Ma tekma dosadna (s obzirom na fazu takmičenja i očekivanja) kao i velika većina utakmica u A i B grupama ove LN, al' po meni su Holanđani bilo nešto malo bolji i zasluženo idu dalje, pogotovo zbog produžetaka koje su odigrali vrlo dobro.Poligon10 je napisao/la:Blijeda utakmica, ali bih rekao da su Englezi bili konkretniji, samim tim da su ih nadigrali barem za nijansu. Produžetke su ona dvojica debila prodali svakako i nije bilo prilike da se ostatak ekipe iščupa pored onakvih kikseva.Raonffa je napisao/la:Ne znam na osnovu čega su ih nadigrali, ako ne računaš penal imali su samo dva šuta u okvir gola, ništa nisu pokazali.Poligon10 je napisao/la:Englezi u regularnih 90 min nadigrali Holandiju i samo su ih 2 milimetra dijelila od finala. Pojedince ovdje ne mogu da shvatim i postaje mi već muka od sličnih. Samo su čekali kraj da odjednom kompletnu naciju proglase balvanima. Smiješno previše.
Barkley i Stones su prodali tekmu, ne vidim drugo objašnjenje. Kriminalne partije. Direktno su svojim greškama uticali na rezultat.
A da ne kažem što je još jednom pao mit o fizički dominantnim Englezima, Holanđani ih ubili trkom u produžecima.
Holandija ima finu perspektivu i talentovane igrače. U napadu moraju dobiti još nekog igrača jer su tu trenutno najtanji. De Jong večeras najbolji bez dileme, sjajna budućnost je pred njim.
Da, fali im klasična devetka, to će ih sigurno koštati nekada, mada moglo je i večeras s obzirom da je Depay promašio neke prilike koje bi pravi napadač vjerovatno zabio.