Koliko imaš kvaliteta toliko možeš i da ponudiš u jednoj ovakvoj utakmici, mi smo otprilike bili na našem najvećem maksimumu, mi bolje od ovoga ne možemo. Za nešto više nemamo taj igrački kvalitet (minus/plus Kolašinac i Krunić npr), a ono što nam najviše fali je bolja taktička disciplina, odnosno selektor, al' mi takvog teško možemo imati. Nemaju ga ni druge selekcije u regionu al' zato imaju puno veći igrački kvalitet kao Hrvatska.
Odigrali smo odličnih 60 minuta, onda ide pad što je i logično s obzirom na kvalitet igrača, i onda dolazimo do momenta selektorovog znanja i taktike, ima li muda osvježiti ekipu sa igračem koji može uraditi nešto prema naprijed, Prosinečki je pokazao da nema. Umjesto Vrančića ili Duljevića on ubacuje Cimirota, totalno nam ubije svaku mogućnost da istrčimo neku kontru, opredijelimo se da se branimo, standardno primamo gol i idemo kući sa 0 bodova uz konstataciju "igrali smo dobro al' jbg".
Naravno, uvijek ima i faktor nekakve sreće koju valjda nikada nismo imali, počevši od glupog (pa vjerovatno i neregularnog) gola Italije, pa onda i neiskorištene dvije odlične šanse al' to je nešto na čemu mi moramo učiti, al' nikako da naučimo i to je ono što je najgore.
I da, poslije ove utakmice sa Italijom, još više ti bude krivo zbog Finske odnosno zbog pristupa igrača i stručnog štaba, katastrofa.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"