FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Alen Škoro
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alen Škoro » 29 okt 2010, 11:07

Navijac sam Sarajeva,i ne svidja mi se nimalo ovo sto je Blekic govorio.
Ovo je jedan veliki neprofesionalizam,on uopste nije trebao biti na Kosevu,on je kao predsjednik Kluba trebao biti u lozi na Grbavici.Dizu se tenzije bespotrebno,primitivci hoce da podijele grad,cemu sve to?!
Ovome svemu treba stati u kraj,pustite vise licne interese ;)
NON MOLLARE MAI

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 okt 2010, 11:08

Batistuta je napisao/la:Puna podrška našem predsjedniku,pokazao je koliko voli klub i onoliku ljubav i požrtvovanje odavno nisam vidio.Definitivno čovjek je jedan od nas i naša firma će samo rasti.Raduje i prisustvo eminentnih ljudi,Bordo prijatelja,načelnika Bećirevića i Hadžića,Bašića,Vlaste itd.,te pokazuje da klub ima široku bazu uticajnih ljudi.Sa druge strane ovi dušebriznici,kukavice,hinje koji podržavaju nesposonost svojih navijača da svojim grlima,dlanovima,koreografijama,parolama nadjačaju Horde neka se brinu o svojoj avliji,svojim problemima i BRUKAMA.Zijad Blekić jedan je od nas.
uvijek sam cijenio predraga pasica,calu janjosa i uvijek cu ih cijeniti.ono sto sam sinoc cuo iz usta predraga pasica,je za svaku pohvalu.bio je legenda i ostao je legenda.bio je gospodin i ostace zauvijek.to je pravi pitar. a svi vi pitari,ako nemate pojma sta je covjek rekao o zijadu blekicu ,na vasu zalost to ste trebali slusati.covjek je rekao da se stidi zijada blekica i da se stidi,poteza uprave sarajeva,i da njega kao igracku legendu je stid ko mu vodi klub.i porucio vam je da cijenite prave vrijednosti u zivotu.da cijenite svoj klub,a ne nekokg klosara,kojem sluzite kao instrument za manipulaciju i kupljenje jeftinih poena.
ovo vam nisam ja rekao nego predrag pasic.
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 29 okt 2010, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 29 okt 2010, 11:08

BLU SKY je napisao/la: Ja slavlja koda su realu uzeli bod ali ustvari mi i jesmo real za vas, ovo vase slavlje govori sve kolisno je sarajevo a koliki je ZELJO bod se slavi kao titula :lol: :lol:
samo ti sanjaj sine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na kosevu se slavile dvije stvari:

- rodjendan kluba

- pobjeda nad papanlukom

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 29 okt 2010, 11:09

UPS je napisao/la:
BLU SKY je napisao/la: Ja slavlja koda su realu uzeli bod ali ustvari mi i jesmo real za vas, ovo vase slavlje govori sve kolisno je sarajevo a koliki je ZELJO bod se slavi kao titula :lol: :lol:
samo ti sanjaj sine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na kosevu se slavile dvije stvari:

- rodjendan kluba

- pobjeda nad papanlukom
Baš bi slavili rođendan kluba da smo vas pobijedili :D , stipu ba šuplje...

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 29 okt 2010, 11:12

Stvarno ste smijesni manijaci :lol: cuj slavili bod protiv njih :D

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 29 okt 2010, 11:16

barbarez je napisao/la:....covjek je rekao da se stidi zijada blekica i da se stidi,poteza uprave sarajeva,i da njega kao igracku legendu je stid ko mu vodi klub.i porucio vam je da cijenite prave vrijednosti u zivotu.da cijenite svoj klub,a ne nekokg klosara,kojem sluzite kao instrument za manipulaciju i kupljenje jeftinih poena.
Taj covjek je izmanipuliran ali to je opet njegov problem. Ovdje je interesantno koliko vas BOLI to sto ste ostali kratkih rukava da to nije normalno. Pa jarane da smo znali, pustili bi vas da pobjedite, igrali bi sa trojicom u polju ali fakat :D Sve ovo me podsjeca na neke prethodne derbije kad ste sedmicama i mjesecima slinili i maltretirali javnost svojim malogradjanskim kompleksima i pricama poput je li skoro bio u ofsajdu, je li vas doktor sabotirao, je li kurto bio u ofsajdu..... a sad se prica o zijadu i je li on izmanupulirao navijace.... pa mislim..... pa kako vam vise ne dosadi svaki put nesto novo izmisljati :lol: :lol: :lol:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 okt 2010, 11:29

