Matthaus je izjavio da je siguran da će se transfer Sanea ostvariti. E sada nije baš navodio izvore, ali znao je on par stvari pogoditi. Transfer je mislim puno realniji, nego što se i misli, a i što se predstavlja.
A što se Boatenga tiče, Uli nije nimalo pretjerao, jer stvarno me Boateng (čiji sam onaj najjači period uvijek isticao, taj period osvojene LP i osvojenog SP s Njemačkom) jako nervirao, kada sam ga gledao kako sjedi na klupi i totalno ne pokazuje emocije i u zadnjoj bundesligaškoj utakmici i u finalu kupa. Ali hajd to, nego on opšte nije prišao tribinama s navijačima ni kod osvajanja titule prvaka, ni kod osvajanja kupa. A jako dugo se tada na stadionima već proslavljalo. U Berlinu nakon finala je pogotovo jako dugo trajala proslava, gdje su navijači dodatno tražili i dolazak Nike i njegovo obraćanje. Igrači su već prije toga jako dugo proslavljali sa dijelom tribina gdje su bili naši navijači, ali Boatenga opšte tu nije bilo. I nakon utakmice s E. Frankfurtom i nakon utakmice finala kupa, prvi je napustio stadion. Mislim može se razumiti da je možda s upravom na ratnoj nozi, ali odnos prema navijačima je neoprostiv. Pitam se što li se na njih ljuti? U suštini on i ne razmišlja, on je trenutno kako mu ne ide i kako puno manje igra, ljut na sviju u Munchenu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland