U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la ASD » 17 maj 2019, 23:15

Pa nije prva federalna bas amaterska liga.
Tu je nekoliko profesionalnih klubova i ostatak su poluprofesionalni.

Pa u pola klubova nemas igraca koji ima neki drugi posao osim fudbala.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 maj 2019, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 maj 2019, 23:16

DrFilgud je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Edina Dzeku :kafa:
Dzeko je debitovao za A tim prije 12 godina.
Talenat je bio 2004-5. u generaciji sa Salihovicem, Ibisevicem, Ibricicem koji su takodjer talenti iz dijaspore.
(manje kafe pij, ne valja ti)
Zar je bitno da li je debitovao prije 10 ili 12 godina? Sto si bukvalista, kao da to pravi neku stogodisnju razliku.
Dala je domaca liga i Baljica ,Varesanovica, Besliju, Papca, Spahica, Dzeku.. i davace ih i dalje.

I sam sam u dijaspori i pun mi je znas vec sta standardno pretjerivanje sa igracima iz dijaspore.

Ako je kvalitet i treba biti tu, a ne zbog toga sto je u dijaspori.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 17 maj 2019, 23:44

emir79 je napisao/la: Dala je domaca liga i Baljica ,Varesanovica, Besliju, Papca, Spahica, Dzeku.. i davace ih i dalje.

I sam sam u dijaspori i pun mi je znas vec sta standardno pretjerivanje sa igracima iz dijaspore.

Nasa liga nije dala ni Dzeku, ni Spahica, a ni mnoge navedene i one koje nisi naveo a dovode su taj kontekst. Iz nase lige su otisli kao svako sto odlazi, kao totalni anonimusi, a svoje ime su samostalno izgradili.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 maj 2019, 23:51

Pivopija je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Dala je domaca liga i Baljica ,Varesanovica, Besliju, Papca, Spahica, Dzeku.. i davace ih i dalje.

Nasa liga nije dala ni Dzeku, ni Spahica, a ni mnoge navedene i one koje nisi naveo a dovode su taj kontekst. Iz nase lige su otisli kao svako sto odlazi, kao totalni anonimusi, a svoje ime su samostalno izgradili.
Ma kakvi, fudbal se uci od 18-20 godine. De ba

Prije bih rekao da se u zivotu nisi bavio fudbalom i igrao u nekom klubu, pa to i shvatas povrsinski.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 maj 2019, 00:22

emir79 je napisao/la:
Ma kakvi, fudbal se uci od 18-20 godine. De ba

Prije bih rekao da se u zivotu nisi bavio fudbalom i igrao u nekom klubu, pa to i shvatas povrsinski.[/quote]
Da ne idem u detalje za svakog igraca koje si naveo uzet cu primjer Dzeke, a ako treba mogu i ostale. Dzeko je iz nase lige otisao u Cesku kao nebitan lik, totalni anonimus, gdje je karijeru gradio u drugoj ligi i samostalno izgradio svoje ime u svijetu fudbala. I koliki uticaj je imala domaca liga na Dzekinu karijeru?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 00:42

Nasa liga, ne bas puno jer je samo godinu bio starter, ali domaci fudbal itekako jer je proveo jako puno bitnih godina ovdje.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 maj 2019, 00:48

ASD je napisao/la:Nasa liga, ne bas puno jer je samo godinu bio starter, ali domaci fudbal itekako jer je proveo jako puno bitnih godina ovdje.
Domaci fudbal igraju hiljade omladinaca, da li je do pojedinca ili kluba?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 00:55

Pa do pojedinca je uvijek najvise. To nije samo u sportu tako, nego cime god se bavis.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 maj 2019, 01:07

ASD je napisao/la:Pa do pojedinca je uvijek najvise. To nije samo u sportu tako, nego cime god se bavis.
Kontradiktoran si, je li se samostalno izborio ili ga je liga gurnula u visine?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2019, 01:23

