FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2019, 17:31

mma_hz je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ko misli da ovo nema veze sa koreom protiv Sirokog glup je ko noc-

imas na **** @zagorski
Evo vidjeh. Mamu im **** lopovsku i licemjernu!
U pravu si, nije ni to nemoguce, a kako se sezona blizi kraju sve ce vise biti slicnih smicalica i podapinjanja nogu.
Eto vidjeces,ofirno im bilo da javno to kazu,a u njima se skupila gorcina zbog korea.
Nego ona varijanta satro kaznjeni zbog baklji na Grbavici,a zbog bakljade protiv Sirokog ce mo biti kao kaznjeni samo za bakljadu ;)

Doso vakat kad ne smijes reci da si se branio ni ko te odbranio.

Njima repka placa sve i samo im je ona bitna,a meni nasa repka vala nbt ono,nikakvih osjecaja svejedno mi.
Kažem ja, sad tek počinje sve ono sto se ne tiče zelenog terena kad je Zrinjski namirisao krv i sansu da nam otmu titulu. A mi smo zadnja rupa na sviralu u savezu dok su ovi sposobni ubjediti te da nebo nije plavo kad je riječ o smicalicama i petljanju po ligi. Nek je bog na pomoći i nama i Husrefu i igračima. U Tuzli će krv morat propisat.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 17 apr 2019, 18:34

Je.bem kompletnom savezu, a posebno ovima koji su donijeli ovu odluku, djecu nerodenu i sve mrtve u grobu!!!
Fuuuj bando smrdljiva
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 17 apr 2019, 18:38

NI ZAKONI NI ZABRANE NE MOGU SPRIJEČIT HORDANJE !!! :opaopa: :opaopa: :opaopa:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 apr 2019, 18:58

Može se ovo ''završiti'' ako naši upute žalbu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 17 apr 2019, 19:00

MortemHz je napisao/la:Može se ovo ''završiti'' ako naši upute žalbu.
Da može...al kakav nam je savez ja ne vjerujem u to.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 apr 2019, 19:04

VenamaHrabrih je napisao/la:@Vanja8. Hajd' ne vrijeđaj se tako brzo. Sve je ovo, ionako, zayebancija, a mi smo samo avatari u mediju.
Nisam mislio vrijeđati zene, nego se post odnosio u kontekstu da bi svi sve za novac radili.
Sto se tice legende, svoju izjavu sam potkrijepio citiranim izvorom, a i ako logicno razmisliš, kontradiktorno je "ziva legenda", nesto kao zivi mrtvac. To je zombi, pretpostavljam.
Ako sam tebe uvrijedio necim, svijesno ili nesvjesno, onda te molim da mi oprostiš i da te zamolim da prepucavanja na forvmu ne shvatas preozbiljno.
@Venama Hrabrih,ne shvatam ja to preozbiljno,nego mi je vise dokurcilo citati neke stvari koje pojedinci pisu ,a sami ne shvataju sta pisu...
Moras shvatiti da se status sportske legende dodjeljuje upravo živom covjeku kako bi promovirao taj klub ili reprezentaciju...

Pojedini sportovi dodjeljuju status legende igracima koji su jos aktivni,kao npr u tenisu sto je slucaj i sa Federerom i Nadalom i Đokovicem,ili u golfu,...Upravo zbog popularizacije tog sporta...

Legenda u fudbalu ne znaci Božanstvo niti nesto vezano za religiju pa da moramo da mu se klanjamo,to je statusni simbol za ljude koji su unaprijedili klub i trebaju biti primjer mladjim narastajima ili igracima koji žele u taj klub...

Posthumno se status legende dodjeljuje sportisti prema kome je nekada ucinjena nepravda i nije je dobio zbog bilo kog razloga...

Sportska legenda je jedna vrsta Ambasadora koji promovise odredjeni klub ili reprezentaciju ili cak granu sporta i dao je nemjerljiv doprinos svojim igrama i ponasanjem dok je bio aktivan...

Sad cu ti slikoviti objasniti nevezano za sport...

U medicini moras braniti magistrat,moras braniti doktorat,postati specijaista moras polagati,postati profesorom medicinskih nauka moras izaci pred komisiju,ali za jedno zvanje se ne mora polagati,a to je docent.

Biti docent je protokolarna tituala koja se dodjeljuje doktoru za uspijesan rad i unaprijedjivanje medicinske nauke u svom segmentu,kao sto je recimo,Nefrologija,Psihijatrija,Endokrinologija...

Na jednom takvom nivou je status legende,gdje se na jedan nacin odaje priznanje sportisti za sve ono sto je ucinio na tom polju i na neki nacin i unaprijedio i klub i sport u cjelini...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 apr 2019, 19:10

YNWA je napisao/la: Ma ja, Dulja u kanalu, a igra za repku, a ova dvojica dosla u odlicnom stanju, jedan dobijao priliku sa klupe, a drugi dosao sa tribina...
Nije. imao 11 asistencija ali je opet statisticki bio tu negdje jer kod Cale nije zabio nijedan gol...
nije bio u "kanalu"/sjeban/depresivan/igrao ko ****??? ok. koliko puta je pozvan u repku od 01.septembra 2016 - 23.jula 2017(Čalin mandat)???
1 prijateljska 22 minute s klupe (Albanija) :D od 10 mogućih(sve velesile: estonija,2xkipar,2xgibraltar)?????na kojeg se reprezentativca u toj mjeri ne računa???????????? a poslije? od Belgije na grbavici? SVAKU **** utakmicu! i prijateljske (izuzetak USA i Mexico zbog ozljede)
YNWA je napisao/la:kakvu drugu pricu, na proljece Saric veznjak sa Stjepanovicem, Ordagic krilo, kad su derbi utakmice Merzic ide u sredu a Saric se prebacuje na desno krilo, Ordagic je u vezi igrao protiv slabijih protivnika, kad nema Sarica... Kad je Saric dosao kod nas Ordagic ide u sredu, osim opet derbi utakmica kad Husref igra sa Merzicem i Stjepanovicem kao dva zadnja vezna, i sta ovdje nije jasno?
pa nije jasno to što ti tvrdiš da ga je izbacio Sarić, jer nije, na tom centralnom mjestu u vezi ispred njega su bili i Merzić i Stjepanović i Sarić...to je već drugi par cipela, pa onda ode Sarić iz kluba pa je i dalje Merzić,Stjepanović,Zeba, pa čak i nekakav Mahir Karić na polušpicu...dakle nije mu vjerovao i kraj....igrao je krilo kontra Metalleghea a recimo nije protiv Sarajeva nikad koje mnogi tuzlaci ipak smatraju derbijem :hmmmmm: :think:
YNWA je napisao/la:prvo si zelio predstaviti kako je Cala igrao sa vezom Dino-Ivetic, naravno tako omalozavati sve sto radi Husref, jer eto za sve su zasluzni igraci, namjerno nisi napisao kako je Cala imao Sarica i Dulju.
zanosiš se, Čala jest igrao sa tom dvojicom iza dulje(spomenut regularno-kreacije šansi),crnkića i hebiba ali tek dok nije našao dobitnu kombinaciju(Čelik 4-0) i tu počinje onaj fini niz...rotirao je zbog Sarića i Balića koji su imali konstantnu žuticu(kartone) dok se nije potrefilo da mu Mihojević(junior) i Ivetić zaigraju iza pomenutog tria i Ahmeta, i od tada je ćetković otpao a Sarić s klupe ulazio,Anđušić i Kadušić(još 2 juniora) su ulazili s klupe i u rotaciji, Ahmeta je odmarao Bekićem..
druga Husrefova utakmica - Ahmet-Krste-Rahman-Hebib-Stanoje-Sarić(Adukor s klupe)-Bekić-Novaković-Mihojević-Hodžić-Pavlović
bitch please :stop:
YNWA je napisao/la:Kasnije prica kako je Cala od dulje napravio igraca, zbog njega poziv u repku, sto sam ti lijepo dokazao da nije istina, da je Cala dobio igraca koji igra za repku, a naravno da nije istina ni to da je Husref dobio Milosa i Adukora u formi, ali ti se i dalje toga drzis, i pored dokaza...
Husref se proziva sto igraci ne igraju svoje pozicije, i sto neki akademci ne igraju a kod Cale lagano presutis da lijevi bek igra u vezi, a Hera na klupi, jos to iskoristis da pokazes da Cala nije imao igrace...
jeste to smo apsolvirali,apsolutno je napravio od Dulje najboljeg igrača lige, jer je u repku sporadično pozivan i Bekić(i još vrančić,grahovac,graovac,aničić,m.sušić,kosorić,kožulj,arežina...) a oni nisu sad u repci, da ne spominjem prvih 11...

Miloš i Adukor su igrali dobro u drugoj tekmi sezone, Sarić se tražio po godine toplo-hladno-karton
Čala je koristio Kadušića,Mihojevića,Anđušića tokom cijele sezone iako mu je kadar bio sklepan...kada su u po sezone skontali da čovjek ih može odvesti do duple iz ničega...normalno je da nisu htjeli dalje riskirati sa juniorima...mada opet mislim da je Herić mogao Zvorničke minute imati i odigrao bi bolje...nikad ga ja nisam absolvirao toga...no Husref i Čala su totalno različite situacije od početka do kraja...finansijski,organizaciono,svakako...
YNWA je napisao/la:žalosno je sto se toliko trudite da ocrnite legendu kluba, kako se on proziva za mnoge stvari koje prešutite kod drugih trenera, jos ste uvukli drugu legendu kluba u tu pricu i na kraju ce ispasti da zbog Husrefa pljujem po Cali, a samo zelim dokazati da nije istina to sto pisete...

tebi je hus drag ok, međutim dao si novu dimenziju "alternativnim faktima"...meni je Hus predvidljiv,tvrdoglav, i totalno zaostao...iste stvari u slobodi radio Krpić,Karić, pa jedan na krilo pa drugi na krilo ovaj u špic, isto to sa istim igračima u Sarajevu radio par godina prije, kolekcionar starohana, Todorovića(reprezentativca aktuelnog) pa ni u šali u igru dok je bio junior...a ni kod nas ne bi da nije morao nikad nijednog...izmjene spore i nikakve...taktika isto, prekida ko hoće nek puca....i nikad ništa se ne mjenja....
želim mu duplu ove godine kao i nama i kao što rekoh daj nam djecu našu i nešto modernije, organizovanije, ljubitelj si Liverpoola(po nicku) pa sam malo i začuđen kako ti taj stil nije draži?
YNWA je napisao/la:I jos se pljuje generacija koja je osvojila kup, ligu i igrala PO EL, jer eto bojkotovali su Mehu Kodru... Pljuje se jedan Milos Stojcev, Krste Velkoski, koji su dali Sarajevu mnogo vise od Mehe Kodre, kojeg zaista cijenim kao čovjeka i trenera, i volio bih nekad opet da dodje kod nas, u malo drugacijoj atmosferi, i malo iskusniji, jer očigledno se nije dobro snasao kad je imao onaj dream team, i iznad sebe Ibrakovica, Selimovica i Kusturicu...
Stojčev se ne pljuje, samo nije upamćen po trčanju,defanzivnom radu nego više po soliranju i momentima genijalnosti kao sad zadnje kolo...nešto dobro, nešto loše, ali za par momenata takvih po sezoni po meni precijenjen....
Krste Velkoski, iako je sad kapiten i igra najbolji fudbal karijere je navijačima Sarajeva pokazao isto što i Pavlović ;) pa ništa...pljuju ljudi kad prokockaš pobjedu, pljuvali bi i Messija da zijani pobjedu na taj način...
jbg ti se sad ponašaš kao da je neko izmislio njihove slike iz kafana, pa karantene Kodre, pa kad su ga šupci iz uprave otjerali/izdali, otrčali sjeveru na noge trojica glavnih igrača da se zakunu da će od tog dana davati 100% jbg sve te slike i postovi su ti još na ovoj temi samo se tivra .... :thumbup:
Kodro je vjerovao tim ljudima, i igračima i upravi i to mu je najveća greška....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 apr 2019, 19:58

