FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

amerosm
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la amerosm » 30 okt 2010, 23:13

Eh samo da se gledaju imena na papiru Hamburg, Schalke, Leverkusen i Vukojebina bi imali rezervisano mjesto medju pozicijama koje vode u Evropu, ali to nije tako jer ima dosta faktora koje utjecu na jednu utakmicu pa cak i na cijelu sezonu. Mozda ce se neki sloziti s mnom mozda neki nece, ali ja imam osjecaj da je problem kod Schalke-a slican nasem problemu (mislim na HSV), a to je da igraci samo odrade utakmicu, i hebe im se sta ce na kraju ispasti. Tu nedostaje emocija, borbe, zalaganja itd itd. Sjecam se utakmice od prosle godine, i ako su bili igracki limitirani nekim drugim karakteristikama su dosli do boda protiv nas, jer su se borili za svaku loptu, jer su trazili podrsku publike, pomagali su jedni drugima, ali u ovoj sezoni to nedostaje. Sta je razlog niko od nas ne zna, pa cak ni Magath, jer da zna on bi uspio to promjeniti. Ja licno mislim da problem lezi u neuigranosti ekipe i u veznom redu. Magath je ove sezone pokusavao dosta formacija, a nikako da ubode onu pravu. I ako ce mozda na pocetku biti lose po Schalke trebao bi se odluciti za jednu formaciju i u istoj istrajati. Eh sada sto se tice veznog reda, ja imam osjecaj da on samo postoji na papiru, jer jednim potezom protivnicki igraci stvore sebi dosta prostora pa tako da posljednja cetiri igraca ispadaju glupi u akcijama protivnika. Takodjer pri vodjenu akcija prema protivnickom golu vidi se da vezni red ne izgleda bas dobro, jer Raul i Farfan se moraju vracati po lopte na svoju polovinu i tako daju dosta vremena protivniku da konsuliduje svoje redove. Schalke-u je potreban jedan tip igraca kao Lorik Cana koji zna citati protivnicke akcije, i jedan tip igraca kao Nuri Sahin ili Ze Roberto koji imaju mozga pri gradjenu akcija prema protivnickom golu.
Vecina ekperata je govorila, a ja se slazem da su Schalke i HSV dvije ekipe u Bundesligi koje je tesko trenirati. Tu je pritsak navijaca, pritisak medija, pritisak uprave, u kojem moze samo istrajati kvalitetan trener, jer realno i jedni i druge imaju "placenike" na terenu koje boli neka stvar za klubom. Mislim da i Vama kao i nama treba reorganizacija kluba od vrha pa do cistacice, a kao primjer uvijek volim navesti BVB i Mainz kojima zavidim na njihovim igrama.
Po meni najveca greska koju bi Schalke mogao sada napraviti jeste da Magathu daju otkaz, jer je on trener koji je imao i gorih situacija od ove i izvukao se (Eintracht), a ukoliko naprave taj potez Bogami crno Vam se pise.
Nemojte gledati na proslu sezonu jer ona dosta zavarava. Ja kako znam cilj Schalke je tada bio maksimalno 8 mjesto i niko nije nista od njih ocekivao i mogli su igrati rasterecno, medjutim danas su dovedena kvalitetna pojacanja i svako od njih ocekuje uspjeh, ali nedostaju gore pomenuti dvije karike u veznom redu. Ovo je moje misljenje i vidjenje situacije, neko ce se sloziti, a neko ne.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 okt 2010, 23:22