Pa vise ima veze Benko nego Spahic sa BiH PL.
Znaci Celik je proizveo Emira Spahica. E sta se ovdje nece napisati. Bosanska liga do sada pokazuje samo mizeriju u proizvodnji igraca. Nadajmo se da ce krenuti nabolje jer do sada je ovo sto PL radi teska sramota. Cak i vecina najboljih izvoznih proizvoda kao sto su Zukanovic, Dzeko, Gojak i mnogi slicni nikad nisu ni dobili pravu priliku u maticnom klubu. Prije su Austrijanci uocili Prevljaka u drugoj BiH ligi nego svi BiH strucnjaci. Analogno tome pojacanja su u buducnosti najvjerovatnija u igracima koji su prodani za kukuruz i kao juniori otisli iz svojih klubova.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 maj 2019, 01:31

dubrovnik je napisao/la:Pa vise ima veze Benko nego Spahic sa BiH PL.
Znaci Celik je proizveo Emira Spahica. E sta se ovdje nece napisati. Bosanska liga do sada pokazuje samo mizeriju u proizvodnji igraca. Nadajmo se da ce krenuti nabolje jer do sada je ovo sto PL radi teska sramota. Cak i vecina najboljih izvoznih proizvoda kao sto su Zukanovic, Dzeko, Gojak i mnogi slicni nikad nisu ni dobili pravu priliku u maticnom klubu. Prije su Austrijanci uocili Prevljaka u drugoj BiH ligi nego svi BiH strucnjaci. Analogno tome pojacanja su u buducnosti najvjerovatnija u igracima koji su prodani za kukuruz i kao juniori otisli iz svojih klubova.
Dzeko kroz drugu ligu Ceske gradio svoje ime i onda kazu produkt nase lige, gurnuli ga direktno do sampiona Engleske, da nije bilo Zeljeznicara prodavao bi paprike.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2019, 01:38

Toliki talenat da su ga prodali za 20 hiljada eura :lol:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2019, 01:41

Pivopija je napisao/la:
Dzeko kroz drugu ligu Ceske gradio svoje ime i onda kazu produkt nase lige, gurnuli ga direktno do sampiona Engleske, da nije bilo Zeljeznicara prodavao bi paprike.
Ma nisam ja rekao nesto tako nego da u Edinu Dzeku kao i ostatku nabrojanih Zeljeznicar nije prepoznao zlatnu koku jer bi u suprotnom na njemu zaradio makar par miliona necega. Maraka,Eura,Dolara ili slicno. Ne postoji slucaj da veliki klubovi u regiji prodaju najpotentnijeg prvotimca za saku rize a da onda on bude predmet milionskih transfera sljedecih klubova. Svaki igrac koji ode ispod pola miliona KM nije prepoznat kao buduca zvijezda. Pa sve da se i radi o Bosanskim klubovima. Valjda je to jasno. I da li cemo argument Edin Dzeko povlaciti jos 10 godina kao oruzje PL? On je skoro pred nogometnom penzijom.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 maj 2019, 01:45

Ne pratis premijer ligu covjece. Po pisanju ako si odgledao 10 utakmica to je na celo pa poljubi.
Ko nije Dzeki dao sansu ba, o cemu pises? Sa 17 ti je bio seniorski igrac u Zeljeznicaru.

Znaci da su Austrijanci ipak vidjeli kvalitetan rad sa Prevljakom. Da mu nije pruzana prilika ne bi imao prilike se pokazati svabama.

Shvati vec jednom i ti i svi po kojima fudbaler postajes od 20. godine.
Fudbaler se postaje onog dana kada prvi put obujes kopacke i izađes na fudbalski teren. Tad krece mukotrpan proces i rad tvojih trenera sa tobom.

Ne pada nista sa neba.

Primjer Koljic, kad sam ga spominjao jos iz Krupe ovdje se smijali, nakon 3 utakmice u Rumuniji ti isti yebavali majku Prosineckom sto ga ne poziva. Hiljade ovakvih primjera.

Domaca liga prioritet i TAČKA.

Sutra cete i Mujakica nazvati belgijskim produktom, a tip ce sutra uzeti duplu. Manite se suplje.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2019, 01:51

emir79 je napisao/la:
Ne pratis premijer ligu covjece. Po pisanju ako si odgledao 10 utakmica to je na celo pa poljubi.
Ko nije Dzeki dao sansu ba, o cemu pises? Sa 17 ti je bio seniorski igrac u Zeljeznicaru.

