FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 04 maj 2019, 12:48

Valjda dodje nekad vrijeme da stalno nekog ne tjeramo.
Svakih 10 dana treba nekog otjerati, i tako kod nas raja funkcionise.
Zadnja izmjena: Bezideja, dana/u 04 maj 2019, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 12:50

Lik prekrsio datum, ali neka ga.
Ako je Uprava dala pare prije isteka, a taj nije uplatio s noge na nogu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 maj 2019, 12:51

LjoZee je napisao/la:Lik prekrsio datum, ali neka ga.
Ako je Uprava dala pare prije isteka, a taj nije uplatio s noge na nogu.
Apsolutno, ko je kriv treba da bude kaznjen
Da se mene pita ocistiti i administraciju i sve igrace koji su bili tu prije dolaska novih ljudi u klub i krenuti od nule
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 13:04

Ma bjezi, kinjis se za licence zbog 2-3 dana

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 04 maj 2019, 15:04

Volim te Željo, života mi moga. Čuj', na današnji dan, kada su oni nesretnici digli ruku na tebe, za trenutak te oteli od naših zajedničkih snova. Toga dana zajedno sa tobom, gorjela su naša srca. Ta vatra, ljuti plamen, vreli oganj, nikada se ugasiti neće. Uvijek će buktati u nama, podsjećati nas na dane, kada si bio tako blizu a tako daleko.

Dok živim, tvoj sam. Kada umrem ostavit ću ti sjećanja, da ne budeš tužan već radostan, jer još jedna duša, nad tobom bdije.

04. 05. 1992.-04. 05. 2019.
Ne mogu da pričam šta je bilo u Hočinu, u dalekoj zemlji ruskoj. Ne zato što ne pamtim, već što neću. Ne vrijedi pričati o strašnom ubijanju, o ljudskom strahu, o zvijerstvima i jednih i drugih, ne bi trebalo pamtiti, ni žaliti, ni slaviti. Najbolje je zaboraviti, da umre ljudsko sjećanje na sve što je ružno, i da djeca ne pjevaju pjesme o osveti.

Pa i da su održali taj nesrećni Hočin, da su osvojili tuđu zemlju, šta bi se promjenilo? Da li bi bilo više pravde a manje gladi, pa ako bi i bilo, zar ljudima ne bi zastajao zalogaj u grlu ako je otet od tuđe muke? I da li bi srećnije živjeli? Ne bi, nimalo.

Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.

To nam je sudbina. Kad ne bi bilo ratova, poklali bismo se među sobom. Zato svaka pametna carevina potraži neki Hočin, da pusti zlu krv narodu i da nagomilana nezadovoljstva odvrati od sebe. Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po činu, djeca po pameti. I nikad neće biti drukčiji.

Ne treba da ćutimo. Ima se o čemu govoriti, ne napadajući. Pomoći treba, a ne odmagati. Država je to, bolan, hiljadu briga i nevolja, imanje svoje ne možes urediti kako valja, a kamoli toliki svijet. I onda počne neko da zakera, te ne valja ovo, te ne valja ono, e čudna mi cuda! Jašta da ne valja. Pravo je čudo kako išta valja: toliki ljudi, a svako vuče na svoju stranu. Misliš da je lako ovima što upravljaju državom?

Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom. Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina koja nas može sačekati, u toku mješanja. Ne možes je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

U početku ljubav,

u životu mržnja,

na kraju sjećanje.

Ljubav je ipak jača od svega.

M.S.

Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 04 maj 2019, 17:08

Pratit ću utakmicu Svinjski-Radnik javit ću kakav je Hadžić i ostali ako ko zapne za oko

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 maj 2019, 17:10

Dokoljenko je napisao/la:Volim te Željo, života mi moga. Čuj', na današnji dan, kada su oni nesretnici digli ruku na tebe, za trenutak te oteli od naših zajedničkih snova. Toga dana zajedno sa tobom, gorjela su naša srca. Ta vatra, ljuti plamen, vreli oganj, nikada se ugasiti neće. Uvijek će buktati u nama, podsjećati nas na dane, kada si bio tako blizu a tako daleko.

Dok živim, tvoj sam. Kada umrem ostavit ću ti sjećanja, da ne budeš tužan već radostan, jer još jedna duša, nad tobom bdije.

04. 05. 1992.-04. 05. 2019.
Ne mogu da pričam šta je bilo u Hočinu, u dalekoj zemlji ruskoj. Ne zato što ne pamtim, već što neću. Ne vrijedi pričati o strašnom ubijanju, o ljudskom strahu, o zvijerstvima i jednih i drugih, ne bi trebalo pamtiti, ni žaliti, ni slaviti. Najbolje je zaboraviti, da umre ljudsko sjećanje na sve što je ružno, i da djeca ne pjevaju pjesme o osveti.

Pa i da su održali taj nesrećni Hočin, da su osvojili tuđu zemlju, šta bi se promjenilo? Da li bi bilo više pravde a manje gladi, pa ako bi i bilo, zar ljudima ne bi zastajao zalogaj u grlu ako je otet od tuđe muke? I da li bi srećnije živjeli? Ne bi, nimalo.

Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo na današnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.

To nam je sudbina. Kad ne bi bilo ratova, poklali bismo se među sobom. Zato svaka pametna carevina potraži neki Hočin, da pusti zlu krv narodu i da nagomilana nezadovoljstva odvrati od sebe. Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po činu, djeca po pameti. I nikad neće biti drukčiji.

Ne treba da ćutimo. Ima se o čemu govoriti, ne napadajući. Pomoći treba, a ne odmagati. Država je to, bolan, hiljadu briga i nevolja, imanje svoje ne možes urediti kako valja, a kamoli toliki svijet. I onda počne neko da zakera, te ne valja ovo, te ne valja ono, e čudna mi cuda! Jašta da ne valja. Pravo je čudo kako išta valja: toliki ljudi, a svako vuče na svoju stranu. Misliš da je lako ovima što upravljaju državom?

Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom. Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina koja nas može sačekati, u toku mješanja. Ne možes je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

U početku ljubav,

u životu mržnja,

na kraju sjećanje.

Ljubav je ipak jača od svega.

M.S.

:bow:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 18:33

Kad nas Radnik zaebe za Evropu :shifty:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 04 maj 2019, 18:34

LjoZee je napisao/la:Kad nas Radnik zaebe za Evropu :shifty:
Jesu navalili u pm
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 18:36

Jos odbrani penal ybo ga konj

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 04 maj 2019, 18:37

1:2 lel

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 18:40

Rokoko87 je napisao/la:1:2 lel
Suti, nije jos :lol:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 04 maj 2019, 18:43

Radnik igra odlicno, dobra ekipa nema sta. Mada mislim da je najvise do ovog trenera. Jeste lud i jeste coban, ali izgleda da zna.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 04 maj 2019, 18:44

LjoZee je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:1:2 lel
Suti, nije jos :lol:
Yebu rezulta.ti.com ne vade :lol:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 18:45

Ma ne bi bilo nezasluzeno da odu umjesto nas, ali zasto uvijek mi? :cry:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 maj 2019, 18:48

Od kad ja govorim treba Lucica dovest na gol
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 04 maj 2019, 18:50

Lagano se steze obruc. Idemo radniku i cityu, a njima ce goriti pod nogama po svemu sudeci jer je krupa dobila danas. Da vas vidimo sada na djelu picke nezahvalne... Asime, Zaime, da vas vidimo sada mangupi i “fudbaler”... sada kada je najteze da vas sada vidimo. Ne izborite li evropu treba vas nogama sutati od stadiona do onog znaka koji oznacava kraj kantona sarajevo.. mater vam **** obojici od onog prvog poraza u nizu kada ste promasivali po 5 zicera na utakmici..
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2019, 18:51

Yebem li vam bogalji sve, da Radnik ima bolje igrace Allahu dragi

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 04 maj 2019, 19:08

Hadžić fino odigro,dosta na sebe navlači 2 stopera oslobađa prostor saigracima,pogodio precku i asistiro fina partija danas za oko mi je zapao Maksimovic koji takođe dobar igrac

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 04 maj 2019, 19:11

Ovo danas sto je Hadzic pokazao protiv dobre ekipe je pokazatelj da ni slucajno ne treba biti prva opcija. Za klupe moze, al s ovim kvalitetom igraca mi nikad necemo naprijed. Nadam se da je ovo sve kao inace lupanje oko igraca...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pact1921 i 21 gost.