FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
ma svi ti klubovi su pet deka (Zeljo, Radnik, Sloboda, Celik, Mladost ) sto se tice kvaliteta igraca.
ali neko ima bolju atmosferu pa je otisao naprijed, neko ima rasulo u klubu pa je ostao nazad.
kod nas se ne zna ko pije ko placa u klubu, a sto je najsmjesnije nisu pare tu glavni uzrok i razlog.
previse struja je oko kluba, previse uticaja imaju menadzeri, novinari, treca lica. Ukratko, sredina za pobjec sto prije
nema cvrste ruke u klubu i onda dolazi do rasula
ali neko ima bolju atmosferu pa je otisao naprijed, neko ima rasulo u klubu pa je ostao nazad.
kod nas se ne zna ko pije ko placa u klubu, a sto je najsmjesnije nisu pare tu glavni uzrok i razlog.
previse struja je oko kluba, previse uticaja imaju menadzeri, novinari, treca lica. Ukratko, sredina za pobjec sto prije
nema cvrste ruke u klubu i onda dolazi do rasula
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Al' cuj ovog sto očekuje neko mijenjanje taktike s ovim igračima

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako ne mozete shvatiti, ekipa je losa bila i tanka. Nikakva rotacija. I nismo bili kvalitetniji od Mladosti npr. ljudi imaju daleko vecu sirinu i sto je bitnije igrace koji nisu istroseni. Sta nama vrijedi Alispahic kada je vjerovatno najnespremniji veznjak u ligi.
Nasa ekipa nije dobila u januaru 3-4 igraca i to bi bila druga prica. Do januara su vec bili i potroseni i ispraznjeni, a na poziciji nema nikog da je poduplan vec sve ako nema jednog nema ni rezerve. Bukvalno 14 igraca.
I ti ultras smori sa depresivnim pisanjem, sacekajmo prelazni. Po pisanju imam osjecaj da kmecis samo od odlaska Mujkanovica. Podrzavao sam ga i svakog narednog cu ali necu kmecati sad godinu jer nije on. Treba gledati naprijed, a ne kukati za prosla vremena.
Nasa ekipa nije dobila u januaru 3-4 igraca i to bi bila druga prica. Do januara su vec bili i potroseni i ispraznjeni, a na poziciji nema nikog da je poduplan vec sve ako nema jednog nema ni rezerve. Bukvalno 14 igraca.
I ti ultras smori sa depresivnim pisanjem, sacekajmo prelazni. Po pisanju imam osjecaj da kmecis samo od odlaska Mujkanovica. Podrzavao sam ga i svakog narednog cu ali necu kmecati sad godinu jer nije on. Treba gledati naprijed, a ne kukati za prosla vremena.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
moglo je puno bolje i sa ovim igracima da je atmosfera bila bolja
veliki dio ekipe je u svojim glavama napustio Slobodu nekad tamo kad je i Senad otisao. tome je znacajno doprinijela i cinjenica da se nova uprava nije mjesec dana obratila igracima i ovi su logicni izabrali laksi put te se fokusirali na trazenje novih klubova.
kad hoce oni mogu odigrati, u krajnjoj liniji pobijedili su Sarajevo, 2x nerijseno sa Zeljom, ali se nije stvorila da cesto hoce. Cesce je bilo rasulo kad im se bas nije ni igralo.
ovo sto se trenutno desava je smijesno
veliki dio ekipe je u svojim glavama napustio Slobodu nekad tamo kad je i Senad otisao. tome je znacajno doprinijela i cinjenica da se nova uprava nije mjesec dana obratila igracima i ovi su logicni izabrali laksi put te se fokusirali na trazenje novih klubova.
kad hoce oni mogu odigrati, u krajnjoj liniji pobijedili su Sarajevo, 2x nerijseno sa Zeljom, ali se nije stvorila da cesto hoce. Cesce je bilo rasulo kad im se bas nije ni igralo.
ovo sto se trenutno desava je smijesno
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma oni su napustili u svojim glavama Slobodu jer znaju ko ih je doveo u Slobodu, cim tog nema vise onda traze kruh negdje drugo. I Senadu se isto desilo kada je onaj otisao. Zato sto igraci znaju ko im je sema, kada nije ona sema koja ih je dovela u klub onda kao ne valja vise klub.
To je i problem kada se dovede igrac zbog poznanstva, dobre seme, a nije se pogledao snimak igraca uopste bar. Pa onda nam dodje igrac preko menadzera, poznanstva i ima 20 kg viska.
