FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sviunapad1010 » 31 maj 2019, 16:04

Nisu trebali ništa obećavati tipa titule i nerealne stvari. Trebali su reći konkretno plan koji je realan ali očigledno ga nemaju. Sto u prevodu znaci grčevita borba za opstanak iduće sezone.
Neko je pomenuo igrači sa TK to je ok ali planski ne ide to preko noći. Sa tim igračima mi smo u cvajtari. Nalu ako ne zadrže to je znak da će biti borba za goli život za 100 god kluba.
Uceraj supljoj priči. Kakav ba fan shop i qurci raspadamo se po šavovima.
Prica im je danas na pressu u smislu:
NAMAŽITE GUZOVE DRUGOVI, MINUT POSLA :rol:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 31 maj 2019, 16:09

Nek nam je sretno 100 godina kluba. :kafa:

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 31 maj 2019, 16:17

Nije zar da niko odavdje ne zna ni Azira ni Armina Hodzica da ih pita da li imaju u planu produziti ugovor ili ce otici dzaba?
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 31 maj 2019, 16:43

Evo citava press:

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 31 maj 2019, 16:46

Press nam je pokazao dvije stvari. Prva da smo u dubokim **** i da ce biti mnogo zajebano izvuci Slobodu iz njih, a druga da mnogi ovdje seru sa insajderskim informacija, licnim zeljama i sl.

Docekao ih je problem lincence, rijesili su. Sad cemo vidjeti kako ce se stvari odvijati oko trenera i igrackog kadra. Mislim da ce svu energiju usmjeriti da prodaju Amara i Azira kako bi se dobilo sta novca za prezivljavanje kluba. Ljudi ne pricaju puno, ne iznose sve probleme i stvari koje ne stimaju u Slobodi i pokusavaju to rijesiti interno, barem se to namece kao zakljucak njihovog rada u ova 2 mjeseca. Za nadati se da Nalic ostaje i da ce uspjeti prodajom igraca i nekim sponzorom malo da poprave situaciju u klubu.
Jedan grad, jedna ljubav!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 31 maj 2019, 16:50

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sloboda održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili predsjednik Sead Kozlić i podpredsjednik UO Eduard Brandalik.

Kozlić, kojem je ovo prvo obraćanje javnosti od preuzimanja ove funkcije, je istakao šta je ova Uprava uradila u protekla dva mjeseca i šta su planovi za narednu sezonu i period koji je pred klubom koji slavi sto godina.

– Za ova dva mjeseca smo se trudili da nešto napravimo. Nakon izbora na Skupštini ova Uprava radi kolektivno. Otvoreno pričamo i to je osnova rada u budućnosti. Vi znate više problema nego mi. Licenca je bila najbitnija. Ona je uvijek bila problem, ali smo je uspjeli dobiti na Drugostepenoj komisiji. Ispunili smo sve obaveze i zahvaljujemo Savezu na korektnosti. Nakon Prvostepene komisije znali smo šta trebamo uraditi. Postojao je problem sa Krpićem, ali AIK nam je izašao u susret. Cilj nam je da licencu naredne sezone dobijemo bez turbulencija – kazao je Kozlić.

Predsjednik Slobode je istakao da je pokrenut cilj zaštite Slobodinog grba, te da je Dinamo potvrdio dolazak na proslavu stogodišnjice kluba i da će uskoro biti odblokiran račun.

Pokrenuli smo inicijativu i uskoro će doći do zaštite grba Slobode. Očekujemo da se to uskoro završi
Zatekli smo blokiran račun i to će biti završeno u narednih nekoliko dana. Pripremili smo pravilnik o plaćama. Fudbaleri će se nagrađivati po učinku. To je korektan odnos da se fudbaleri nagrade. Fudbaleri će biti u prilici da zarade puno više na terenu – kazao je Kozlić i otkrio da se uskoro očekuje i otvaranje fan shopa.

– Cilj nam je da ove godine otvorimo Fan shop. Da li će to biti sa trenutnim dobavljačem opreme ili sa nekim drugim vidjet ćemo nakon pregovora. Otvorili smo mogućnost i da preko Binga prodajemo Slobodinu opremu – otkrio je Kozlić

Iako se u javnosti pojavila informacija da će Zlatan Nalić napustiti klubu Slobode, čak su se spominjali i mogući nasljednici, Kozlić je demanovao te navode.

