Davis Cup
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Davis Cup
Ipak se igra u Areni protiv Francuza.
Srbija ce novu sezonu Davies Cupa nadam se kao sampioni krenuti u Areni protiv Indije od 4-6 marta.Zanimljiva repka je Indija,u singlu su im Bopana i Devvarman a dubl Paes/Bopana sto je jaci deo tima.Indija je igrala protiv Juge davne 1988 godine kada smo pobedili 3:2 a sva tri poena je doneo Zivojinovic sa dve pobede u singlu i jednu u dublu.Ako prodjemo Indiju cekamo pobednika meca Svedska-Rusija,a zanimljivo je da bi eventualni protivnik u polufinalu opet mogla da bude Ceska.
Ostali parovi DC 2011 su:
Svedska-Rusija
Argentina-Rumumnija
Cile_SAD
Belgija-Spanija
Hrvatska-Nemacka
Ceska-Kazahstan
Austrija-Francuska
Srbija ce novu sezonu Davies Cupa nadam se kao sampioni krenuti u Areni protiv Indije od 4-6 marta.Zanimljiva repka je Indija,u singlu su im Bopana i Devvarman a dubl Paes/Bopana sto je jaci deo tima.Indija je igrala protiv Juge davne 1988 godine kada smo pobedili 3:2 a sva tri poena je doneo Zivojinovic sa dve pobede u singlu i jednu u dublu.Ako prodjemo Indiju cekamo pobednika meca Svedska-Rusija,a zanimljivo je da bi eventualni protivnik u polufinalu opet mogla da bude Ceska.
Ostali parovi DC 2011 su:
Svedska-Rusija
Argentina-Rumumnija
Cile_SAD
Belgija-Spanija
Hrvatska-Nemacka
Ceska-Kazahstan
Austrija-Francuska
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Bopanna je kralj.
Ima strasnu servu, sve preko 210 km/h prvi servis, ali zato hodati ne zna.
Dev Varman je solidan igrac, isto ima solidan servis, ali opet slabiji dosta od Bopanne, al je u igri bolji triput.
Sjecam se jednom kada je igrao protiv Fedexa, ne moze meda sa osnovne, al zato ubio servom i dogurao do tb-a. Srbija realno ovo prolazi, jedino bi Indijci trebali dobiti dubl, svaki srpski igrac je jaci od Indijskg, cak bi eventualno i Bozoljac kuci dobio Bopannu, Dev Varmana malo teze.

Ima strasnu servu, sve preko 210 km/h prvi servis, ali zato hodati ne zna.

