Pa samo onaj ko nikad nije bio u Zvorniku vjeruje da ima 85 000 stanovnika , hahahaha cuj domaceTeodosic Milos je napisao/la:pa ima ako broje i domace zivotinjeSamo F.K.S !! je napisao/la:drinin vuk je govorio da zovrnik ima 85.000 stanovnika

Pa samo onaj ko nikad nije bio u Zvorniku vjeruje da ima 85 000 stanovnika , hahahaha cuj domaceTeodosic Milos je napisao/la:pa ima ako broje i domace zivotinjeSamo F.K.S !! je napisao/la:drinin vuk je govorio da zovrnik ima 85.000 stanovnika
Mislim da je 50 000 nerealno, nemoj da izmišljaš dobro poznajem taj kraj dole, jedino ako uzimaš cijelokupno Novo Sarajevo sa federalnim dijelom, preporučujem ti da pogledaš koliko vas je bilo registrovano za izbore u tom dijelu pa češ imati neku orijentaciju.ultra_slavija je napisao/la:Prijatelju ne lupaj vise molim te , ne poredi mi taj tvoj smrdljivi zvornik s Lukavicom koja je predgradje Sarajeva ...a Lukavica kao opstina ima 50 000 malo tacnije informacije....a vama je bog davno rekao dovidjena!!!zvornicki klan je napisao/la:Prvo ne znam ko je sve spominjao te cifre,ali ono sto znam doduse nezvanicno jer popisa nije bilo od rata,je da danas u Zvorniku u samom gradu zivi oko 35 000 ,a da u opstini Zvornik zivi nesto vise od 70 000.To je opet nezvanicno al realno podaci su ako nista u 1000 dole gore.Tako da ne bi bilo polemike niti kakve zbunjenosti.Zapravo koliko mi je poznato i Lukavica nema vise od 35 000 kao opstina,jedino ako se uzme grad Istocno Sarajevo,a tu jbg spadaju neka veca mjesta zato i ima toliko koliko ima....
Po tvojoj prici ti si bio nekad 2000-2001 godine, a sad ispade da bolje znas ovaj kraj od mene ?!B o X je napisao/la:Mislim da je 50 000 nerealno, nemoj da izmišljaš dobro poznajem taj kraj dole, jedino ako uzimaš cijelokupno Novo Sarajevo sa federalnim dijelom, preporučujem ti da pogledaš koliko vas je bilo registrovano za izbore u tom dijelu pa češ imati neku orijentaciju.ultra_slavija je napisao/la:Prijatelju ne lupaj vise molim te , ne poredi mi taj tvoj smrdljivi zvornik s Lukavicom koja je predgradje Sarajeva ...a Lukavica kao opstina ima 50 000 malo tacnije informacije....a vama je bog davno rekao dovidjena!!!zvornicki klan je napisao/la:Prvo ne znam ko je sve spominjao te cifre,ali ono sto znam doduse nezvanicno jer popisa nije bilo od rata,je da danas u Zvorniku u samom gradu zivi oko 35 000 ,a da u opstini Zvornik zivi nesto vise od 70 000.To je opet nezvanicno al realno podaci su ako nista u 1000 dole gore.Tako da ne bi bilo polemike niti kakve zbunjenosti.Zapravo koliko mi je poznato i Lukavica nema vise od 35 000 kao opstina,jedino ako se uzme grad Istocno Sarajevo,a tu jbg spadaju neka veca mjesta zato i ima toliko koliko ima....
Zvornik je po popisu iz 1991. godine imao oko 81 000 stanovnika a sam grad oko 15 000. Posle rata u Zvornik dolaze Srbi i uglavnom zamjenjuju, kupuju... imovinu od zvorničkih Bošnjaka. Sada je broj stanovnika, što se tiče opštine isti dok je u gradu povećan broj stanovništa na oko 25 000 a možda da ima i 30 000 pošto još nije urađen popis. Lukavica je 1991. godine imala jedva 2 000 ljudi, sada oko 10 000 a opština I. Novo Sarajevo kojem pripada ima po procjeni oko 20 000 stanovnika, znači kao gradski dio Zvornika.
E moj brate još pitašultra_slavija je napisao/la:Po tvojoj prici ti si bio nekad 2000-2001 godine, a sad ispade da bolje znas ovaj kraj od mene ?!B o X je napisao/la:Mislim da je 50 000 nerealno, nemoj da izmišljaš dobro poznajem taj kraj dole, jedino ako uzimaš cijelokupno Novo Sarajevo sa federalnim dijelom, preporučujem ti da pogledaš koliko vas je bilo registrovano za izbore u tom dijelu pa češ imati neku orijentaciju.ultra_slavija je napisao/la:
Prijatelju ne lupaj vise molim te , ne poredi mi taj tvoj smrdljivi zvornik s Lukavicom koja je predgradje Sarajeva ...a Lukavica kao opstina ima 50 000 malo tacnije informacije....a vama je bog davno rekao dovidjena!!!
Zvornik je po popisu iz 1991. godine imao oko 81 000 stanovnika a sam grad oko 15 000. Posle rata u Zvornik dolaze Srbi i uglavnom zamjenjuju, kupuju... imovinu od zvorničkih Bošnjaka. Sada je broj stanovnika, što se tiče opštine isti dok je u gradu povećan broj stanovništa na oko 25 000 a možda da ima i 30 000 pošto još nije urađen popis. Lukavica je 1991. godine imala jedva 2 000 ljudi, sada oko 10 000 a opština I. Novo Sarajevo kojem pripada ima po procjeni oko 20 000 stanovnika, znači kao gradski dio Zvornika.
Po tvojoj prici ti si bio nekad 2000-2001 godine, a sad ispade da bolje znas ovaj kraj od mene ?!B o X je napisao/la:Mislim da je 50 000 nerealno, nemoj da izmišljaš dobro poznajem taj kraj dole, jedino ako uzimaš cijelokupno Novo Sarajevo sa federalnim dijelom, preporučujem ti da pogledaš koliko vas je bilo registrovano za izbore u tom dijelu pa češ imati neku orijentaciju.ultra_slavija je napisao/la:
Prijatelju ne lupaj vise molim te , ne poredi mi taj tvoj smrdljivi zvornik s Lukavicom koja je predgradje Sarajeva ...a Lukavica kao opstina ima 50 000 malo tacnije informacije....a vama je bog davno rekao dovidjena!!!
E moj brate još pitašultra_slavija je napisao/la:Po tvojoj prici ti si bio nekad 2000-2001 godine, a sad ispade da bolje znas ovaj kraj od mene ?!B o X je napisao/la:
Mislim da je 50 000 nerealno, nemoj da izmišljaš dobro poznajem taj kraj dole, jedino ako uzimaš cijelokupno Novo Sarajevo sa federalnim dijelom, preporučujem ti da pogledaš koliko vas je bilo registrovano za izbore u tom dijelu pa češ imati neku orijentaciju.
Ha ha ha mi prosli lose ipak mislim da ste vi gore u lukavicihuligan sa severa je napisao/la:nije vazno koliko zvornik ima stanovnika.... samo kazemooo da u Zvorniku nema kurcenja.... neka vas dodje 10 autobusa.... tamo nema kurcenja....zna se kako su sokolovi prosli prosli put kada su dolazil u zvornik.... tako da pripazite se malo.... VUKOVI ZVORNIK 2010!!!!!
Jesmo li ja i ti gledali istu utakmicu? O kojim ti šansama čovječe govoriš? O auto golu Drine i prečki iz slobodnjakaTeodosic Milos je napisao/la:http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 2285_n.jpg
Evo sada sa utakmice.Dobra predstava od nasih igraca nisu se prepali,dobro su igrali.Znaci izgubljena utakmica na terenu 2:1 uz dosta sansi Slavije i uz neki gol u 94. minuti.Ali eto da ne bude da se mi izvlacimo DRINA JE SAMPION oni su najbolji i svaka im cast,a pogotovo na navijacimakojih je cak doslo 1000 i uz to vatrenih navijaca oko 600.Samo da uradim poredjenje ako je ondje bilo 1000 kod nas svaku tekmu bude barem 7000
.Navijacki veoma ponizene Vucice i to najavljivanje kako cemo mi batine dobiti su veoma smjesne.Neki su lafo krenuli da kamenjaju ali kad su braca krenula da ulete u teren odmah bjeze(odnosi se na onu dvojicu smjesnih navijaca )
Prije svega ja nisam bio među navijačima premator sam za toTeodosic Milos je napisao/la:Drzite se vi svoje rijeke Drine i svoga sela.Od ovog nekog vaseg net prepucavanja nema koristi,jer svi koji su nesto pricali a to je 10 acc su bili na tribini i to je ta brojka sa onim debelim navijacem sto ga vi zovete vodjom![]()
A pricamo o onoj prilici u 10. minuti kada je zamalo svog golmana matirao,o onom slobodnom u kojem je lopta precku pogodila,pricam o sansi Radovanovica koji sa 10 metara suta 20 metara iznad gola,o Kokotovoj sansi kada je isao na golmana i spetljao se.Nemoj pricati nesto sto nije istina,ako meni ljudi ne vjeruju,hvala Bogu ima na BHT pregled i neka se uvjere,a ti Vučice idi pecaj ribu u Drini mani se tifo posla
Đaba, kompleksi od sela se ponovo vide, drži se ti svoje Zvezde pusti Slaviju, mada uvijek češ prolaziti kroz naše selo kad budeš gledao tu Zvezdu, mada realni da budemo sumnjam da ikad i ideš da gledaš petokraku.Teodosic Milos je napisao/la:Drzite se vi svoje rijeke Drine i svoga sela.Od ovog nekog vaseg net prepucavanja nema koristi,jer svi koji su nesto pricali a to je 10 acc su bili na tribini i to je ta brojka sa onim debelim navijacem sto ga vi zovete vodjom![]()
Trabao bi da znaš, ako već znaš da čitaš, da je na transu pisalo ime stare grupe, ljudi kojih još ima na tribini i koji će, bez obzira na zabrane, dolaziti na tribinu, i sam sam bio pripadnik te "bivše" grupe, nas je uvijek bilo malo al smo uvijek bili tu, a trans nije postavljen naopako iz čistog prkosa prema ljudima iz saveza i kluba da se vidi da grupa još živi pa makar nas i kaznili. Mislim da je dosta toga rečeno o navijanju, vi ćete vjerovatno ostati pri svojim stavovima mi pra svojim i ništa nečemo postići, sretno u nastavku takmičenja, al ako na kraju krajevi vi nama želite da ispadnemo onda i mi vamo želimo to isto, pogotovo što znamo da su vas prvo gurali oni mafijaši kao što su Kulina, Maunaga a sad Vlada RS...Teodosic Milos je napisao/la:I ono oko vaseg transa sto je naopako okrenut,nismo mi levati znamo mi da je to izrazenje nezadovoljstva,tj.bojkot protiv uprave,ali kada ste vec jedan postavili mogli ste i onaj drugi naopako okrenuti,onaj kao neki grafit na transu
He he mafijasi ? Kulina nije gurao vec je obnovio FK SLAVIJU, Mišo Maunaga? Znas li ti uopste covjeka, ae nemoj vise pisati ko boga te molim samo sebi pravis blamaze ne mogu da vjerujem koga ljudi sve spominju.. VLADA RS ?, ne kontam te majke mi gura nas zato sto su nas nekoliko puta zguzil* obecanja da ce se evropske utakmice igrati u lukavici da ce postaviti sve stolice,zavrsiti sve prostorije i reflektore !? nemoj kad te molim vise pisati na ovoj temi nisi adekvatan da pises ...B o X je napisao/la:Đaba, kompleksi od sela se ponovo vide, drži se ti svoje Zvezde pusti Slaviju, mada uvijek češ prolaziti kroz naše selo kad budeš gledao tu Zvezdu, mada realni da budemo sumnjam da ikad i ideš da gledaš petokraku.Teodosic Milos je napisao/la:Drzite se vi svoje rijeke Drine i svoga sela.Od ovog nekog vaseg net prepucavanja nema koristi,jer svi koji su nesto pricali a to je 10 acc su bili na tribini i to je ta brojka sa onim debelim navijacem sto ga vi zovete vodjom![]()
Trabao bi da znaš, ako već znaš da čitaš, da je na transu pisalo ime stare grupe, ljudi kojih još ima na tribini i koji će, bez obzira na zabrane, dolaziti na tribinu, i sam sam bio pripadnik te "bivše" grupe, nas je uvijek bilo malo al smo uvijek bili tu, a trans nije postavljen naopako iz čistog prkosa prema ljudima iz saveza i kluba da se vidi da grupa još živi pa makar nas i kaznili. Mislim da je dosta toga rečeno o navijanju, vi ćete vjerovatno ostati pri svojim stavovima mi pra svojim i ništa nečemo postići, sretno u nastavku takmičenja, al ako na kraju krajevi vi nama želite da ispadnemo onda i mi vamo želimo to isto, pogotovo što znamo da su vas prvo gurali oni mafijaši kao što su Kulina, Maunaga a sad Vlada RS...Teodosic Milos je napisao/la:I ono oko vaseg transa sto je naopako okrenut,nismo mi levati znamo mi da je to izrazenje nezadovoljstva,tj.bojkot protiv uprave,ali kada ste vec jedan postavili mogli ste i onaj drugi naopako okrenuti,onaj kao neki grafit na transu
Ko je jedno vrijeme bio u upravi Slavije, na samom početku? Ko vam je bio kasnije portparol kluba? Ko vam je pjevao himnu, na TV BN je nastupao u dresu Slavije (dok je imao mandat portparola)? Poslije toga kad je Kulina preuzeo sve u svoje ruke onda je on bio udaaljen od iz uprave (kad su mu izgorile one trafike gdje je on bio rukovodeći kadar)? Od kojih para ste plaćali onu betonsku konstrukciju za stadion koju vam je radio "Širbegović" iz Gračanice? Ko vam je sklapao te betonske dijelove koje vam slao "Širbegović" i od kojih para je plaćen? Kakvu ulogu u svemu tome ima gospodin koji važi za jednog od najbogatijih ljudi u RS, poznatiji kadrovik SNSD-a, čuveni Gavrilo - Braco Bobar? Složio bih se sa tobom da je Kulina "pogurao" klub ali sve svoje usluge u klubu je debelo naplatio. Mnoge zgrade ste započeli pa ste stali, onda ste tražili od Vlade da vam pomogne završavanje tih objekata, bili ste tada jedna obična vreća bez dna. Kako to da je Kulina (Unigrad) tada vodio sve građevinske poslove a sada faktički i ne postoji.ultra_slavija je napisao/la:
He he mafijasi ? Kulina nije gurao vec je obnovio FK SLAVIJU, Mišo Maunaga? Znas li ti uopste covjeka, ae nemoj vise pisati ko boga te molim samo sebi pravis blamaze ne mogu da vjerujem koga ljudi sve spominju.. VLADA RS ?, ne kontam te majke mi gura nas zato sto su nas nekoliko puta zguzil* obecanja da ce se evropske utakmice igrati u lukavici da ce postaviti sve stolice,zavrsiti sve prostorije i reflektore !? nemoj kad te molim vise pisati na ovoj temi nisi adekvatan da pises ...zelim ti srecu prijatelju
u vrijeme o kome pricas na podrucju GRADA sarajeva su postojali, osnivani, ugaseni, itd... preko 30 klubova...Teodosic Milos je napisao/la:Slavija je kolijevka fudbala na Balkanu.Fudbal ovdje su donijeli Slavija,Zrinjski i ako se ne varam Leotar.Loptu u Mostar i Sarajevo je donio Bernard Lejhner iz Budimpeste.On je te lopte poklonio Alfred i Oskaru,inace njegovim sinovima.Sarajevski gimnazijalci su isli u Zagreb gdje su se upoznali sa pravilima igre i tada odlucuju da formiraju medju prvima u BiH i na Balkanu,klub pod imenom "Srednjoskolski sportski klub".Medjutim te 1908. godine izvrsena je aneksija na ove prostore,pa je cak u to vrijeme bilo zabranjeno osnivanje bilo kakvog sportskog drustva.Sin vlasnika hotela "Evrope" ZDRAVKO JEFTANOVIĆ sa drugovima Feodorm Lukacem,Emilom Najsulom,Svetom Gerovcem...osniva prvi sportski klub na podrucju Sarajeva,i cijeloj BiH.U to vrijeme kako sam vec pomenuo ovu aneksiju,klub je tajno predstavljao,odnosno smatralo se tada za predsjednika da je Feodor Lukac,a blagajnik Zdravko Jeftanovic.Za prvo pojacanje i trenera doveden je 1909. fudbaler Beckog Rapida HARMER.Kada je dosao prvi svjetski rat,Hrvati odlaze i prave klub pod imenom "Hrvatski sportski klub" (kasnije dobio ime "SAŠK").Srbi odlaze na svoju stranu i ostavlju ovakav tim,samo pod nazivom "Srpski sportski klub".Prvi stadion je bio na vojnickom igralistu,tj. Cengic-Vili.Medjutim posle kraja rata,posto ni SAŠK ni Slavija nisu imali novca,odlucili su da zajedno naprave igraliste(SKENDERIJA).Tada dolazi do ponovnog vracanja Hrvata u