To je i problem kada se dovede igrac zbog poznanstva, dobre seme, a nije se pogledao snimak igraca uopste bar. Pa onda nam dodje igrac preko menadzera, poznanstva i ima 20 kg viska.
tuzlak1987 je napisao/la:Treba gledati naprijed, a ne kukati za prosla vremena.

Jel realno da TI ovo napišeš, nekoliko minuta poslije nebuloza koje pišeš po drugim temama, e kakav lik

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa da ne treba kukati za bivsim predsjednicima.wobly92 je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:Treba gledati naprijed, a ne kukati za prosla vremena.![]()
Jel realno da TI ovo napišeš, nekoliko minuta poslije nebuloza koje pišeš po drugim temama, e kakav lik
Sto se tice posta tamo, naravno da sam ponosan historijom Slobode. Ali ti nisi jer ti ne shvatas sta je Sloboda, da shvatas ne bi se smijao.
Ali dobro nista cudno, jos jedan kao navijac ali ne stiti interese svog kluba. Navija za druge, napada svoje koji brane klub. Nista cudno ako su tebi ono tamo nebuloze.

Kukate sto smo losi za 100 godina, a smijesna vam nasa historija. Onda nemojte ni kukati, pravo da kuka ima samo onaj ko se ponosi Slobodom.
Ali dobro znamo svi sto kukas/kukate, to se mora, nije to jer mislite to vec nesto drugo..
Nakon utakmice sa Radnikom bez ugovora su dva najveća pojačanja kluba prošlog ljeta Said Husejinović i Mehmed Alispahić, a ugovor je istekao i najboljem strijelcu kluba u ovoj sezoni Antoniju Vidoviću. Seid Zukić, koji je u Slobodi bio na posudbi iz Toursa, također je završio svoj ugovor sa Slobodom, kao i Ivan Baraban, koji je tokom sezone bio jedan od najstandardnijih u timu Zlatana Nalića. Bez ugovora je i Muamer Adžem.
Ugovori sa Slobodom istekli su još: Adnanu Salihoviću, Toniju Livančiću, Muharemu Ćiviću, Omaru Pršešu, Semiru Musiću
Od ovih bi ostavio Saida, Civica i Prsesa.
Ugovori sa Slobodom istekli su još: Adnanu Salihoviću, Toniju Livančiću, Muharemu Ćiviću, Omaru Pršešu, Semiru Musiću
Od ovih bi ostavio Saida, Civica i Prsesa.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Slatinash_7
- Kontakt:
J.bg nisu ni Vidovic i Baraban za baciti,prvi strijelac ekipe a Baraban bi bio ok sa klupe ili sa manje tekmi i minuta mozda cak i u prvoj postavi..Adzem kiksara out nije mi ga zao sekunde pogotovo jer u BiH mozes naci defanzivaca tonu,pogotovo stopera..Civic ok,trci trudi se,rotacija,kup prve tekme..mada samo dzaba palamudimo,nemamo pojma na čemu smo..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
-
- Kontakt:
Ako Nalic ostane, i vecina ovih ce zeljeti ostati. Ostavio bih Husejinovica, Barabana, Adzema, Civica i Prsesa. Dovesti jos 4-5 pravih pojacanja i iskombinovati to za klupu i prvih 11. Ali pitanje je kako ce biti, kakve su mogucnosti. Mislim da cemo i to uskoro saznati, da vidimo na cemu smo.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma sve su to u ovim okvirima premijer lige dobri igraci, jako dobri i zahvalni timski igraciigraci. Ali fale oni pravi nosioci igre, fali ti 5 vrhunskih igraca:
stoper, vezni, dva krila i spic.
stoper, vezni, dva krila i spic.
Adzema ne bi ostavio ni pod razno, kriv je za 16 golova u ovom djelu sezonu pogotovo ove zadnje utakmice sto mi je sumnjivo.
I jucer je ispratio loptu nakon koje smo gol primili.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Ma nije ni cudo zasto mu je prva sezona u Premier ligi sa tek 26 godina. Nit je perspektivan, nit ce napredovati nit ista. Od njega se lagano bolji igrac moze naci, bitno je da Ignjatovic ostane. Druga stvar je Husara, goni to iz kluba.Skojevska je napisao/la:Adzema ne bi ostavio ni pod razno, kriv je za 16 golova u ovom djelu sezonu pogotovo ove zadnje utakmice sto mi je sumnjivo.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
Nije ga džaba Željo otjero s klupe
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ti si lud ako mislis da imamo bolji tim od Mladosti.Pogledaj iz kojih klubova su doveli igrace.Mi smo vecinu igraca pokupili iz 1 lige FBiH...Slobodas je napisao/la:De ne s3ri , imamo bolje igrače i od goška i od mladosti i od krupe i od čelika pa su nas opet ljudi natamburali. Ova ekipa je sasvim solidna za PL. Šta samo kukate nema igrača a imaš par prekaljenih igrača i par mladih jako kvalitetnih igrača. Realno najlakše je kukati al treba znati od g0vana pitu napraviti što po meni Nalić nije uradio. Nikad nisam gledao lošiju igru na tušnju i veću patnju u napadu što najviše zamjeram treneru.DamirT je napisao/la:Meni nije jasno sta pojedinci hoce?Da svaku pobjedjujemo?Pogledajte nam igrace,trojica-cetvorica su igraci,ovo ostalo sve igraci u pokusaju.Da nije bilo Nalica mi bi u decembru vec ispali.Eto sad cemo vidjeti hoce li biti kakvih para za pojacanja pa cemo se nadat najboljem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovaj Milenko kompleksas teski.
Sere i Milenko, on i onaj sto ga leđa jebu su i birali ive degene zajedno sa Karićem.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Na kraju opet gorak okus. Nije mi toliko zbog rezultata, ekipa je takva kakva je . Ne znam koliko košta, da li su plaćeni i da li se mogla bolja selekcija za iste pare napraviti. Ustvari nemamo nikakog pojma jer ko što Milenko reče podložnost uticaju i pritisak kojekavih lobija je velik. Sve transparentno u deranju javnih para nema govora.Ono što meni bode oči i smeta je što u Širokom nije u igru ušao Omerović makar zadnjih 15 minuta, a čini mi se da je išao sa ekipom. Ako su čuvali momke zbog kupa protiv Sarajeva OK, ali stvarno ne vidim razloga zbog čega na zadnje dvije utakmice nije bilo više momaka na klupi i zašto oni nisu dobili šansu zadnjih 15, 20, 30 minuta. Zukić i Musić ionako ne donose promjenu, a i nije ni bitno, zadnja dva kola daj momcima šansu. Mogla je cijela klupa biti juniorska. Neka vide i oni koliko mogu ili ne mogu u prvenstvu. Siguran sam da bi svakom od njih jako puno značilo.
& $ ?
Učinak u zajedničkoj PLBiH
2000–01
Sloboda 54:41
sezonu završili na 11. mjestu sa 64 boda. Tada se igralo 42 kola.
2001/02
32:28 30 kola
2002/03
51:38 38 kola, šesto mjesto
2003/04
38:36, peto mjesto, 30 kola
2004/05
30:28, , 11. mjesto, 30 kola
2005/06
31:40, 11. mjesto, 30. kola
2006/07. 36:45. 10. mjesto, 30 kola
2007/08/ 44:38, šesto mjesto
2008/09/ 32:26, treće mjesto
2009/10, 30:34, OSMO MJESTO
2010/11: 28:29, šesto mjesto
2011/12 23:48, ispali iz lige
14/15 33:28, osmo mjesto
15/16 44:23 drugo mjesto
16/17 31:24 PETO MJESTO
17/18 10. MJESTO, 31:34
18/19 22:31 OSMO MJESTO
2000–01
Sloboda 54:41
sezonu završili na 11. mjestu sa 64 boda. Tada se igralo 42 kola.
2001/02
32:28 30 kola
2002/03
51:38 38 kola, šesto mjesto
2003/04
38:36, peto mjesto, 30 kola
2004/05
30:28, , 11. mjesto, 30 kola
2005/06
31:40, 11. mjesto, 30. kola
2006/07. 36:45. 10. mjesto, 30 kola
2007/08/ 44:38, šesto mjesto
2008/09/ 32:26, treće mjesto
2009/10, 30:34, OSMO MJESTO
2010/11: 28:29, šesto mjesto
2011/12 23:48, ispali iz lige
14/15 33:28, osmo mjesto
15/16 44:23 drugo mjesto
16/17 31:24 PETO MJESTO
17/18 10. MJESTO, 31:34
18/19 22:31 OSMO MJESTO
Niko, niko, samo Sloboda
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Najmanje golova u zadnjih 20 godina. Fascinantno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.