Sa dosta toga se slažem no, treba imati na umu da smo mi u poziciji da gradimo napade i dominiramo. To trenutno uspjeva ali nema pogodaka. Drugi problem je što nema zalaganja kada izgubimo loptu i protivnik počne udarati kontrama (što je dugo bilo naše najjače oružje). Npr. Huntelaar pri izgubljenoj lopti samo stoji maše rukum. :roll:
Jurado nema kvaliteta za odbranu ali on se i ne trudi.
Treće je što nam nedostaju bočni igrači. I danas smo na taj način primili pogodak kao u i 80% slučajeva. Ili je to neki prodor preko naše desne strane gdje se lopta samo uputi u šesnaesterac (2x Gladbach, 2x Hamburg, 1x Stuttgart itd.) Ili su to pak lopte u prostor preko našeg lijevog beka.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 nov 2010, 15:34

ma kontam da bi 4231 mozda upalilo ali sa jonesom i klugeom na holding pozicijama...jurado lijevo farfan desno i huntelar u spicu...rakitic na poluspicu...felix je napravio par velikih gresaka u zadnjih godinu dana i to nam se konstantno odbija od glavu,.,prva greska je bila prije godinu dana kad je doveo onog kineza a na posudbu poslao holtbija...kakvu situaciju imamo danas?kineza nema ni na mapi,doveo je deaca koji je tek sa 22 godine izborio status prvotimca u prosjecnoj rumunskoj ligi,dok holtby razvaljuje u meinzu a prosle polusezone je bio najbolji i u bochumu...onda prodaja westermana i bezvezno bacanje para za ruku na srce limitirane igrace(raul jurado)o tome sam roman napisao 10tak 15 stranica unazad i nemam namjeru dalje...matipa stalno **** na neprirodnoj poziciji,morritz rijetko dobija priliku ,uchida kao sto sam i pretpostavljao gubi se ko abdest kao i vecina japanaca koji dodzu u evropu..metzelder je zalostan,..jednostavno za 25 miliona + 9 za rafinhu se moralo bolje poslovat...kad samo sjednem i razmislim koga smo sve mogli dovest pocev od mojih najvecih zelja(salihovic defour verthongen ,selcuk inan) pa do riere,joe colea ,pinole(dzabe) ,friedricha(dzabe) diekmiera itd...felix felix j..em li ti naocale da ti j..m

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 01 nov 2010, 21:53

Sve je ovo dobro što ste vi napisali,ali mi ne ide u glavu da ovako loše možemo stajati pa ovo je fenomen.Odbrana je definitivno problem,ali ovako šupalj biti to je opet fenomen.Kupio sam danas S 04 šal :mrgreen:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 nov 2010, 07:46

gdje mogu kupit online dres schalkea...ali mora biti legit stranica..

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 10:29

Ehhh danas Raul zabija ;)
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 14:00

Igrači koji su u Tel Avivu:

Manuel Neuer, Lars Unnerstall

Sergio Escudero, Benedikt Höwedes, Christoph Metzelder, Nicolas Plestan, Atsuto Uchida

Ciprian Deac, Jurado, Peer Kluge, Joel Matip, Christoph Moritz, Ivan Rakitic

Edu, Jefferson Farfan, Mario Gavranovic, Klaas-Jan Huntelaar, Raul

Večeras smo u prilici da novom pobjedom osiguramo EL za narednu godinu s tim da bi sa nova tri boda bili na korak do 1/8 finala LP.
Treba biti oprezan večeras jer je Hapoel izuzetno jaka momčad na svom terenu. U prilog ovome govore prošlogodišnje pobjede protiv Hamburga, Celtica i Rapida u okviru EL takmičenja.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 02 nov 2010, 18:36

Zdena04 je napisao/la:Igrači koji su u Tel Avivu:

Manuel Neuer, Lars Unnerstall

Sergio Escudero, Benedikt Höwedes, Christoph Metzelder, Nicolas Plestan, Atsuto Uchida

Ciprian Deac, Jurado, Peer Kluge, Joel Matip, Christoph Moritz, Ivan Rakitic

Edu, Jefferson Farfan, Mario Gavranovic, Klaas-Jan Huntelaar, Raul

Večeras smo u prilici da novom pobjedom osiguramo EL za narednu godinu s tim da bi sa nova tri boda bili na korak do 1/8 finala LP.
Treba biti oprezan večeras jer je Hapoel izuzetno jaka momčad na svom terenu. U prilog ovome govore prošlogodišnje pobjede protiv Hamburga, Celtica i Rapida u okviru EL takmičenja.
Misliš ako pobjedimo idemo sigurno u fazu ispadanja EL,a ne da ako prođemo u 1/8 finala da za slijedeću EL osiguravamo nastup :?:
Zadnja izmjena: Hamo, dana/u 02 nov 2010, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 18:40

Teoretski nam je i bod dovoljan za dalji nastup u evropskom takmičenju tj. EL. A ako pobijedimo imamo velike šanse za prva dva mjesta u grupi koja vode do 1/8 finala.