UPS je napisao/la:
barbarez je napisao/la:....covjek je rekao da se stidi zijada blekica i da se stidi,poteza uprave sarajeva,i da njega kao igracku legendu je stid ko mu vodi klub.i porucio vam je da cijenite prave vrijednosti u zivotu.da cijenite svoj klub,a ne nekokg klosara,kojem sluzite kao instrument za manipulaciju i kupljenje jeftinih poena.
Taj covjek je izmanipuliran ali to je opet njegov problem. Ovdje je interesantno koliko vas BOLI to sto ste ostali kratkih rukava da to nije normalno. Pa jarane da smo znali, pustili bi vas da pobjedite, igrali bi sa trojicom u polju ali fakat :D Sve ovo me podsjeca na neke prethodne derbije kad ste sedmicama i mjesecima slinili i maltretirali javnost svojim malogradjanskim kompleksima i pricama poput je li skoro bio u ofsajdu, je li vas doktor sabotirao, je li kurto bio u ofsajdu..... a sad se prica o zijadu i je li on izmanupulirao navijace.... pa mislim..... pa kako vam vise ne dosadi svaki put nesto novo izmisljati :lol: :lol: :lol:
ti si lik stvarno,cuj covjek izmanipulisan hahahah.a znas sta sve mi se samo kazalo kada sam procitao da je na kosevu bila pobjeda nad papanlukom .brvao majstore.e moj paja kome si ti poruku uputio .
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 29 okt 2010, 11:32

barbarez je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:Puna podrška našem predsjedniku,pokazao je koliko voli klub i onoliku ljubav i požrtvovanje odavno nisam vidio.Definitivno čovjek je jedan od nas i naša firma će samo rasti.Raduje i prisustvo eminentnih ljudi,Bordo prijatelja,načelnika Bećirevića i Hadžića,Bašića,Vlaste itd.,te pokazuje da klub ima široku bazu uticajnih ljudi.Sa druge strane ovi dušebriznici,kukavice,hinje koji podržavaju nesposonost svojih navijača da svojim grlima,dlanovima,koreografijama,parolama nadjačaju Horde neka se brinu o svojoj avliji,svojim problemima i BRUKAMA.Zijad Blekić jedan je od nas.
uvijek sam cijenio predraga pasica,calu janjosa i uvijek cu ih cijeniti.ono sto sam sinoc cuo iz usta predraga pasica,je za svaku pohvalu.bio je legenda i ostao je legenda.bio je gospodin i ostace zauvijek.to je pravi pitar. a svi vi pitari,ako nemate pojma sta je covjek rekao o zijadu blekicu ,na vasu zalost to ste trebali slusati.covjek je rekao da se stidi zijada blekica i da se stidi,poteza uprave sarajeva,i da njega kao igracku legendu je stid ko mu vodi klub.i porucio vam je da cijenite prave vrijednosti u zivotu.da cijenite svoj klub,a ne nekokg klosara,kojem sluzite kao instrument za manipulaciju i kupljenje jeftinih poena.
Cijenis ga jer je lajao po svom klubu i navijacima,odavno se zna dok je jos bio na celu naseg tima da je 0 od covjeka juce je samo to potvrdio!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 29 okt 2010, 11:51

Prvo što se tiče slavlja boda to je totalno u drugom planu,i slavio se prije svega rođendan koji je upotpunula vaša bruka da nam nedate na tribinu zbog poznatih navijačkih poniženja koja ste doživljavali,slavilo se i to da vam nismo došli i uskratili novac,i slavilo se to da sa igračem više niste uspjeli da pobijedite a mislili ste i žarko to željeli.Ko prati derbije zna da ste vi mnogo puta bod u normalnim okolnostima slavili,a da smo mi poslije poraza prije 2 godine sa igračima pjevali glasnije od vas,JER MI SE NE FURAMO MI SMO FURKA i volijo Sarajevo iznad svega.Kompetentnost gopodina Blekića se vidi iz poslovanja Eurohausa,njegovih gostovanja na tv,a još veća draž njegovoj ličnosti je to da vas nervira,i da se jedete jer vas je strah tog čovijeka.Njegov nastup na derbiju je bio emocionolan i uzrokovan vašim kukavičlukom i pokušajem da nas trpate u nehumane uslove gdje se može ljudski život izgubiti,i svaki navijač bi tako reagovao.Zijad Blekić je čovijek koji neda mešetarima da se igraju sa Sarajevom kao prošlih godina i mnogi protivnici poslije Šumana koji je bio tih nisu navikli na ovakvog borca i zaljubljenika u Sarajevo.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 29 okt 2010, 12:14