Zlatan Nalić je dobar trener i razgovarat ćemo uskoro. On je naša prva opcija. Iznijet ćemo mu plan. Nismo razgovarali, niti pregovarali ni sa jednim drugim trenerom. Neke informacije koje se pojavljuju su čista dezinformacija. – kazao je Kozlić, a zatim se osvrnuo na trenutni igrački kadar.

Pregovarat ćemo samo sa igračima koji nam budu interesantni oko nastavka saradnje. Definisali smo sa kojim igračima treba razgovarati. O svemu će odlučivati trener i sportski direktor, a uprava će vidjeti da li može ispuniti te uslove.
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2019, 17:05

Jel moguce da je 90% ljudi ovdje popljuvalo ovu nikad korektniju press-konferenciju? :roll:

Ljudi predlozili niz dobrih stvari i raditi ce na tome, ganjaju sponzore, zele da Nalic ostane, izganjali licencu, zele fan shop itd. I onda dodju ljudi i popljuju umjesto da se stane iza njih i pogura navijacki na bilo kakav nacin, da se pravi dobra atmosfera.

Najsmjesnije mi sto isti ljudi koji meni u replikama spominju 3 godine fan shop sada pljuju fan shop. Kao sta ce nam to. :rol:

Pravilnik o placama, zastita grba, transparentno poslovanje ..sve zivo sto su trazili ali sta ces nema igraca od "700 KM".

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 31 maj 2019, 17:08

slika
Potpredsjednik UO Slobode Bedžet Pacoli

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 31 maj 2019, 17:09

Meni se svidja sto Kozlic kaze kako se nece mjesat u dovodjenje igraca, o tome ce odlucivati trener i sportski direktor.

- Odgledajte ovu press konferenciju receno je vise nego sto je preneseno po portalima.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2019, 17:11

Najbolje je kada ovaj pres iznervira ovakve kao mirza24 koji su neki menadzer ili otac od igraca. Onda znaci da si na pravom putu.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 31 maj 2019, 17:12

Ma covjek je na svom mjestu sto se kaze nema sta. Svaka mu je na mjestu, a druga je stvar sto smo do sada imali predsjednike kockastih glava koji su obecavale sve u Boga, pa nas onda zavalili. Ne sumnjam da ce Beganovica prodati evo rekli su da pregovaraju o tome, pare ce doci, ljudi ce ih trositi na pravi nacin, necemo srljati, a na nama je da podrzimo klub. Jedina stvar sto bi volio jeste da se uvedu clanske karte kao i u svakom klubu i tu bi se solidna svota novca mogla unijeti u klub, ako neko poznaje ljude il UO ili iz UG neka im predlozi ideju.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 31 maj 2019, 17:14

Istakao je da je nova uprava zatekla blokiran klupski račun, ali da je sada u funkciji. U toku je izrada novog pravilnika o nagrađivanju igrača i trenera.

– Imat ćemo četiri platna razreda. Dio plaće igrača bit će fiksan, a dio će zavisiti od rezultata, što mislimo da je ispravno. Igrače ćemo na taj način motivisati da ostvaruju bolje rezultate, ali i zarađuju više. Do sada su pojedini igrači imali mnogo više novaca nego što je realno, a rezultati su takvi kakvi jesu – naglasio je Kozlić.

Na kraju je zaključio da će pregovore sa igračima vršiti isključivo trener i sportski direktor, dok će uslove za angažovanje utvrditi UO. Međutim, dok se razgovori vezani za nove ugovore ne dovedu do kraja u javnost neće davati nikakve informacije, zaključio je Kozlić.

