Dortmund je sjajno počeo i ona akcija u kojoj je Goetze zabio gol je bila fantastična i jedna od najboljih uopće u ovoj sezoni. Sjajna koprodukcija Sancha i Goetzea. Schalke dolazi do izjednačenja pomalo sretno i onda je zamiješao pozada beton (klasično za Stevensa , tako je svojevremeno s ovim klubom i Kup Uefa osvojio, jest da je tadašnji Schalke i drugih igračkih elemenata imao). Isto tako Schalke dolazi do vodstva iz situacije u kojoj su najjači, a Dortmund najslabiji (prekid i gol glavom). Utakmica je imala sve: borbu, emocije i dobrih golova, ali šteta što nismo vidjeli kako bi se dalje razvijalo 11 na 11. Crveni kartoni imaju svoju opravdanost, ali da li se baš drugi mora dati, tu bi sudija trebao imati malo osjećaja. Ali ne može se reći da je pogriješio, bar nije napravio klasičnu grešku. Međutim, nešto kasnije slijedi GREŠKA. Mckennie je trebao biti isključen, jer ako držiš isti kriteriji onda je i taj start bio za crveni. Tako da bi bilo opravdano da se igralo 9 protiv 10 do kraja.
Više stvari se danas poklopilo protiv Dortmunda, a nekako to sa sobom samo može i nositi jedan ovakav derbi. Naime, Dortmund je prvi put dobio 2 crvena u jednoj utakmici u svojoj historiji uopšte, a prvi put nakon 10 godina su sva 3 gola primili nakon prekida. Isto tako, Dortmunda su generalno ove sezone najviše koštale utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Neki padovi, propusti ili kako god ih nazvati i nisu toliko čudni, ipak je kod Borussije dosta jako mladih igrača, koji su znali oduševiti sjajnim igrama, kako u BuLi (npr protiv Leipziga i sl.) kako u LP (najbolji primjer Atletico), ali isto tako i posrnuti protiv Bayerna u Munchenu ili Tottenhama u LP (posebno bilo posrnuće, jer tu nisu po kvalitetu slabija ekipa).
Nije da mi je mrsko, da je sada ovo match lopta za Bayern, ali generalno sam se nadao da do samog kraja bude uzbuđenja, dobro bi došla jedna takva sezona. ALi mislim i Spannung je ove sezone dugo držao u borbi za titulu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland