FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlacity2017
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 15 jun 2019, 22:59

BosanacGorstak je napisao/la:
tuzlacity2017 je napisao/la:Sad je red na Adukora , Zejtunija i (Brazilca?).
Fejzić će vjerovatno napustiti.On nije još za staro gvožđe.
Imamo samo jednog standardnog štopera,Kojića?
Stoperi su nam rak rana.Ne treba zaliti pare da se potpisu kakva dva jablana koja ce nositi odbranu.Ignjatovic iz Slobode uopste nebi bio losa opcija kao jedan od stopera.Ali trebamo naci jos nekoga.Toliko bi tim dobio na samopouzdanju kad bi na stoperskom paru imali kakav odlican tandem.
Ja očekujem da Adukor preuzme ulogu drugog štopera.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 15 jun 2019, 23:00

ASD je napisao/la:Meni je Kojic jedan od najboljih igraca Tuzla Citya prosle sezone. Jel on ostaje?
Pa nije bio na transfer listi....

slogash

Post Postao/la slogash » 15 jun 2019, 23:03

Od stopera imamo Kojica i ovog hrvata-amerikanca i povrijedjenog Kostica.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 10:56

slogash je napisao/la:Od stopera imamo Kojica i ovog hrvata-amerikanca i povrijedjenog Kostica.
Ima i Musić.Kobie Morris može biti rezervni štoper.Adukor ili neko poput njega ,mora zauzeti tu poziciju.
Kostićeva karijera nakon dva operativna zahvata na kičmi je pod upitnikom.MI NEĆEMO OSTAVITI KOSTIĆA NA CJEDILU.NAPROTIV ,ON JE ZADUŽIO TUZLA CITY ZA SVA VREMENA.KOSTIĆ JE JEDAN OD NAS.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 16 jun 2019, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 11:16

ASD je napisao/la:Baraban na pocetku odlican, kasnije tanko. Mislim da sve skupa kad se uzme nije imao bas neki ucinak. Uzet ce finu paru na ruke.
Husejinovic, proslost, ali na ime uzima lopatom.

Druga dva (Muminovic i Hadzanovic) su dobra pojacanja.
Saida tajno prizeljkujem.Mislim da bi mogao da dodatno pojaca konkurenciju u timu.
Baraban nam nije toliko potreban.
Treba da se fokusiramo na omladinski pogon Slobode,tu treba kaparisati neke mladice,skautirati i slicno.S jedne strane da jacamo svoj omladinski pogon a s druge strane ako se ukaze kakav talenat ko Azir i Beganovic na vrijeme kaparisati i potpisati.Treba mladim momcima pruziti sansu da ono sto zarade bude im i placeno. :cry: Ove godine su doveli nekoliko mladih igraca iz druge lige,neki su i prilicno talentovani pa cemo vidjeti u narednih godinu dana na licu mjesta sta ce biti dovoljno kvalitetno za nas klub.Posto vecinom svi imaju 1 plus 1 godina ugovora,lahko cemo to moci otkupiti ali i besplatno potpisati.Skauting sluzba Slobode odlicno radi posao za nas klub i sigurno da nam nije u interesu da Sloboda ispadne u nizi rang takmicenja.

Sto se tice Beganovica,jos 14 mjeseci ugovora...interesantno.Super bi bilo za jednog ovako mladog i skromnog mladica kad bi mogao odlicno zaradivati al da je tu uz svoje roditelje i prijatelje :twisted: Valjda mu je menadzer ovaj isti sto je i Aziru :kafa:
O SAIDU NE BIH DA DONOSIM PROCJENE.BARABAN JE IGRAČINA DRUŽE.TI SLAVONCI SU ČUDO JEDNO KAD JE BRZINA I UMIJEĆE S LOPTOM U PITANJU.JA SE SJEĆAM IVICE GRNJE IZ OSIJEKA-70-TIH GODINA ,PA IVANA(TARZE) CVJETKOVIĆA -80-TIH GODINA.NJEGA JE SLOBODA PRONAŠLA U ŽUPANJI(KROZ 4 GODINE PRODALI GA DINAMU).U NOVIJE VRIJEME IVICA OLIĆ.ŠTOPERE TRAŽI U BRDOVITIM I PLANINSKIM KRAJEVIMA A KRILA U RAVINČARSKIM.MOŽE BARABAN JOŠ DOSTA BITI OD KORISTI ,NADAM SE NAMA.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 11:31

tuzlacity2017 je napisao/la:Sad je red na Adukora , Zejtunija i (Brazilca?).
Fejzić će vjerovatno napustiti.On nije još za staro gvožđe.
Imamo samo jednog standardnog štopera,Kojića?
Stoperi su nam rak rana.Ne treba zaliti pare da se potpisu kakva dva jablana koja ce nositi odbranu.Ignjatovic iz Slobode uopste nebi bio losa opcija kao jedan od stopera.Ali trebamo naci jos nekoga.Toliko bi tim dobio na samopouzdanju kad bi na stoperskom paru imali kakav odlican tandem.
Ja vjerujem da smo završili Adukora.Otud i nema potrage za nekim zvučnim imenom kad je štopr u pitanju.Drugo, nijedan drugi klub ne spominje ga u svojim planovima u prelaznom roku.Ima i ono treće , možda će ipak u neku drugu zemlju.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 11:43

