Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Timovi iz PL trebaju gurati mlade igrace da budu nosioci svojih timova, ove polovanjake iz Srbije i Hrvatske ne treba dovoditi.
Ako je ikako moguce dovesti ove momke sto igraju za A repku, koji su pri kraju svoje karijere. Od njih se ima sta da nauci a moze se i u Europi dogurati sa njima.
Najbolje mlade igrace iz nasih timova gurati u U21 sto vise, plus ove koji su odrasli vani ali ne ove iz 4-5 lige Njemacke ili slicno.
E onda te iz U21 polako u A repku. Sve to treba vremena.
I onda ako nemamo igrace koji mogu pokrivati neke pozicije u A repci, onda dovesti nekog iz PL.
Sto se tice sredine, pored Pjanica, Krunica, Besica, Prcica, Gojaka, Cimirota, Vrancica, Loncara, Milosevica i Sarica nema mjesta.
Ako je ikako moguce dovesti ove momke sto igraju za A repku, koji su pri kraju svoje karijere. Od njih se ima sta da nauci a moze se i u Europi dogurati sa njima.
Najbolje mlade igrace iz nasih timova gurati u U21 sto vise, plus ove koji su odrasli vani ali ne ove iz 4-5 lige Njemacke ili slicno.
E onda te iz U21 polako u A repku. Sve to treba vremena.
I onda ako nemamo igrace koji mogu pokrivati neke pozicije u A repci, onda dovesti nekog iz PL.
Sto se tice sredine, pored Pjanica, Krunica, Besica, Prcica, Gojaka, Cimirota, Vrancica, Loncara, Milosevica i Sarica nema mjesta.
Duljević je naše NAJBOLJE krilo, nezamjenjivVucevich je napisao/la:Duljević je muha bez glave, samo zna driblati i malo šta drugo. Protiv Grčke je bio užasan. Ali to nije toliko bitno, nije bio standardan reprezentativac dok je igrao u Sarajevu, tek se izborio za mjesto nakon što je prešao u Dynamo Dresden.Denchi je napisao/la: kako znaš jbt?
jer isto su ljudi govorili za Sarića,Dulju,Cimirota, itd. pa ljudi su praktično nezamjenjivi
pa je jedan Prosinečki, nije znao pa organizovao neke prijateljske da isproba pa sad zna da MOGU
kontam otkrij tajnu našem selektoru bar pa da se ne **** više, ti upreš prstom on pozove![]()
kakav hejter iskompleksirani
Cimirot godinama ne igra u Sarajevu tako da je dosta bezveze da ga u takvom kontekstu spominješ, ali nije uopšte 'nezamenjiv', da li pratiš reprezentaciju uopšte ili si samo ovdje došao prepucavati i spamati o svom klubu? Nije igrao protiv Austrije u Zenici, odigrao 30 sekundi protiv Sjeverne Irske na Grbavici, nije igrao protiv Austrije u Beču i nije igrao protiv Armenije, dakle se može zaključiti da je prilično 'zamjenjiv'.
Ja sam navijač reprezentacije i samo me zanima što bolji rezultat iste, ti si navijač svog kluba i došao si ovdje samo da spamaš o igračima tog istog kluba. Za reprezentaciju izgleda tebi boli ****, samo te zanima da se 'tvoji' igrači što više poguraju kroz reprezentaciju. Crepulja
rekao sam da ga prije par sezona nisu dali spomenuti u kontekstu repke...u njegovoj zadnjoj sezoni je bio pozivan i na kraju i odigrao Kirin kup, da bi iste godine(transfer drezden u ljeto) već na jesen bio na svakom budućem okupljanju....
Sarić je kao igrač Sarajeva dobio poziv u repku, direktno iz lige, zajedno sa kolegama iz kluba i ostatka lige...NEZAMJENJIV(riječi selektora)
Gojko Cimirot je debitirao 2014-te kao igrač Sarajeva pod Safetom Sušićem...Maestralno odigrao zadnju tekmu, čuvao ga selektor za jačeg protivnika

pošto postoji očigledan presedan da igrači iz Sarajeva postanu korisni reprezentativci(ako ništa u skorijoj povijesti) stoga ostavljam te da hejtaš idalje u tišini...ako si zaista navijač reprezentacije, vidjećeš da gro naše selekcije čine momci iz domovine i naše lige i to uopšte nije loše, naprotiv, i onda ignorirati igrače iz šampionske ekipe te zemlje, patetično čak i za tebe...