Dev Varman je solidan igrac, isto ima solidan servis, ali opet slabiji dosta od Bopanne, al je u igri bolji triput.
Sjecam se jednom kada je igrao protiv Fedexa, ne moze meda sa osnovne, al zato ubio servom i dogurao do tb-a. Srbija realno ovo prolazi, jedino bi Indijci trebali dobiti dubl, svaki srpski igrac je jaci od Indijskg, cak bi eventualno i Bozoljac kuci dobio Bopannu, Dev Varmana malo teze.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Novak Đoković uspješno je krenuo u obranu naslova na turniru u Baselu, ali je otkrio čemu se najviše nada ove sezone.
Turnir u Baselu Novak Đoković otvorio je sigurnom pobjedom nad Latvijcem Ernestsom Gulbisom sa 6:4, 6:2. Branitelj naslova nakon meča je pogledao u budućnost, prema finalu Davis Cupa.
"Moj glavni cilj i ambicija je osvojiti Davis Cup. To vrijedi i za sve naše igrače. Naša zemlja nije imala tako dugu tenisku tradiciju sve do dvije ili tri godine. Sada smo postigli veliki uspjeh i navijači žive za tenis."
U prvom kolu Basela bili su uspješni i Đokovićevi suigrači iz reprezentacije, Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Sve njih čeka finale Davis Cupa protiv Francuske u Beogradu od 3. do 5. prosinca.
Turnir u Baselu Novak Đoković otvorio je sigurnom pobjedom nad Latvijcem Ernestsom Gulbisom sa 6:4, 6:2. Branitelj naslova nakon meča je pogledao u budućnost, prema finalu Davis Cupa.
"Moj glavni cilj i ambicija je osvojiti Davis Cup. To vrijedi i za sve naše igrače. Naša zemlja nije imala tako dugu tenisku tradiciju sve do dvije ili tri godine. Sada smo postigli veliki uspjeh i navijači žive za tenis."
U prvom kolu Basela bili su uspješni i Đokovićevi suigrači iz reprezentacije, Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Sve njih čeka finale Davis Cupa protiv Francuske u Beogradu od 3. do 5. prosinca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- alan_kardec
- Kontakt:
Tsonga i definitivno otpao za finale u Areni.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Znalo se odma nakon plasmana u finale da je Novaku ovo bitnije od bilo cega,sto potvrdjuje i njegovo forsiranje dublova da bi bio sto bolje spreman za dubl meceve.Virtu4l je napisao/la:Novak Đoković uspješno je krenuo u obranu naslova na turniru u Baselu, ali je otkrio čemu se najviše nada ove sezone.
Janko je jučer bio očajan protiv Federera. Na momente je igrao u svom stilu, ali izgleda da ga još uvijek muči povreda. Cijeli DC tim Srbije je u Baselu, Novak, Viktor, Nenad i Janko. Izgledaju baš kao ekipa, bodre jedni druge, lijepo je za vidjeti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kako klosari ne daju karte pa to je strasno.U prodaju pusteno samo 5000 karata,dobro neka je toliko pustno ali bre izdvojeno je 3000 karata za tenisere u Srbiji.
Koga mi lazemo ovde ako ima 500-1000 aktivnih tenisera ja dajem glavu.Svetska teniska federacija dobila 1600 karata,daj bre otkada se toliko daje za njih.Franuczi dobili takodje 1600,bas je logicno da i Francuzi i ovi dobiju isto karata.
Na kraju 400 za novinare to dobro,i 500 karata za strucni stab Srbije.
Volonteri dobili 250 karata,a 420 je povuceno iz prodaje zbog instaliranje oka sokolova
Zbog ugovornih obaveza moralo se dati 1000 karata,da mi je znati sta je to.
Zbog bezbednosti igraca i sudija nije se prodalo 300 ulaznica,a isto tako zbog toga sto se ne vidi ceo teren nije prodavano 256 ulaznica koje ce naravno oni dati svojoj rodbini.
Kakvi lopovi jbmt zivot,snasao sam se i ja za karte al' sad necu otici dacu bratu ili caletu neka oni idu.

Na kraju 400 za novinare to dobro,i 500 karata za strucni stab Srbije.

Volonteri dobili 250 karata,a 420 je povuceno iz prodaje zbog instaliranje oka sokolova

Zbog ugovornih obaveza moralo se dati 1000 karata,da mi je znati sta je to.

Zbog bezbednosti igraca i sudija nije se prodalo 300 ulaznica,a isto tako zbog toga sto se ne vidi ceo teren nije prodavano 256 ulaznica koje ce naravno oni dati svojoj rodbini.
Kakvi lopovi jbmt zivot,snasao sam se i ja za karte al' sad necu otici dacu bratu ili caletu neka oni idu.

