Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

xavi26
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la xavi26 » 22 jun 2019, 13:05

Tristan10 je napisao/la:Maradona dobio podrsku :lol:
očekivana vijest za javnost, ali sam siguran da bas tako nije bilo iza zatvorenih vrata..
Volim te Bosno!!!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 jun 2019, 13:08

Najpametnije bi bilo promovisanje Marinovica za selektora A reprezentacije, a Sablica platiti da vodi u21.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 22 jun 2019, 15:33

Harise je napisao/la:Šunjic je drvo u odbrane, godinama igra loše u reprezentacije, Zukanovic će garant 100% nakon ove epispde za Evropsko Prvenstvo završiti karieru. Bicakcic je uvijek povređen. Čudo da je sada uopšte mogao dvje tekme odigrati. Arslanagic je jak i ima dobre uslove za našu reprezentaciju. I šta je Dennis Hadzikadunic iz Fk Rostov koji nastupa za Švesku? On bi bio isto velki potencijal...
Da li je taj Hadžikadunić uopšte Bosanac ili je Crnogorac, Kosovar?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 jun 2019, 15:52

Rece Ćiro u jednom intervjuu da je po njemu Robert bolji stručnjak i od Bilića i Štimca i sve one fine ekipe što je nabrojao Hrvatskih stručnjaka
I kao uvjeren je da ce napraviti rezultat sa BiH

Ja mu i dalje vjerujem i ne vidim zasto ne bi i ljudi iz saveza
Mislim i da je najbolji trener do sada, jer Meša ni Pape (koji mi je jako drag) se teško mogu mjeriti s njim. Mislim da ima dosta više znanja od svih njih
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 jun 2019, 16:03

JavierBosnia je napisao/la:
Rece Ćiro u jednom intervjuu da je po njemu Robert bolji stručnjak i od Bilića i Štimca i sve one fine ekipe što je nabrojao Hrvatskih stručnjaka
I kao uvjeren je da ce napraviti rezultat sa BiH

Ja mu i dalje vjerujem i ne vidim zasto ne bi i ljudi iz saveza
Mislim i da je najbolji trener do sada, jer Meša ni Pape (koji mi je jako drag) se teško mogu mjeriti s njim. Mislim da ima dosta više znanja od svih njih
Ciro je showman, njega ne treba uzeti za ozbiljno u ovom slucaju. Viditi ces odma poslije neke lose partije kako se okrene i ogradi. Tako je svakom hrvatskom selektoru. Prvo ma sjajno sve, hvali ih do nebesa, i onda kad zakazu, samo se okrene na stranu medija i generalne publike. Ja mislim da mi nista ozbiljno necemo napraviti sa Prosinecki, a najgore mi pada kad nam je glavni argument uspjeha, da su i druge reprezentacije kiksale.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 jun 2019, 16:06

Bravo za savez, jedina i ispravna odluka. Sramotno bi bilo otjerati selektora koji će nam donijeti medalju sa EP.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jun 2019, 16:26

Prosinecki je promasen slucaj, to je vec valjda svima jasno. Nadajmo se da ce nas sreca posluziti u barazu LN.
Ono sto me vise brine je gubitak vaznih igraca i nezainteresovanost da se radi na dovodjenju novih.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 jun 2019, 16:39

DrFilgud je napisao/la:Prosinecki je promasen slucaj, to je vec valjda svima jasno. Nadajmo se da ce nas sreca posluziti u barazu LN.
Ono sto me vise brine je gubitak vaznih igraca i nezainteresovanost da se radi na dovodjenju novih.
A ko bi drug bio bolji izbor? Kodro ili Osim? Ma daj
Jedini trener za nas bi bio Vaha da je sa naseg podrucja, ali on nece sa nasom bagrom.
Tako da je Robi najbolje sto mozemo trenutno imati

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jun 2019, 16:44

JavierBosnia je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Prosinecki je promasen slucaj, to je vec valjda svima jasno. Nadajmo se da ce nas sreca posluziti u barazu LN.
A ko bi drug bio bolji izbor? Kodro ili Osim? Ma daj
Jedini trener za nas bi bio Vaha da je sa naseg podrucja, ali on nece sa nasom bagrom.
Tako da je Robi najbolje sto mozemo trenutno imati
Sada mislim da bi bilo ko bio bolji izbor.
Da smo Bracu gumenu glavu stavili za selektora, ne bi bili u losijoj situciji sveukupno.
Nisam ja nesto ni navijao za smjenu, jer nas savez i nema kapacitet da napravi nesto pametno, ali treba biti realan i prihvatiti da ovo nema veze s vezom. Selektor je zakazao na svim poljima rada.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 jun 2019, 16:46

Sreca da je sjednici prisustvovao Dusan Bajevic.
U suprotnom ko zna sta bi smutljivci i neznalice uradili :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 jun 2019, 17:11

Od svih dostupnih, Robert je najbolji izbor. Nazalost izbor nje ocajan.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 jun 2019, 17:29

Od mene ima podrsku do kraja i kvalifikacija i lige nacija i ubjedjen sam da ce napraviti dobar posao. Ako ne napravi onda se treba sjesti, sumirati sve i kritikovati.

Nisam od onih sto pljuju nakon par utakmica, a na kraju hvali i slavi dobar rezultat. Sa njim ovo guramo do kraja, pa kako god. Jel pogodak il promasaj vrijeme ce pokazati

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 jun 2019, 18:22

nema se tu sta sjesti i kritikovati ako ne odemo na euro,tad ga treba nogom u gujicu odmah i da leti do bosanskog broda:-)

trener koji u ekipi ima dzeku i pjanica, otalih 9 mjesta u ekipi moze popuniti iz top 5 liga evrope, a tu ekipu ne odvede na euro koje igra pola evrope, to nije trener onda:-)
sve osim eura za ovu ekipu je ravno katastrofi a koliko god to brat @hurem prikazivao kao rutinu do kraja kvalifikacija, situacija je izmakla kontroli i nimalo je obecavajuca.
nadam se da grijesim.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jun 2019, 20:25

JavierBosnia je napisao/la:Od mene ima podrsku do kraja i kvalifikacija i lige nacija i ubjedjen sam da ce napraviti dobar posao. Ako ne napravi onda se treba sjesti, sumirati sve i kritikovati.

Nisam od onih sto pljuju nakon par utakmica, a na kraju hvali i slavi dobar rezultat. Sa njim ovo guramo do kraja, pa kako god. Jel pogodak il promasaj vrijeme ce pokazati
A sta, razgovaracemo o njegovom radu nakon kvalifikacija i baraza LN? :lol:

Vidi majstore, ja sam bio jedan od zescih forumskih navijaca da Prosinecki bude selektor. To se moze lako provjeriti.
Nemam ja nista protiv njega, podrzavao sam ga i nakon LN, kada je bilo jasno da nesto fundamentalno ne stima.
Sada je vec potpuno jasno da Prosinecki moze nisto napraviti samo na strecu, kao u LN, ali smo srecu izgleda potrosili.

Ako se ne plasiramo kroz kvalifikacije, Prosineckog treba nogirati i napraviti sok terapiju sa novim selektorom.
Ostaviti njega u barazu, je ravno samoubistvu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jun 2019, 20:32

Ja sam bio najveci zagovornik roberta jer sam bio da cemo sa njim napokon dobiti tu ozbiljnost.Da cemo se napokon maketi od menadzerskih igraca, glupih spiskova talova i ostalog.Nazalost kod njega je to x2 u odnosu na ostale.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 jun 2019, 20:35

@babino,
Ne prikazujem to kao rutinu vec govorim da su sanse za 2.mjesto sasvim realne a ne da je u domenu n. fantastike.
Pa ja se prvi pribojavam gostovanja u Armeniji...nisu oni lahak protivnik...ako tu.pobijedimo, jos cemo lakse Finsku.
Problem je pitanje koga dovesti nakon Robija ako ga sada otjeraju a da ima bilo kakve garancije i da nam je dostupan?
Pa ako je iko imao nekakve garancije to je Robi, a vidimo da ipak nije sve med i mlijeko, ali.i.mi trebamo.biti malo objektivniji kada pogledamo roster igraca kojim.raspolazemo.
Marinovic ne moze biti rjesenje u ovom trenutku, kao ni Amar Osim...ko onda?

A to oko menadzerstva je.suplja prica samo tako...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 jun 2019, 20:47

Mi smo i na guzove Armeniju dobili na domacem terenu, na vise puta su nam prijetili i mogli smo ostati na bodu. Moj generalni problem je da ne vidim napretka. Kad je preuzeo funkciju najavio je velik potencijal, da ce pricati sa Lulicem, da ce privuci igrace iz regiona koji ce nam dici kvalitet, i da ce biti veci nivo discipline. Ja to uopste ne vidim. Ja trenutno vidim skromne bodove, dosta mrsava igra, gdje igrac kao sto je Kolasinac gubi volju da igra. Disciplina nikakva, nastavlja se okupljanje u Sarajevu a to nije najavio itd. Ima tu dosta stvari koje po mom nisu kako treba.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jun 2019, 20:49

Nisu ovdje kalkulacije problem, problem je nepostojanje igre, sistema, profesionalnosti.
Kada bi mi narednih 6 utakmica mogli odigrati kao prvo poluvrijeme u Italiji, plasman bi bio garantovan
Nazalost, prilicno je sigurno da cemo barem jednom ponoviti blamaze kao protiv Grcke, Finske, S. Irske.

Ja sam ove kvalifikacije halalio nakon Finske, mislim da nam je baraz realna nada za plasman, naravno s novim selektorom.
Sada samo da se ne nastavi ovo muljanje (Begovic, Kolasinac) i da ne ostajemo bez igraca.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 22 jun 2019, 22:09

DrFilgud je napisao/la:Nisu ovdje kalkulacije problem, problem je nepostojanje igre, sistema, profesionalnosti.
Kada bi mi narednih 6 utakmica mogli odigrati kao prvo poluvrijeme u Italiji, plasman bi bio garantovan
Nazalost, prilicno je sigurno da cemo barem jednom ponoviti blamaze kao protiv Grcke, Finske, S. Irske.

Ja sam ove kvalifikacije halalio nakon Finske, mislim da nam je baraz realna nada za plasman, naravno s novim selektorom.
Sada samo da se ne nastavi ovo muljanje (Begovic, Kolasinac) i da ne ostajemo bez igraca.
Potpisujem. Roberte mrš od svetinje! :D
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 jun 2019, 23:06

Ma nije to puno do Robija, ja to drugacije gledam. Mi da smo igrali čitave utakmice kao prvih 45 min, mi bi imali maksimalnih 12 bodova i prvi bi bili.
Ali ovo nije PES da tako bude. Problem je onda drugi, ako igramo odlično prvo poluvrijeme, šta je sa zadnjih pola sata?

Msm da je podatak da smo sve golove primili u drugom poluvremenu dosta bitan i da ukauje na nešto. Na šta? Pad koncentracije, nedostatak snage, umor? Jel tako.

Ja mislim da jeste, imamo Pjanica, Dzeku, Viscu koji mogu odigrati citavu utakmicu i ostatak tima koji je gotov nakon sat vremena.
Duljevic izdahne, Čivić i Todor isto, stoperi gube koncentraciju i strah im se uvlači pod kozu i imamo sta imamo.

Sviđa mi se ova postavka protiv Italije, sa Gojakom i 2 Edina ispred.
Još da dođe tu Kolašinac, u sredini Prcića da zamjeni Krunić i mislim da se lagano vraćamo na drugo mjesto.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Confiance, emir79, Hansestadt, Lavcina, zaostrog, zgembo89 i 69 gostiju.