-Nova uprava pokušava raditi timski. Sada nas je pet, a želimo proširiti UO novim ljudima. Najavio sam da ćemo pokušati dovesti kvalitetnog sponzora u klub, ali ja nisam spomenuo kompaniju Huawei koja se u javnosti spominje.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 31 maj 2019, 17:14

MMA075 je napisao/la:Evo citava press:
Korektan pres bez puno uvijanja i sarenih lazi, kao predhodnici koji su do zadnjeg dana lagali da je sve bajno i savrseno, samo je trebao precizirati zasto je racun mjesecima blokiran

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 31 maj 2019, 17:18

tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje je kada ovaj pres iznervira ovakve kao mirza24 koji su neki menadzer ili otac od igraca. Onda znaci da si na pravom putu.
Dobro sta sad imas rec sto nam je bio blomiran racun , na nasa pisanja ti si uvjek negirao i rekao da to nije istina. Eto slozili smo se da je press korektan bio.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2019, 17:27

xeksor je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Najbolje je kada ovaj pres iznervira ovakve kao mirza24 koji su neki menadzer ili otac od igraca. Onda znaci da si na pravom putu.
Dobro sta sad imas rec sto nam je bio blomiran racun , na nasa pisanja ti si uvjek negirao i rekao da to nije istina. Eto slozili smo se da je press korektan bio.
Sto se tice reprograma recimo bila je prica da se ne placa ali po izvjestaju PUF-a plati se svaki mjesec i padne za iznos kroz 3 mjeseca koliko vrijede tri rate.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 31 maj 2019, 17:39

:ljepota:
tuzlak1987 je napisao/la:
xeksor je napisao/la:
Sto se tice reprograma recimo bila je prica da se ne placa ali po izvjestaju PUF-a plati se svaki mjesec i padne za iznos kroz 3 mjeseca koliko vrijede tri rate.
Ja te pitam jedno a ti pises drugo. To je tvoj problem , pa i reprogram se nije placo samo ti vjerujes nekim ublehama, ja sam ti napisao da je do decembra placeno jul , avg, sept, a u izvjestaju u 2019, mozda naredna tri mjeseca, itd. Ne ide mjesec za mjesec, vec u konacnici imas smanjenje duga . Sad ceb mozda bit placen za feb, sledeci za mart i PUF to tolerise ili ne. A moje pitanje je zasto je bio BLOKIRAN racun. Pa ima samo jedan razlog zasto PUF blokira racun. A nova uprava je bog zna kako izmogla sredstva pa platila zaostale rate

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 31 maj 2019, 17:48

Raja ocekuje spektakl tipa dovodimo dva argentinca i tri brazilca, normalna stvar da ljudi ne zele da izlaze ni sa kakvim imenima niti koga zele a niti koga ne zele vise da vide u igrackom rosteru, a bivsi golman iz Banovica i jos neki nas 17 puta tuze za istu stvar i dobijaju lovu da bi Sloboda mogla dobiti licencu, e sad protiv takvih slijede kontra tuzbe pa da vidimo onog sindikalistu. A onda imas situaciju da Smajica koji je pod ugovorom moras placati par milja a ucinak katastrofa a ne mozes ga otjerati, a mozda nekoga koga bi zelio ostaviti ne mozes jer mu se menadjer prije dogovorio sa nekim.
🔴⚫️

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 31 maj 2019, 17:54

Ja te pitam jedno a ti pises drugo. To je tvoj problem , pa i reprogram se nije placo samo ti vjerujes nekim ublehama, ja sam ti napisao da je do decembra placeno jul , avg, sept, a u izvjestaju u 2019, mozda naredna tri mjeseca, itd. Ne ide mjesec za mjesec, vec u konacnici imas smanjenje duga . Sad ceb mozda bit placen za feb, sledeci za mart i PUF to tolerise ili ne. A moje pitanje je zasto je bio BLOKIRAN racun. Pa ima samo jedan razlog zasto PUF blokira racun. A nova uprava je bog zna kako izmogla sredstva pa platila zaostale rate[/quote]
Nece da odgovori jer cijelo vrijeme brani Senada , smaju , cickovo ulje

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 31 maj 2019, 17:59

Izgleda da se ocekivalo da ce danas na pressu ljudi izaci i reci dovodimo ronalda, pregovaramo sa pogbom i jos 5 top igraca, idemo na duplu krunu... Ljudi su tu 2 mjeseca, imali su dosta problema, oko licence, pa plata igracima i ko zna sta jos. Sacekajmo da se sredi to s trenerom, sklopi krizaljka i onda cemo znat na cemu smo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2019, 18:01

E jbg sad cuj branim cickovo ulje. Daleko mu kuca bila.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.