FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
To su bile neke druge okolnosti i vrijeme, ove dvije sezone kaki je valverde trener i igra se ovaj stil igre neki 442 sa sporom igrom i to, real je los u jigi do bola, prosle sezone osvajaju lp a u ligi smijurija, ova sezona jos losija, a nas tim onako bez neke igre i kvaliteta osvaja titule, u ligi prvaka isplivaju stvari, protiv rome je presudila nezainteresovanost, protiv liverpoola su bili nabrijaniji, al se pokazala jednostavno nemoc, mesi moze povuc pola sata utakmice jace ili na mahove, suarez isto, ovi ostali malo vise al popucaju pod pritiskom, spora ekipa i zapustena, jedino tako i mozes primit 4 komada il kad si nezainteresovan, liverpool nas je samljeo tempom malo pomalo, klopp je to dobro prostudirao, pa kad se umoris onda pada i koncetracija i prave se kriminalne greske
Nekih pola sata od petneste minute do poluvremena bili smo rastrcaniji, imali svoje prilike, tu se potrosili bez ucinka i onda u drugom nemoc, vidjelo se to iz aviona i to je pitanje svih pitanja kako smo ovoliko zapusteni, dzaba sto je defanzivnija postava, opet smo otvoreni u odbrani i zatvoreni u napadu, ne mogu mesi i suarez istrcati nista, nema tranzicije, katastrofa
U spaniji se mane mogu sakriti jer liga je oslabila i nema nekih ekipa koje ce nabiti jak tempo i napadati nas, u ligi prvaka kad tad moras naletit na takvu ekipu i to to, s tim da ce i real vjerovatno biti jak naredne sezone i nece se moci titula uzeti, al otom potom
Samo ubrzavanje igre moze nam pomoci, al tome se nadati sa suarezom, ovakvim mesijem i sredinom i trenerom, ne znam, ja sam teski pesimista i sto je najgore opet cu ispast najrealniji
Nekih pola sata od petneste minute do poluvremena bili smo rastrcaniji, imali svoje prilike, tu se potrosili bez ucinka i onda u drugom nemoc, vidjelo se to iz aviona i to je pitanje svih pitanja kako smo ovoliko zapusteni, dzaba sto je defanzivnija postava, opet smo otvoreni u odbrani i zatvoreni u napadu, ne mogu mesi i suarez istrcati nista, nema tranzicije, katastrofa
U spaniji se mane mogu sakriti jer liga je oslabila i nema nekih ekipa koje ce nabiti jak tempo i napadati nas, u ligi prvaka kad tad moras naletit na takvu ekipu i to to, s tim da ce i real vjerovatno biti jak naredne sezone i nece se moci titula uzeti, al otom potom
Samo ubrzavanje igre moze nam pomoci, al tome se nadati sa suarezom, ovakvim mesijem i sredinom i trenerom, ne znam, ja sam teski pesimista i sto je najgore opet cu ispast najrealniji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
To za fizicku spremu, tj kondiciju je definitivno zabrinjavajuce pod Valverdeom. Pogotovo u zadnjih pola sata igre. Msm presing i nije los pod njim, dobar je imao i u Bilbau, ali jednostavno nismo fizicki na tom nivou, padamo kako se utakmica blizi kraju.
Sjetimo se treninga pod Enriqueom, tad smo bili uvjerljivo najspremnija ekipa u Europi. Na tome bi se trebalo poraditi, ali ybg tad su ti svi bili maldji 4 godine, sad je potrebna neka nova krv zeljna trke i dokazivanja.
I Klopp je zatekao dosta fals robe koji nisu mogli pomaket prvu sezonu pa ih je pola rasprodao i uzeo sebi sta je htio.
Sjetimo se treninga pod Enriqueom, tad smo bili uvjerljivo najspremnija ekipa u Europi. Na tome bi se trebalo poraditi, ali ybg tad su ti svi bili maldji 4 godine, sad je potrebna neka nova krv zeljna trke i dokazivanja.
I Klopp je zatekao dosta fals robe koji nisu mogli pomaket prvu sezonu pa ih je pola rasprodao i uzeo sebi sta je htio.
27.10.2020
Arturo nabacio jos 5 kila. Divota.
Imal iko u ovom klubu sa autoritetom, **** te placas lika tolike pare i on ti nabacio 5 kila, ma mrs u pm.
I suarez je toliko samo u guzovima nabacio pa nikom nista
I ne kontam ovo za jovica ako ima istine, cak i da suarez ode sto je prioritet za neku brzu igru, i dodje grizman, trebace nam rezervni napadac, a sad skrkati 60 miliona na rezervu je smijesno pobogu pa da sjedi na klupi
Nekog jeftinijeg iskusnijeg igraca tu treba da mu nije mrsko na klupi sjediti, al da ima neki solidan kvalitet, jovic nije za tog, i ne vjerujem da ima istine u ovome
Sve osim mesija u spicu je garancija pusenja i narednih godina, gurati tu i jovica il bilo koga skupog je smijurija, al nije da nismo navikli
Ako hoce kakvog kapitalca jos uz grizmana, onda je logicnije nekog ofanzivnog veznog tipa eriksen il de bek, jer coutinjo je upitan
I ne kontam ovo za jovica ako ima istine, cak i da suarez ode sto je prioritet za neku brzu igru, i dodje grizman, trebace nam rezervni napadac, a sad skrkati 60 miliona na rezervu je smijesno pobogu pa da sjedi na klupi
Nekog jeftinijeg iskusnijeg igraca tu treba da mu nije mrsko na klupi sjediti, al da ima neki solidan kvalitet, jovic nije za tog, i ne vjerujem da ima istine u ovome
Sve osim mesija u spicu je garancija pusenja i narednih godina, gurati tu i jovica il bilo koga skupog je smijurija, al nije da nismo navikli
Ako hoce kakvog kapitalca jos uz grizmana, onda je logicnije nekog ofanzivnog veznog tipa eriksen il de bek, jer coutinjo je upitan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Sve bolja od bolje vijesti
Novinar Javi Miguel u emisiji "Club de la Mitjanit": "Uprava želi da Samuel Umtiti napusti Barcelonu ovog ljeta, ali on ne želi ići iz Barçe! Međutim, čak i u slučaju da se pojavi zainteresovana ekipa, Umtiti bi odmah "pao" na medicinskim testovima zbog stanja svog koljena. Unatoč svim tretmanima koje je probao, on još osjeća bol u istom koljenu."
Novinar Javi Miguel u emisiji "Club de la Mitjanit": "Uprava želi da Samuel Umtiti napusti Barcelonu ovog ljeta, ali on ne želi ići iz Barçe! Međutim, čak i u slučaju da se pojavi zainteresovana ekipa, Umtiti bi odmah "pao" na medicinskim testovima zbog stanja svog koljena. Unatoč svim tretmanima koje je probao, on još osjeća bol u istom koljenu."
Pozdrav
Često kada sam bio slobodan na tvu je bila Barcelona,pa nakon nekih 10tak odgledanih utakmica moje misljenje je da bi se sve ukomponovalo kada odbrana ne bi pocinjala od Rakete i Busquetsa..jednostavno se ne mogu oteti tom dojmu jer ekipa ocajno izgleda u fazi odbrane kada se njih 2 ganjaju sa cijelom navalom i veznim redom protivnika
Često kada sam bio slobodan na tvu je bila Barcelona,pa nakon nekih 10tak odgledanih utakmica moje misljenje je da bi se sve ukomponovalo kada odbrana ne bi pocinjala od Rakete i Busquetsa..jednostavno se ne mogu oteti tom dojmu jer ekipa ocajno izgleda u fazi odbrane kada se njih 2 ganjaju sa cijelom navalom i veznim redom protivnika
- ultrabosnia
- Kontakt:
Slazem se, njih dvojica su najveci problem ekipe. Svaki vezni red ih je pregazio trkom, sto bi rekla raja "ne radi im R1"Rosicky je napisao/la:Pozdrav
I kad ti budu svi leđa okrenuli
Rakitic ne razmišlja da napusti klub. 

- Tesnjak1991
- Kontakt:
Pametan, sa ovakvom spremom bi malo gdje bio 1 postava. A pošto gargamel ostaje, kod nas će bit.jasmin10 je napisao/la:Rakitic ne razmišlja da napusti klub.

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Moraće ići i Coutinho i Rakitić i Umtiti ako ovi baš dovedu Jovića i Griezmanna.[El chiringuito TV] | Barcelona are at risk of breaking financial fair play rules at any moment.
Još samo fali da fasuju neku suspenziju.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ma kakav FFP sta vam je, ali da treba da prodaju nekoliko igraca, to sigurno da ne bi imali po 5 igraca za jednu poziciju i uhljebe na platnom spisku.
Rakitic pametan, ne bi ni ja otisao. Sami su dizelasa zakovali u klub, on je trebao davno otici.
Rakitic pametan, ne bi ni ja otisao. Sami su dizelasa zakovali u klub, on je trebao davno otici.
27.10.2020
- transandino
- Kontakt:
Rakitic ostaje
Ivan Rakitić (u intervjuu za "Mundo Deportivo", o Frenkieju de Jongu): "On ne igra na mojoj poziciji, tako da mi nije jasno zašto govore da će on igrati umjesto mene. Moja pozicija je već zauzeta. Drago mi je što dolazi, on je jako mlad i talentovan."
"Međutim, svi imaju svoje mjesto. Smatram da neće igrati umjesto mene. Želim mu sreću u Barçi."
"Nije mi jasno zašto se pojavila priča da bih mogao napustiti Barçu ovog ljeta, to nije krenulo od mene. Imam još tri godine ugovora i ne želim ići iz Barcelone. Nikada nisam ni razmišljao o odlasku."
(o Ernestu Valverdeu) "Valverde je savršen trener za nas. Njegov rad i rad njegovih saradnika je fantastičan. Naravno da poštujemo mišljenje javnosti, ali baš kao što je Valverde rekao - prije deset dana smo imali fantastičnu sezonu, a sada ljudi predstavljaju kao da je sve palo u vodu. Morate znati da je fudbal takav. Navijači maštaju o Ligi prvaka i idealizuju je."
Kakve ljigave izjave, ne mogu da vjerujem

Ivan Rakitić (u intervjuu za "Mundo Deportivo", o Frenkieju de Jongu): "On ne igra na mojoj poziciji, tako da mi nije jasno zašto govore da će on igrati umjesto mene. Moja pozicija je već zauzeta. Drago mi je što dolazi, on je jako mlad i talentovan."
"Međutim, svi imaju svoje mjesto. Smatram da neće igrati umjesto mene. Želim mu sreću u Barçi."
"Nije mi jasno zašto se pojavila priča da bih mogao napustiti Barçu ovog ljeta, to nije krenulo od mene. Imam još tri godine ugovora i ne želim ići iz Barcelone. Nikada nisam ni razmišljao o odlasku."
(o Ernestu Valverdeu) "Valverde je savršen trener za nas. Njegov rad i rad njegovih saradnika je fantastičan. Naravno da poštujemo mišljenje javnosti, ali baš kao što je Valverde rekao - prije deset dana smo imali fantastičnu sezonu, a sada ljudi predstavljaju kao da je sve palo u vodu. Morate znati da je fudbal takav. Navijači maštaju o Ligi prvaka i idealizuju je."
Kakve ljigave izjave, ne mogu da vjerujem

AVANTI LIBERTA 1919
Jos jedna sezona Rakitica, Busquetsa, Vidala i u napadu Suareza. 

Ako ostane ista vezna linija i Frenkie bude vecinom na klupi, nemam fkt onda zelje da ih gledam sljedece godine. Vezni red Busquets-Vidal-Raktic mi se stvarno vise ne gleda, propustam sezonu onda bar do februara pa da ih vidim u LP.
A mislim i da su zasluzili, ja ovamo kidam zivce oni se sunjaju po terenu. Godinama ista ekipa, godinama se isto desava i ne ucis na greskama. Ne znam sta je potrebno da prodas te dizelase? Stvarno ljudi ko da ne gledaju tekme, a dovoljno ih je pogledat 5-6 godisnje da vidis u cemu je problem.
A mislim i da su zasluzili, ja ovamo kidam zivce oni se sunjaju po terenu. Godinama ista ekipa, godinama se isto desava i ne ucis na greskama. Ne znam sta je potrebno da prodas te dizelase? Stvarno ljudi ko da ne gledaju tekme, a dovoljno ih je pogledat 5-6 godisnje da vidis u cemu je problem.
27.10.2020
al imamo zato gota kapitena koji ce dici glas i traziti promjene, svojevremeno je urgiranjem istjerao zlatana u najboljim godinama, gdje nece sad olinjale suareza i rakitica heheleorey je napisao/la:Ako ostane ista vezna linija i Frenkie bude vecinom na klupi, nemam fkt onda zelje da ih gledam sljedece godine. Vezni red Busquets-Vidal-Raktic mi se stvarno vise ne gleda, propustam sezonu onda bar do februara pa da ih vidim u LP.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Cim on mora da tjera igrace onda nesto nije uredu. Za sta trener dobija platu? Sjetimo se recimo samo autoriteta Guardiole kad je u City dosao kad je agent Tourea pricao protiv njega i covjek rekao da nece nikako vise igrat dok se ne izvine, i na kraju Yaya naravno popustio i javno se izvinuo.Romariooo je napisao/la:al imamo zato gota kapitena koji ce dici glas i traziti promjene, svojevremeno je urgiranjem istjerao zlatana u najboljim godinama, gdje nece sad olinjale suareza i rakitica heheleorey je napisao/la:Ako ostane ista vezna linija i Frenkie bude vecinom na klupi, nemam fkt onda zelje da ih gledam sljedece godine. Vezni red Busquets-Vidal-Raktic mi se stvarno vise ne gleda, propustam sezonu onda bar do februara pa da ih vidim u LP.
Nevezano ko ce da napravi promjene, ako bude isti vezni red ja ih gledat necu do februara, taman igrali naprijed Jovic Griemzann Dembele i Messi.
27.10.2020
kod nas trener dobija platu da bi slusao mesija i njegove ahbabe, a ne da bi oni njega slusali, valverde nema muda, al nije glup, on bi se odreko suareza jos na pocetku sezone, ili bi ga izvodio kad je los, a ne smije, zbog cega, zbog klana, koje vodja klana i najuticajniji - mesi, dakle za promjene je bitan najvise messi, a on ne zeli promjene, zato ga ja i najvise kritikujem, vise zbog te stete koje nanosi klubu nego zbog igara,nespremnosti i gubljenja kad je najbitnije, on pravi klubu stetu samom svojom pojavom i autoritetom, i na terenu, a jos vise necinjenem onoga sto kao kapiten mora raditi, a to je da utice na ostatak ekipe i radi ono sto je dobro za klub, a ne za svoje jarane
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Oj evo jos jednog koji misli da Messi sastavlja ekipu. Ronaldo neki dan donirao iftare palestincima. Tu je to negdje, slicna vijest.
27.10.2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.