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Bravo Denchi, argumentovano sročeno.Denchi je napisao/la:Duljević je naše NAJBOLJE krilo, nezamjenjivVucevich je napisao/la:Duljević je muha bez glave, samo zna driblati i malo šta drugo. Protiv Grčke je bio užasan. Ali to nije toliko bitno, nije bio standardan reprezentativac dok je igrao u Sarajevu, tek se izborio za mjesto nakon što je prešao u Dynamo Dresden.Denchi je napisao/la: kako znaš jbt?
jer isto su ljudi govorili za Sarića,Dulju,Cimirota, itd. pa ljudi su praktično nezamjenjivi
pa je jedan Prosinečki, nije znao pa organizovao neke prijateljske da isproba pa sad zna da MOGU
kontam otkrij tajnu našem selektoru bar pa da se ne **** više, ti upreš prstom on pozove![]()
kakav hejter iskompleksirani
Cimirot godinama ne igra u Sarajevu tako da je dosta bezveze da ga u takvom kontekstu spominješ, ali nije uopšte 'nezamenjiv', da li pratiš reprezentaciju uopšte ili si samo ovdje došao prepucavati i spamati o svom klubu? Nije igrao protiv Austrije u Zenici, odigrao 30 sekundi protiv Sjeverne Irske na Grbavici, nije igrao protiv Austrije u Beču i nije igrao protiv Armenije, dakle se može zaključiti da je prilično 'zamjenjiv'.
Ja sam navijač reprezentacije i samo me zanima što bolji rezultat iste, ti si navijač svog kluba i došao si ovdje samo da spamaš o igračima tog istog kluba. Za reprezentaciju izgleda tebi boli ****, samo te zanima da se 'tvoji' igrači što više poguraju kroz reprezentaciju. Crepulja
rekao sam da ga prije par sezona nisu dali spomenuti u kontekstu repke...u njegovoj zadnjoj sezoni je bio pozivan i na kraju i odigrao Kirin kup, da bi iste godine(transfer drezden u ljeto) već na jesen bio na svakom budućem okupljanju....
Sarić je kao igrač Sarajeva dobio poziv u repku, direktno iz lige, zajedno sa kolegama iz kluba i ostatka lige...NEZAMJENJIV(riječi selektora)
Gojko Cimirot je debitirao 2014-te kao igrač Sarajeva pod Safetom Sušićem...Maestralno odigrao zadnju tekmu, čuvao ga selektor za jačeg protivnika![]()
pošto postoji očigledan presedan da igrači iz Sarajeva postanu korisni reprezentativci(ako ništa u skorijoj povijesti) stoga ostavljam te da hejtaš idalje u tišini...ako si zaista navijač reprezentacije, vidjećeš da gro naše selekcije čine momci iz domovine i naše lige i to uopšte nije loše, naprotiv, i onda ignorirati igrače iz šampionske ekipe te zemlje, patetično čak i za tebe...![]()
Domaca liga mora biti prioritet.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
yebes repku gdje su duljevic, saric i cimirot nezamjenjivi
jedan u ispodprosjecnom cvajtasu, drugi u prosjecnom belgijskom timu a treci igra negdje u pm.
s druge strane nema mjesta za igrace dinama, strazbura, norvica...dobar recept da od ozbiljne ekipe napravis ispodprosijecnu..
da,nisam dijasporac vec neko ko svaki vikend 'pokusava' da gleda bihpl.
dok smo imali 1-2 igraca iz lige,onako reda radi, na spisku, i bili smo ozbiljna ekipa.