Đoković kaže da je imao dovoljno vremena za odmor i da će biti potpuno sprema za Francuze. Zimonjić u mnogo boljoj formi nego pred polufinale.
Novak Đoković je rekao danas da Francuska ima veoma dobre igrače u Dejvis kup reprezentaciji, ali da je imao dovoljno vremena da se odmori i da će biti spreman za naredne protivnike.
Finale Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske igraće se od 3. do 5. decembra u "Beogradskoj areni".
"Imao sam nekoliko dana da se odmorim od turnira i daću sve od sebe narednog vikenda", rekao je Đoković na konferenciji za novinare i dodao:
Djokovic: "Zadovoljan sam ovom sezonom koja je bila turbulentna. Nisam mogao da pružim svoj maksimum zbog zdravstvenih problema u prvih pet, šest meseci, a ipak sam zadržao treće mesto na ATP listi".
Na pitanje šta misli o francuskoj reprezentaciji, Đoković je odgovorio da smatra da neigranje Žo-Vilfreda Conge ne umanjuje njen kvalitet, jer on poslednjih meseci nije bio u formi zbog povrede.
"Gael Monfis je u životnoj formi, Rišar Gaske i Žil Simon igraju veoma dobro. Mišel Ljodra igra sjajan tenis... Veoma su raznovrsni igrači, mogu da igraju i u singlu i u dublu. Mislim da nema tajni. Biću spreman u svakom slučaju", rekao je Đoković.
Zimonjic: Najiskusniji reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić istakao je da je Dejvis kup specifično takmicenje, jer ne zavisi od jednog rezultata.
"U ovakvim prilikama pomaže iskustvo igranja velikih finala, međutim, ovo je nešto sa čim se prvi put srećemo. Igraćemo pred svojom publikom i nadam se da ćemo pobediti", rekao je Zimonjić koji je prošlog vikenda osvojio titulu u dublu na završnom turniru sezoneu Londonu.
On je dodao da sezona "nije mogla bolje da se završi" i da je u mnogo boljoj formi nego što je bio u polufinalu Dejvis kupa sa Češkom.
Tipsarevic: Janko Tipsarević i Viktor Troicki nisu igrali poslednje turnire kako bi se što bolje spremili za finale
"Uzeo sam nekoliko dana slobodno posle turnira u Bazelu. To je bila ispravna odluka, jer sam sada odmoran", rekao je Troicki.
Tipsarević je pauzu iskoristio za "medeni mesec" i odmor.
"Poslednjih godina igram dobro za Dejvis kup reprezentaciju. Volim da igram pred domaćom publikom. Od Srbije se očekuje da pobedi Francusku. Lično ne osećam neku tenziju, što je dobro, jer bolje igram kada ne osećam pritisak", rekao je Tipsarević.
Novak Đoković je rekao danas da Francuska ima veoma dobre igrače u Dejvis kup reprezentaciji, ali da je imao dovoljno vremena da se odmori i da će biti spreman za naredne protivnike.
Finale Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske igraće se od 3. do 5. decembra u "Beogradskoj areni".
"Imao sam nekoliko dana da se odmorim od turnira i daću sve od sebe narednog vikenda", rekao je Đoković na konferenciji za novinare i dodao:
Djokovic: "Zadovoljan sam ovom sezonom koja je bila turbulentna. Nisam mogao da pružim svoj maksimum zbog zdravstvenih problema u prvih pet, šest meseci, a ipak sam zadržao treće mesto na ATP listi".
Na pitanje šta misli o francuskoj reprezentaciji, Đoković je odgovorio da smatra da neigranje Žo-Vilfreda Conge ne umanjuje njen kvalitet, jer on poslednjih meseci nije bio u formi zbog povrede.
"Gael Monfis je u životnoj formi, Rišar Gaske i Žil Simon igraju veoma dobro. Mišel Ljodra igra sjajan tenis... Veoma su raznovrsni igrači, mogu da igraju i u singlu i u dublu. Mislim da nema tajni. Biću spreman u svakom slučaju", rekao je Đoković.
Zimonjic: Najiskusniji reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić istakao je da je Dejvis kup specifično takmicenje, jer ne zavisi od jednog rezultata.
"U ovakvim prilikama pomaže iskustvo igranja velikih finala, međutim, ovo je nešto sa čim se prvi put srećemo. Igraćemo pred svojom publikom i nadam se da ćemo pobediti", rekao je Zimonjić koji je prošlog vikenda osvojio titulu u dublu na završnom turniru sezoneu Londonu.
On je dodao da sezona "nije mogla bolje da se završi" i da je u mnogo boljoj formi nego što je bio u polufinalu Dejvis kupa sa Češkom.
Tipsarevic: Janko Tipsarević i Viktor Troicki nisu igrali poslednje turnire kako bi se što bolje spremili za finale
"Uzeo sam nekoliko dana slobodno posle turnira u Bazelu. To je bila ispravna odluka, jer sam sada odmoran", rekao je Troicki.
Tipsarević je pauzu iskoristio za "medeni mesec" i odmor.
"Poslednjih godina igram dobro za Dejvis kup reprezentaciju. Volim da igram pred domaćom publikom. Od Srbije se očekuje da pobedi Francusku. Lično ne osećam neku tenziju, što je dobro, jer bolje igram kada ne osećam pritisak", rekao je Tipsarević.

SRBIJA-FRANCUSKA
3-5 decembar.
Beogradska Arena.
Dakle,veliko finale,mec za koji se igralo tokom citavve sezone Davis cupa,susret dve ekipe koje su rezultatski pokazale najvise,ali verovatno i igracki.
Srbija je na pocetku godine u martu prvo pobedila Amere u Areni,bilo je 3:2,zatim su na red dosli Hrvati i putovanje u uzavreli Split kuda smo protutnjali lagano.Cekala nas je onda velika borba protiv Ceha,nakon deficita pred ulazak u nedelju pomirio sam se sa porazom ali dizemo se i pobedjujemo i Cehe za veliko finale pred domacom publikom protiv Francuza.
Francuzi su pak sa druge strane krenuli u pohod preko Nemaca,lagano 4:1 u Toulonu,zatim su prvo u Clermontu protutnjali pored Spanije neocekivano 5:0,a onda i u Lyonu istim rezultatom protiv Argentine.
Kao Srbija nismo imali neke znacajnije uspehe,krenuli smo iz Evro/Africke zone 2007.godine mecom protiv Gruzije,da bi u Svetsku grupu usli pobedom u play-off protiv Australije.
Prosle godine smo bili na pragu ispadanja iz Svetske grupe,ali smo u PO ipak uzeli Udzbekistan i evo dosli smo do finala sledece godine i priliku za istorijski uspeh.
Ni kao Jugoslavija nismo igrali finale,3 polufinala,prvo Zapadna Nemacka(5:0)1988,pa Svedska(4:1)1989,i na kraju upravo Francuksa(5:0) 1991,red je da im se konaco osvetimo i za tu Jugoslaviju.
Ni Francuzi nisu ono sto su nekada bili,poslednih godina zavrsavali su odmah na startu,a bas kao i Srbija prosle godine igrali su ostanak protiv Holandije.
Sto se tice sutrasnjeg meca u prepunoj Areni,zrebanje je izvrseno te se sastaju.
Petak
Tipsarevic - Monfils 0:3
Djokovic - Simon 3:0
Subota
Zimonjic/Troicki - Lodra/Klemon
Nedelja
Djokovic - Monfils
Tipsarevic - Simon (ako se u medjuvremenu selektori ne predomisle)
Dakle na otvaranju Tipsa-Monfils,tvrd ce mec to da bude,gledajuci na prvu mislim da je blagi favorit Monfils,no domaca publika+ Tipsa koji zna nekada da zabudali kada se najmanje nadas ostavljaju nadu.
U drugome mecu mislim da Djovak ipak ne bi trebao imati problema.
Sto se tice kompletnog meca,treba nam dupla pobeda Novaka,te eventualno jedna Tipse,no u svakome slucaju mislim da ce double da odluci mnoge stvari.
Meni ostaje samo da pozelim srecu momcima i da nam probaju doneti DC trofej u Srbiju.
SRETNO MOMCI !!!!!!!
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 03 dec 2010, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
Na prvi pogled Srbija jeste favorit, ali ako uzmemo u obzir da Francuska već ima zabilježen jedan bod (onaj u dublu) onda će veliki teret biti na Tipsareviću ili Troickom. Obojica lako pucaju pod pritiskom, tako da bi ovdje moglo biti uzbuđenja i neizvjesnosti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja mislim da ce ipak staviti Troickog sutra, a Tipsu u dubl. Tako mi je logicno, jer Viktor je igrao odlican tenis zadnja dva mjeseca, dok je Tipsa i malo pao u formi.
Sigurno je to da ce Nole uzeti oba boda.
Francuski dubl nije neki svjetski, ali sigurno je da imaju prednost, ovisit ce dosta od prvog dana, ako bude 1-1, moglo bi biti veoma zanimljivo.
Posebno ako Gael poludi.
Sigurno je to da ce Nole uzeti oba boda.

