FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 28 apr 2019, 20:30

Saurman je napisao/la:Davno je Šećo govorio plakaćemo kad odu Robben i Ribery.
Plakat ćemo jer nismo još uložili dobre pare u krila. Jedan nas je koštao 22 mil. a drugi 8 mil., a treći 10 mil nebitno, zamisli, ulažemo kao da smo Ado Den Haag. U vrijeme kad smo uvu trojicu uzeli Robben bi koštao jedno 60 mil a Ribery slično tako mil., pa ti vidi. Robben je dotad imao kamaru iskustva, i fin broj velikih tekmi, ribery isto tako bio velik talenat i pokazao se na velikom takmičenju. Šta ova tri imaju, instagram akaunte?

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 28 apr 2019, 20:50

Saurman je napisao/la:
Goretzka je napisao/la:Dal je realno da ja pratim ove debile
Nije realno Curry.
?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 apr 2019, 22:10

Davies gori od Sanchesa ako je to ikako moguce :tokralju:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klare

Post Postao/la Klare » 28 apr 2019, 22:46

Ma Davies, vidio sam odmah u prvoj utakmici da dijete nema osjećaja i poteza za ovaj nivo.
Priče kako je on u našoj akademiji još i najbolji jesu demagogija.

Znamo svi da i trener mora letit', pa makar i duplu osvojio, a znamo da trebaju i mnogi igrači letit', čak i neki koji se smatraju zaštićenom vrstom.

Nego, ko šiša čovjeka koji obavlja posao sa rukama u džepovima. Tu nema nit' čovjeka nit' posla.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2019, 12:32

Ne znam šta se očekivalo da Davies uradi sa 18g, promjena sredine je imala velik uticaj na njega i treba mu dati vremena.Ne može nam djeca lomiti utakmice za to ipak treba iskeširati 80+ mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 apr 2019, 12:44

Onda jedva čekam da nam Hernandez prelomi i donese LP. :opaopa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 apr 2019, 13:08

S-Y-L-A-R je napisao/la:Onda jedva čekam da nam Hernandez prelomi i donese LP. :opaopa:
On je mislio na krila, kit.u ce nam defanzivac prelomiti :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 apr 2019, 13:21

harden je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Onda jedva čekam da nam Hernandez prelomi i donese LP. :opaopa:
On je mislio na krila, kit.u ce nam defanzivac prelomiti :mrgreen:
Ma znam ja šta je mislio, ali kakva je to logika. Isto da kažem, ne možete kritikovati Lewandowskog, plaćen je 0 KM/eura/dolara. :mrgreen:
Nama 3 krila zajedno nisu ni blizu 80 miliona, to ne znači da se moram pomiriti sa prosječnosti.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 apr 2019, 14:30

Jbte frajer sve gleda kroz pare, nevjerovatno.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 29 apr 2019, 14:41

Nadam se da ce Niko ovo prelomiti u svoju korist i uzeti duplu krunu ipak. Uz nova pojacanja za koja vec znamo i jos neka koja tek treba da se dogovore bit cemo puno bolji i jaci. Od ove sezone s ovim rosterom se svakako vise nije moglo ni ocekivati. :)

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 apr 2019, 23:50

Goretzka je napisao/la:Nadam se da ce Niko ovo prelomiti u svoju korist i uzeti duplu krunu ipak. Uz nova pojacanja za koja vec znamo i jos neka koja tek treba da se dogovore bit cemo puno bolji i jaci. Od ove sezone s ovim rosterom se svakako vise nije moglo ni ocekivati. :)
Kako da se nije moglo,narocito protiv Lpoola u Lp se moglo i moralo bolje.Moglo se i te kako,al prepali se kako Niko tako i igraci.Krivnja 60-40 ,Niko 60 zato sto nije dorastao Bayerna,nema pojm sta je LP,i uz to jos u 180 minuta krila predju na stranu lpola max 5-6 puta uz to 3 suta prema golu.
Po meni treba da ide,
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 maj 2019, 00:03

Veliki problem Bayerna ove sezone su bile oscilacije i kur..bolja.

Prva stvar je ocita, odigras tri strasne utakmice, postignes 15 golova i Onda dodje Nurnberg ili Freiburg i uprskas sve ono sto si gradio.
Ista stvar je bila na pocetku sezone, sjajne predstave, hrpa bodova i onda iz nekih nepoznatih razloga dolazi do pada rezultata te citas kako je ovaj nezadovoljan, kako je onaj nezadovoljan.
To je sve rezultiralo uzbudljivom sezonom a mnogi su nesto slicno prizeljkivali.