ŠVICARSKI SUPERLIGAŠ POTVRDIO PRIJATELJSKI MEČ

slika
......................................................16. Juna 2019. 92 Pregleda
Kao što smo ranije najavili, Tuzla City će posljedni vikend u junu boraviti u Švicarskoj.

Naime, dogovorena je prijateljska utakmica sa švicarskim superligašem Xamaxom.

U petak je zvanično i potpisan ugovor o odigravanju ove međunarodne prijateljske utakmice.

Utakmica se igra u subotu 29.juna u 17 sati i 30 minuta.

Riječ je o dvostrukom prvaku Švicarsku te petostrukom osvajaču Kupa ove države.

Prije polaska u Švicarsku, Plavi će odigrati dva kontrolna duela.

Prvi je u srijedu 19.juna protiv Gradine u Srebreniku a drugi u nedjelju 23.juna u Tuzli protiv Borca iz Banja Luke. (U Tuzli ,moja opaska ) .

Nakon šest radnih dana Bošnjaković je svojim momcima u nedjelju dao slobodan dan.

press Služba FK Tuzla City

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Treba jedan autobus navijača povesti iz Tuzle.Ne mora biti konaka.Neka odrede cijenu prevoza i viza..Taman bi produžio PASOŠ ovaj mi je davno istekao.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 16 jun 2019, 11:56, ukupno mijenjano 4 puta.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 16 jun 2019, 11:45

Adukor ce potpisati za neki madjarski klub.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 11:46

YNWA je napisao/la:Adukor ce potpisati za neki madjarski klub.
Eto vidiš.Ma vrijedi momak ali je sigurno preskup bio za nas.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 12:01

Joachim Adukor promijenio plan

Fudbaler iz Gane odlučio
Joachim Adukor je donio definitivu odluku po pitanju svoje budućnosti u Premijer ligi.

A. Čaušević
16.06.19. 11:14

slika

Sada već bivši fudbaler više neće igrati u najjačem rangu bh. fudbala bez obzira što je imao na stolu nekoliko ozbiljnih ponuda.

Za Adukora je najzagrijanija bila ekipa Tuzla Cityja, ali je 26-godišnjak odlučio da karijeru nastavi van granica Bosne i Hercegovine.

Nedavno se špekulisalo kako će do kraja ovog mjeseca i zvanično postati član tuzlanskog premijerligaša, ali od toga neće biti ništa.

Prema nekim informacijama Adukor se trenutno nalazi na odmoru sa svojom porodicom, a kao njegova naredna destinacija se spominje Mađaraska.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Bivši omladinski reprezentativac Gane je ranije igrao za Gefle, Trofense, AS Beziers i OFI Cretu.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 16 jun 2019, 12:06

nekoIzMostara je napisao/la:
tuzlacity2017 je napisao/la:
Ja vjerujem da smo završili Adukora.Otud i nema potrage za nekim zvučnim imenom kad je štopr u pitanju.Drugo, nijedan drugi klub ne spominje ga u svojim planovima u prelaznom roku.Ima i ono treće , možda će ipak u neku drugu zemlju.
Cuj on vjeruje hahahahaha. Okani se vjerovanja, ocito ti ne ide od ruke, a hvataj se motike i plastenika kokosaru jedan.
Neka te hercegovanac.Plastenici su vaša, škutorska privilegija.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 16 jun 2019, 12:16

Ohani malo stari, stipu ljude

BRIGATE ROSSONERE
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATE ROSSONERE » 16 jun 2019, 12:21

tuzlacity2017 je napisao/la:ŠVICARSKI SUPERLIGAŠ POTVRDIO PRIJATELJSKI MEČ

slika
......................................................16. Juna 2019. 92 Pregleda
Kao što smo ranije najavili, Tuzla City će posljedni vikend u junu boraviti u Švicarskoj.

Naime, dogovorena je prijateljska utakmica sa švicarskim superligašem Xamaxom.

U petak je zvanično i potpisan ugovor o odigravanju ove međunarodne prijateljske utakmice.

Utakmica se igra u subotu 29.juna u 17 sati i 30 minuta.

Riječ je o dvostrukom prvaku Švicarsku te petostrukom osvajaču Kupa ove države.

Prije polaska u Švicarsku, Plavi će odigrati dva kontrolna duela.

Prvi je u srijedu 19.juna protiv Gradine u Srebreniku a drugi u nedjelju 23.juna u Tuzli protiv Borca iz Banja Luke. (U Tuzli ,moja opaska ) .

Nakon šest radnih dana Bošnjaković je svojim momcima u nedjelju dao slobodan dan.

press Služba FK Tuzla City

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Treba jedan autobus navijača povesti iz Tuzle.Ne mora biti konaka.Neka odrede cijenu prevoza i viza..Taman bi produžio PASOŠ ovaj mi je davno istekao.
Za Svicu ti ne treba viza samo ponesi para

slogash

Post Postao/la slogash » 16 jun 2019, 12:53

Tuzla City sklapa ekipu za narednu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ono što je sigurno jeste da sa Tuzlacima neće biti Joachim Adukor, koji bio na pragu potpisa ugovora, što nam je potvrdio Azmir Husić, predsjednik ovog kluba.

Adis Hadžanović je potpisao trogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem, ali to se neće dogoditi sa Adukorom, koji je javio Husiću da odlazi u Mađarsku.

“Adukor mi se javio i potvrdio da ima klub, da odlazi u Mađarsku. Definitivno je presudilo loše iskustvo u Premijer ligi BiH. Imao je korektnu ponudu našeg kluba, koja je bila bolja od one iz Mađarske, ali jednostavno bilo ga je strah ostati u BiH zbog lošeg iskustva”, rekao je Husić za ****.ba.

Fudbaler iz Gane trenutno se nalazi u Engleskoj s porodicom.

Nakon što je objavljeno da je Azir Muminović potpisao predugovor sa Tuzla Cityjem, pojavila se informacija da će Slobodi biti plaćeno obeštećenje od 50.000 KM kako bi mogao braniti od početka sezone za novi klub, ali to je Husić demantovao za naš portal.

Imali smo kontakt sa Slobodom da sjednemo i to riješimo. Vjerujte ni o kakvim ciframa nismo govorili. Radimo na tome da obje strane budu zadovoljne. Za sada potpisan je predugovor i on je naš igrač od februara od naredne godine i zadovoljni smo što smo uspjeli u tome”, istakao je prvi čovjek Tuzla Cityja.

Said Husejinović više neće nositi dres Slobode, a odmah su se pojavile informacije da će od naredne sezone nositi dres Tuzla Cityja.

To je naš komšija, naš Tuzlak. Imamo dobre odnose s njim. On ima ugovor sa Slobodom do kraja mjeseca. Rekao mi je da ćemo sjesti, ako ne ostane u Slobodi. Nisam znao da je već danas završio s njima. Možda večeras sjednemo na piće”, otkrio je Husić.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 jun 2019, 13:20

Moderacija obećao svašta nešto ovdje al ništa od toga izgleda....što se Adukora tiče izgleda da mađari žele da unište TC....od toliko igrača oni baš našli Adukora.....cccccc....Orban i mađarska stoka
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jun 2019, 14:19

Traumatično! :D
"Došlo je vrijeme da kažem zbogom ovom divnom klubu u kojem sam proveo dvije nevjerovatne sezone", započeo je Adukor te nastavio:
"Prije svega veliko hvala mojim trenerima i saigračima koji su mi bili podrška na i van terena. Hvala prekrasnim navijačima Horde zle i svakom predivnom navijaču Sarajeva, bilo je nevjerovatno kako ste navijali i podržavali nas sa tribina."

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres".

"Za sada pozdrav do novog susreta", poručio je Adukor.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 16 jun 2019, 22:52

“To je naš komšija, naš Tuzlak. Imamo dobre odnose s njim. On ima ugovor sa Slobodom do kraja mjeseca. Rekao mi je da ćemo sjesti, ako ne ostane u Slobodi. Nisam znao da je već danas završio s njima. Možda večeras sjednemo na piće”, otkrio je Husić.

Sarni Saide da pojacamo konkurenciju :kafa:
Kako bi ovo lijepo izgledalo u ofanzivi.Odlicni Nukic,Ubiparip masina,Crnkic,Stojcev jos tu dodamo Ramica,eventualno Beganovica a mozda jos nekoga potpisemo do pocetka sezone. :thumbup:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 16 jun 2019, 23:02

Gradina i Tuzla City igraju u srijedu u Srebreniku i počinju zvanično saradnju
Prijateljski klubovi
Gradina iz Srebrenika i Tuzla City u srijedu će odigrati prijateljski meč povodom potpisivanja zvanične saradnje između ova dva tima.

U prisustvu predstavnika oba plava kluba te predstavnika Grada Srebrenika biti će upriličena press konferencija kao i svečanost za dan koji bi trebao predstavljati veliki preokret i povratak na staze stare slave.

Poseban akcenat biti će stavljen na potpunu reorganizaciju omladinske škole i najbolje uslove najmlađim fudbalerima plavih, kao i jasan cilj povratka u prvoligaško društvo.

Gradina poziva sve navijače kojima je Gradina u srcu, kao i polaznike škole fudbala Gradine i njihove roditelje da prisustvuju ovom velikom događaju - zajedno za povratak fudbala u Srebrenik.
Ovo vjerovatno znaci da ce omladincima iz Gradine prva naredna destinacija biti prelazak u nas klub a mi cemo njih vjerovatno financijski ali i sa nekim posudjenim igracima pogurati da se vrate na malo bolje staze.Generalno sam zadovoljan ovim potezom i mislim da bi trebali ovako nesto napraviti sa sto vise klubova sa TK.Dobru saradnju imamo i sa Slavenom iz Zivinica mada ne ovakvu kakva se najavljuje sa Gradinom.Treba ovako nesto uraditi i sa Buducnosti iz Banovica,Bratstvom iz Gracanice,Radnickim i slicno.Moramo imati svoje ljude sirom kantona i uz dobro organizovanu omladinsku skolu mozemo i sa domacim igracima izbaciti bar jednog talentovana igraca svake godine sa podrucja TK i vezati ga visegodisnjim i dobro placenim ugovorom.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 17 jun 2019, 06:52

Prijateljski klubovi
Gradina iz Srebrenika i Tuzla City u srijedu će odigrati prijateljski meč povodom potpisivanja zvanične saradnje između ova dva tima.

U prisustvu predstavnika oba plava kluba te predstavnika Grada Srebrenika biti će upriličena press konferencija kao i svečanost za dan koji bi trebao predstavljati veliki preokret i povratak na staze stare slave.

Poseban akcenat biti će stavljen na potpunu reorganizaciju omladinske škole i najbolje uslove najmlađim fudbalerima plavih, kao i jasan cilj povratka u prvoligaško društvo.

Gradina poziva sve navijače kojima je Gradina u srcu, kao i polaznike škole fudbala Gradine i njihove roditelje da prisustvuju ovom velikom događaju - zajedno za povratak fudbala u Srebrenik.
Ovo vjerovatno znaci da ce omladincima iz Gradine prva naredna destinacija biti prelazak u nas klub a mi cemo njih vjerovatno financijski ali i sa nekim posudjenim igracima pogurati da se vrate na malo bolje staze.Generalno sam zadovoljan ovim potezom i mislim da bi trebali ovako nesto napraviti sa sto vise klubova sa TK.Dobru saradnju imamo i sa Slavenom iz Zivinica mada ne ovakvu kakva se najavljuje sa Gradinom.Treba ovako nesto uraditi i sa Buducnosti iz Banovica,Bratstvom iz Gracanice,Radnickim i slicno.Moramo imati svoje ljude sirom kantona i uz dobro organizovanu omladinsku skolu mozemo i sa domacim igracima izbaciti bar jednog talentovana igraca svake godine sa podrucja TK i vezati ga visegodisnjim i dobro placenim ugovorom.
Sve,sve, ali "Majevička koalicija" je zakon (Radnik,Sloboda,Zvijezda 09 i TuzlaCity).1/3 PL.BiH
Ove sezone imamo i prestavnika u LE (Radnik).

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 17 jun 2019, 07:23

Sports News of Thursday, 6 .June 2019 ****: GHANAsoccernet.com Joakim Adukor set to join FK Tusla City « PrevNext »

Ghanaian defender Joakim Adukor is set to join Bosnian side FK Tusla FK from rivals FK Sarajevo at the end of the month, GHANASoccernet.com can exclusively reveal.

The 26-year old is leaving after an outstanding season with Sarajevo, which saw him with the League and Cup double.

The defender, who can also play in midfield is leaving after two seasons, where he played in 35 premier league games and scored three times.

Adukor decided to join Tusla despite reports of interests from several top flight sides.

The former Ghana U-20 international previously played for Gefle, Trofenses, Beziers and OFI Crete before moving to Bosnia and Herzegovina.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Daj Bože da nije bilo ,sad kad smo doveli Hadžanovića ne treba nam Adukor.Nigdje nema vijesti da ide u Mađarsku.

- Sumnam da će i Zejtuni ostati u Tuzli.Vjerovatno neće zadovoljiti ukus šefa Bošnjakovića.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.