Iz koje perspektive nisi zadovoljan?Orton je napisao/la: Onako na prvu ja i nisam bas zadovoljan zakonom kako izgleda
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Pa recimo sta mi najvise smeta je onaj dio gdje je boravak vezan za poslodavca.Recimo u slucaju da dobijes otkaz moras napustiti zemlju.Finn je napisao/la:Iz koje perspektive nisi zadovoljan?Orton je napisao/la: Onako na prvu ja i nisam bas zadovoljan zakonom kako izgleda
Ono manje vise suti i trpi.
Dalje iz ovog sto sam do sada procitao nigdje nisam nasao tacno da pise koji nivo jezika je potreban
Nije valjda da si cijeli život vezan za jednog poslodavca ?Orton je napisao/la:Pa recimo sta mi najvise smeta je onaj dio gdje je boravak vezan za poslodavca.Recimo u slucaju da dobijes otkaz moras napustiti zemlju.Finn je napisao/la:Iz koje perspektive nisi zadovoljan?Orton je napisao/la: Onako na prvu ja i nisam bas zadovoljan zakonom kako izgleda
Ono manje vise suti i trpi.
Dalje iz ovog sto sam do sada procitao nigdje nisam nasao tacno da pise koji nivo jezika je potreban
Nije nije,ali odredjeni period(koji jos nisam nasao koliko tacno traje)
a vezano za jezik sam pronasao ovo
(11a) Gute deutsche Sprachkenntnisse entsprechen dem Niveau B2 des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.“
(11a) Gute deutsche Sprachkenntnisse entsprechen dem Niveau B2 des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.“
Pa zar i sada nema odredjeni period ? U Austriji i Sloveniji je ja mislim jedna godina, a u Njemačkoj dvije.
U austriji si od prosle g novim zakonom prve dvije godine vezan za prvog poslodavca
pi.
Tweeds_10 je napisao/la:U austriji si od prosle g novim zakonom prve dvije godine vezan za prvog poslodavca
2 god vezan +moras imati preko 2900 brutto.
Jezik nije još definisan jer nema logike da npr vodoinstalater,varioc i sl zanimanja treba imati B1 ili B2 u redu ako je za VSS.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Barbarossa
- Kontakt:
Zna li se odokativno recimo , koliko ljudi sad trenutno čeka termin u ambasadi u Sarajevu? Jel brojimo u hiljadama mašallah?
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Definisan je i jezik sa B2.Saurman je napisao/la:Jezik nije još definisan jer nema logike da npr vodoinstalater,varioc i sl zanimanja treba imati B1 ili B2 u redu ako je za VSS.
Sad hoce li biti u kasnijem postupku nekih zaobilaznica,vjerovatno da hoce ali se ne bih oslanjao na to.
Ali posto ce se Njemacka sada uz Australiju,Kanadu i Novi Zeland ubrajati u zemlje koji primaju radnike na globalnom nivou tako ce i ovo sa jezikom biti zakonom definisano.
Jer ti ne dolazis samo da radis nego i da zivis i budes clan zajednice.I sigurno da nece sebi dozvoliti luksuz da se ponovo stvaraju geto naselja.
I vodoinstalater kao i doktor moraju otici kupiti hljeb i pricat sa ljudima u toku dana
Meni samo nije jasno otkud na toj listi Australija, Kanada, Novi Zeland. Ja nisam cuo za ukupno 5 ljudi koji su poslom otisli u te zemlje.
Za kupiti hljeb ne treba ti B2.Orton je napisao/la:Definisan je i jezik sa B2.Saurman je napisao/la:Jezik nije još definisan jer nema logike da npr vodoinstalater,varioc i sl zanimanja treba imati B1 ili B2 u redu ako je za VSS.
Sad hoce li biti u kasnijem postupku nekih zaobilaznica,vjerovatno da hoce ali se ne bih oslanjao na to.
Ali posto ce se Njemacka sada uz Australiju,Kanadu i Novi Zeland ubrajati u zemlje koji primaju radnike na globalnom nivou tako ce i ovo sa jezikom biti zakonom definisano.
Jer ti ne dolazis samo da radis nego i da zivis i budes clan zajednice.I sigurno da nece sebi dozvoliti luksuz da se ponovo stvaraju geto naselja.
I vodoinstalater kao i doktor moraju otici kupiti hljeb i pricat sa ljudima u toku dana
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 09 jun 2019, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sve i jedna partija u njemackoj je danas na zasjedanju predlagala da se manje vise prepise model slican kao sto ga imaju Kanada,Australija i Novi Zeland.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno otkud na toj listi Australija, Kanada, Novi Zeland. Ja nisam cuo za ukupno 5 ljudi koji su poslom otisli u te zemlje.
Samo su CSU/SPD pucali po svom,i posto imaju vecinu u parlamentu zakon je i proso
@Saurmann,pa nemoj bit bukvalac **** ga ja.
Mislim razmisli o tome da ce se ovaj zakon odnositi na citav svijet,a ne kao do sada sto je bio ovaj sporazum Njemacke sa Zapadnim Balkanom.
I da sada dozvole sebi da pustaju ljude iz citavog svijeta da rade bez imalo ili vrlo malo poznavanja jezika.
Opekli su se onda sa Turskim radnicima,pa dobrim dijelom i sada sa rajom sa balkana.
Zbog toga ovo sa B2 se meni cini vrlo realnim,odnosno to je i jedino sto pise u citavom zakonu
Zadnja izmjena: Orton, dana/u 07 jun 2019, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.
Samo sto ti za dobijanje radne dozvole u Australiji treba nekih dvije godine. Ako bi uzeli od Kanade bodovanje to je uredu. Ali opet bi trebao potvrdu da nema niko u Njemačkoj da zeli da radi taj posao.Orton je napisao/la:Pa sve i jedna partija u njemackoj je danas na zasjedanju predlagala da se manje vise prepise model slican kao sto ga imaju Kanada,Australija i Novi Zeland.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno otkud na toj listi Australija, Kanada, Novi Zeland. Ja nisam cuo za ukupno 5 ljudi koji su poslom otisli u te zemlje.
Samo su CSU/SPD pucali po svom,i posto imaju vecinu u parlamentu zakon je i proso
jasmin10 je napisao/la:Samo sto ti za dobijanje radne dozvole u Australiji treba nekih dvije godine. Ako bi uzeli od Kanade bodovanje to je uredu. Ali opet bi trebao potvrdu da nema niko u Njemačkoj da zeli da radi taj posao.Orton je napisao/la:Pa sve i jedna partija u njemackoj je danas na zasjedanju predlagala da se manje vise prepise model slican kao sto ga imaju Kanada,Australija i Novi Zeland.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno otkud na toj listi Australija, Kanada, Novi Zeland. Ja nisam cuo za ukupno 5 ljudi koji su poslom otisli u te zemlje.
u Kanadi za 3 godine mozes uzeti Kanadsku putovnicu

A gdje si nasao ovo, nema nigdje na netu?Orton je napisao/la:Nije nije,ali odredjeni period(koji jos nisam nasao koliko tacno traje)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/19/ ... fq_HpJ9SRcSabinho je napisao/la:A gdje si nasao ovo, nema nigdje na netu?Orton je napisao/la:Nije nije,ali odredjeni period(koji jos nisam nasao koliko tacno traje)
eto ti citav zakon pa prelistaj,konkretno za jezik strana 11
Ma nisam bukvalac nego više karikiram stvari.Orton je napisao/la:
Mislim razmisli o tome da ce se ovaj zakon odnositi na citav svijet,a ne kao do sada sto je bio ovaj sporazum Njemacke sa Zapadnim Balkanom.
I da sada dozvole sebi da pustaju ljude iz citavog svijeta da rade bez imalo ili vrlo malo poznavanja jezika.
Opekli su se onda sa Turskim radnicima,pa dobrim dijelom i sada sa rajom sa balkana.
Zbog toga ovo sa B2 se meni cini vrlo realnim,odnosno to je i jedino sto pise u citavom zakonu
I ne trebaju puštati bez znanja jezika ali tražiti na startu B2 je ipak malo previše.Treba se jezik tražiti shodno zanimanju pa tako za zanate i određene smjerove SSS dovoljan bi trebao biti i A2 a za VSS od B1 - C2.
Ovo sa jezikom još nije zvanično biće tu određenih korekcija kao i za novac koji će biti potreban.
- ASD
- Kontakt:
Naravno da nije previse, oni od ljudi traze da se asimiliraju u drustvu kao sto bi i svaka normalna drzava trazila, a ne da prave geta.
Jezik je jedan od najvaznijih koraka asimilacije.
Jezik je jedan od najvaznijih koraka asimilacije.
Saurman je napisao/la:Ma nisam bukvalac nego više karikiram stvari.Orton je napisao/la:
I ne trebaju puštati bez znanja jezika ali tražiti na startu B2 je ipak malo previše.Treba se jezik tražiti shodno zanimanju pa tako za zanate i određene smjerove SSS dovoljan bi trebao biti i A2 a za VSS od B1 - C2.
Ovo sa jezikom još nije zvanično biće tu određenih korekcija kao i za novac koji će biti potreban.
Jel imas negdje da to nije zvanicno ili je to zasnovano na tvojoj licnoj procjeni?
Jer u Njemackoj postoji nesto sto se zove Egzistenzminimum i bez da ga sad opsirno pojasnjavam on iznosi +-1000 eura mjesecno.Socijalna pomoc iznosi kirija+424 eura. Znaci da se krecemo oko opet oko 1000 eura mjesecno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.