogucnostima ali ja vjerujem u ove klince i mislim da su sigurno zalog za buducnost kluba .

Aemon
Kontakt:

Post Postao/la Aemon » 23 jun 2019, 15:54

michplatini je napisao/la:Najvece iznenadjenje i pojacanje na pripremama ce biti akademci.Mnogi prizeljkuju DMF a medju akademcima je Djokanovic ,ubjedljivo najbolji zadnji vezni omladinske lige i U-19.Djani najveci talenat akademije,kreativac,znalac,sigurno moze ravnopravno konkurisati,Dervisagic vec fizikom i atleticizmom spreman za seniorski nivo.
Pripreme ce pokazati dosta o njihovim mogucnostima ali ja vjerujem u ove klince i mislim da su sigurno zalog za buducnost kluba .
Apsolutno se slažem, naročito za Đokanovića, odmah gurnuti u vatru, trebalo je i ranije, po mom mišljenju već se malo zakasnilo. Nažalost mislim da nemamo trenera koji zna primjetiti na treningu i pripremnim utakmicama koji su level akademci, tako da teško da ćemo ih se nagledati.
U svakom slučaju, ako je Letić doveden, Treba nam minimum minimuma stoper i vezni.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015, 2019, 2020.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014, 2019, 2021.
Osvajači super-kupa: 1997.
Gazi SDA-ovu prčiju!

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 23 jun 2019, 15:55

Za pocetak bi mi bilo drago vidjeti Djokanovica na njegovoj prirodnoj poziciji, a ne da ga se stavlja na beka i sl. Stavi momka gdje i igra pa da se vidi sta moze... :pray:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jun 2019, 15:58

Kad nas je preuzeo Ten Hag da promoviše djecu? :rol:
Prije će Dupovac zaigrat zadnjeg veznog nego Đokanović.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 23 jun 2019, 16:04

I pretjerujete sa tim nivo Lazica, pa jbt Mujakic je meni daleko bolji od Lazica.
Konstantno hocete akademca i kad jednog izbacimo, on se dokaze i jos napravi ino transfer i onda nemate dostojanstva da njega uzmemo kao mjeru nego eto Lazica zato sto je igrao u Rusiji.

Zamisli kad neki akademici procitaju ovdje ili na fejsu ili negdje vuju pricu recimo "daj nam igrace nivo Mujakica"
Svaka cast Lazicu profesionalac je, al za nas je Mujakic TITO.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Majestic-12 [Bot] i 20 gostiju.