jedan u ispodprosjecnom cvajtasu, drugi u prosjecnom belgijskom timu a treci igra negdje u pm.
s druge strane nema mjesta za igrace dinama, strazbura, norvica...dobar recept da od ozbiljne ekipe napravis ispodprosijecnu..
dok smo imali 1-2 igraca iz lige,onako reda radi, na spisku, i bili smo ozbiljna ekipa.
Zrinjski je tri puta zaredom bio prvak, što je mnogo impresivnije od ove (moguće) titule Sarajeva, pa nisam tada vidio da su ljudi ovako gurali Pezera, Perišića, Stojkića i ostale... A da kažem opet, biti prvak u toj jadnoj ligi bukvalno ništa ne znači, hajde potvrdi 'dominaciju' protiv ijednog poluozbiljnog protivnika u Evropi.Denchi je napisao/la:
pošto postoji očigledan presedan da igrači iz Sarajeva postanu korisni reprezentativci(ako ništa u skorijoj povijesti) stoga ostavljam te da hejtaš idalje u tišini...ako si zaista navijač reprezentacije, vidjećeš da gro naše selekcije čine momci iz domovine i naše lige i to uopšte nije loše, naprotiv, i onda ignorirati igrače iz šampionske ekipe te zemlje, patetično čak i za tebe...![]()
cijenim tvoje mišljenje kao forumaša, NO cijenim mišljenje i znanje selektora MNOGO više jer je po meni superiornije od tvogbabino je napisao/la:yebes repku gdje su duljevic, saric i cimirot nezamjenjivi![]()

da su ti dinamovci i strejndžeri bolji igrači bili bi pozvani, nitko ne igra sa slabijim igračima iz nekog inata...ima cilj za ostvarit...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
mi imamo duplu, dakako da nije impresivnije...Vucevich je napisao/la:
Zrinjski je tri puta zaredom bio prvak, što je mnogo impresivnije od ove (moguće) titule Sarajeva, pa nisam tada vidio da su ljudi ovako gurali Pezera, Perišića, Stojkića i ostale... A da kažem opet, biti prvak u toj jadnoj ligi bukvalno ništa ne znači, hajde potvrdi 'dominaciju' protiv ijednog poluozbiljnog protivnika u Evropi.
nema se tu šta gurati,to je normalna stvar, ali se i guralo pa je sad Pirić drugi golman,Bilbija, Todorović, Tomić, Arežina imaju nastupe a za Mešanovića je toliko članaka napisano nebi li ga ko nazvao da je to komično...
biti prvak u domaćem prvenstvu znači da imaš kvalitetne igrače, a ako si još pritom igrao lijepo , napadački, gdje nisi zavisio od jednog ili 2 igrača nego je to jedan sistem gdje 5-6 igrača imaju dobru statistiku istovremeno...to je već nešto vrijedno pažnje...
nema repke koja ne zove igrače iz šampiona države...zimbabve ili francuska svejedno...
o superiornosti cemo na kraju kvalifikacija.Denchi je napisao/la:cijenim tvoje mišljenje kao forumaša, NO cijenim mišljenje i znanje selektora MNOGO više jer je po meni superiornije od tvogbabino je napisao/la:yebes repku gdje su duljevic, saric i cimirot nezamjenjivi![]()
dok smo imali 1-2 igraca iz lige,onako reda radi, na spisku, i bili smo ozbiljna ekipa.![]()
da su ti dinamovci i strejndžeri bolji igrači bili bi pozvani, nitko ne igra sa slabijim igračima iz nekog inata...ima cilj za ostvarit...
pisao sam 100 puta,nek zove koga hoce ako ce nas plasirati na euro, sto u normalnim okolnostima i ne bi trebao biti tezak zadatak.
ukoliko ne odemo na euro, po meni ce biti najlosiji selektor do sada.
a kad spominjes inat...nepozivanje hajrovica je cisti inat i nista drugo.
Šta govoriš o duploj kada je niste ni osvojili? Odigraj prvo te utakmice pa onda lupetaj. I ne, 'dupla' nije impresivnija nego tri titula zaredom, i 4 od 5 od sezone 2013/14.Denchi je napisao/la:mi imamo duplu, dakako da nije impresivnije...Vucevich je napisao/la:
Zrinjski je tri puta zaredom bio prvak, što je mnogo impresivnije od ove (moguće) titule Sarajeva, pa nisam tada vidio da su ljudi ovako gurali Pezera, Perišića, Stojkića i ostale... A da kažem opet, biti prvak u toj jadnoj ligi bukvalno ništa ne znači, hajde potvrdi 'dominaciju' protiv ijednog poluozbiljnog protivnika u Evropi.
nema se tu šta gurati,to je normalna stvar, ali se i guralo pa je sad Pirić drugi golman,Bilbija, Todorović, Tomić, Arežina imaju nastupe a za Mešanovića je toliko članaka napisano nebi li ga ko nazvao da je to komično...
biti prvak u domaćem prvenstvu znači da imaš kvalitetne igrače, a ako si još pritom igrao lijepo , napadački, gdje nisi zavisio od jednog ili 2 igrača nego je to jedan sistem gdje 5-6 igrača imaju dobru statistiku istovremeno...to je već nešto vrijedno pažnje...
nema repke koja ne zove igrače iz šampiona države...zimbabve ili francuska svejedno...
Todorović, Tomić i Arežina su dobili nastup u 'domaćoj' ekipi koja je igrala protiv Američkog D-tima, ne znam da li se to baš broji.
I ne, biti prvak uopšte ne znači da imaš kvalitetne igrače za reprezentativni nivo, zato je BiH liga u elitnom evropskom društvu sa Andorom, Gibraltarom i Estonijom. Ne znam za tebe, ali meni je stid kada pogledam ovu mapu, da li je moguće da smo baš toliko užasni (a odgovor je da, jesmo), a ti još guraš ove propalitete kao da će nešto novo donjeti reprezentaciji.

