Poremetio se citat jer me nisi dobro citiro al nema veze.Samozdravlje je napisao/la:BordoSarajevo je napisao/la:Ono što sam pročitno u zadnjih 10-15 stranica, nemam riječi...ma zaslužili smo Ješića kao trenera, Cezara u napadu, Kramara na lijevom beku a ispred njega na krilu Simeunovića. Zaslužili smo Bulića, Husarića i Rundu da nam dovode pojačanja. Zaslužujemo Kantardžića, Dinu feninga i Ibrakovića. Šunjevarići, Melunovići, Tucakovići su premija, to ako budemo slušali. Zaslužujemo borbu za evropu, daleko od trofeja i titulu.
Neko napisa da bi kao bio zadovoljan i da bi bilo OK da sljedeća sezona bude borba za evropu ali sa mladim igračima u velikoj većini? Šta je cilj u fudbalu po vama, igrat sa što mlađom ekipom? Mladi igrači, mladi igrači, mladi igrači. Hajmo ugasit prvi tim i pratit kadete, djeca sve, milina. Ja biram titulu sa igračima svim po 35 godina prije drugog mjesta sa djecom od 16 godina.
- Ovo vise nikad necemo gledati i dozivljavati , aBd .
- Hajmo onda gasiti Akademiju , cemu pare za Mujakica , Kovacevica , Pidru . Mustafic , Kurdic , Resic , Sabanovic da su dobijali sansu kao jesenas u sljedecem prvenstvu nam ne bi trebalo ni jedno pojacanje .
....
....
...
Nisam ja protiv mladih igrača, meni je Mujakić najdraži naš igrač, Kova mi je strahotu drag kako vrijeme odmiče, Pidro takođe, Šaban itd.. I aBd da bude istih što više u narednom periodu ali puno se bezveze se.re da izvineš oko mladih igrača a istim dajemo baš dosta prilike, istina, možda su u nekim situacijama neki igrači mogli dobiti veću minutažu ali i ovo je ODLIČNO, PREODLIČNO i ne može se reć da ne dobijaju priliku.
To sam oko mladih napisao jer vidim da neki bi da nam od 11 igrača u startnoj postavi bude bar 8-9 akademaca i mladih igrača kako bi oni bili zadovoljni. Ma to je nemoguće i takvim poručujem da gledaju onda juniore i kadete.
Ulaganje u akademiju i dovođenje mladih igrača je prije svega temelj za zaradu kluba, nećemo mi nikakve iskorake u evropi s njima praviti jer se oni kod nas neće dugo zadržavati (tipa Mujakić) jer kad se dokažu oni idu i svi zadovoljni, i oni a i klub.
Ovo što su napravili naši oko mladih igrača do sada je za čistu desetku, i što se tiče broja akademaca i što se tiče minutaže, i trebamo uvijek pravit balans da taj broj akademaca i minutaža i u buduće bude kao trenutna, jer se ispostavilo da je dovoljno i da se dokažu a i da ispunimo najeveće ciljeve u ligi.
Nastavit ulagat u akademiju, tražiti nove Mujakiće, Kovačeviće, Pidre uz kostur ekipe (Lazić, Stanoje, Crepulja, Rahman, Krste, Tatar, Ahmet...), dopunjavat postepeno najkritičnije pozicije i to je dobitna kombinacija.