FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Osim13
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Osim13 » 19 apr 2019, 17:42

Azmir kupio sunce, pa štimaju tri minute Simin Han u odnosu na Zenicu. Bravo za ovaj post i Sisoju :thumbup:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 19 apr 2019, 21:29

Osim13 je napisao/la:Azmir kupio sunce, pa štimaju tri minute Simin Han u odnosu na Zenicu. Bravo za ovaj post i Sisoju :thumbup:
Hajde što je kupio sunce SISOJE nije to ništa kupuje sudije pa što nebi i sunce Nebi me čudilo da pošalje na hadž PODVOJENU LIČNOST SISOJE SITIJA

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 19 apr 2019, 21:33

Osim13 je napisao/la:Azmir kupio sunce, pa štimaju tri minute Simin Han u odnosu na Zenicu. Bravo za ovaj post i Sisoju :thumbup:
Hajde što je kupio sunce SISOJE nije to ništa kupuje sudije pa što nebi i sunce Nebi me čudilo da pošalje na hadž PODVOJENU LIČNOST SISOJE SITIJA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 apr 2019, 23:30

Uzbudio si se previše...duple postove redas
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 20 apr 2019, 09:31

IVAN SESAR, FUDBALER TUZLA CITYa U VELIKOM INTERVJUu ZA SportSport.ba

Ivan Sesar je svojevremeno bio ljubimac koševske publike, virtuoz na terenu i skroman čovjek koji je igrao protiv nekih najboljih igrača na svijetu, a uz to je imao tu čast da predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

INTERVJU
E. Škorić
19.04.19. 15:32

slika
Foto: E. Dindić
Imao priliku da zaigra za Željezničar, no iz poštovanja prema vremenu provedenom na Koševu samo se zahvalio ljudima s Grbavice, a jednom prilikom je dva sata 'oči u oči' razgovarao s Didierom Drogbom

Sesar je u bogatoj karijeri igrao u nekoliko zemalja, a između ostalog je 29-godišnji vezista nastupao za Zagreb, Koper, Lokomotivu, Sarajevo, Elazigspor, Akhisar, Široki Brijeg, Juventus Bukurešt, Inter Turku, Volunteri i sada se skrasio u Tuzli kao igrač Tuzla Cityja.

Za bh. reprezentaciju je igrao prijateljske mečeve protiv Poljske, Velsa i Alžira, osvajao je Kup BiH i za nekoga ko dolazi iz Širokog Brijega, zaista respektabilan životni put.

S posebnim emocijama je pričao o Sarajevu, prisjetio se razgovora s Didierom Drogbom, a odnedavno je i u ulozi oca u kojoj se, kaže, jednako dobro snalazi kao i u ulozi kreativca na terenu.

Niste dugo u Tuzli, ali možete li nam ukratko prenijeti Vaše impresije gradom?

"Tuzla mi se stvarno sviđa. Bio sam puno puta u Tuzli, ali nisam mogao da osjetim tu energiju ljudi, kao što mogu sada kada tu živim. Tu sam skoro mjesec i po, oduševljen sam. Sviđaju mi se ljudi, sviđa mi se ova naša hrana. Što se tiče Tuzle kao grada i ljudi ovdje, sve najbolje definitivno. Da budem iskren, nije mi bio plan da se vratim u BiH. Imao sam želju da nastavim karijeru vani kada sam raskinuo s Rumunjima. Međutim, u januaru sam postao otac i bio mi je cilj i veliki prioritet da budem sa ženom i djetetom u tom periodu. Tada sam bio 'zaledio' nogomet, bio mi je cilj da budem s porodicom, ali poslije utakmice Tuzle i Čelika nazvao me Azmir Husić i ponudio saradnju do kraja sezone, što sam odmah prihvatio".

slika

"Mirza je odigrao veliku ulogu u mom dolasku, nisam ni u Top 10 najplaćenijih igrača Tuzle"
Je li to bila pametna odluka?

"Definitivno je bila pametna i dobra odluka. Imao sam ponude, a i danas ih imam na e-mailu iz Kazahstana i Irana. To mi nije bilo zanimljivo i napeto zbog tih porodičnih razloga koje sam već naveo. Odbio sam ih, bio mi je prioritet da budem s porodicom, a kada me Azmir nazvao, uz podršku Mirze Varešanovića, odlučio sam da dođem. Mirzu znam dok je bio trener i direktor Sarajeva i o njemu sam čuo sve najbolje. Bila mi je želja da radimo zajedno. Sad iz ove perspektive mi je drago što sam došao u Tuzlu. Glupo mi je pričati o opstanku u ligi, jer mislim da imamo ozbiljne igrače za veće stvari. Nadam se da ćemo ubrzo osigurati matematički opstanak, kako bi svima pokazali koliko možemo, jer smo sada malo u grču i nekom strahu od ispadanja i to se možda odražava i na našim igrama".

Jeste li zadovoljni primanjima koje imaš u novom klubu?

"Čujem neke priče Sesar uzeo za tri mjeseca avione i kamione. Odgovorno tvrdim da nisam ni u Top 10 najplaćenijih igrača u klubu, ali svakako sam sretan onim što zarađujem".

Da li ste već stigli razgovarati s Husićem i kako Vam se čini predsjednik Tuzla Cityja?

"Razgovarali smo poslije utakmice sa Slobodom.To je jedan čovjek koji prije svega voli nogomet i biznismen koji i van nogometa zarađuje velike novce. On je taj koji želi nešto napraviti i kroz naredne dvije-tri godine planira da napadne Evropu. Azmir puno ulaže, uložio je novac u izgradnju plastičnog terena. Ovdje su, da se ne lažemo, jako dobra primanja za bh. uslove, sve je redovno, uslovi su zaista fenomenalni. Ovdje sam došao s ciljem da se vratim u formu, pokažem svoj kvalitet i da usput osiguramo opstanak u ligi. Vidjet ćemo hoće li ocijeniti jesam li dovoljno dobar igrač da mi produže ugovor za duži period. Došao sam da prvo pomognem sebi, a onda i Tuzli".

slika

Projekat Tuzla Cityja djeluje dosta ambiciozno i perspektivno?

"Definitivno mislim da je ovo jedna dobra priča i, ako Bog da, ako se stvari poslože onako kako želimo, pa ostanu bitni igrači i Mirza, koji je tu najbitniji, mislim da možemo puno u narednim sezonama. Mirza je neko ko ima veliku podršku nas igrača. Mi kada izađemo na teren, dajemo maksimum, a Varešanovićev pristup svima prija".

"Što se Sarajeva tiče, uvijek najbolje. Kad god pričam o Sarajevu, pričam sa emocijama, što o klubu, što o gradu. Tamo sam proveo 18 predivnih mjeseci. Bez lažne skromnosti, tu sam bio jedan od najboljih igrača lige, a to je prepoznao i selektor Safet Sušić koji me pozvao u reprezentaciju. Sarajevo mi je pružilo tu šansu. Igrao sam dobro, maksimalno se posvetio i na kraju dobio poziv A tima reprezentacije. O Sarajevu uvijek najbolje i uvijek o tome pričam s emocijama".

Može li Sarajevo biti prvak? A Široki, još jedna bivši klub, igra upravo protiv Sarajeva u finalu Kupa BiH. Da li biste 'dodijelili' svakome po jedan trofej ili?

"Sad sam u neobranom grožđu (smijeh). Široki je moj matični klub. Proveo sam dvije godine u seniorskom nogometu u Širokom. Pratio sam ovu utakmicu na Koševu kada su odigrali 0:0. Sarajevo je promašilo penal i sada se već malo zakuhalo u borbi za titulu, još je Zrinjski u naletu. Prije nekoliko sedmica sam bio uvjeren da je Sarajevo prvak, ali sada se malo zakompliciralo. Ovo kolo bi moglo da donese neke važne odluke, jer Sarajevo igra protiv Slobode u Tuzli, a Zrinjski u Širokom. Inače, Širokom bih zaželio Kup, a Sarajevu bih želio da bude prvak države".

slika

Šta ako Sarajevu bude potrebna pobjeda u Tuzli nad Cityjem, možda upravo Vi budete odlučivali o sudbini omiljenog tima?

"Ja bih volio da dobijem Sarajevo. Da budem iskren, kada sam igrao u Širokom, bio sam najsretniji da pobijedim Sarajevo, a kada sam igrao za Sarajevo, uvijek sam htio da pobijedim Široki. Takav sam, želim da pobijedim, bez obzira za koga i protiv koga igrao. Moja pobjeda je meni najvažnija".

Nije bilo lako kao igrač iz Širokog nakon svega igrati u Sarajevu?

"Trebat će dočekati godina i godina da neko iz Širokog zaigra u dresu Sarajeva. Nisam o tome razmišljao ni sekunde. To ljeto, prije nego sam otišao u Sarajevo, trenirao sam sa Širokim i tadašnji trener Branko Karačić je rekao da nemam mjesta tu i da ne trebam ni trenirati s njima. Bio sam im skroz nebitan, a mene je onda nazvao gospodin Irfan Redžepagić da dođem na Koševo. Na kraju sam završio Sarajevu i hvala Bogu i Branku Karačiću što sam mu bio nebitan u tom trenutku. Iako sam bio nespreman i van forme, ispostavio sam se kao dobro pojačanje za Sarajevo".

Koševo ne prašta poraze bez obzira ko dolazio. Kako si se nosio s tim pritiskom?

"Obožavao sam taj pritisak. Samo sam molio Boga da je što više navijača. Nikada neću zaboraviti meč s Levskim. Igrao sam protiv Drogbe i Sneijdera pred oko 60.000 ljudi, ali je** te to, kada se sjetim Levskog, Koševa, momenti Saida Husejinovića... Kada vidiš tu emociju ljudi, ne može se to ni s čim porediti. Na zagrijavanju sam vidio da je to to. Obožavam taj naboj, neki pritisak, pune tribine i velike utakmice. Koševska publika je jako zahtjevna, ali ja sam uživao u tome. Bio sam pun samopouzdanja, energije, želje, dokazivanja... Uživao sam u tome i to mi fali".

Inostrano iskustvo?

"Kada se sve to skupa pogleda; financije, kvalitet igrača, terena, tribine, ljubav prema klubu i nogometu, mislim da je Turska ipak moje najbolje iskustvo van BiH. Igrao sam i u Slovačkoj pola godine i pobjegao sam. Nije mi bilo to to. Na svoju štetu sam raskinuo ugovor, samo da odem. U Rumunjskoj mi je bilo lijepo, ali Turska je ipak nešto posebno. Tamo su ljudi ludi za nogometom, igraju velike zvijezde... Kao što Mirza Varešanović kaže, pošto je on igrao u Bursi, koji je veliki klub, gledaju te kao Boga gdje god da dođeš. Žao mi je što tada nisam bio dovoljno jak u glavi da izdržim duži period u Turskoj i da uživam u svemu tome kao recimo Edin Višća. Zaradio bih puno više. Ne žalim se ni sada, ali nažalost nisam bio mentalno jak da to sve izdržim".

"Drogba mi je spominjao neke naše riječi"

"Sneijder me je oduševio, Drogba mi je isto čudo igrač. Imao sam priliku da igram protiv Galate, dobili smo 2:1 i izvuku me za doping kontrolu. Ja tamo, Drogba tamo. Sjedili smo dva sata, pričali, on je totalno opušten lik. Ja sam skromno ušao u komunikaciju s njim. Spominjao mi je i neke naše riječi, pošto je on igra godinama s Ivanovićem. Bilo mi je malo bezveze da ga pitam za dres, a na kraju mi je poklonio dres. To je bilo fino iskustvo. Inače, Kuyt, Felipe Melo, sve to su vrhunski igrači protiv kojih sam imao priliku i sreću da igram".

Ponuda Željezničara je bila na stolu?

"To je bilo 2017. godine. Aldin Čenan je bio direktor, a trener Želje Slavko Petrović. Ja sam tada bio u nekoj priči da raskinem sa Širokim. Vidjeli smo se na pola puta, u Jablanici, pričali smo dva sata i Čenan mi je dao dobre uslove i prezentovao viziju kluba i stvarno je to djelovalo dosta dobro. Sve mi je to bilo zanimljivo, ali bilo mi je nekako nelagodno da idem na pregovore sa Željom. Šta god da su mi nudili, nisam bio spreman da potpišem. Umjesto u Mostar, otišao sam nakon toga u Sarajevu. Malo sam se družio sa prijateljima iz Sarajeva, koji su uglavnom navijali za Sarajevo. Sutradan sam nazvao Čenana i zahvalio mu se na ponudi. Nakon razmišljanja o tom periodu provedenom u Sarajevu, nisam mogao da prihvatim ponudu Želje. Definitivno nisam bio spreman na odlazak u Želju".

slika

Da li biste danas prihvatili Željinu ponudu?

"Ne, definitivno bih opet odbio".

Ostaje li neka želja kada je u pitanju karijera?

"Iskreno, imam neku želju odigrati jednu sezonu u Superligi Srbije. Volio bih da igram protiv Zvezde i Partizana i da vidim taj nivo i da doživim novo iskustvo. Igrao sam derbije u BiH, igrao sam protiv Dinama i Hajduka, Maribora i Olimpije, tako da bih još volio igrati u Srbiji. Ako nekada dođe do toga, bit ću sretan, ali nije ni toliko važno".

Reprezentacija BiH kao posebno iskustvo

"Ja svim srcem volim BiH i taj period od godinu dana je nešto posebno. Imao sam malih pehova, pošto sam imao povredu leđa kada sam pozvan, možda bih imao i koji nastup više. Ipak, to vrijeme provedeno s tim igračima je nešto što ću uvijek da pamtim, a ovim putem se zahvaljujem selektoru Sušiću. Igrao sam 20 minuta kada smo dobili 2:0 Vels. Tada je Stevanović odigrao sjajan meč, a ja sam mijenjao Pjanića. Dres s te utakmice čuvam kod kuće".

Očigledno ste miljenik tetovaža, a zanimljivo da svaka sa sobom nosi neku priču koja je bitna u Vašem životu?

"Nisam forsirao te tetovaže. Dešavalo mi se to po osjećaju i nekim životnim pričama. Prvo sam istetovirao majku, pa starije dvije sestre, a onda sam napravio jednu priču kada sam nažalost ostao bez oca. Jedan tatoo majstor u Zenici mi je napravio predobru priču s ocem i crkvom iz mog sela u pozadini. Zadnja tetovaža je posvećena mojoj kćerkici, istetovirao sam njen portret na leđima sa njenom kilažom, datumom rođenja... Ako Bog da, u pedestoj ako budem imao ideju, napravit ću neku novu".

Kako se snalazite u ulozi oca?

"To je nešto najljepše na svijetu. Uživam u toj ulozi oca. Nekako te sve to smiri. Čovjek se puno puta u životu iznervira zbog nekih stvari, a sada mi je sve to šega. Najbitnije mi je probuditi se s njom ujutro. Imam i taj blagoslov Boga da imam ženu koja me voli i koja mi je rodila dijete i moram reći da sam jedan od najsretnijih ljudi na svijetu".

slika

Pratite li dešavanja u svijetu nogometa i, naprimjer, ove mečeve u Ligi prvaka?

"Gledao sam Juventus - Ajax i Barcelona - Manchester. Po meni je Barca glavni favorit za osvajanje. Igraju top nogomet i imaju Messija koji je po mom mišljenju najbolji igrač u povijesti ove igre. Također, Ajaxovi momci razvaljuju. Malo je nerealno kako igraju, ne znam stvarno kako je moguće da tako ozbiljno igraju tako mladi momci. U redu tehnika, znanje i talenat, ali da oni tako odraslo i pametno i iskusno izgledaju na terenu, svaka im čast".

Omiljen tim u inostranstvu?

"Chelsea volim. Nekako njih najviše pratim i ako moram nekoga da izdvojim, onda neka to bude Chelsea".

Da li postoje igrači u Premijer ligi s kojima ste impresionirani?

"Ko me oduševio od igrača u Premijer ligi? Po trenutnoj formi Ahmetović me oduševio. Tako iskusan igrač da tako igra (protiv Željezničara, op.a), svaka mu čast. Pozitivno me oduševio. S toliko žara igra, da je to nevjerovatno. Dino Ćorić je, naprimjer, konstantno dobar i žao mi je zbog njega ako ne uspije možda da ode vani i da ozbiljnije naplati svoj talenat, znanje i iskustvo".

Za kraj, sigurno ste bili jako šokirani kada ste saznali za iznenadnu i preranu smrt golmana Širokog Brijega Krešimira Kete Bandića?

"Znao sam Ketu jako dobro, privatno smo znali popit piće i otić nekad odigrat mali nogomet kada smo svi zajedno na pauzi. To je jedna velika tragedija, prije svega za njegovu obitelj. Šta god da čovjek kaže, bezveze je. Žao mi je što se to sve moralo desiti".

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 24 apr 2019, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 20 apr 2019, 10:54

staragarda je napisao/la:Uzbudio si se previše...duple postove redas
I ti si PODVOJENA LIČNOST kao i ovaj tuzla siti tebe če SISOJE angažovati da budeš MUTEVELIJA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 apr 2019, 13:41

strujasamo je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Uzbudio si se previše...duple postove redas
I ti si PODVOJENA LIČNOST kao i ovaj tuzla siti tebe če SISOJE angažovati da budeš MUTEVELIJA
Usplahirio si se mnogo

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 20 apr 2019, 22:55

..............20.04.2019.Premijer liga BiH, 27. kolo sezona 2018/19

slika

........................................ NK ČELIK - FK TUZLA CITY 1:1

Stadion Bilino Polje ,Zenica.
Vrijeme sunčano i pogodno za igru.
Teren travnat i idealan za igru.
Gledalaca:2 500.
Glavni Sudija Musa Mateo - Čitluk
Prvi međašni:Udovičić Sreten - Prijedor
Drugi međašni: Beljo Davor - Mostar
4.Sudija :Sarajkić Semir - Sarajevo
Kontrolor suđenja:Prolić Salem - Sarajevo
Delegat:Alibašić Suvad - Sarajevo

Žuti kartoni:A.Dedić,Grahovac(6)-Čelik

................:Stjepanović(6), Čomor-TuzlaCity.

Crveni karton:A.Dedić(2.žuti)Čelik.

Strelci:1:0 Okić 47',1:1 Kojić 54'.

Igrač utakmice Ivan Sesar TuzlaCity

FK Tuzla City: Fejzić,- Efendić,Kojić, Brekalo,Bevab,- Sesar ,Stjepanović( Čomor), - Zlatković(Murga) - Stojčev(Mitrović) ,Crnkić i Ubiparip.Trener Varešanović.

NK Čelik:Pavlović,-Hodžić,Miletić(Vardo)(Čubara),Vrhovac, Pecelj-Okoli,Grahovac,-Jurina,Dedić,Okić(Baban) i Dilaver.Trener Džihat Arslan

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SNIMAK : ČELIK-TUZLA CITY 1:1....KLIKNI
https://www.facebook.com/zenitzenica/vi ... jM4Nzc4NQ/
https://www.facebook.com/zenitzenica/vi ... =2&theater
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IZJAVE TRENERA
ARSLAN
https://sportsport.ba/fudbal/trener-cel ... ili/315408
MIRZA
https://sportsport.ba/fudbal/mirza-vare ... mec/315407

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...................

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.kolo 20.04.19.

NK Čelik - FK Tuzla City 1:1
FK Željezničar - FK Krupa 3:0
FK Radnik B. - FK Zvijezda - 091:1
FK Mladost DK - NK GOŠK 3:1
FK Sloboda - FK Sarajevo 2:1
NK Široki B.- HŠK Zrinjski1:0

TABELA

1.FK Sarajevo....................27... 17... 6... 4....55:19..57
2.HŠK Zrinjski................... 27... 16... 5... 6....36:18..53
3.NK Široki ...................... 27... 10... 13.. 4....28:19..43
4.FK Željezničar.................27....11... 6.. 10....35:29..39
5.FK Sloboda.....................27... 10... 7... 10...21:22. 37
6.FK Radnik ..................... 27.....8....12.. 7....24:21..36
7.NK Čelik........................27.... 9.... 9... 9....26:37..36
8.FK Mladost .................... 27.... 9.... 6...12...28:37..33
9.FK Tuzla City.................. 27.... 7.... 9... 11...26:32..30
10.FK Zvijezda - 09............. 27.... 6.... 10.. 11..24:37..28
11.NK GOŠK...................... 27.... 5.... 8... 14...21:40..23
12.FK Krupa......................27.....4.... 9... 14...29:42..21

P.L.BiH-PO BERGEROVIM TABLICAMA
28.kolo 24.04.2019.

FK Željezničar - NK Široki B.0 : 0
NK GOŠK - FK Radnik B.1 : 2
FK Krupa - FK Tuzla C. 1 : 0
FK Zvijezda - 09 -NK Čelik 4 : 0
FK Sarajevo - FK Mladost DK 2 : 0
HŠK Zrinjski - FK Sloboda1 : 0

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29.kolo
FK Tuzla City- FK Zvijezda - 09.. ponedjeljak,29.04.19. 17:00

30.kolo
NK GOŠK- FK Tuzla City.......... 05.05.19. 17:00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..........

..........

..........

.........

.........

.........

................................

..............................

..................
[/quote]
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 24 apr 2019, 23:14, ukupno mijenjano 25 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 apr 2019, 23:01

tuzlacity2017 je napisao/la:
Tz1986 je napisao/la:De brate i nama vamo na temi Slobode prouči kakvu dovu da dobijemo Sarajevo u subotu
Hoću .Zato što ti, neznani prijatelju to tražiš.Dakle, radi tebe isključivo.Da ti Bog da radost srcu i duši pobjedom tvog kluba ,koji voliš i koji je u tvom srcu.Da : Bog Veliki ,okahari tvoje protivnike u subotu na Tušnju.Amin ,ja Rabbil -alemin.
Zahvalite se makar čovjeku :D

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 20 apr 2019, 23:29

Sloboda72, muzika je haram.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 21 apr 2019, 00:45

staragarda je napisao/la:
tuzlacity2017 je napisao/la:
Tz1986 je napisao/la:De brate i nama vamo na temi Slobode prouči kakvu dovu da dobijemo Sarajevo u subotu
Hoću .Zato što ti, neznani prijatelju to tražiš.Dakle, radi tebe isključivo.Da ti Bog da radost srcu i duši pobjedom tvog kluba ,koji voliš i koji je u tvom srcu.Da : Bog Veliki ,okahari tvoje protivnike u subotu na Tušnju.Amin ,ja Rabbil -alemin.
Zahvalite se makar čovjeku :D
SAD JE U TRANSU.MOŽDA ĆE SE SJETIT KAD OPET ZAGUSTI.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 21 apr 2019, 11:45

.............................................................POSLIJE UTAKMICE U ZENICI

- Utakmica u Zenici je bila od velike važnosti za Vrešanovića i njegove momke.Čelik je opet ,nakon "čudnog poraza na Vrbasu" pokazao pravo lice.Sve ono što ih je krasilo ovog proljeća pod komandom Džihata Arslana.Lijep ,sunčan dan ali i studeni vjetar sa bosanskih planina , te prelijepi teren i stadion Bilino Polje,bili su ambijent u kojem su igrači istrčali na teren .Domaća publika standardno, jedni na Istoku drugi Zapadu a "Robijaši" na svom Jugu.Ne znam baš na ovo stadionu procijeniti broj gledalaca ,je li bilo 2000 ili 2500 ili 3000 ,ali su glasni kao da je i pun.Od prve lopte sa centra igrači Tuzle su stajali dobro na terenu.Kako je vrijeme prolazilo bar po mom viđenju bili su sve uvjerljiviji.Svi aspekti fudbalske vještine od požrtvovanja ,trčanja, duela,kontrole lpte i igre oćenito, krasili su danas momke u plavim dresovima.Par defanzivaca Sesar i Stjepanović sa ostalim saigračima iz pozadine potisnuli su vrlo brzo Čelik u njegovo polje.Naravno ponosni i požrtvovani igrači Čelika pokušavali su na sve načine osujetiti dominaciju Tuzlaka.Ipak, kako je vrijeme odmicalo bili su saćerani u svoj šesnesterac.Malo toga im je polazilo za nogom.Tuzlaci su gledali da svoje napade realizuju preko bokova.Lijevom stranom je tutnjao Crnkić a desnom je Zlatković često ustupao prostor Efendiću.Dominantan posjed lopte je Tuzlai mala tada a i gotovo cijelu utakmicu.Treba opet istaći, da su igrači Čelika sad pomireni sa stanjem da se moraju grčevito braniti to radili odlično.Bila je to prava ratnička utakmica.Na trenutak sam na terenu vidio dvije "renomirane Evropske ekipe".Na žalost cijenu svoje borbenosti platili su igrači Čelika sa dva povrijeđena štopera.Prvo je u 21 ' teren morao napustiti Miletić.Njega je zamijenio Vardo, da bi već u 27 ' i on zbog povrede morao biti zamijenjen.U igru je ušao 3.štoper, Čubura.
- Tuzla je kidisavala ali zgusnuta odbrana Čelika nije dozvojavala stvaranje većih šansi za davanje gola.Puno je kornera izvedeno ,ali učinak slab.Nisu Tuzlaci odustajali "od opsade Staljingrada", što bi reko Ćiro Blažević.Uporno i strpljivo su gradii igru i napade no igrači Čelika su to sve izdržali bez primljenog gola.Da li je Arslan svjesno povukao nazad svoje momke ili ne,na to pitanje teško je gledaocu dati odgovor.Dojam je da su Tuzlaci igrom sabili Čelik u "budžak".
- Prvo pouvrijeme je i proteklo u izrazitoj nadmoći Tuzlaka.Možda je Varešanović mogao svjesno izfingirati da nema više snage za taj tempo ,pa malo igru povratiti na centar ili uvući igrače Čelika u svoje polje i time stvoriti prostor za neku kontru sa razrijeđenom odbranom Čelika. Ipak takvo razmišljanje je u domenu :"šta bi bilo kad bi bilo".
- Početak drugog poluvremena je donio šok za Tuzlake .Čelik se otvorio i krenuo u napade.Nisu prošle ni 2 minute a Okić je neobranjivo zabio loptu u gol Fejzića. Tada se naravno budi i publika koja nosi igrače Čelika.Sretna je sreća da je štoper Jovo Kojić biši igrač Čelika, vidio da danas od uraganskih napada nema fajde.On povukao loptu ,čini mi se sa centra i vodio je kako on to zna često stvarajuči igrača viška.Zeničani su očekivali da će je konačno nekom dodati i pomalo uzmicali unatrag.Iskusni Kojić je osjetio miris lovine, namjestio se i sa preko 25 metara odalamio po lopti koja je na zemlu pala tek kad je ušla u gol Pavlovića.Kojić se nalazio u odnosu na gol Čelka nešto ulijevo a lopta je završila uz suprotnu stativu, tj lijevu stranu golmana Pavlovića.Šut kao iz topa .Bilino Polje je zanijemilo.Sretna je sreća da se ovo ovako desilo. Dakle, brzo izjednačenje.Pitanje je ,da li bi Tuzla danas uz sve napade koji će opet uslijediti i uz isključenje Dedića u 76',uspjela izjednačiti rezultat.Misljenja sam da bi vrijeme donosilo vodu na Čelikov mlin.
- Gol je potpuno vratio na kratko poljuljano samopouzdanje igračaTuzle.Uslijedla je igra identična onoj uprvom poluvremenu.Nakon jednog dosuđenog faula za Tuzlu igrači Čelika su "pomahnitali" .Opkolili su sudiju a prednjačio je kapiten Dedić i to na vrlo drzak način,uz njega i Grahovac.Sudija je vidio koliko je sati i nije se libio da Dedića pomoću prvo žutog a onda odmah i crvenog kartona udalji sa terena.Sumnjivo je ovo sve izgledalo kad je u pitanju postupakDedića.Jer, prvo je dobio žuti i trebao je se polako udaljiti sa lica mjesta ,ali on je još više navaljivao na sudiju, unosio mu se u lice i ko zna šta mu je sve govorio.Tad je Musa odlučio da izvadii crveni karton. Nije isključeno da je ovo direktni crveni karton ,ne vezano za onaj žuti.Misim da su Dedić ali i mali Grahovac ovo uradili namjerno kako ne bi igrali u srjedu u Ugljeviku.Publika je naravno reagovala kako i svaka domaća publika reaguje.Salve uvreda sudiji pa i i pomalo na račun igračaTuzle kad su poveli loptu.Dedić je naravno ispraćen aplauzom.NA ŽALOST, NI SA IGRAČEM VIŠE I SA NOVOM OPSADOM ČELKOVOG GOLA IGRAČI TUZLE KOJI SU "ŠTEPALI" KAD JE IGRA U POLJU UPITANJU,NISU USPJELI DATI DRUGI GOL I PONIJETI U TUZLU PUN PLIJEN.Ali ,poslije boja koplje u trnje.U srijedu Tuzla ponovo gostuje. Ovaj put kod svog bivšeg trenera na Vrbasu.
- Valja istaći da je igraTuzle iz utakmice u utakmicu sve bolja.Vidi se to ašićare.To je ono što i treneru i igačima samima treba da ulije još samopouzdanja pa da se ne prepadaju protivničkog šesnesterca a isto tako da ne primaju djetinjaste golove.Vrijeme je svemu najbolji svjedok.Drago mi je da već usrijedu a poslije toga u ponedeljak(nakon Vaskrsa),igramo protiv direktnih protivnika za opstanak Krupe i Zvijezde.Uvjeren sam da će kvalitet igrača Tuzle i igra koja je u stalnom napredku uroditi plodom i osvajanjem bodova.Ova ekipa Tuzle koju smo danas vidjeli ne samo da zasužuje da igra u PLBIH, nego će akoBog da na jesen krenuti prema vrhu te Lige.
- Na kraju, želim se zahvaliti svim igračima Tuzle i onim koji su ušli i koji nisu i treneru Mirzi Varešanoviću na svom znoju kojim su natopili svoje dresove, na jedinstvu koje ispoljavaju,na kulturi igre i ponašanja ,jer, danas je svaki iskreni ljubitelj fudbala u Zenici morao priznati da su igrali protiv odličnog timaTuzlaCitya.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 apr 2019, 12:08