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 02 nov 2010, 18:44

Nemojte me razocarat veceras!igro sam 2 :mrgreen:
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 18:56

arapinho1 je napisao/la:Nemojte me razocarat veceras!igro sam 2 :mrgreen:
Valjda neće. :)
U LP su uvijek igrali dobro i mislim da su šanse večeras dobre da iz utakmice izađemo kao pobjednici.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 nov 2010, 20:09

gdje je schmitz?

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 20:19

gruezi je napisao/la:gdje je schmitz?
Schmitz se u prošloj utakmici povrijedio tako da će, najvjerovatnije, Escudero igrati. Povrijedio se u prošloj utakmici i zato ga je Magath na poluvremenu izbacio iz igre. Povlačim se loše kritike upućene Magathu. Nije ni mogao drugačije nego staviti Rakitića kao lijevog beka u drugom poluvremenu protiv Guzena.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 20:34

Evo i sastava za ovu utakmicu:

-----------------------------------------Neuer-------------------------------------
Utchida----------------Höwedes--------------Metzelder--------------Escudero
--------------------------------------Kluge-----------------------------------------
-------Farfan----------------------------------------------Rakitić----------------
--------------------------------Jurado---------------------------------------------
---------------Huntelaar--------------------------Raul----------------------------

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2010, 21:44

S obzirom da ne gledam Schalke zanima me kakvi su bili u prvom poluvremenu? Nazire li se jos jedna pobjeda?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 02 nov 2010, 22:39

Ma poserem se i na Schalke i na Bremen :twisted:
Znaci je*eni bod su osvojili a igrali protiv Hapoela i Twentea :twisted:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 22:44

ribery je napisao/la:Ma poserem se i na Schalke i na Bremen :twisted:
Znaci je*eni bod su osvojili a igrali protiv Hapoela i Twentea :twisted:
Hey, barem nismo izgubili kod kuće. :mrgreen:
Ako ovo govoriš zbog one rang liste, tu se gledaju i rezultati iz EL a tu se npr. jedan Dortmund i nije baš proslavio. Jbg druže, ne možemo mi očekivati da protivnik sam sebi uvali tri komada k'o što je slučaj sa Bayernom. Dusel Bayern je dusel Bayern. :mrgreen:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 22:46

Omerbavarac je napisao/la:S obzirom da ne gledam Schalke zanima me kakvi su bili u prvom poluvremenu? Nazire li se jos jedna pobjeda?
U prvom poluvremenu su igrali solidno ali je drugo poluvrijeme bila živa katastrofa! kako su samo nezainteresovano igrali, strašno. :oops:
Interesantno je to da kad igramo loše barem bod izvučemo, a kad smo bolja ekipa izgubimo. :evil:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 nov 2010, 22:49

Zdena04 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:S obzirom da ne gledam Schalke zanima me kakvi su bili u prvom poluvremenu? Nazire li se jos jedna pobjeda?
U prvom poluvremenu su igrali solidno ali je drugo poluvrijeme bila živa katastrofa! kako su samo nezainteresovano igrali, strašno. :oops:
Interesantno je to da kad igramo loše barem bod izvučemo, a kad smo bolja ekipa izgubimo. :evil:
a ti se pothitno opet moras kladit da bi ovaj glupi tim dobio utakmicu :D
nema potpisa

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 nov 2010, 22:54

Admir_Sa je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:
a ti se pothitno opet moras kladit da bi ovaj glupi tim dobio utakmicu :D
Pa dobili smo prošlu Hapoel a prije sedam dana smo pobijedili u kupu. Ma može to i bez opklade. :D

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.