Batistuta je napisao/la:Prvo što se tiče slavlja boda to je totalno u drugom planu,i slavio se prije svega rođendan koji je upotpunula vaša bruka da nam nedate na tribinu zbog poznatih navijačkih poniženja koja ste doživljavali,slavilo se i to da vam nismo došli i uskratili novac,i slavilo se to da sa igračem više niste uspjeli da pobijedite a mislili ste i žarko to željeli.Ko prati derbije zna da ste vi mnogo puta bod u normalnim okolnostima slavili,a da smo mi poslije poraza prije 2 godine sa igračima pjevali glasnije od vas,JER MI SE NE FURAMO MI SMO FURKA i volijo Sarajevo iznad svega.Kompetentnost gopodina Blekića se vidi iz poslovanja Eurohausa,njegovih gostovanja na tv,a još veća draž njegovoj ličnosti je to da vas nervira,i da se jedete jer vas je strah tog čovijeka.Njegov nastup na derbiju je bio emocionolan i uzrokovan vašim kukavičlukom i pokušajem da nas trpate u nehumane uslove gdje se može ljudski život izgubiti,i svaki navijač bi tako reagovao.Zijad Blekić je čovijek koji neda mešetarima da se igraju sa Sarajevom kao prošlih godina i mnogi protivnici poslije Šumana koji je bio tih nisu navikli na ovakvog borca i zaljubljenika u Sarajevo.
pogotovo tvoja gramatika i pravopis su furka ;)

idi sine u skolu ponovo pa se javi...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 29 okt 2010, 12:18

tm84 je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:Prvo što se tiče slavlja boda to je totalno u drugom planu,i slavio se prije svega rođendan koji je upotpunula vaša bruka da nam nedate na tribinu zbog poznatih navijačkih poniženja koja ste doživljavali,slavilo se i to da vam nismo došli i uskratili novac,i slavilo se to da sa igračem više niste uspjeli da pobijedite a mislili ste i žarko to željeli.Ko prati derbije zna da ste vi mnogo puta bod u normalnim okolnostima slavili,a da smo mi poslije poraza prije 2 godine sa igračima pjevali glasnije od vas,JER MI SE NE FURAMO MI SMO FURKA i volijo Sarajevo iznad svega.Kompetentnost gopodina Blekića se vidi iz poslovanja Eurohausa,njegovih gostovanja na tv,a još veća draž njegovoj ličnosti je to da vas nervira,i da se jedete jer vas je strah tog čovijeka.Njegov nastup na derbiju je bio emocionolan i uzrokovan vašim kukavičlukom i pokušajem da nas trpate u nehumane uslove gdje se može ljudski život izgubiti,i svaki navijač bi tako reagovao.Zijad Blekić je čovijek koji neda mešetarima da se igraju sa Sarajevom kao prošlih godina i mnogi protivnici poslije Šumana koji je bio tih nisu navikli na ovakvog borca i zaljubljenika u Sarajevo.

Bitno je da čitaš moje komentare i da ih ne demantuješ,a za slovo više manje imam svoje lektore tako da je suština bitna

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 29 okt 2010, 12:25

Batistuta je napisao/la:
tm84 je napisao/la:

Bitno je da čitaš moje komentare i da ih ne demantuješ,a za slovo više manje imam svoje lektore tako da je suština bitna
imas svoje lektore?
koji si ti fenomen :D :D :D
Za zivot cijeli!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 okt 2010, 12:41

samo sarajevo je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
Cijenis ga jer je lajao po svom klubu i navijacima,odavno se zna dok je jos bio na celu naseg tima da je 0 od covjeka juce je samo to potvrdio!
vidi s da ste poludili pljujete po igracu koji je primjer i ponos svih navijaca sarajeva bio.covjeku koji vam je toliko radosti donio.ja sam paju cijenio oduvijek.jer je pravi majstor i dzentlmen.kao mali se ne sjecam njegovih igara.ali sam jednom prilikom poslije rata gledao ga na truniru veterana.kakv je majstor bio i tada to je za ne povjerovati.nula od covjeka je jer nije htio da mu mesetari odredjuju sta ce raditi.da koriste njegovo ime i manupilisu sa njim.sta si ti u zivotu uradio pa da mozes govoriti ko je i sta je paja.ja jarane iskreno ne volim sarajevo kao klub,i zasto bih onda cijenio paju koji voli svoj klub.to je tvoja teorija.kazes da ga cijenim jer pljuje po sarajevu.paja ne pljuje po sarajevu,nego po ljudima koji ga vode i manipulisu sa vama.
evo hajde ostavi na stranu sto gledas na to sve navijacki.
da je zujo rekao za vas da ste cigani i picke,ipak je to javni nastup.da li bi ti smatrao da je to ok i normalno ponasanje jednog predsjednika i da li bi ti to zasmetalo.vi svi govorite da je on predsjednik iz reda navijaca i da predstavlja vas.
pa brate ako predstavlja vas,onda mi je zao sto ovo moram reci da ste papci svi odreda.to vam je to normalno kulturno ponasanje.pa bolan da vi znate kakva su gospoda vodila i jedan i drugi klub,da je ovo sramota i primitivizam.svi mi psujemo,da se razumijemo,ali ipak si javna licnost,povlacis za sobom masu ljudi.to vec nema smisla.moras da se kontrolises i pazis sta pricas,jer moze imati daleko vece posljedice.i kada vam covjek kaze,zasto treba da se desi jos jedan vedran puljic,vas vecina kaze,hajde bjezi imas svoju temu ,ili nemoj peglat.
VOLIM TE ZELJO

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 29 okt 2010, 12:45

barbarez je napisao/la:...ja sam paju cijenio oduvijek.jer je pravi majstor i dzentlmen...
Ja mislio ti govoriš o Paji sa ovog foruma, pa reko nije valjda i ovaj pobudalio :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 29 okt 2010, 12:51

Ima li neko podatak koji je BH klub odigrao najviše utakmica u prvoj ex YU ligi i koji je BH klub najtrofejniji u toj ligi? :D
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 29 okt 2010, 13:05

Paja je nas zavalio vise puta ali to nije tema,i to nas par puta bas zavalio! Uglavnom neka pljuju,neka rade razne igre protiv nas i nek znaju da smo samo jaci,nesvjesno nam daju jos vise snage i motiva za uspjehom!

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 29 okt 2010, 13:33

prigoda je napisao/la:Ima li neko podatak koji je BH klub odigrao najviše utakmica u prvoj ex YU ligi i koji je BH klub najtrofejniji u toj ligi? :D
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 29 okt 2010, 14:50

prigoda je napisao/la:Ima li neko podatak koji je BH klub odigrao najviše utakmica u prvoj ex YU ligi i koji je BH klub najtrofejniji u toj ligi? :D
Zeljo hahaha

Tarpi do bagro
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi do bagro » 29 okt 2010, 14:51

Imali ista za Jacksona
Moje ljubavi: LEGENDA:_Analiticar
FK Sarajevo
FC Chelsea
LA Lakers
Horde Zla
<3 Ahmo <3

E=mc2
Kontakt:

Post Postao/la E=mc2 » 29 okt 2010, 15:00

Na nekadašnjem sarajevskom bazenu nikao stadion

Nakon predstavljanja igrališta "Šesti april“ i "Skenderija“ na red je došao najveći bh. stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. U uvodu treba istaći da je imao značajnu ulogu u razvoju bh. sportista. Dozvolu za izgradnju dale su gradske vlasti 1947. na imanju imućnih Čurčića.
slika
Izgradnja stadiona "Koševo", radna brigada JNA '56 (Foto: Historijski muzej BiH)
Izgradnja je počela 1948. godine, a dvije godine poslije završen je teren i tartan staza. Koševski potok je natkriven i kanalisan. Na koševskom stadionu prvo su zaigrali Sarajevo i Željezničar. Prva međunarodna utakmica Jugoslavije protiv Turske odigrana je 1954. godine.

Kako su potrebe rasle, tako su se pravili dodatni objekti. Tako su 1966. sagrađene svlačionice, svečana loža, restoran i novinarske kabine. Također, postavljeni su električni semafori i reflektori. Modernizacija se nastavlja šesnaest godina kasnije, a potpuna rekonstrukcija urađena je prije Olimpijskih igara.