Joj opet su ova dvojica pocela sa svojim esejskim postovima :mrgreen:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 apr 2019, 20:15

zagorski je napisao/la:Joj opet su ova dvojica pocela sa svojim esejskim postovima :mrgreen:
Da sam znao kakvu ću lavinu izazvat, ne bih Čalu spomenuo nikad u životu. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 apr 2019, 20:21

belosevic28 je napisao/la:Godine Klub Nastupi (golovi)
1977.-1979. Radnik Bjeljina 28 (3)
1979.-1985. Sarajevo 118 (47)
1985.-1989. Crvena Zvezda 87 (26)
1989. Heart 6 (3)
1989.-1991. Sarajevo 26 (9)
1991.-1992. Twente[1] 10 (0)
1991-1992. VVV-Venlo 0 (0)
1992.-1994. Pfullendorf 32 (16)

Sta mislis pjesnice kad jedan balvan ima ovakvu statistiku, kakvu li tek imaju pravi igraci exyu?! :puke:
Odgovori mi samo na jedno pitanje: na koliko utakmica si dotičnog gledao. Ako jesi, zar si zaboravio da mu se raja smijala kada je počinjao kod nas. I trebam li da ti podvučem DA JE BIO KAO JEDAN BALVAN OD KOJEGA SU SE ODBIJALE LOPTE I DA NIJE ZNAO OSNOVE FUDBALSKE IGRE ( NIJE ZNAO PRIMITI LOPTU ). I jel' znaš da je proglašen najgorim pojačanjem Heartsa u njihovoj historiji?

Kiks1
Kontakt:

Post Postao/la Kiks1 » 17 apr 2019, 20:22

Iskreno, ocekujem reakciju UNFKS na ovu danasnju odluku. Ovo je klasicno izivljavanje, i pokusaj provokacije. Savez=mafija!
Volimo te Saraj'vo, vec godinama!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 apr 2019, 20:23

skoroalen je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Joj opet su ova dvojica pocela sa svojim esejskim postovima :mrgreen:
Da sam znao kakvu ću lavinu izazvat, ne bih Čalu spomenuo nikad u životu. :rol:
spomenuo bih ga ja jbg, hoće ljudi da kažu da je Čala imao 2 aktuelna reprezentativca BiH :facepalm: :damn:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 apr 2019, 20:24

Postoji li ijedan portal u ovoj raspaloj državi koji će pisati o skandaloznim odlukama nogometnog saveza? Ili znate samo pisati kako nam fudbal ne valja k...., kako je posjeta očajna, kako su huligani na tribinama itd itd? Kazne koje nogometni savez donosi su iste za baklju, i za paljenje zastave i negiranje države. Kad se zapali zastava BiH u Sirokom od navijača Širokog, navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu,kad se zapali baklja na Grbavici, opet navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu, a kad se j... majka bosanska, i svaki komad zemlje za koju su nam očevi ratovali tad svi mogu na utakmicu.U usta vam se naserem: članovima takmičarske, disciplinske komisije, ovim sarajevskim bindama što sjede u foteljama saveza i šute ko p.... i posebno bindama sa portala koji ne pišu ništa na ovu temu. FUJ BIJEDNICI !!!
ISTINA ZA VEDRANA!