Jel ovo onaj retard NAPRAVIO NOVI PROFIL SA OVIM NICKOM? HAHAHAHAHAHAHAHAHA

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 21 apr 2019, 12:50

.......................SVIM BOSANCIMA KATOLIČKE VJERE SRETAN USKRS

slika

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 21 apr 2019, 12:58

..........DANAS , NEDJELJA 21. APRILA 2019. JE "DAN RUPE "

slika

21.12.2015 god. POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 20 maj 2019, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 21 apr 2019, 13:03

:facepalm:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

tuzlacity2017
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacity2017 » 21 apr 2019, 13:05

.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 22 apr 2019, 12:52, ukupno mijenjano 4 puta.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 apr 2019, 15:56

Jeste, to je @sloboda72 i nemas potrebe covjeka nazivati retardom ;)

@tuzlacity, daj neku dobru za škutore sada u srijedu, da nam makar ne istuku ovu djecu koja ce otputovati i igrati...
075

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 apr 2019, 19:07

tuzlacity2017 je napisao/la:Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 apr 2019, 10:31

Da se sazalis na Velez :lol: :lol: pa mazlume jedan Velez je sada u drugoj ligi jaci od sise,slobode i goska zajedno :thumbup:
Kad vas covjek skupi mozete svi pod sijalicu stati. To je sazaljenje
Ovo je ponos i o ovome mozete samo sanjat. Da ne mozete svi na stadion stati kada dodjete. Pusti snovi za vas malene :wave:
..................................................
Tebi se javljam saušešćem poslije Jajca.
20.04.16:30 NK Metalleghe - FK Velež
Reflektore evo cekam te od nekad kasno sinoc kada sam se vratio iz Jajca da mi izjavis saucesce :lol: :lol:

Ima nesto moj mazlume sto se zove obraz,cast i ponos :ljepota: onaj osjecaj kad znas da sve sto stices stices posteno i samo svojim trudom i postenim radom. Ti si tu da klimas glavom i skaces ko majmun za dnevnicu a ja da osjetim srce kako lupa u grlu nakon gola Brandaa de Souse juce. Ima nesto moj mazlo sto se zove muda od bika kada ostavis najboljeg strijelca zbog nediscipline i odes na onako vazno gostovanje. Ne mozes ti osjetiti koji je to ponos. Ima nesto sto se zove Crvena Armija koje je juce u daleko Jajce nakon svih psihickih destrukcija i kriminala protiv naseg kluba otislo u brojci od skoro 500. To je ponos moj levatu i iako cemo se plasirati boli me ku.rac za tu premijer ligu. Meni je premijer liga i Slaven iz Živinica ili Novi Travnik kad nas skupi u cifri koju mozete samo sanjati svi u drzavi da vas zadesi sto je Velez. Prejaki smo reflektore,ko braca smo zbog Veleza i iako te smatram starijim maloumnikom osjecam sazaljenje prema tebi i onom gataru jer ste Slobodi okrenuli ledja kada je krenulo nizbrdo . Okrenut ledja onoj staroj radnickoj Slobodi je kao okrenut ledja majci koja te dojila :puke:

Evo ti malo ilustracije sa Mracaja. Ja bola sa Mracaja iz neke smijesne cvajte tristo dvadesete lige svijeta. Pojest ces svoja muda kad budemo gostovali Zelji Celiku ili Sarajevu jer ovaj posteni rad je ono zbog cega se gine za svoj klub
slika

:ljepota: :ljepota: :ljepota:
:wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Tz1986
Kontakt:

Post Postao/la Tz1986 » 21 apr 2019, 19:25

Jarane hvala ti na dovi,cut cemo se opet.pozz

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.