Znaci da su Austrijanci ipak vidjeli kvalitetan rad sa Prevljakom. Da mu nije pruzana prilika ne bi imao prilike se pokazati svabama.

Shvati vec jednom i ti i svi po kojima fudbaler postajes od 20. godine.
Fudbaler se postaje onog dana kada prvi put obujes kopacke i izađes na fudbalski teren. Tad krece mukotrpan proces i rad tvojih trenera sa tobom.

Ne pada nista sa neba.

Primjer Koljic, kad sam ga spominjao jos iz Krupe ovdje se smijali, nakon 3 utakmice u Rumuniji ti isti yebavali majku Prosineckom sto ga ne poziva. Hiljade ovakvih primjera.

Domaca liga prioritet i TAČKA.

Sutra cete i Mujakica nazvati belgijskim produktom, a tip ce sutra uzeti duplu. Manite se suplje.
Kojih trenera? Nije ni lako gledat tu lakrdiju. Pomucim se s vremena na vrijeme ali kad vidim kako vas desni bek hvata volej prodje me volja. Koljic ti je argument dobre lige. Momak koji je sa sela kod Banjaluke dobacio do velike Rumunjske lige. Mujakic se jos nicim nije dokazao. Vrijednost Mujakicevog kluba smo vidjeli u srazu sa Atalantom ove godine. Ali pobogu Atalanta je Real Madrid.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 maj 2019, 02:11

dubrovnik je napisao/la: Kojih trenera? Nije ni lako gledat tu lakrdiju. Pomucim se s vremena na vrijeme ali kad vidim kako vas desni bek hvata volej prodje me volja. Koljic ti je argument dobre lige. Momak koji je sa sela kod Banjaluke dobacio do velike Rumunjske lige. Mujakic se jos nicim nije dokazao. Vrijednost Mujakicevog kluba smo vidjeli u srazu sa Atalantom ove godine. Ali pobogu Atalanta je Real Madrid.
Ne spinuj!
Uhvatio si se Atalante kao pjan plota. Nije Atalanta Real, pa i Interu natrpase 5 komada, a mogli su i 15 od silnih precki i stativa koje su sprijecile.
Mujakic se nije dokazao, a ide kao drugi najskiplji igrac lige u historiji u Belgiju. Na osnovu cega ide ako se nije dokazao?

Sto onda prizivate Koljica, naucio u Rumuniji fudbal za 3 sedmice. Ma bravo.

I ne znam sto uopste komentarises PL kada je ne pratis.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 maj 2019, 08:12

emir79 je napisao/la: Zar je bitno da li je debitovao prije 10 ili 12 godina? Sto si bukvalista, kao da to pravi neku stogodisnju razliku.
Dala je domaca liga i Baljica ,Varesanovica, Besliju, Papca, Spahica, Dzeku.. i davace ih i dalje.

Baljica i Varesanovica je dala jugoslovenska liga, Spahic je u Celiku proveo 6 mjeseci.
Dzeko je poluproizvod bh lige, prodan kao skart u 2. cesku ligu.
Beslija, Papac i Visca se mogu nazvati proizvodima bh lige i to je maksimum koji smo postigli za 15-20 godina.
Sramno i razocaravajuce, a jos je gore sto mnogi pokusavaju odbraniti udruzeni zlocinacki poduhvat protiv bh fudbala.

A sto se tice zanra SF i drugih oblika fantazije, nasa liga je proizvela i Modrica, Stanica, Krstajica, Lovrena, Jovica, Subotica...Messija, Ronalda

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2019, 09:13

emir79 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Kojih trenera? Nije ni lako gledat tu lakrdiju. Pomucim se s vremena na vrijeme ali kad vidim kako vas desni bek hvata volej prodje me volja. Koljic ti je argument dobre lige. Momak koji je sa sela kod Banjaluke dobacio do velike Rumunjske lige. Mujakic se jos nicim nije dokazao. Vrijednost Mujakicevog kluba smo vidjeli u srazu sa Atalantom ove godine. Ali pobogu Atalanta je Real Madrid.
Ne spinuj!
Uhvatio si se Atalante kao pjan plota. Nije Atalanta Real, pa i Interu natrpase 5 komada, a mogli su i 15 od silnih precki i stativa koje su sprijecile.
Mujakic se nije dokazao, a ide kao drugi najskiplji igrac lige u historiji u Belgiju. Na osnovu cega ide ako se nije dokazao?

Sto onda prizivate Koljica, naucio u Rumuniji fudbal za 3 sedmice. Ma bravo.

I ne znam sto uopste komentarises PL kada je ne pratis.
Ajde, ajde. Po cemu se Mujakic dokazao? Prodaja u Kortrijk je cudesan uspjeh. To sve govori o ligi samoj. Dovoljno gledam PL da bi mogao o njoj pisati. Cudi me samo da ti koji si temeljit pratioc lige i jedan od navijaca buduceg prvaka proglasavas Spahu njenim proizvodom. Cudesno zapazanje. U isto vrijeme kazes da zaslugu za igraca imaju svi njegovi treneri. Emira je naravno proizveo Celik za sezonu.
Koljic se prizivao jer je zabijao golove i bio u formi. Kad se BiH liga bude imala sa cim pohvalit ja cu biti vrlo sretan ali za sada se samo moze sramiti.
Sto se tice Atalante , 8 komada kuci. Nije bilo bas uobicajeno u Evropi ove godine. Moras priznati.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 maj 2019, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 09:20

dubrovnik je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Ma nisam ja rekao nesto tako nego da u Edinu Dzeku kao i ostatku nabrojanih Zeljeznicar nije prepoznao zlatnu koku jer bi u suprotnom na njemu zaradio makar par miliona necega. Maraka,Eura,Dolara ili slicno. Ne postoji slucaj da veliki klubovi u regiji prodaju najpotentnijeg prvotimca za saku rize a da onda on bude predmet milionskih transfera sljedecih klubova. Svaki igrac koji ode ispod pola miliona KM nije prepoznat kao buduca zvijezda. Pa sve da se i radi o Bosanskim klubovima. Valjda je to jasno. I da li cemo argument Edin Dzeko povlaciti jos 10 godina kao oruzje PL? On je skoro pred nogometnom penzijom.
U to vrijeme nije bila zavidna finansijska situacija u Zelji.
Ali da je Dzeko produkt zeljine skole i da je kao mlad dobio sansu, to je tacno.

Sti se tice Gojaka, kod njega je bila specificna situacija jer je jos kao mlad zahtijevao svakakve uslove i to je razlog zasto je promijenio klub ali da je bio veliki talenat i dobio mlad sansu u ligi, jeste.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 maj 2019, 09:27

ASD je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Pivopija je napisao/la: Ma nisam ja rekao nesto tako nego da u Edinu Dzeku kao i ostatku nabrojanih Zeljeznicar nije prepoznao zlatnu koku jer bi u suprotnom na njemu zaradio makar par miliona necega. Maraka,Eura,Dolara ili slicno. Ne postoji slucaj da veliki klubovi u regiji prodaju najpotentnijeg prvotimca za saku rize a da onda on bude predmet milionskih transfera sljedecih klubova. Svaki igrac koji ode ispod pola miliona KM nije prepoznat kao buduca zvijezda. Pa sve da se i radi o Bosanskim klubovima. Valjda je to jasno. I da li cemo argument Edin Dzeko povlaciti jos 10 godina kao oruzje PL? On je skoro pred nogometnom penzijom.
U to vrijeme nije bila zavidna finansijska situacija u Zelji.
Ali da je Dzeko produkt zeljine skole i da je kao mlad dobio sansu, to je tacno.
Nisu vjerovali u njega jer da jesu ja ne bi platio auto vise nego Cesi Edina. U drugom slucaju klub koji prodaje najpotentnijeg igraca za cijenu polovnog auta ne treba ni postojat. Dzeko jest proizveden u Zelju ali zanimljivo bi bilo procitati koliko je taj veliki centarfor zabio golova u PL BiH.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 10 gostiju.