Pa i da ih dobijes kojim cudom opet si treci, ne mislis valjda da ih oderes tamo 6 razlike.Samozdravlje je napisao/la:Ne preostaje nam nista , nego dobiti Cehinje . Kao 3-plasirani nemamo sanse .
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Naša trenutna gol razlika ako se odbiju rezultati protiv Finske je 75:81, dakle -6 i slučaju poraza od Čeha ona će biti minimalno -7 te ćemo imati 2 boda.
U grupi 1, trećeplasirana Poljska ima 0 bodova za sad, i u grupi A u skoro svim situacijama trećeplasirani tim ispada, osim u slučaju da Poljska pobjedi Izrael a Kosovo pobjedi Njemačku, tada bi Kosovo kao trećeplasirano imalo 3 boda, u slučaju da Poljska pobjedi Izrael a Kosovo izgubi tada Izrael kao trećeplasirani ima 2 boda ali goru gol razliku od nas (vrlo vjerovatno), u slučaju da Izrael i Kosovo pobjede, tada će Kosovo kao trećeplasirano imati 2 boda ali bi morali pobjediti Njemačku sa nekih 20-ak golova razlike, dakle jedina situacija koja nam ne odgovara je da i Poljska i Kosovo pobjede u zadnjem kolu (Izrael i Njemačku).
U grupi 2 znamo da je Belgija sigurno zadnja, u slučaju ako Srbija izgubi od Švicarske ispadaju (imat će samo 1 bod), ako odigraju neriješeno imat će 2 boda i gol razliku od -8, što znači da bi bili bolji od nas ako mi izgubimo sa više od 3 gola od Češke, ako Srbija pobjedi Švicarsku i završi kao treća idu 100%, ako pobjede i završe kao drugi, tada Švicarska ide sa trećeg mjesta ako ne izgube sa više od 4 gola razlike (a to je pod uslovom da mi izgubimo sa 1.) Dakle ovde nam odgovara pobjeda Švicarske.
U grupi 3 nam je potrebno da Grčka ne pobjedi Makedoniju, Turska bez obzira na rezultat na Islandu ne može na drugo mjesto a kao treća ispada 100%, u slučaju da Grčka završi kao trećeplasirana onda prolazi (jer će imati minimalno 3 boda) a mogu završiti kao treći ako odigraju neriješeno ili pobjede Makedoniju u Makedoniji.
U grupi 4 bez obzira na rezultate trećeplasirani ne može ispred nas, osim ako Holanđani sutra ne bi izgubili od Estonije a onda u zadnjem kolju samljeli Latviju.
Grupa 6 isto tako (mada tu imaju još 2 kola do kraja) ali tu bi se morali poklopiti ludi rezultati, da Rumunija visokom razlikom pobjedi Portugal sutra i onda pobjede i Francuze u zadnjem kolu a da Portugal izgubi od Litvanije.
Grupa 7, tu će Italija 99% biti trećeplasirana, a jedina situacija u ovoj grupi u kojoj će trećeplasirani tim biti bolji od nas je ako bi Italija pobjedila Rusiju i Mađarsku do kraja, ili ako bi pobjedili samo Rusiju sutra a onda Rusija izgubila i od Slovačke u zadnjem kolu, dakle sutra ako Rusi pobjede Italijane to je to.
Grupa 8, ovde nam zavisi sve od susreta Crna Gora - Ukrajina, (računam da će Crna Gora sutra pobjediti Farske Otoke) u tom slučaju nam ne bi odgovarao remi Crne Gore i Ukrajine jer bi Crna Gora kao treća imala 3 boda, ako bi Ukrajina pobjedila, Crnogorci ispadaju 100%; a ako bi Crna Gora pobjedila tada bi nam trebala pobjeda Crne Gore od bar 4 gola.
---
Ovo sve je pod uslovom ako bi mi izgubili sa 1 golom razlike, i od svih ovih situacija nama treba da se 5/8 ne desi, to znači da 3 tima mogu biti bolja od nas.
U grupi 1, trećeplasirana Poljska ima 0 bodova za sad, i u grupi A u skoro svim situacijama trećeplasirani tim ispada, osim u slučaju da Poljska pobjedi Izrael a Kosovo pobjedi Njemačku, tada bi Kosovo kao trećeplasirano imalo 3 boda, u slučaju da Poljska pobjedi Izrael a Kosovo izgubi tada Izrael kao trećeplasirani ima 2 boda ali goru gol razliku od nas (vrlo vjerovatno), u slučaju da Izrael i Kosovo pobjede, tada će Kosovo kao trećeplasirano imati 2 boda ali bi morali pobjediti Njemačku sa nekih 20-ak golova razlike, dakle jedina situacija koja nam ne odgovara je da i Poljska i Kosovo pobjede u zadnjem kolu (Izrael i Njemačku).
U grupi 2 znamo da je Belgija sigurno zadnja, u slučaju ako Srbija izgubi od Švicarske ispadaju (imat će samo 1 bod), ako odigraju neriješeno imat će 2 boda i gol razliku od -8, što znači da bi bili bolji od nas ako mi izgubimo sa više od 3 gola od Češke, ako Srbija pobjedi Švicarsku i završi kao treća idu 100%, ako pobjede i završe kao drugi, tada Švicarska ide sa trećeg mjesta ako ne izgube sa više od 4 gola razlike (a to je pod uslovom da mi izgubimo sa 1.) Dakle ovde nam odgovara pobjeda Švicarske.
U grupi 3 nam je potrebno da Grčka ne pobjedi Makedoniju, Turska bez obzira na rezultat na Islandu ne može na drugo mjesto a kao treća ispada 100%, u slučaju da Grčka završi kao trećeplasirana onda prolazi (jer će imati minimalno 3 boda) a mogu završiti kao treći ako odigraju neriješeno ili pobjede Makedoniju u Makedoniji.
U grupi 4 bez obzira na rezultate trećeplasirani ne može ispred nas, osim ako Holanđani sutra ne bi izgubili od Estonije a onda u zadnjem kolju samljeli Latviju.
Grupa 6 isto tako (mada tu imaju još 2 kola do kraja) ali tu bi se morali poklopiti ludi rezultati, da Rumunija visokom razlikom pobjedi Portugal sutra i onda pobjede i Francuze u zadnjem kolu a da Portugal izgubi od Litvanije.
Grupa 7, tu će Italija 99% biti trećeplasirana, a jedina situacija u ovoj grupi u kojoj će trećeplasirani tim biti bolji od nas je ako bi Italija pobjedila Rusiju i Mađarsku do kraja, ili ako bi pobjedili samo Rusiju sutra a onda Rusija izgubila i od Slovačke u zadnjem kolu, dakle sutra ako Rusi pobjede Italijane to je to.
Grupa 8, ovde nam zavisi sve od susreta Crna Gora - Ukrajina, (računam da će Crna Gora sutra pobjediti Farske Otoke) u tom slučaju nam ne bi odgovarao remi Crne Gore i Ukrajine jer bi Crna Gora kao treća imala 3 boda, ako bi Ukrajina pobjedila, Crnogorci ispadaju 100%; a ako bi Crna Gora pobjedila tada bi nam trebala pobjeda Crne Gore od bar 4 gola.
---
Ovo sve je pod uslovom ako bi mi izgubili sa 1 golom razlike, i od svih ovih situacija nama treba da se 5/8 ne desi, to znači da 3 tima mogu biti bolja od nas.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- ElCartel11
- Kontakt:
Nasa historijska u nasem stilu reklo bi se.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ne govorim ja samo za novonastalu situaciju,dugo to traje i mnogi su clanovi Reprezentacije od pocetka svih tih desavanja..dinoze je napisao/la:Pa non stop igraci ponavljaju da savez jedva stoji na nogama, evo i Terzic opet maloprije.
Sve je to poznato, niko nista ne krije.
Nece valjda detalje iznositi.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Kakve nam sanse dajes?SGD53 je napisao/la:Naša trenutna gol razlika ako se odbiju rezultati protiv Finske je 75:81, dakle -6 i slučaju poraza od Čeha ona će biti minimalno -7 te ćemo imati 2 boda.
