FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:27

Lord44 je napisao/la:Ne znam, po meni Griezmann, u ovim postavkama vecine, i nije neko rijesenje.Sve ok, odlican igrac, ali problem je to sto je covjek najuncikovitiji na poziciji Messija.Znaci odmah iza napadaca, gurni ga lijevo ili desno, nije to-TO!Opet, Messi ko ta lazna devetka... :hmmmmm: ,davno je bila 2012, a i poznavajuci koliko voli loptu (s pravom) s tim izvlacenjem po nju, imam osjecaj da bi se sudarao s Griezmannom.Barci treba NOVA, prava devetka, ali koga ???Danas pobjedjuje direktniji fudbal i ekipe s jacim plucima( Kad covjek pogleda Liverpool reko bi da u Barci od njihovih igarca MOZDA trojica da bi imala mjesta, al zato ljudi trce ko navijeni, i tacno se zna sta je ciji zadatak sa minimum improvizacije,).
Ova ekipa treba vise trkaca, pa i po cijenu gubljenja onog poznatog stila. Govorim o LP, za ligu ce opet biti dovoljno ovo sta imamo.

A opet, kad covjek skonta , od 4 gola Liverpoola, samo je jedan bio plod neke akcije i da se moze reci da se tu nije nista moglo.S druge strane da nama jedna zaluta (a bilo je sansi) sve se ovo danas ne bi ni pisalo!
Protiv Liverpoola je opet bio problem pristup a toliko smo pricali o tome. Samo zbog toga bi ja otjerao pola tima. Jer ovo se vec dogadja trecu godinu zaredom, znaci NE MOZE biti slucajno nikako.

Ja bi u veznom redu ostavio samo Arthura, sve ostale bi rasprodao, Busquets bi samo ostao za klupe i Lige nekad. Bekove bi isto sve otjerao u PM. Alba moze ostati ali sa dooobrom konkurencijom.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 14 maj 2019, 17:28

Meni je vala i taj desni bek katastrofa. Mrtvi Semedo je igrač za klupe, nema on mozga za igranje u Barci. Rado bih volio vidjeti novog beka, ali isto tako bih volio kad bi se prekomandovao Wague, koji sigurno ne kaska mnogo za Semedom. Također, pitanje lijevog beka mora biti riješeno. Kako bih volio tu vidjeti Grimalda, ali nerealno.

Van de Beek bi legao pravo, ukoliko ode Rakitić.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 maj 2019, 17:30

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la:Eventualni transfer Griezmanna može ugroziti samo Suareza, nikako Coutinha.
Mada kad bolje razmislim, Griez bi svakako bio bolji i od Coutinha na onoj njegovoj poziciji, zapravo i Edin Višća bi bio bolja opcija.

Dakle, Griezmann bi uletio u vrh napada umjesto Suareza :think: jer koji qrac placati 100 + ako ce grijati klupu Suarezu...e sad, koliko je to pametno pod vodstvom ovog ublehaša i da li bi tandem Messi - Griezmann bio toliko dobar do donese LP. Jako upitno.
znamo i ti i ja da suarez nece grijati klupu

griezmanna ce dovest jer je najzvucnije ime od dostupnih igraca, ne jer ciljaju na neku logiku

ako je tu da ugrozi suareza, prodali bi suareza, jer nece ti igrac od 20+ miliona plate sjedit na klupi bgt
Ne mora grijati klupu, može biti prodan :mrgreen: što bi bilo još bolje.
Ma serem i ja, u pravu si ;) on ce igrati dok je ovakvih trenera u Barci i klana sa kojima je jaran.
Sva ova navodna "pojacanja" su samo kozmetika i šminka da prikriju prave probleme :!: Barca je davno odlutala od sebe same i svog stila i sad se istresaju stotine miliona na razna sumnjiva pojacanja, samo da se zamažu oci navijacima....tako ce i ovaj transfer Griezmanna za to poslužiti...ništa on dodatno nece donijeti u Barcu, osim što se isprdao sa njom lani.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 maj 2019, 17:33

Lord44 je napisao/la: A opet, kad covjek skonta , od 4 gola Liverpoola, samo je jedan bio plod neke akcije i da se moze reci da se tu nije nista moglo.S druge strane da nama jedna zaluta (a bilo je sansi) sve se ovo danas ne bi ni pisalo!
Morao sam ovo citirati. I ja sam tako mislio vjeruj, ali kad se hladne glave razmisli, situacija je drugačija. To jesu greške, ali su plod pritiska, nisu to greške tek tako. Prvi gol greška Albe, ali Mane je već znao šta će Alba pod pritiskom da odigra tako da je to dobar skauting. S druge strane, šta Klopp radi na poluvremenu, ubacuje Wijnaulduma koji daje dva gola. Kako? Zato što se Wijnauldum po direktivi Kloppa ubacivao u napad svaki put kad bi lopta bila na krilu, čime bi se dobivale situacija 1 na 1, odnosno Pique-Origi i Wijnauldum-Lenglet što je mnogo teže braniti nego kada je sam Origi bio u napadu. Tako primamo dva gola, jer niko nije pomagao štoperima, niti Busquets niti Rakitić, a bekovi su bili vezani Shaqirijem i Maneom. Četvrti gol je majstorija Liverpoola i smušenost Barcelone. Jesmo imali šansi, ali nas je Klopp rasuo ubacivanjem Wijnaulduma, a kada te dobije ekipa bez Salaha i Firmina s 4-0, treba se dobro zapitati šta se dešava i to drugu godinu zaredom.
Mes Que Un Club

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:35

Kakogod, doveo si De Jonga najjaci dostupan mlad veznjak koji se mogao uzeti. To govori i koliko ga je klubova htjelo dovesti. Dakle sada je prioritet napadac, opet imas priliku da dovedes najboljeg dostupnog i tu je cist pogodak, klasa sa velikim radijusom kretanja. Messi ce biti najmanji tu problem za uklopit se sa njim vjerujte me.

Onda ti ostane taj stoper koji je opet najbolji moguci kojeg mozes dovesti s obzirom na godine i potencijal. Ta 3 transfera su strasan posao, najbolji moguci ( cak i ako se niko ne pokaze dobro, ako svi fejlaju) ne mozes to kritikovati jer su jednostavno najbolji a dostupni.

Ako Rakitic ode, onda bi dobar bio bas Van de Beek, ali ne znam da se o njemu uopste i prica? Mada opet to bi bila 3 igraca Ajaxa, koliko je to realno da ce sva 3 u prvu postavu odmah ispred ovih sto su godinama tu?

Sto se tice bekova, ne znam da imas neku top klasu da je mozes dovesti. Generalno, sezone su ovo rijetko dobrih napadaca i bekova a da su dostupni. Sama cinjenica pokazuje, prije Rejal ganjao Ronalda na devetku, sad su spali na Benzemu i Jovica. A nije da nemaju para.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2019, 17:38

Šta da je šut Salaha na prazan gol u prvoj utakmici zaluzao slučajno u mrežu? Ili neka od drugih prilika koje su imali?

I od Barcinih golova samo je jedan bio normalan.

Nigdje veze razmišljanje, pogotovo jer je činjenica da je Liverpool odigrao mnogo, mnogo bolje u ovom dvomeču. U obje utakmice. Jednostavno igraju značajno bolji fudbal.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:40

Donnie Darko je napisao/la:Šta da je šut Salaha na prazan gol u prvoj utakmici zaluzao slučajno u mrežu? Ili neka od drugih prilika koje su imali?

Nigdje veze razmišljanje, pogotovo jer je činjenica da je Liverpool odigrao mnogo, mnogo bolje u ovom dvomeču. U obje utakmice. Jednostavno igraju značajno bolji fudbal.
Ali igracki nisu bolji. Ma ni blizu. Pa koji igrac Liverpoola bi mogao biti u nasoj prvoj ekipi? Pa dvojica najvise. I to je mrka kapa. Dakle, trener i sistem gdje se zna sta ko igra i kako. Kada si dugo dobar, konstantan. Oni kao ekipa jesu bolji. Kao individualci nikad.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2019, 17:43

leorey je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Šta da je šut Salaha na prazan gol u prvoj utakmici zaluzao slučajno u mrežu? Ili neka od drugih prilika koje su imali?

Ali igracki nisu bolji. Ma ni blizu. Pa koji igrac Liverpoola bi mogao biti u nasoj prvoj ekipi? Pa dvojica najvise. I to je mrka kapa. Dakle, trener i sistem gdje se zna sta ko igra i kako. Kada si dugo dobar, konstantan. Oni kao ekipa jesu bolji. Kao individualci nikad.
Logično da nisu. Ni u najjačem sastavu da ne govorim o ovoj ekipi koja je istrčala na Anfieldu.

Imaju boljeg trenera sa boljim sistemom zbog čega su bolji kao ekipa i tjt jbg.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 maj 2019, 17:44

leorey je napisao/la:

Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Mane, Salah, Firmino
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 14 maj 2019, 17:44

hule_barca je napisao/la:
Lord44 je napisao/la: A opet, kad covjek skonta , od 4 gola Liverpoola, samo je jedan bio plod neke akcije i da se moze reci da se tu nije nista moglo.S druge strane da nama jedna zaluta (a bilo je sansi) sve se ovo danas ne bi ni pisalo!
Morao sam ovo citirati. I ja sam tako mislio vjeruj, ali kad se hladne glave razmisli, situacija je drugačija. To jesu greške, ali su plod pritiska, nisu to greške tek tako. Prvi gol greška Albe, ali Mane je već znao šta će Alba pod pritiskom da odigra tako da je to dobar skauting. S druge strane, šta Klopp radi na poluvremenu, ubacuje Wijnaulduma koji daje dva gola. Kako? Zato što se Wijnauldum po direktivi Kloppa ubacivao u napad svaki put kad bi lopta bila na krilu, čime bi se dobivale situacija 1 na 1, odnosno Pique-Origi i Wijnauldum-Lenglet što je mnogo teže braniti nego kada je sam Origi bio u napadu. Tako primamo dva gola, jer niko nije pomagao štoperima, niti Busquets niti Rakitić, a bekovi su bili vezani Shaqirijem i Maneom. Četvrti gol je majstorija Liverpoola i smušenost Barcelone. Jesmo imali šansi, ali nas je Klopp rasuo ubacivanjem Wijnaulduma, a kada te dobije ekipa bez Salaha i Firmina s 4-0, treba se dobro zapitati šta se dešava i to drugu godinu zaredom.
Ma slazem se, katastrofa epskih razmjera, al sjeti se drugog gola, pa ubacena lopta kaci nogu igraca i dolazi na sut Wijnuldumu, kojeg bi u vecini slucajeva MATS zubima uhvatio.Sto je najgore bilo je dovoljno vremena da se presaberu i pici.c na klupi a i oni na terenu-za mene istu odgovornost snose !
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:46

Lillard je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Mane, Salah, Firmino
Od te liste bi samo Mane bio ispred Suareza i mozda Salah ako bi igrali 4-3-3 jel. Svi ostali su igraci sistema koji bi u najmanju ruku bili prosjecni bilo gdje da odu. Van Dijk je totalno nepotreban, imas vrh stopere sad kad de Ligt dodje jos.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2019, 17:47

leorey je napisao/la:

Sta znaci igracki bolji?
Najbolji igraci ne znace najbolji tim. Vidjeno vec milion puta.
Ovaj Liverpool je za klasu bolja ekipa od Barcelone, sto je pokazao u dvije utakmice.
Jos 5 puta da igraju dvomec, Liverpool bi pobijedio bar u 4.
Koje to igrace Barcelona danas ima?
Sto ih katolonski mediji proglasavaju najboljim na svojim pozicijama, to ne znaci da i stvarno jesu.
Sta ti imas od povrijedenih Umtitia i Dembelea? Sta imas od toga sto su Pike, Alba, Busketc, Suarez nekad bili top igraci?
Vise nisu, prosle sedmice kad se igrala utakmica, nisu bili takodje, sto smo i vidjeli. Nisu bili ni u prvoj utakmici, pukom slucajnoscu si imao rezultat onakav.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 maj 2019, 17:51

leorey ti pišeš takve gluposti da ući u diskusiju s tobom je isto ko lupat glavom od zid. Frajer 'ladno reče da su bekovi Liverpoola i Firmino igrači sistema :crazy: :crazy:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:52

Evander je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Sta znaci igracki bolji?
Najbolji igraci ne znace najbolji tim. Vidjeno vec milion puta.
Ovaj Liverpool je za klasu bolja ekipa od Barcelone, sto je pokazao u dvije utakmice.
Jos 5 puta da igraju dvomec, Liverpool bi pobijedio bar u 4.
Koje to igrace Barcelona danas ima?
Sto ih katolonski mediji proglasavaju najboljim na svojim pozicijama, to ne znaci da i stvarno jesu.
Sta ti imas od povrijedenih Umtitia i Dembelea? Sta imas od toga sto su Pike, Alba, Busketc, Suarez nekad bili top igraci?
Vise nisu, prosle sedmice kad se igrala utakmica, nisu bili takodje, sto smo i vidjeli. Nisu bili ni u prvoj utakmici, pukom slucajnoscu si imao rezultat onakav.
Kako nisu top igraci? Pa nisu najbolji na svijetu, ali reci da su prosjecni i da je svaki Liverpoolov igrac bolji je apsolutno smijesno. Pa po ovome je svaki igrac Tottenhama bolji od naseg samo zato jer oni igraju finale? Ili mozda Ajaxa? Ma daj me nemoj zayebavat!

Daj Kloppu ovu ekipu Barcelone na jedno 2-3 godine, nek se rijesi samo dvojice dizelasa iz veznog reda pa ces da vidis kako se igra!
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 maj 2019, 17:53

Kolega @Lord44 dobro zbori.

I ja sam skeptičan oko uklapanja Griezmanna.

Cijelu karijeru je pored sebe imao 9-ku koja mu je otvarala prostor i s kojom se nadopunjavao. Ovdje bi imao statičnog Messija koji se kreće isključivo s loptom u nogama i na sve to je ljevak koji okupira gotovo identičnu zonu u vrhu napada.
Jedino ako misle sklopiti Griezmann-Suarez-Messi trojac, ali to je qrac jer praktički igraš bez krila i automatski nemaš nikakvu širinu u igri.

Najkvalitetniji od napadačkih opcija jest, ali mnogo je tu upitnika.

Ako je PSG ozbiljno zainteresovan za Coutinha, probati sa:

Coutinho + Dembele + 300 miliona za Mbappea. Isplatilo bi se vjerujte :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2019, 17:54

zašto to kad mogu uzeti di mariu u direktnoj razmjeni

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 17:56

Lillard je napisao/la:leorey ti pišeš takve gluposti da ući u diskusiju s tobom je isto ko lupat glavom od zid. Frajer 'ladno reče da su bekovi Liverpoola i Firmino igrači sistema :crazy: :crazy:
Ti si budala ako mislis da Liverpoolov svaki igrac je kvalitetniji od naseg. Pa shvati da Pep 2009 godine je imao dosta losije neke igrace od ovih sto mi imamo sad. Mislis da Pep ne bi volio da ima danas jednog Coutinha i Dembelea u sastavu? Daj ih u City pa da vidis kako igraju.

Ovaj Dembele bi harao u Liverpoolu kao sto je harao i Coutinho. Jer imaju SISTEM. Mi nemamo. Nazalost.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2019, 17:58

@leorey
Da li su igraci Ajaxa i Totenhema bolji ili losiji, ne znam. Ali znam da su oni Liverpoola bolji, sto smo vidjeli u obje utakmice, a vidjeli bi opet sutra da kojim slucajem igraju.
Klop da dodje u ovu ekipu, bio bi najuren za pola godine. Klop je zvijezda broj jedan gdje dodje, glavni autoritet. U Barceloni to ne moze biti.
Ova ekipa, niti sa jednim trenerom nece biti bolja, a ni puno gora. Trener je marioneta samo. To smo se mogli uvjeriti u zadnjih 5 godina.

Klop sebi ne bi nikad dopustio da bude marioneta, niti su Messi, Pike, Busketc i ini, igraci koji bi se uklapali u Klopovu filozofiju. Nije on slucajno izabrao Liverpoola, a mogao je komotno u Real recimo.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 maj 2019, 18:02

leorey je napisao/la:
Lillard je napisao/la:leorey ti pišeš takve gluposti da ući u diskusiju s tobom je isto ko lupat glavom od zid. Frajer 'ladno reče da su bekovi Liverpoola i Firmino igrači sistema :crazy: :crazy:
Ti si budala ako mislis da Liverpoolov svaki igrac je kvalitetniji od naseg. Pa shvati da Pep 2009 godine je imao dosta losije neke igrace od ovih sto mi imamo sad. Mislis da Pep ne bi volio da ima danas jednog Coutinha i Dembelea u sastavu? Daj ih u City pa da vidis kako igraju.

Ovaj Dembele bi harao u Liverpoolu kao sto je harao i Coutinho. Jer imaju SISTEM. Mi nemamo. Nazalost.
Opet izvrćeš riječi. Nije svaki igrač Liverpoola bolji od Barceloninog. Ali bar 5 igrača bi imalo mjesto u startnih 11 Barcelone.

Robertson=Alba
Van Dijk > Lenglet/Pique
TAA > Roberto/Semedo
Mane/Salah > Coutinho/Dembele
Firmino > Suarez

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 18:04

Evander je napisao/la:@leorey
Da li su igraci Ajaxa i Totenhema bolji ili losiji, ne znam. Ali znam da su oni Liverpoola bolji, sto smo vidjeli u obje utakmice, a vidjeli bi opet sutra da kojim slucajem igraju.
Klop da dodje u ovu ekipu, bio bi najuren za pola godine. Klop je zvijezda broj jedan gdje dodje, glavni autoritet. U Barceloni to ne moze biti.
Ova ekipa, niti sa jednim trenerom nece biti bolja, a ni puno gora. Trener je marioneta samo. To smo se mogli uvjeriti u zadnjih 5 godina.

Klop sebi ne bi nikad dopustio da bude marioneta, niti su Messi, Pike, Busketc i ini, igraci koji bi se uklapali u Klopovu filozofiju. Nije on slucajno izabrao Liverpoola, a mogao je komotno u Real recimo.
I sta je dobio s tim? Ako opet jos jedno finale pop.usi trenira ekipu 4 godine niti jedan trofej nije uzeo. Pa normalno da bi letio za godinu dana kad bi bilo zero tituli, nismo mi Liverpool. Tako bi bilo i u Rejalu.

On to nije napravio jer se ne bi neko uklapao, nego jer nije spreman da preuzme toliki rizik, ne zeli da izadje iz svog ugodnog okruzenja. Ovaj Liverpool je dozivio vrhunac ove godine kao i Dortmund 2013 i samo ce da pada, pogotovo ako ne budu dovodili pojacanja, jer tesko da bolje moze od ovoga.

On moze u Rejal ali ne smije. Ali postujem i to. Liverpool jeste bolja ekipa. Individualno NIKAKO.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.