FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Postaje zanimljivo......borca vec polako pocinjem otpisivati iz utrke, a listica ce se svakako tu gurati, i nakon dugo vremena Sarajevo i zeljeznicar bi se mogli boriti za titulu
zanimljivo, zanimljivo.......

Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Svaka čast našim igračima, jako bitna pobjeda kojom smo anulirali onaj kiks protiv koride. Ali mora se biti pošten, i priznati da je Zrinjski igrao jako fer. Zamisli ovakvu situaciju da se domaćin bori za opstanak, a da gostujemo u Tuzli, Travniku, Trebinju...Lomljavina živa. Zato im ja želim da što prije dodju sebi, jer steta bi bilo da takve ekipe ispadnu (ne ulazim u politiku i slicna s.ranja) govorim samo o sportu i sportskom kolektivu.
A mi nastavljamo dalje, ovo će nam dati krila..Prvo Branitelja da rijesimo jos na Grbavici da revans bude cista formalnost, onda Ljumane..pa laganini za B. Luku, igrat na bod.
A mi nastavljamo dalje, ovo će nam dati krila..Prvo Branitelja da rijesimo jos na Grbavici da revans bude cista formalnost, onda Ljumane..pa laganini za B. Luku, igrat na bod.
Da vam ja nešto šapnem - u Banja Luci ćemo osvojiti jesenju titulu. 

-
- Kontakt:
ŽELJO je sinočnju tekmu odigrao lavovski i SVI igrači koji su dobili priliku u ovoj pobjedi,zaslužuju pohvale NAS navijača!
JER SI JEDAN JEDINI,JER SI NEPOBJEDIVI,Ž E LJ O MOJA LJUBAVI!
JER SI JEDAN JEDINI,JER SI NEPOBJEDIVI,Ž E LJ O MOJA LJUBAVI!
Umjesto da kažeš "hvala" što vam ove konkurente pobjeđujemo u gostima, ti tako. Što ti je reć' nekultura.Ljumani_Banovici je napisao/la:hee jeste jaki ... prejaki ! Dolazimo po bodove !!!

- Stole iz Bora
- Kontakt:
samir_tm87 je napisao/la:stole aj mi daj onu sliku ( imas je ti 100%)
onaj clanak iz novina kako je zelji ukradeno 7 igraca il kako vec ide , kako je nastalo fk srajevo

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA 

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- Stole iz Bora
- Kontakt:
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Koliko znam, ovo je bila strašna generacija, ali je rat uništioStole iz Bora je napisao/la:

voltron30 je napisao/la:Svaka čast našim igračima, jako bitna pobjeda kojom smo anulirali onaj kiks protiv koride. Ali mora se biti pošten, i priznati da je Zrinjski igrao jako fer. Zamisli ovakvu situaciju da se domaćin bori za opstanak, a da gostujemo u Tuzli, Travniku, Trebinju...Lomljavina živa. Zato im ja želim da što prije dodju sebi, jer steta bi bilo da takve ekipe ispadnu (ne ulazim u politiku i slicna s.ranja) govorim samo o sportu i sportskom kolektivu.
SVAKA ČAST MAJSTORE!!!
dobro da je neko skonto fer i korektna utakmica što je rijetkost u BIH
znam da zrinjski nema dobre uvjete na gostovanjima po bosni
- nikad_izvini
- Kontakt:
Sad bi trebali Branitelja dobiti barem 2:0, trica bi bila idealna 

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Žiku Amara (bez brkova).Stole iz Bora je napisao/la:

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
ovo je generacija koja je dogurala do polufinala kupa jugoslavije 1992 i ispala protiv partizana naredbom, nakon sto je vec bjesnuo rat u bosni... zamisli samo tu scenu... rat u bosni, a zeljo uzima kup protiv zvezde u sred beograda... to bi bilo uz pobjedu hajduka 1991. u beogradu protiv zvezde najveci podvig ikada...ellaxaz je napisao/la:Žiku Amara (bez brkova).Stole iz Bora je napisao/la:

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Svojevremeno sam gledao sliku albuma iz te godine i zaista smo imali strašnu ekipu u tom periodu. Vjerujem da bi 90tih Yu fudbal eksplodirao, a pogotovo naš BH. Na stranu ljudske žrtve i sve ono što rat donosi, ali smatram da je daleko najveći gubitnik ratnih dešavanja sport.
Istina. Da se Juga nije raspala, bili bi najjači u sportu kao država. Naši klubovi bi cvjetali, Željo, Velež, Sarajevo, ali i ostali klubovi. Bili bi i kao država neprikosnoveni. Ali, to se Amerima nije svidjelo, našli par budala koji su zakuhali i eto belaja.elSaik je napisao/la:Svojevremeno sam gledao sliku albuma iz te godine i zaista smo imali strašnu ekipu u tom periodu. Vjerujem da bi 90tih Yu fudbal eksplodirao, a pogotovo naš BH. Na stranu ljudske žrtve i sve ono što rat donosi, ali smatram da je daleko najveći gubitnik ratnih dešavanja sport.
da bogdo ne bi nijedne zrtve a da nikad nikoga ne pobjedimo ni u jednom sportuelSaik je napisao/la:Svojevremeno sam gledao sliku albuma iz te godine i zaista smo imali strašnu ekipu u tom periodu. Vjerujem da bi 90tih Yu fudbal eksplodirao, a pogotovo naš BH. Na stranu ljudske žrtve i sve ono što rat donosi, ali smatram da je daleko najveći gubitnik ratnih dešavanja sport.
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN
pa evo ovdje vidimo maria stanica, koji je bio izuzetan igrac,suada katanu,koji je takodjer igrao u anderlehtu,zatim u ovoj generacije je bio ,samo ga nema na slici rade bogdanovic ,nekadasnji igrac verdera.gordan vidovic igrao na svjetskom za belgiju.golman pavlovic,zatim jako dobar je bio veldin karic,igrao malo za hrvatsku.iz t generacije jako dobar igrac je bio zoran sliskovic.da nije bilo rata,elvir baljic je bio na pragu prvog tima zelje.zaista bi to bila generacija koja bi napravila zapazen rezultat,osim ako ih ne bi pokupovali zvezda,dinamo,partizan.ellaxaz je napisao/la:Žiku Amara (bez brkova).Stole iz Bora je napisao/la:
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Kako mislis "ispala protiv Partizana naredbom",nije odigrano polufinale ili...?tm84 je napisao/la:ovo je generacija koja je dogurala do polufinala kupa jugoslavije 1992 i ispala protiv partizana naredbom, nakon sto je vec bjesnuo rat u bosni... zamisli samo tu scenu... rat u bosni, a zeljo uzima kup protiv zvezde u sred beograda... to bi bilo uz pobjedu hajduka 1991. u beogradu protiv zvezde najveci podvig ikada...ellaxaz je napisao/la:Žiku Amara (bez brkova).Stole iz Bora je napisao/la:
Ja se uvjek obradujem kad vidim da neko posmatra utakmicu na slican nacin kao ja.Kod nas ljudi cesto zanemare to da neki igraci imaju zadatke na terenu, Culum je tu da zaustavlja napade i da gurne loptu prvom do sebe isto tako je Lazar tu da odmori ekipu i rastereti napad nemali broj puta golove postizu igraci koji ulijecu iz drugog plana.Gledao sam jednom na treningu kad Amar kaze nekom kod kontre da se igra bez napadaca znaci to je dio taktike.Zeba je jos pod utiskom promasenog zicera protiv malenih bar imam takav utisak a i cesto se vise paznje obrati na njega sto bi po pravili drugi trebali iskoristiti Visca recimo koji vrlo lako dolazi u sanse ili eventualno Colic.boccaccio je napisao/la:Meni je ovo jako blizu istini...on se po meni vratio u formu,ja ga vise ne vidim van ekipe i za mene je uz Markovica,Viscu,Ganceva bio igrac koji je dao najvise...stvarno kada ga covjek gleda,izgleda bezvoljno,sporo,gotovo da mu je svejedno,a u sustini je igrac koji je ubjedljivo najvise pretrcao,presjekao masu lopti,ucestvovao u akciji kod gola i ovaj put bez nekih velikih gresaka u dodavanju...Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Igrac utakmice Milan Culum![]()
Svaka cast cijeloj ekipi,bas sam bio pesimista,i toliko su me odusevili pristupom da nemam rijeci...Sehic jako dobar,vadio sve sto je trebalo,stoperski par kao da igra 10 godina zajedno,iznenadjujuce su se dobro uklopili Gancev i Vasilic...Stanic popunio mjesto na lijevoj strani,bez veceg ucinka,Markovic izuzetno napredovao i bas me zanima kako ce to izgledati kad tek prodje pripreme sa nama...Savic zabio,svaka cast,o Culumu sam napisao,Mirso slab,ali kapiten je kapiten i onakav pristup uz povredu je za svako postovanje...Zaba izdvojen na lijevu stranu u prvom poluvremenu,sto njemu ne odgovara jer je plejmejker ,igrac koji voli loptu,a ovako je ovisio od drugih,u drugom nesto bolji...Visca fenomenalan,i bas mi je drago sto se vratio na ovakav nacin poslije katastrofalne igre protiv pitara,sada je bas bljesnuo..Colic onako,ne znam,dobar hajde,zato sto su svi zasluzili dobre ocjene...Mali Baljic ima potencijal...steta za onu priliku,da je postigao gol,dalo bi mu nevidjena krila za napredak i samopouzdanje za sljedece tekme,skolovan je apsolutno,ima jako dobro kretanje,mada djeluje sporo i kao da bi i on mogao proci jedne kvalitetne pripreme sa Amarom,mislim da mu to bas nedostaje...bravo plavi momci...uzivao sam gledajuci utakmicu
U svemu najvise paznje bi trebao zauzimati Beslija koji je igrao povrijedjen a netreba unaprijed otpisivati Mesica koji je igrao pod inekcijama, hvala bogu imamo zamjene ovaj put se pokazalo.Plako sam ljetos za desnim bekom a Markovic sve bolji nakon priprema bi trebalo sve leci na svoje.Amarova taktika je jos jednom upalila, genijelan potez uzmes im pa ako zasluze ponovo das ( mislim na plate jer su bili kaznjeni ) a nisi nista potrosio novca.
Zrinjski dibidus postena ekipa s kojom se moze igrati ovakvo gostoprimstvo obavezno uzvratiti na Grbavici.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Majestic-12 [Bot] i 19 gostiju.