Posebno ako Gael poludi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Samo bih da podsjetim da je Tipsarević dobio Stepaneka i Berdych-a, a Troicki izgubio od Stepaneka.
Monfils ima vece sanse u duelu protiv Dokovica..
Tipsarevic - Monfils 2
Dokovic - Simon 1
Zim/Troicki - Cle/Lordda 1
Dokovic - Monfils 2
TIpsarevic - Simon 2
Sreca za Srbiju da je Tsonga povrijeden, tad ne bih imali nikakve sanse, vako ostaju minimalne....
Tipsarevic - Monfils 2
Dokovic - Simon 1
Zim/Troicki - Cle/Lordda 1
Dokovic - Monfils 2
TIpsarevic - Simon 2
Sreca za Srbiju da je Tsonga povrijeden, tad ne bih imali nikakve sanse, vako ostaju minimalne....
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- Citizen-X
- Kontakt:
Da i morala se naci jedna uvreDJena srpska dusica da to baci na nacionaln(istick)i trip...Teodosic Milos je napisao/la:E nek' tvoji talenti Dzumhur i ona sto dohvaca lopte kako joj ono ime,a da Mervana Salkic imaju neke sanse ! SRBIJA CE DA OSVOJI,a i da ne osvoji MI smo svjetska klasa,a Vi mozete samo da igrate protiv onih majmuna iz Zimbabvea i Sudana.Da podsjetim jedan Gil Vas je dobio sam,a da ne pricam o Andy Roddicku,Roger Federeru,Novaku Djokovicu i Rafu Nadala!
Ko prica o Mervani jado i o Damiru / tema je srpskofrancuski Dejvis Kup i ti se uFatio s rat o svesrpskom patriotizmu

....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Prednost dajem Srbiji i mislim da su veliki favoriti jer u ovom momentu teško da i jedan Francuz može dobiti Novaka.Srbiji od preostala 3 meča treba jedna pobjeda i mislim da im to neće biti veliki problem.
Ovoga Teodosića i njegove istomišljenike ignorisati jer ne vrijedi k.... nešto objašnjavati.
Ovoga Teodosića i njegove istomišljenike ignorisati jer ne vrijedi k.... nešto objašnjavati.
Za ljubitelje tenisa koji nemaju na čemu gledati finale evo link:
http://www.rts.rs/page/live/ci.html
- legenda reala
- Kontakt:
Willy je napisao/la:Za ljubitelje tenisa koji nemaju na čemu gledati finale evo link:
evo i na tv ko želi gledati :
RTS1
RTRS
SPORT+(francuski )
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- legenda reala
- Kontakt:
Odo da navijam za Francuze ,biće ovo tijesno
Monfils-Tipsarević 2:0 dobro je počelo
Monfils-Tipsarević 2:0 dobro je počelo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- legenda reala
- Kontakt:
Monfils danas igra sjajno 3:1 vodi ,samo da ne počne divljati i da izgubi ovaj meč ,ali ako ovako nastavi ,mislim da Janko neće imati šansi danas
4:1,stiže sve Monfils ko Nadal
4:1,stiže sve Monfils ko Nadal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.