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 apr 2019, 20:31

emir79 je napisao/la:Ljudi porede Krpica sa Husrefom. Kud ide ovaj svijet. :D
Krpic ne moze prismrditi ovoj danasnjoj CZ ni milimetra, a kamo li onoj za koju je Husref igrao. Et da ne idem dalje.
Da ne govorim da bi Krpic sampionskoj ekipi Sarajeva mozda mogao biti samo vodonoša.
Vjeruj mi, ako hoćeš, ali nije ni milimetra bolji igrač od Krpića, i to onog Krpića kada je igrao za nas. Isti stil igre, sve na ho-ruk. Uostalom, ne moraš se slagati sa mnom, svako ima pravo da misli svojom glavom. Upitaj starije navijače FKS kakav je bio igrač Husref Musemić. Živ ti meni bio! SARAJEVO ĆE BITI SVE (SVI) DRUGO (DRUGI) ĆE PROĆI. :salut:

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 apr 2019, 20:38

Lik je napisao/la:Manite se ba i Čale i Husa, daj da vidimo kako dobit Slobodanku pa onda dalje, j.ebo vas više prepucavanja i šuplja.
Dobićemo Slobodu, garant, aBd, vrćaju nam se dva bitna igrača. Ako mi sa ovakvim timom ne možemo dobiti onakvu (mislim na motivaciju) Slobodu, onda ne znam stvarno! Čini mi se i da su tenzije na relaciji navijači Slobode - navijači Saraj'va malo popustile.(Bar se nadam).

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 17 apr 2019, 20:38

Lecler je napisao/la:Postoji li ijedan portal u ovoj raspaloj državi koji će pisati o skandaloznim odlukama nogometnog saveza? Ili znate samo pisati kako nam fudbal ne valja k...., kako je posjeta očajna, kako su huligani na tribinama itd itd? Kazne koje nogometni savez donosi su iste za baklju, i za paljenje zastave i negiranje države. Kad se zapali zastava BiH u Sirokom od navijača Širokog, navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu,kad se zapali baklja na Grbavici, opet navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu, a kad se j... majka bosanska, i svaki komad zemlje za koju su nam očevi ratovali tad svi mogu na utakmicu.U usta vam se naserem: članovima takmičarske, disciplinske komisije, ovim sarajevskim bindama što sjede u foteljama saveza i šute ko p.... i posebno bindama sa portala koji ne pišu ništa na ovu temu. FUJ BIJEDNICI !!!
Ako budu pisali o skandaloznim odlukama Saveza, novinari će im biti uskračeni za akreditacije kada repka bude igrala domace utakmice, neki ce ostati bez besplatne karte za Bilino polje/Grbavicu, nece moci dobiti dres ili trenerku, bit će im onemogučen selfi sa nekim reprezentativcem.....

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 apr 2019, 20:46

belosevic28 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Picka ona ublehaška, igrao samo u Crvenoj Zvezdi.
Balvan obicni. Nikad nece dostici Krpica a nekamo Melunovica.
P.S. Nadam se da imas 45+ godina inace ti je post prijavljen ;)
Da odgovorim samo iz kurtoazije. Možda sam se malo neprecizno izrazio to ko je bolji, mislio sam isti tip igrača - tehnika i osnovi igre ¨0¨, sve na ho-ruk. Ja, lično nisam nikada volio takve igrače.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 apr 2019, 20:49

Historicar je napisao/la:
Lecler je napisao/la:Postoji li ijedan portal u ovoj raspaloj državi koji će pisati o skandaloznim odlukama nogometnog saveza? Ili znate samo pisati kako nam fudbal ne valja k...., kako je posjeta očajna, kako su huligani na tribinama itd itd? Kazne koje nogometni savez donosi su iste za baklju, i za paljenje zastave i negiranje države. Kad se zapali zastava BiH u Sirokom od navijača Širokog, navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu,kad se zapali baklja na Grbavici, opet navijači Sarajeva ne mogu na utakmicu, a kad se j... majka bosanska, i svaki komad zemlje za koju su nam očevi ratovali tad svi mogu na utakmicu.U usta vam se naserem: članovima takmičarske, disciplinske komisije, ovim sarajevskim bindama što sjede u foteljama saveza i šute ko p.... i posebno bindama sa portala koji ne pišu ništa na ovu temu. FUJ BIJEDNICI !!!
Ako budu pisali o skandaloznim odlukama Saveza, novinari će im biti uskračeni za akreditacije kada repka bude igrala domace utakmice, neki ce ostati bez besplatne karte za Bilino polje/Grbavicu, nece moci dobiti dres ili trenerku, bit će im onemogučen selfi sa nekim reprezentativcem.....
Prodaju se jeftino binde. J..... ih reprezentacija. 101 smo liga na svijetu i ne vidim da će se išta promjeniti u narednom periodu. A ns i novinari svojim postupcima i omalovažavanjem takmičenja srozavaju ligu na još niže grane.
ISTINA ZA VEDRANA!