isti klub i nastaje "Sportski klub Slavija".Nakon duge borbe izmedju saveza tadasnjeg i Slavije,napokon se rusi taj savez i Slavija postaje punopravni Jugoslovenski klub.Posto je u toj ligi tada Slavija bila sampion,1940.godine igrala je,izmedju ostalih,utakmicu Srednje-evropskog kupa(LIGA SAMPIONA TADA) sa Ferencvarosem i dobila 3:0.U to vrijeme Ferencvaros je bio jedan od 3 najbolja Evropska tima,a Mađarska zvanicni vicesampion svijeta u fudbalu.Taj dan je bio glavna tema u Evropi i svuda je odjeknula pobjeda Slavije nad Ferencvarosem.Utakmicu u Sarajevu je pratilo 8000 koji su uspjeli uci na stadion,dok je nekoliko hiljada utakmicu posmatralo sa obliznjeg brda.Mnogi Slavijini juniori su tada igrali za reprezentaciju Jugoslavije na svjetskim prvenstvima poput Zagorca i Rajlića(ostale necu nabrajati).Predrag Dzajic je postigao najvecu slavu posle rata postigao je junior Slavije,pokojni,Branko Stanković koji je igrao za Crvenu Zvezdu i Kraljevinu Jugoslaviju.Isto tako velike trenutke karijere iz Slavije je postigao Predrag Dzajic,jedan od najveci igraca svih vremena na Balkanu,koji je isto tako presao u redove Zvezde i igrao za Kraljevinu Jugoslaviju,i Florijan Matekalo koji je na kraju karijere presao u redove Partizana.Pred pocetak drugog svjetskog rata,zadnju utakmicu Slavija je odigrala protiv BSK-a i izgubila 1:0 uz nepotpuni sastav i u tom trenutku BSK je imao 6 bodova vise nego Jugoslavija i znacilo je da ce biti prvak,medjutim Njemacke bombe su prekinule tu ligu i nastao je rat.U tom ratu mnogi fudbaleri poginuli su i brojni fudbalski radnici.Od tada je bilo zabranjeno da iko ima prefiks kluba,kao sto je htjela Slavija da bude Srpski sportski klub.Sve do te ratne 1992. godine .Slavija je tada podignuta od mnogih uticajnih ljudi poput Miše Maunage,Mirka Šarovića i ostalih.Slavija odlazi u Modricu 1994.gdje se bori za statut Prvoligasa.Ta molba je od FSRS uvazena i Slavija je postala ono sto je htjela,a tj.Srpski sportski klub.TO je nešto ukratko sto kazes da je Slavija anonimus bila. Isto tako da opet podsjetim Slavija nije komunisticki klub,vec su nas ti isti komunisti ugasili.Slavija nije osnovana od nekog drugog kluba,nego je Slavija dala ovdasnje klubove poput SAŠK Napretka,Željezničara i Sarajeva.Slavija isto tako nije osnovana 1945. od strane komunjara.Slavija ne igra na tudjem stadionu,niti od armije,niti od drzave,niti od grada,vec na svom stadionu SRC SLAVIJA !Slaviji nije Tito pomogao i hvala mu na tome !Slavija je imala velike igrace htjeli vi to ili ne.Na Slavijinom stadionu su igrali kasnije i Zeljo i Sarajevo.Sve je to ostalo stvar toga sto je Slavija ugasena iako ima mnogo vecu istoriju nego 95% Balkana.Ako zelite citavu istoriju javite se na pp
nesto mi interesantan ovaj trans sokoloviTeodosic Milos je napisao/la:http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 1686_n.jpg
Slika iz 1928. godine.Bolji poznavaoci fudbala,tj. oni malo nacitani sjetit ce se da je neko i od ovih momak igrao za KRALJEVINU JUGOSLAVIJU !
Prijatelju ne lupaj vise dosta navijackih tema na ovom forumu , a onaj Srpsko Sarajevo je dodatak starog transa Sokolovi , a ne ovog novijeg...pozdravmangupp je napisao/la:nesto mi interesantan ovaj trans sokoloviTeodosic Milos je napisao/la:http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 1686_n.jpg
Slika iz 1928. godine.Bolji poznavaoci fudbala,tj. oni malo nacitani sjetit ce se da je neko i od ovih momak igrao za KRALJEVINU JUGOSLAVIJU !, al mi je nekako ljepsi onaj srpsko sarajevo, sta je s njim zna li ko, nesto ga ne vidjam
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.