Najviše igrača "bordo" timu dao je sarajevski Hajduk

Kako bi saznali što više informacija kontaktirali smo legendarnog Ibru Biogradlića.

"Na mjestu gdje je sada stadion Koševo nekada je bio bazen, gdje smo se kupali. Građani Sarajeva su u taj dio grada odlazili na izlet. To je nekada bilo imanje Čurčića, to dobro pamtim. Možda će biti zanimljiv podatak za navijače da je pomenuti bazen bio upravo na mjestu gdje je sada gol na sjevernoj strani stadiona“, rekao je Biogradlić.

Nekadašnji nogometaš bordo tima (koji ujedno ima i najviše nastupa za FK Sarajevo) kaže da je koševski prvoligaš od formiranja imao veliki broj pristalica.

"Mislim da smo mi 1950. godine preselili na Koševo sa Skenderije. FK Sarajevo nastao je fuzijom studentskog kluba Sloboda i radničkog kluba Udarnik. Ipak, ono što možda dosta ljudi ne zna jeste činjenica da je pored dva pomenuta tima najveći broj igrača u Sarajevo prešao iz sarajevskog kluba koji se zvao Hajduk. Mislim da i sada na klupskim peharima možete to provjeriti. Tim sa Koševa je od samoga formiranja imao veliki broj navijača. U prilog tome ide i činjenica da su prilikom gradnje stadiona učestvovali u velikim radnim akcijama. Pored njih pomagali su vojnici JNA“.

slika
Sarajevo-Manchester 1968. (Foto: Historijski muzej BiH)

Zanimljiva je priča o svlačionicama

"Interesanto je da su na početku svlačionice bile udaljene skoro dva kilometra. Naime, mi smo se presvlačili u barakama koje su bile otprilike gdje je sada Ganićeva kuća. Iako nam i nije bilo baš blizu, to nam nije predstavljalo problem. Imali smo mnogo volje i motiva. Ja sam u bordo dresu proveo oko dvadeset godina. Mnogo sam se družio sa rahmetli Asimom Ferhatovićem, koji je istinski volio Sarajevo, kao i svi mi. Zanimljivo je da smo mi pored Sarajeva imali i mahalske klubove, koji su nam bili bliski srcu. Tako je Hase bio privržen Vratniku, a ja Skenderiji“, podvlači Biogradlić.

Okršaji sa Željom budili najviše emocija

Ističe da je od prvog odigranog gradskog derbija ta utakmica za grad Sarajevo postala više od nogometa.

"Okršaji sa Željom za nas igrače su uvijek bili druga dimenzija. Sa posebnom količinom emocija čekao se taj duel. U prvom dvoboju 1954. slavili smo 6-1, što je i danas rekordna pobjeda. Objektivno smo tih godina bili mnogo kvalitetniji od tima sa Grbavice. Imali smo mnogo dobrih igrača koji su došli sa strane. No, bilo je perioda kada su komšije bile bolje od nas. Ipak, sve je bilo izuzetno prijateljski, za razliku od aktuelnog stanja. Bilo je dosta smijeha i zezancija“, zaključio je za Sarajevo-x.com nekadašnji igrač tima sa Koševa.

U nekoliko navrata koševski stadion je bio pun (protiv Manchester Uniteda 1968.), ali je rekord oboren 10. marta 1982. Tada su se u okviru jugoslovenske lige sastali Sarajevo i Željezničar, koji su se borili za sami vrh tabele. Skupilo se oko 55.000 ljudi.

"Neopisiv je osjećaj kada je stadion pun i kada iz tunela kreneš ka travnjaku. To sam na Koševu doživio u nekoliko navrata. U sjećanje su mi se posebno urezale dvije utakmice. Protiv HSV-a u Kupu UEFA i protiv Željezničara 1982. Bilo je preko 50.000 navijača. To se ne da zaboraviti. Kada sam bio dječak, maštao sam o tome da jednoga dana istrčim na puno Koševo. Kada sam to ostvario, sreći nije bilo kraja. Uvijek sam u tim sudarima pružao dobre partije“, kaže za Sarajevo-x.com Predrag Pašić, nekadašnja bordo jedanaestka.

slika
Veliki klub sa velikom i bogatom istorijom!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], samoFKS i 43 gosta.