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 apr 2019, 20:50

Samozdravlje je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la: @nobel, ti me klinjo nauci...nemas ni 72 godine a pises ovdje, yebo te onaj ko te dovede na forum.
@bordopoeta zna biti ostar na jeziku , ali znam sta prica .Tvoj sarkazam bas i nema logike . Nisi bio savremenik , a ko zna sta ces ti pricati nekom momku recimo o Mujakicu i Dupovcu , ako bi Dupi bio bolji trener . Nemam statistiku , ali racimo koliko je reprezentativnih odigrao Husref , a koliko Pasic , Hadzibegic ,Kapetanovic i drugi iz te generacije u svim reprezentativnim kategorijama pioniri-seniori za SFRJ . Mogao bi to neko iznijeti ovdje , bilo bi dosta mjerodavno .
Ma, pusti ih "samozdravlje"! Ovoj dvojici ćeš prije utjerati metar u guz icu nego centimetar u glavu. :rol: :rol: :rol: Lijepi Selami za tebe, brate! :salut:

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 apr 2019, 20:53

Denchi je napisao/la:
YNWA je napisao/la: Ma ja, Dulja u kanalu, a igra za repku, a ova dvojica dosla u odlicnom stanju, jedan dobijao priliku sa klupe, a drugi dosao sa tribina...
Nije. imao 11 asistencija ali je opet statisticki bio tu negdje jer kod Cale nije zabio nijedan gol...
nije bio u "kanalu"/sjeban/depresivan/igrao ko ****??? ok. koliko puta je pozvan u repku od 01.septembra 2016 - 23.jula 2017(Čalin mandat)???
1 prijateljska 22 minute s klupe (Albanija) :D od 10 mogućih(sve velesile: estonija,2xkipar,2xgibraltar)?????na kojeg se reprezentativca u toj mjeri ne računa???????????? a poslije? od Belgije na grbavici? SVAKU **** utakmicu! i prijateljske (izuzetak USA i Mexico zbog ozljede)
YNWA je napisao/la:kakvu drugu pricu, na proljece Saric veznjak sa Stjepanovicem, Ordagic krilo, kad su derbi utakmice Merzic ide u sredu a Saric se prebacuje na desno krilo, Ordagic je u vezi igrao protiv slabijih protivnika, kad nema Sarica... Kad je Saric dosao kod nas Ordagic ide u sredu, osim opet derbi utakmica kad Husref igra sa Merzicem i Stjepanovicem kao dva zadnja vezna, i sta ovdje nije jasno?
pa nije jasno to što ti tvrdiš da ga je izbacio Sarić, jer nije, na tom centralnom mjestu u vezi ispred njega su bili i Merzić i Stjepanović i Sarić...to je već drugi par cipela, pa onda ode Sarić iz kluba pa je i dalje Merzić,Stjepanović,Zeba, pa čak i nekakav Mahir Karić na polušpicu...dakle nije mu vjerovao i kraj....igrao je krilo kontra Metalleghea a recimo nije protiv Sarajeva nikad koje mnogi tuzlaci ipak smatraju derbijem :hmmmmm: :think:
YNWA je napisao/la:prvo si zelio predstaviti kako je Cala igrao sa vezom Dino-Ivetic, naravno tako omalozavati sve sto radi Husref, jer eto za sve su zasluzni igraci, namjerno nisi napisao kako je Cala imao Sarica i Dulju.
zanosiš se, Čala jest igrao sa tom dvojicom iza dulje(spomenut regularno-kreacije šansi),crnkića i hebiba ali tek dok nije našao dobitnu kombinaciju(Čelik 4-0) i tu počinje onaj fini niz...rotirao je zbog Sarića i Balića koji su imali konstantnu žuticu(kartone) dok se nije potrefilo da mu Mihojević(junior) i Ivetić zaigraju iza pomenutog tria i Ahmeta, i od tada je ćetković otpao a Sarić s klupe ulazio,Anđušić i Kadušić(još 2 juniora) su ulazili s klupe i u rotaciji, Ahmeta je odmarao Bekićem..
druga Husrefova utakmica - Ahmet-Krste-Rahman-Hebib-Stanoje-Sarić(Adukor s klupe)-Bekić-Novaković-Mihojević-Hodžić-Pavlović
bitch please :stop:
YNWA je napisao/la:Kasnije prica kako je Cala od dulje napravio igraca, zbog njega poziv u repku, sto sam ti lijepo dokazao da nije istina, da je Cala dobio igraca koji igra za repku, a naravno da nije istina ni to da je Husref dobio Milosa i Adukora u formi, ali ti se i dalje toga drzis, i pored dokaza...
Husref se proziva sto igraci ne igraju svoje pozicije, i sto neki akademci ne igraju a kod Cale lagano presutis da lijevi bek igra u vezi, a Hera na klupi, jos to iskoristis da pokazes da Cala nije imao igrace...
jeste to smo apsolvirali,apsolutno je napravio od Dulje najboljeg igrača lige, jer je u repku sporadično pozivan i Bekić(i još vrančić,grahovac,graovac,aničić,m.sušić,kosorić,kožulj,arežina...) a oni nisu sad u repci, da ne spominjem prvih 11...

Miloš i Adukor su igrali dobro u drugoj tekmi sezone, Sarić se tražio po godine toplo-hladno-karton
Čala je koristio Kadušića,Mihojevića,Anđušića tokom cijele sezone iako mu je kadar bio sklepan...kada su u po sezone skontali da čovjek ih može odvesti do duple iz ničega...normalno je da nisu htjeli dalje riskirati sa juniorima...mada opet mislim da je Herić mogao Zvorničke minute imati i odigrao bi bolje...nikad ga ja nisam absolvirao toga...no Husref i Čala su totalno različite situacije od početka do kraja...finansijski,organizaciono,svakako...
YNWA je napisao/la:žalosno je sto se toliko trudite da ocrnite legendu kluba, kako se on proziva za mnoge stvari koje prešutite kod drugih trenera, jos ste uvukli drugu legendu kluba u tu pricu i na kraju ce ispasti da zbog Husrefa pljujem po Cali, a samo zelim dokazati da nije istina to sto pisete...

tebi je hus drag ok, međutim dao si novu dimenziju "alternativnim faktima"...meni je Hus predvidljiv,tvrdoglav, i totalno zaostao...iste stvari u slobodi radio Krpić,Karić, pa jedan na krilo pa drugi na krilo ovaj u špic, isto to sa istim igračima u Sarajevu radio par godina prije, kolekcionar starohana, Todorovića(reprezentativca aktuelnog) pa ni u šali u igru dok je bio junior...a ni kod nas ne bi da nije morao nikad nijednog...izmjene spore i nikakve...taktika isto, prekida ko hoće nek puca....i nikad ništa se ne mjenja....
želim mu duplu ove godine kao i nama i kao što rekoh daj nam djecu našu i nešto modernije, organizovanije, ljubitelj si Liverpoola(po nicku) pa sam malo i začuđen kako ti taj stil nije draži?
YNWA je napisao/la:I jos se pljuje generacija koja je osvojila kup, ligu i igrala PO EL, jer eto bojkotovali su Mehu Kodru... Pljuje se jedan Milos Stojcev, Krste Velkoski, koji su dali Sarajevu mnogo vise od Mehe Kodre, kojeg zaista cijenim kao čovjeka i trenera, i volio bih nekad opet da dodje kod nas, u malo drugacijoj atmosferi, i malo iskusniji, jer očigledno se nije dobro snasao kad je imao onaj dream team, i iznad sebe Ibrakovica, Selimovica i Kusturicu...
Stojčev se ne pljuje, samo nije upamćen po trčanju,defanzivnom radu nego više po soliranju i momentima genijalnosti kao sad zadnje kolo...nešto dobro, nešto loše, ali za par momenata takvih po sezoni po meni precijenjen....
Krste Velkoski, iako je sad kapiten i igra najbolji fudbal karijere je navijačima Sarajeva pokazao isto što i Pavlović ;) pa ništa...pljuju ljudi kad prokockaš pobjedu, pljuvali bi i Messija da zijani pobjedu na taj način...