Zakljucak je da Kovac nije dorastao Bayernu, barem onaj sa imenom Niko dok cemo na Roberta ocito jos dugo cekati.

Ten Hag se nudi kao idealno rjesenje, barem se to da primijetiti po igri Ajaxa no opet se postavlja pitanje kakva bi bila situacija kada imas puno veci pritisak?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 maj 2019, 00:48

Omerbavarac je napisao/la: Ten Hag se nudi kao idealno rjesenje, barem se to da primijetiti po igri Ajaxa no opet se postavlja pitanje kakva bi bila situacija kada imas puno veci pritisak?
Kaze SportBild da se prati njegov rad i da se svidja Rumenom.

Znaci nista od njega :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 maj 2019, 01:03

Balance je napisao/la:Sane je puno bolji na lijevom krilu iako moze igrati i desno. Kako god, najmanji problem bi bio na koju stranu ga postaviti, samo kad bi ga doveli.
Zaboravio sam spomenuti Havertza koji je fantastican i jedan od onih must buy igraca, ali mislim da nije u planu ove sezone nikako, tek sljedece bi mogao biti.

Lewa je razocarao u velikim utakmicama, ali ja bi ga iskoristio jos sljedecu sezonu gdje uz kvalitetnija krila i ekipu opcenito mozda i napravi nesto jer budimo realni zadnje dvije god nije bas imao s kime ni igrati. Nakon toga bi ga definitivno prodao, makar nam on sam donio ligu prvaka.
Idealno bi bilo da Jovic ostane jos god dana u Frankfurtu, ako potvrdi kvalitetu onda da ga se dovede umjesto Lewe.
Ako vec ove sezone zeli otici definitivno bi prodao poljaka i doveo njega.

Iskreno ne znam koga umjesto Kovaca dovesti, Zidane otisao u Real, a Wenger vjerojatno nije opcija. To su bila meni dva zanimljiva kandidata, talijane ne bi volio, Mourinho isto ne, a ostali koji vrijede su zauzeti.
Vjerujem da Havertz dolazi sigurno iduće sezone, kao što i sam kažeš to je must buy igrač. I zato bi bilo dobro da ne dovodimo nikoga na poziciju 10-ke ove sezone, osim eventualno Jamesa da otkupimo naravno. Čak i bez njega možemo bez brige odraditi slijedeću sezonu pa da Havertz preuzme palicu na playmakeru.

Lewa, kako god, što se mene tiče može odigrati i iduću sezonu ali je katastrofalno za Bayern ako ovaj produži na još jedno 3 ili 4 godine. E to mi nije jasno, zašto raditi istu pogrešku kao kod Robberya? Kod ovih prvih mogu shvatiti jer su nam donijeli ligu prvaka i digli klub na jedan strašan nivo, u zadnjih 10 godina smo TOP 5 ekipa Europe, to je nevjerojatan rezultat pa zato i iz zahvalnosti mogu to razumjeti ali ovaj egoista ne zaslužuje ništa više od još 1 sezone i ispisnicu iz kluba, čisto da pričekamo Jovića ili nekoga drugoga da potvrdi klasu još jednu sezonu.

Omerbavarac je napisao/la:Veliki problem Bayerna ove sezone su bile oscilacije i kur..bolja.

Prva stvar je ocita, odigras tri strasne utakmice, postignes 15 golova i Onda dodje Nurnberg ili Freiburg i uprskas sve ono sto si gradio.
Ista stvar je bila na pocetku sezone, sjajne predstave, hrpa bodova i onda iz nekih nepoznatih razloga dolazi do pada rezultata te citas kako je ovaj nezadovoljan, kako je onaj nezadovoljan.
To je sve rezultiralo uzbudljivom sezonom a mnogi su nesto slicno prizeljkivali.

Zakljucak je da Kovac nije dorastao Bayernu, barem onaj sa imenom Niko dok cemo na Roberta ocito jos dugo cekati.

Ten Hag se nudi kao idealno rjesenje, barem se to da primijetiti po igri Ajaxa no opet se postavlja pitanje kakva bi bila situacija kada imas puno veci pritisak?
Kovač svakako nije dorastao Bayernu u momentu kad je imenovan za trenera. To se pričalo i po medijima da je bio tek 3. ili 4. opcija. Znači sama ova činjenica puno toga govori.

Ovdje se išlo na ideju uprave kluba ako prođe, prođe. Nedostatak pravog riješenja, odnosno odbijenica koje smo dobili, u izboru trenera je doveo Kovača na klupu Bayerna.

Smatram da je Kovač trebao ostati na klupi Frankfurta barem još dvije godine i osjetiti igranje u Europi, skupiti iskustvo u takvim utakmicama, automatski i napredovati kao trener pa onda napraviti korak dalje. Ovako je vjerojatno zbog 2 finala DFB Cupa i jednog naslova došao na klupu Bayerna prerano.

Erik ten Hag možda trenutno slovi kao najpoželjniji trener u Europi što je normalno s obzirom na rezultate Ajaxa. Bez puno filozofiranja, prije bih dao ekipu u ruke ten Hagu nego Kovaču.

Sa Utrechtom u svojoj prvoj sezoni bio je 5-ti, u drugoj sezoni bio je 4-ti. Nakon toga preuzima Ajax 01.01.2018. sa kojim je završio u prvoj sezoni na 2. mjestu, sada se bori za naslov u ovoj sezoni, plus ovaj rezultat u Ligi prvaka.

Možda je čak i za njega prerano da preuzme ovako veliki klub ali smatram da ima više potencijala i znanja od Kovača i smatram da je išao stepenicu po stepenicu da bi došao ovdje gdje je sada. Nogomet koji Ajax igra je fantastičan, očito je njegov rad sa mladima u Ajaxu odličan i onda mi je puno normalnije da preuzme Bayern i ovu mladu ekipu nego da je vodi Kovač.

Što se tekme u subotu tiče, Kovač je još jedanput pokazao da nije kapacitet za Bayern. Kao primjer navodim da vadi van iz igre Mullera nakon samo 45. minuta a ovaj zadnje dvije tekme bio ponajbolji igrač Bayerna. Znači samo nakon jednog lošeg poluvremena on ga vadi van??

I onda drugi lapsus je uvođenje Daviesa u utakmici gdje se lomi prvenstvo, gdje je pritisak ogroman, gdje trebaš pobjedu na bilo koji način. To ne bi uradio niti amaterski trener. Hoću reći da stavlja mladića u tekmi gdje sve gori a ovaj nema iskustva za takve utakmice. Plus, pa zašto ga stavljaš baš sada a ne recimo prije 10 kola gdje i ako bi nešto zeznuo ne bi bilo toliko kritično? Nelogičan potez.

Da ne govorim opet kako mi je Sanchesa žao.

Da ne govorim o pristupu u utakmici i naša igra cijelih 90. minuta protiv drugoligaša u situaciji gdje nam treba pobjeda bilo kakva.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 02 maj 2019, 10:33

Inter i Milan zele Mullera i jos par klubova iz engleske....
Jeli moguce da nam ode .....s jedene strane mozda i nebi billo lose ali opet on je uvjek davao sve za Bayern ....bilo bi mi zao....

Izgleda da imamo jos 230 mil za pojacanja i planira se sve potrositi ....nesto mislim da su pavard i hernandez vec kupljeni kako bi oni usli u proracun za tekucu sezonu i kako nebi bilo problema sa ffp...
Kako god nadam se da ce werner i haverz biti sljedeci

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 maj 2019, 10:46

Bayern111 je napisao/la:Inter i Milan zele Mullera i jos par klubova iz engleske....
Jeli moguce da nam ode .....s jedene strane mozda i nebi billo lose ali opet on je uvjek davao sve za Bayern ....bilo bi mi zao....

Izgleda da imamo jos 230 mil za pojacanja i planira se sve potrositi ....nesto mislim da su pavard i hernandez vec kupljeni kako bi oni usli u proracun za tekucu sezonu i kako nebi bilo problema sa ffp...
Kako god nadam se da ce werner i haverz biti sljedeci
koliko treba doplatiti da ode :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2019, 17:24

Finale internacionalnog turnira protiv Dinama, veceras od 20h.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2019, 21:36

Od koga smo mi ispali u lp :roll: :roll:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2019, 21:57

Na kraju pobjeda i prvi trofej internacionalnog kupa.
Wriedt i Shabani su bili strijelci.

Inace, ovaj turnir su ranije osvajali Porto i Manchester City.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 maj 2019, 16:12

Sve je izglednije da se Jamesov ugovor nece otkupiti.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.