.............NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Da se sazalis na Veleztuzlacity2017 je napisao/la:Na žalost opet se vraća ono vrijeme poslijeratnih utakmica.Strašno.
https://www.facebook.com/watch/?v=2072742282820964
Lujo Ilić-glavni penga goška pedvodi hajku na fudbalere Slobode.Divlji zapad ,nema šta.Pa se ti poslije ovoga sažali na Velež,goškov bratski klub.![]()
pa mazlume jedan Velez je sada u drugoj ligi jaci od sise,slobode i goska zajedno
![]()
Kad vas covjek skupi mozete svi pod sijalicu stati. To je sazaljenje
Ovo je ponos i o ovome mozete samo sanjat. Da ne mozete svi na stadion stati kada dodjete. Pusti snovi za vas malene![]()
**** ligu,**** sve,**** rang i da smo osma liga opet ce nas Velez ovoliko skupit gdje god da igramo. To vas klubove bez navijaca Sloboda,City,Krupa najvise boli![]()
![]()
- Ne moramo se vratiti raja moja fina ali cast i postenje necemo dati. Necemo biti **** i prodavati se niti ce sirotinja trositi nase pare koje bi im davali za bodove. Nasa petokraka i antifasisticka istorija je najveci problem. Da nam je mjesec i zvijezda na grbu vec bi bili 4 puta sampioni. Prijatelja nemamo u ovoj drzavi osim sebe. Vidite kako dusmani jedu muda sto nas je 4-5 hiljada kuci protiv Capljine ili Bratstva ili sto nas 3000 ode u Sarajevo. Nama liga nije mjerilo ljubavi i nasu ljubav prema Velezu nista ne moze izmjeriti zato i jesmo posebni. Nemojte na Ibru i upravu jer niste svjesni protiv cega se borimo casno i posteno. Mnogima je to smijesno ali vjerujte da cemo im se i mi smijati kad im Bandic bude svirao nepostojeci penal i izbije titulu ili Grgic podigne zastavicu i ponisti cist gol za plasman u pl. Zaboravili su to neki pa masu olimpikovim dresovima. Sve ce doci na svoje i cast i postenje nikada ne smijemo izgubiti. Biti navijac Veleza je nesto najteze na svijetu ali ja sam brato ponosan na njega i nikad nebi ovu petokraku mjenjao. Raja volim vas sve i svi protiv Slavena pa u Jajce. Idemo posteno pa dokle dodjemo. Kada se pogledamo u ogledalo sutra i kada pogledamo grb kluba vjerujte da cemo biti ponosni jer niko nije ku.rac gurao u njega. To je nasa najveca pobjeda
.....
Mahsuz za uspomenu od onog ko se ne stidi mjeseca i zvijezde.
...........................
-Nakon poraza od GOŠK-a: Navijači Veleža ogorčeni zbog namještene utakmice
Navijači su ogorčeni zbog ovog poraza koji je uslijedio nakon što je Velež vodio 1-0.
Maj 23, 2012
Nakon poraza od GOŠK-a, zahvaljujući kojem je ekipa iz Gabele ostala u Premijer ligi BiH, a Sloboda ispala, navijači Veleža blokirali su igrače i upravu mostarskog kluba u svlačionici.
Navijači su prostetirali, čak i prijetili, ogorčeni zbog ovog poraza koji je uslijedio nakon što je Velež vodio 1-0.
GOŠK je dva gola postigao u kratkom razmaku, u 81. i 83. minutu.
Iako nekoliko ljudi koje smo kontaktirali u Mostaru tvrde 'da je sve bilo regularno', reakcija navijača najbolje govori o kakvoj se utakmici radilo u Vrapčićima. Situacija se ubrzo smirila.
Svoje ogorčenje zbog, kako sami pišu, namještene utakmice, navijači Veleža iskazuju i na Facebook stranici ovog kluba
-'Očevi su nam po 9 mjeseci bili logorima Dretelj, Heliodrom i Gabela, pustili ustaše za par hiljada maraka. Fuj, gade mi se, žao mi je Slobode...ovo nije ni N od nogometa. Fujjjj'. 'Je.. vas GOŠK, stvarno ste razočarali, sram vas bilo, stidite se, namiještate utakmice, prodane duše'... 'Ugasi se više samo nas sramotiš', 'Fuj gamad!', samo su neke od poruka.
(Bportal.ba)