jbg ti se sad ponašaš kao da je neko izmislio njihove slike iz kafana, pa karantene Kodre, pa kad su ga šupci iz uprave otjerali/izdali, otrčali sjeveru na noge trojica glavnih igrača da se zakunu da će od tog dana davati 100% jbg sve te slike i postovi su ti još na ovoj temi samo se tivra .... :thumbup:
Kodro je vjerovao tim ljudima, i igračima i upravi i to mu je najveća greška....
6.9. Dulja bio na klupi protiv Estonije, prevedeno kad je Cala dosao, dobio je igraca koji igra za reprezentaciju, i nije to samo ono u Japanu, nego je Dulja prije Japana igrao za repku, i na kraju Dulja je poslije toga, za cijeli Calin mandat dobio jos samo jednom poziv, i tek kad je otisao iz Sarajeva postao je standardni reprezentativac ali nebitno, bitno je to da nije istina sto pises, da je Dulja u kanalu, a ovi dosli u formi, u malo boljoj formi su bili nego sto je sad Adukor...
Dulja je mnogo prije dolaska Cale bio najbolji igrac lige, to dokazuje poziv u repku, svidjalo se tebi to ili ne, to su cinjenice...

Cala je na klupi Sarajeva bio 36 utakmica, od tih 36 Saric je cak dvije propustio zbog velikih problema sa kartonima, i cak 4 puta usao sa klupe...plus je propustio 2 utakmice zbog povrede i to prve dvije caline utakmice, i 2 u kupu, odmarao ga..
Andjusic je toliko igrao, da ima jedno 150 minuta vise nego sto ima ove sezone Kurdic...

Znaci Hera bi trebao da igra ispred Dine, nije problem Ivetic na zadnjem veznom, problem je samo kad Hsuref stavi igraca na neprirodnu poziciju...

Husref nije bio u Slobodi da razvija igrace, i taj Todorovic nikad ne bi dobio poziv da nije zaigrao na krilu, pa ga prodali ko beka, a lik nabijao statistiku i igrao dobro na krilu...
Sto se tice Ordagica, ono sto pise na transfermarkt nije tacno, pa de udji pogledaj kako su poredali igrace Slobode, evo protiv nas, kad su nas dobili 4:0, Ordagic igrao lijevo krilo, isao na Kallasia,a prema transfermarkt Ivetic krilo, merzic lijevi bek :lol: , kad su nas dobili 2:1 u kupu, bio na lijevom krilu, asistirao za 1:0, napravio budalama Kadusica i Barbarica, i dodao loptu Krpicu da je samo ubaci u prazan gol, na Kosevu kad su nas dobili 3:0 opet krilo, Saric je u toj sezoni Ordagica otjerao na krilo, jbg Ordagic zbog povrede skoro da nije ni prosao pripreme, pa je izgubio mjesto u vezi i morao na krilo cijelu polusezonu, osim kad su igrali protiv slabijih protivnika a Saric nije igrao...

Jesil ti svjestan da to rade svi treneri svijeta, da svi izmisljaju pozicije igracima, doduse prema nekim komentarima jesi, ali je problem samo kad to radi Husref...i kad budemo imali normalnu ligu, normalne terene, onda cemo pricati o tome kako smo prevazisli Husrefa, i traziti nesto bolje, dotad samo Husref Musemic.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 22 gosta.