Prica da se tim koji igra dobro ne mijenja, da se u reprezentaciju tesko ulazi, ali tesko i izlazi, polako pada u vodu. Kao i povjerenje u Prosineckog.
Na trenutak, poslije rezultata lige nacija i par dobrih utakmica, se ucinilo da ekipa ima glavu i rep, nakon posljednje dvije utaskmice
stvari izgledaju znatno drugacije.
Od sest takmicarskih tekmi pod Prosineckim, dvije smo odigrali ocajno (S. Irska, Grcka), dvije lose (S. Irska, Armenija), a dvije pristojno(Austrijax2).
Realnu sliku rada Prosineckog, su zamaskirale nezasluzene pobjede protiv S. Irske. Ne treba zaboraviti ni da je Robi pricao o igri do noge, o posjedu lopte...a igrali smo kao vise Grcka (sto se i nije lose).
Sve u svemu, treba podrzati selektora, ali je jasno da je situacija daleko od dobre i da treba nesto mijenjati.
Na trenutak, poslije rezultata lige nacija i par dobrih utakmica, se ucinilo da ekipa ima glavu i rep, nakon posljednje dvije utaskmice
stvari izgledaju znatno drugacije.
Od sest takmicarskih tekmi pod Prosineckim, dvije smo odigrali ocajno (S. Irska, Grcka), dvije lose (S. Irska, Armenija), a dvije pristojno(Austrijax2).
Realnu sliku rada Prosineckog, su zamaskirale nezasluzene pobjede protiv S. Irske. Ne treba zaboraviti ni da je Robi pricao o igri do noge, o posjedu lopte...a igrali smo kao vise Grcka (sto se i nije lose).
Sve u svemu, treba podrzati selektora, ali je jasno da je situacija daleko od dobre i da treba nesto mijenjati.
pa ne sasvimbabino je napisao/la: o superiornosti cemo na kraju kvalifikacija.
pisao sam 100 puta,nek zove koga hoce ako ce nas plasirati na euro, sto u normalnim okolnostima i ne bi trebao biti tezak zadatak.
ukoliko ne odemo na euro, po meni ce biti najlosiji selektor do sada.
a kad spominjes inat...nepozivanje hajrovica je cisti inat i nista drugo.
on je Selektor provjereno sposoban nije mu prvi dan u fudbalu baš, ima nešto iza svog imena, stoga ako čovjek smatra da mu ne treba Hajrović da možda nema taj mentalitet, da nije gladan više uspjeha, itd. da bi mu bezze remetio Dulju i Višću kao prve izbore...to je njegovo pravo...
po meni je ta klasifikacija najgori neobično visoka jer nije baš da idemo na evropsko svaki put pa je sad to strašno ako ne idemo, ako ne ispuni cilj ne treba biti selektor dalje ali imali smo daleko lošije selektore to je već sad vidljivo

