Mislim za sad mi je i ovdje oke ali želim da razmotrim i ostale opcije

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Mislim za sad mi je i ovdje oke ali želim da razmotrim i ostale opcije. Ako neko zna ili ima poznanika koji je otišao vani a da je vezano za IT bio bih vam zahvalan
Evo ti jedan iz prve ruke. Jest da je picka, ali mozes probat.VelaHavle je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Mislim za sad mi je i ovdje oke ali želim da razmotrim i ostale opcije. Ako neko zna ili ima poznanika koji je otišao vani a da je vezano za IT bio bih vam zahvalan
Evo ti jedan iz prve ruke. Jest da je picka, ali mozes probat.VelaHavle je napisao/la:![]()
Njemacka je u pm deficitarna sa IT radnom snagom, treba ti malo volje i neces imati problema.
Marsal je napisao/la:Ja ne bih išao bez B2. Ali i nije mi plan da se ispalim što prije, nego u idućih desetak godina.
Kako misliš?BelminM23 je napisao/la:Marsal je napisao/la:Ja ne bih išao bez B2. Ali i nije mi plan da se ispalim što prije, nego u idućih desetak godina.
Što tebe prijatelju muči?
Marsal je napisao/la:Kako misliš?BelminM23 je napisao/la:Marsal je napisao/la:Ja ne bih išao bez B2. Ali i nije mi plan da se ispalim što prije, nego u idućih desetak godina.
Što tebe prijatelju muči?
Ja radim kao Web Developer u Minhenu.Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Mozemo li se cuti na private??flwz je napisao/la:Ja radim kao Web Developer u Minhenu.Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Mogu ti samo jednu stvar reci.
Navece poslao 6 aplikacija ujutro prije 10 sati, 5 od 6 firmi odgovaraju zele razgovor.
flwz je napisao/la:Ja radim kao Web Developer u Minhenu.Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Navece poslao 6 aplikacija ujutro prije 10 sati, 5 od 6 firmi odgovaraju zele razgovor.
Dosao sam sa diplomom ovamo da, ali sam stekao dojam da im nije toliko diploma bitna koliko znanje.Liverpool. YNWA je napisao/la:flwz je napisao/la:Ja radim kao Web Developer u Minhenu.Liverpool. YNWA je napisao/la:kakva je situacija kad je u pitanju IT sektor (u mom slučaju web developer). Pošto sam na zadnjoj godini studija i već 6 mjeseci radim u kompaniji (pošto sam čuo da je to neko iskustvo prioritet i da se to najviše gleda)..
Nisam znao da je tako trazeno bas haha..
Ako moze par pitanja..
Jesi otisao sa diplomom?
Jesi fullstack ili fed/bed?
Koji su najtrazeniji jezici po tebi trenutno tamo sto se tice trenutno web developmenta (fed radim u React-u, bed sam malo slabiji ali znam django, malo jave i laravela)
Dosao sam sa diplomom ovamo da, ali sam stekao dojam da im nije toliko diploma bitna koliko znanje.
Ja sam fullstack i radim kao fullstack developer. U mojoj firmi naprimjer zaposljavaju samo fullstack jer na jednom projektu rade maksimalno dva developera.
Najtrazeniji je jos uvijek PHP. Jos dugo vremena po mom misljenju. Naravno sto se tice Backend. Ja radim jos u Python, Coldfusion, Java ali dosta manje je trazeno od PHP.
Sto se Frontenda tice tu prednjace React i Angular. Mislim da je trenutno React najtrazeniji.
Naravno ne treba bjezati ni od kompletnih CMS-ova. Koliko god to mozda cudno zvucalo ljudi dobre pare uzmu znajuci samo Wordpress te ponesto PHP-a.
Django sa Python i recimo Drupal sa PHP-om su takodje dobri izvori zarade ovdje.
Ne znam to onako sve iz glave s posla
Ako imas jos nekih pitanja mogu ti vrlo rado odgovoriti.
To govoriš ima godina jbtPantelija je napisao/la:Ceka se vizica jos neka tri mjeseca i zbogom zohari...
Jel to tek termin za vizu? Ako jest, moze bit da ne dobijesMortemHz je napisao/la:To govoriš ima godina jbtPantelija je napisao/la:Ceka se vizica jos neka tri mjeseca i zbogom zohari...
Good luckPantelija je napisao/la:Pa ceka se 19 mjeseci.
Sage, nasao sam solidan posao sa finom satnicom tako da nema brige
A znam daima puno odbijenica ali su 90% zbog satnica ispod minimalne zakonom propisane za tu struku.Sage je napisao/la:Good luckPantelija je napisao/la:Pa ceka se 19 mjeseci.
Sage, nasao sam solidan posao sa finom satnicom tako da nema brige
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.