---
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Grupe gdje bi konkurenti trebali biti slabiji :SGD53 je napisao/la:Mi smo 95% na EP jer stvarno čuda trebaju da se dese da se rezultati poklope pa da mi ispadnemo.Samozdravlje je napisao/la:Ne preostaje nam nista , nego dobiti Cehinje . Kao 3-plasirani nemamo sanse .
Kod gledanja gol razlike nemojte zaboraviti da se brisanjem rezultata protiv posljednje plasiranih i gol razlika protiv istih briše.
- 1 .Grupa - Trebali bi biti bolji od izraela na gol razliku , treba pobjeda Poljske u Varsavi .Tu smo sigurni.
- 3 .Grupa - Pobjeda Islanda nad Turskom - Reykjavík
- 7 .Grupa - Italija da izgubi kuci od Rusa i Madzarske u Pesti .
Grupe gdje su nam sanse ??? Mogla bi odluciti gol razlika , kod nas -10 + Ceska
- 2.Grupa Treba nam poraz Srbije od Svice u BG
- 4.Grupa Latvija da ne izgubi od Holandije u Amsterdamu
- 6.Grupa Rumunija da ne dobije Portugal kuci i izgubi u Parizu , trenutno imaju -18 gol razliku . Tu bi mozda ?? , ali poznavajuci nasu srecu u ovakvim situacijama ???
- 8.Grupa Ukrajina da dobije C.Goru , trenutno gol raz. -15 , tesko
Mozda grijesim , izvinjavam se , ako je tako
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 12 jun 2019, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
99% Mislim da smo tamo, za Srbiju i Crnu Goru vjerujem da mogu ovo ostvariti s tim što i Srbiji i Crnoj Gori dajem 50-50 šanse da će pobjediti, Grčka ima 20% šanse, ovo ostalo stvarno ne vjerujem da se može desiti.
Mi se moramo okrenut pracenju ostalih rezultata, u Ceskoj smo izgubili, jasno je to.
Da, pogrešno sam ja sabrao našu gol razliku, nama bilo kakav poraz Latvije protiv Holandije ne odgovara.
Iskreno,nisu ni Italijani vise na odmet,za potcjenit
-
Samozdravlje
- Kontakt:
[quote="Cartman"][quote="SGD53"]Naša trenutna gol razlika ako se odbiju rezultati protiv Finske je 75:81, dakle -6 i slučaju poraza od Čeha ona će biti minimalno -7 te ćemo imati 2 boda.
- 10 nam je gol razlika +1 ,-5 , -6 = -10
- 10 nam je gol razlika +1 ,-5 , -6 = -10
Izgubili od rusa 14 razlike a od Mađara 8, a njima je potrebno da pobjede i Ruse i Mađare do kraja.Muameer je napisao/la:Iskreno,nisu ni Italijani vise na odmet,za potcjenit
-
Samozdravlje
- Kontakt:
SGD53 je napisao/la:99% Mislim da smo tamo, za Srbiju i Crnu Goru vjerujem da mogu ovo ostvariti s tim što i Srbiji i Crnoj Gori dajem 50-50 šanse da će pobjediti, Grčka ima 20% šanse, ovo ostalo stvarno ne vjerujem da se može desiti.
Po meni jedina sansa nam je Rumunija , ali ponavljam , u ovakvim situacijama smo uglavnom donji . Sjetite se kosarke i +100 poena .
Ne bi ja ni Ukrajince otpisivao, Crna Gora je u užasnoj formi, ali i CG i Srbija imaju prednost da igraju kući, naravno nisu ni Švicarci nimalo naivni ali vjerujem u pobjedu Srbije, Latvija bi po meni trebala Holanđane pobjediti.
I napominjem da nama veća opasnost prijeti od Grčke nego od Turske, jer realnije je očekivati da Grci opet otmu bodove Makedoncima nego Turci Islanđanima.
I napominjem da nama veća opasnost prijeti od Grčke nego od Turske, jer realnije je očekivati da Grci opet otmu bodove Makedoncima nego Turci Islanđanima.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
esprit24 je napisao/la:De kome nije mrsko neka napravi kalkulacije ko koga treba dobiti da bi bili na prvenstvu
Grupe gdje bi konkurenti trebali biti slabiji :
- 1 .Grupa - Trebali bi biti bolji od izraela na gol razliku , treba pobjeda Poljske u Varsavi .Tu smo sigurni.
- 3 .Grupa - Pobjeda Islanda nad Turskom - Reykjavík
- 7 .Grupa - Italija da izgubi kuci od Rusa i Madzarske u Pesti .
Grupe gdje su nam sanse ??? Mogla bi odluciti gol razlika , kod nas -10 + Ceska
- 2.Grupa Treba nam poraz Srbije od Svice u BG
- 4.Grupa Latvija da ne izgubi od Holandije u Amsterdamu
- 6.Grupa Rumunija da ne dobije Portugal kuci i izgubi u Parizu , trenutno imaju -18 gol razliku . Tu bi mozda ?? , ali poznavajuci nasu srecu u ovakvim situacijama ???
- 8.Grupa Ukrajina da dobije C.Goru , trenutno gol raz. -15 , tesko
Mozda grijesim , izvinjavam se , ako je tako
Rus nam sudi, vazda po nama **** im Jelcinja
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Ovoj reprezentaciji treba rekonstrukcija istog trenutka. Ljudi moji, preko tva to izgleda i donekle u redu, ali kad ti uzivo gledas Prcea i Toromanovica, koja je to sporost i tromost i opet takav sa 39 godina nam najbolji igrac covjek. Samo mi nije jasno zasto je Toromanovic u ovoj repki vise, s cim je to zasluzio u ovoj sezoni da se ovdje nađe. Terzic isto, ali eto on je dobar u defanzivi, pa neka. Hamidovica trema pojela, tako je sa mladim igracima, kada ide dobro sve je ekstra, ali cim udju u seriju gresaka, onda se taj niz samo nastavlja i grijesi se na osnovnim stvarima. Grahovac brani otkako sam ja prvi put ugledao svjetlo ovog svijeta, stariji od Tutakamona Bog te vidio. Stvarno veoma tanko, a kakve smo srece sa ovih 95% se na kraju necemo plasirati, jer smo ipak to mi 
Zadnja izmjena: bhpremierliga12, dana/u 12 jun 2019, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
Jedino uz neke kalkulacije možemo na EP, pobjeda protiv Češke je nerealna skroz.
Naravno, već unaprijed znam da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, poprilično sam siguran da ćemo tijesno izgubiti u još jednoj historijskoj tekmi
Naravno, već unaprijed znam da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, poprilično sam siguran da ćemo tijesno izgubiti u još jednoj historijskoj tekmi
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Mi govorimo o rekonstrukciji repke odkad je Suman doso a svi mi znamo da od toga nece biti nista dok je on trenerbhpremierliga12 je napisao/la:Ovoj reprezentaciji treba rekonstrukcija istog trenutka. Ljudi moji, preko tva to izgleda i donekle u redu, ali kad ti uzivo gledas Prcea i Toromanovica, koja je to sporost i tromost i opet takav sa 39 godina nam najbolji igrac covjek. Samo mi nije jasno zasto je Toromanovic u ovoj repki vise, s cim je to zasluzio u ovoj sezoni da se ovdje nađe. Terzic isto, ali eto on je dobar u defanzivi, pa neka. Hamidovica trema pojela, tako je sa mladim igracima, kada ide dobro sve je ekstra, ali cim udju u seriju gresaka, onda se taj niz samo nastavlja i grijesi se na osnovnim stvarima. Grahovac brani otkako sam ja prvi put ugledao svjetlo ovog svijeta, stariji od Tutakamona Bog te vidio. Stvarno veoma tanko, a kakve smo srece sa ovih 95% se na kraju necemo plasirati, jer smo ipak to mi
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ja šta napisa vezano za one kalkulacije...ako ovo-ako ono..mene fino glava zaboljela.Najbolje da mi odmah ispanemo kao u onom našem filmu"ne mogu ja to upamtit,ja ću babi reći da si ti umro".A ta rekonstrukcija..kakva bolan ,od čega ,pa kad nam ode ovih par staronja,tek smo ga ona popushili kakav nam je podmladak,očajan i kilav.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.