NBA Playoffs & Finals
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs & Finals
.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 13 jun 2019, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
Udaljenost od koša, ko te čuva, i koliko je daleko čuvar od tebe.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Tačno se vidi bolanalemsa je napisao/la:Sve da se Hala pokaze boljim, da ne povjerujes.NEZALAGANJE je napisao/la:A molim te,po cemu i po kojem parametru "ocekivani" EFG%??
Cuj expected eFG, da i to postoji na dunjaluku
Eto i da idu nekim prosjekom Curry u rs 60% efg, u playoffu 55%, odakle im da ocekuju 46%, i kako se to uopste moze ocekivat.
Da idu po prosjeku iz finala neke, vecina ovih igraca iz tor, nikad nije igrala finale

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ma ide po prosjeku u ligi.
Bezveze stat
Bezveze stat
u kojem sizosvijetu neko od dvojca curry-thompson moze ocekivati 45,4 i 46,5, od kawhija 46,9 efg?
a istovremeno od cousinsovog lesa ocekivati 53,6 ili od igoudale 57,7?

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
To expected ne znaci “ocekivani” u smislu da prognozira neciji eFG%. Isto kao i svaka druga metrika, analizira suteve koji su se desili. Al s tom razlikom da uzima u obzir tezinu suta. Odnosno, dvije stvari: udaljenost suta i blizinu najblizeg defanzivca.KK_Bosna je napisao/la:u kojem sizosvijetu neko od dvojca curry-thompson moze ocekivati 45,4 i 46,5, od kawhija 46,9 efg?
Dakle, Kawhi je na osnovu suteva koje je uzeo trebao imati taj i taj procent. Ili, Cousins je jasno imao lakse suteve od Currya i zato je njegov expected eFG% veci od onog koji ima Curry.
Valjalo bi potraziti Kobijeve brojke, vjerujem da bi dobro kotirao, jer sa kontekstom je znatno bolji igrac (a ovo je jedna od takvih statistika) nego kad pogledas klasicne brojke.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
fazon je sto je kosarka ipak malo vise od matematike i glupani (morey) je gledaju iskljucivo kroz brojke... evo konkretan primjer:Clutch je napisao/la:To expected ne znaci “ocekivani” u smislu da prognozira neciji eFG%. Isto kao i svaka druga metrika, analizira suteve koji su se desili. Al s tom razlikom da uzima u obzir tezinu suta. Odnosno, dvije stvari: udaljenost suta i blizinu najblizeg defanzivca.
Dakle, Kawhi je na osnovu suteva koje je uzeo trebao imati taj i taj procent. Ili, Cousins je jasno imao lakse suteve od Currya i zato je njegov expected eFG% veci od onog koji ima Curry.
Valjalo bi potraziti Kobijeve brojke, vjerujem da bi dobro kotirao, jer sa kontekstom je znatno bolji igrac (a ovo je jedna od takvih statistika) nego kad pogledas klasicne brojke.
- igrac X uzima 3 suta za tri poena iz desnog kornera, defanzivac Y je udaljen od njega 0,5 metara
koliki ce procenat biti ako je igrac X curry, a koliki ako je giannis?
koliki ce procenat biti ako je igrac Y kawhi, a koliki ako je thomas?
tezina suta je ista, defanzivac je isto udaljen, a dobit cemo strahovito drukcije brojke u sva cetiri slucaja, zar ne?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Pa to ce ti se ocitati na eFG%, kako je neko sutirao. Nece Simmons i Curry imati isti eFG%. Ova statistika samo dodaje tezinu suta kao paramater i na taj nacin pokazuje razliku u odbrambenom tretmanu za Currya i Cousinsa (ili u stilu igre ako si Wiggins).KK_Bosna je napisao/la:fazon je sto je kosarka ipak malo vise od matematike i glupani (morey) je gledaju iskljucivo kroz brojke... evo konkretan primjer:Clutch je napisao/la:To expected ne znaci “ocekivani” u smislu da prognozira neciji eFG%. Isto kao i svaka druga metrika, analizira suteve koji su se desili. Al s tom razlikom da uzima u obzir tezinu suta. Odnosno, dvije stvari: udaljenost suta i blizinu najblizeg defanzivca.
- igrac X uzima 3 suta za tri poena iz desnog kornera, defanzivac Y je udaljen od njega 0,5 metara
koliki ce procenat biti ako je igrac X curry, a koliki ako je giannis?
koliki ce procenat biti ako je igrac Y kawhi, a koliki ako je thomas?
tezina suta je ista, defanzivac je isto udaljen, a dobit cemo strahovito drukcije brojke u sva cetiri slucaja, zar ne?
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
opet mi ne ide u glavu kako se to moze izracunati "tezina suta"? kobeu i curryju je laksa tezina kada su "smothered" nego kad su sami...Clutch je napisao/la:Pa to ce ti se ocitati na eFG%, kako je neko sutirao. Nece Simmons i Curry imati isti eFG%. Ova statistika samo dodaje tezinu suta kao paramater i na taj nacin pokazuje razliku u odbrambenom tretmanu za Currya i Cousinsa.
rekao si da se gleda pozicija, udaljenost protivnika i tako to... ja sam dao plastican primjer da zavisi i ko sutira i ko je protivnik, a parametri poput pozicije i udaljenosti protivnika ostaju iste...
dakle, kako shvatam, ako u 20 identicnih situacija, dakle isto mjesto, ista udaljenost protivnika uzmemo duele curry vs i. thomas i simmons vs i. thomas, u tom slucaju expected efg ce im biti isti? naravno da ce pravi efg biti debelo na strani stepha
Raptorsi dobili sudije 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Tako je. Jer ponavaljam, ne radi se o prognozi necijeg suta u tim i tim okolnostima. Nego analizi onog sto se desilo. Sut sa te udaljenosti, sa protivnikom na toj blizini nosi odredjen ocekivani procent generalno (nisam istrazivao al pretpostavljam da uzimaju prosjek svih suteva za sezonu). Jasno da “tezina” tog suta nije ista za svakog igraca, al ova statistika se ne bavi time. Ono sto moze reci ova statistika je da neciji stvarni FG% moze biti vrijedniji od necijeg koji je visi. Kobe dobar primjer zbog tezine suteva i odbrambenog tretmana koji je imao. Pa ako ce neko zbog procenata tvrditi da je Pau trebao biti FMVP okej, al kad te procente stavis u kontekst onda znas da to nije slucaj.KK_Bosna je napisao/la:rekao si da se gleda pozicija, udaljenost protivnika i tako to... ja sam dao plastican primjer da zavisi i ko sutira i ko je protivnik, a parametri poput pozicije i udaljenosti protivnika ostaju iste...
dakle, kako shvatam, ako u 20 identicnih situacija, dakle isto mjesto, ista udaljenost protivnika uzmemo duele curry vs i. thomas i simmons vs i. thomas, u tom slucaju expected efg ce im biti isti?
Naravno. Zato je Steph Steph, Kawhi Kawhi i tako dalje, to ce i reci njihovi procenti. Ova statistika ce tome samo dati dodatnu tezinu.Naravno da ce pravi efg biti debelo na strani stepha
Shvatam sta govoris, a imas i za to statistiku, tj. za svakog igraca imaju dostupni procenti za razlicite zone, kao i za blizine cuvara.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Računa se na uzorku(koji je ogroman i koji je stvaran) i tipovima suteva kakve uzimaju pojedinci za koje se računa, Giannis neće uzet 20 trica iz lijevog kornera ko Steph, al neće ni Steph uzet 20 suteva s pola metra od kosa ko sto će Giannis. Kad uzmes 1000 suteva koji su uzeli Giannis i Curry ove sezone i ubacis ih u mjesalicu, onda računas koliko je Giannisu očekivani efg a koliko Stephu na osnovu vrste suteva koje su uzimali, pa iz ovog slijedi i da će Giannisov expected efg uvijek bit veći od Stephovog.KK_Bosna je napisao/la:opet mi ne ide u glavu kako se to moze izracunati "tezina suta"? kobeu i curryju je laksa tezina kada su "smothered" nego kad su sami...Clutch je napisao/la:Pa to ce ti se ocitati na eFG%, kako je neko sutirao. Nece Simmons i Curry imati isti eFG%. Ova statistika samo dodaje tezinu suta kao paramater i na taj nacin pokazuje razliku u odbrambenom tretmanu za Currya i Cousinsa.
rekao si da se gleda pozicija, udaljenost protivnika i tako to... ja sam dao plastican primjer da zavisi i ko sutira i ko je protivnik, a parametri poput pozicije i udaljenosti protivnika ostaju iste...
dakle, kako shvatam, ako u 20 identicnih situacija, dakle isto mjesto, ista udaljenost protivnika uzmemo duele curry vs i. thomas i simmons vs i. thomas, u tom slucaju expected efg ce im biti isti? naravno da ce pravi efg biti debelo na strani stepha
E ovo. Analiza dogadjaja koji se već desio mnogo puta.Clutch je napisao/la: Jer ponavaljam, ne radi se o prognozi necijeg suta u tim i tim okolnostima. Nego analizi onog sto se desilo.
Odlična je ovo statistika, svidja mi se. Otprilike opisuje igru svakog pojedinca u finalu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pocelo sa izgovorima bravo bravoBrokula je napisao/la:Raptorsi dobili sudije

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Idemo Kawhi veceras zatvaraj, nek gori sve 

- BosniaBoston
- Kontakt:
S obzirom da sam jedino gledao utakmice 2 i 5 uzivo koje je GSW dobio,ostale sam prespavao.Odoh na pocinak pa uz jutarnju kaficu da procitam Raptors NbA champs.Necu da budem novi Justinalemsa je napisao/la:Idemo Kawhi veceras zatvaraj, nek gori sve

#Punoljetstvo
Hajmo momci opet sa linkovima na vrijeme, molit cu lijepo 

http://ripple.is/nba/10900-toronto-rapt ... e-warriorsJorginho5 je napisao/la:Hajmo momci opet sa linkovima na vrijeme, molit cu lijepo
klay ' we celebrate life ' znaci smoke weed everyday

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Tako je Kyle care!
Uffff
Uffff

Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
- kontrasviju
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.