cool mapa
gdje ti je Luka Modrić na njoj?
make love not h8

make love not h8

Denchi je napisao/la:cool mapa
![]()
make love not h8

Upravo tako ... Robi nam je prijateljskim tekmama u Ligi Nacija zamazao oci i dao nam da se nadamo da ce isto biti i u takmicarskim ... a ispast ce da ce mu najveci domet biti to sto nas je uveo u A ligu Nacija gdje cemo vec poslije prve tekme zazalit sto smo se tamo uopste plasirali ...DrFilgud je napisao/la:Od sest takmicarskih tekmi pod Prosineckim, dvije smo odigrali ocajno (S. Irska, Grcka), dvije lose (S. Irska, Armenija), a dvije pristojno(Austrijax2). Realnu sliku rada Prosineckog, su zamaskirale nezasluzene pobjede protiv S. Irske. Ne treba zaboraviti ni da je Robi pricao o igri do noge, o posjedu lopte...a igrali smo kao vise Grcka (sto se i nije lose).

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Obozavam ljude koji koriste paradoxe
Treba mjenjati ali podrzati selektora
Ili
Prica da se tim koji igra dobro ne mjenja pada u vodu
Ali nastavi govoriti kako tim ne igra dobro I kako se mjenja

Ili

Denchi je napisao/la:Obozavam ljude koji koriste paradoxe
Ili

Pa sta je paradoksalno u stavu da selektora podrzavam (jos uvijek), ali da nesto treba mijenjati?
Sta je paradoksalno u stavu da ova prica "tim koji igra dobro , ne treba mijenjati" , pada u vodu, jer tim ne igra dobro?
Ma sačekao bi ja još malo sa Žutim. Ni mene ovo u ove dvije tekme nije impresioniralo, al opet sigurno odrađena Liga Nacija i poluvrijeme protiv Grčke mi daju neku nadu. Treba to dvoje spojiti kako.
Realno protiv Finske mu je glavni ispit, ili biti ili ne biti za ostatak kvala.
Realno protiv Finske mu je glavni ispit, ili biti ili ne biti za ostatak kvala.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Pa to da se ne misli da igrace treba mjenjati, bar ja nisam shvatio tako, jer je vecina ok sa sastavom bar 90 posto?? Eto da zovne hajrovica jos ok I da taj sjedi na klupi...dakle podrzati selektora ali promjeniti istog(to ja procitah pa mi shega)DrFilgud je napisao/la:Denchi je napisao/la:Obozavam ljude koji koriste paradoxe
Ili
![]()
Pa sta je paradoksalno u stavu da selektora podrzavam (jos uvijek), ali da nesto treba mijenjati?
Sta je paradoksalno u stavu da ova prica "tim koji igra dobro , ne treba mijenjati" , pada u vodu, jer tim ne igra dobro?
I takodje tim igra dobro, Dzeko ne, npr.
Pjanic svojim crvenim pojebe komplet utisak I tekmu koju smo odlicno poceli...nismo jos toliko gelirali kao ekipa da nas takvo sto ne moze poljuljati...i to je dio stvaranja ekipe...
Sehic
Todorovic
Bicakcic
Sunjic
Kolasinac
Besic
Krunic
Gojak
Visca
Hajrovic
Dzeko
Ovo protiv finske i italije. Kad se Pjanic vrati Besic out.
Todorovic
Bicakcic
Sunjic
Kolasinac
Besic
Krunic
Gojak
Visca
Hajrovic
Dzeko
Ovo protiv finske i italije. Kad se Pjanic vrati Besic out.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Prcić Vrančić, treći nam veznjak ne treba.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, jasmin10, Kaunas, lol89, MostarReds22, tutankamon1905 i 39 gostiju.