FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 13 apr 2019, 02:43

Ma dobro, taj poraz od Atalante jest bruka, al sad da trener preuzme svu odgovornost...
Onaj bilmez na golu nijedan centaršut nije uhvatio. Neki će reći, "pa trener bira igrače". Istina, al sigurno niko ne bi stavio juniora u takvoj utakmici, posebno nakon Bojanove odbrane u Italiji koja nas je ostavila u životu. Tad je bilo kolektivno svršavanje na njega, iako ni on ne zna kako je ono odbranio. Jedino što je Husref možda trebao uradit, ostavit ga na klupi na poluvremenu. Al bilo, prošlo.
Scolari fasuje 7:1 pred svojim navijačima, Mourinho derbi 5:0, Roma u nokaut fazi LP tri puta po 6-7 razlike, Sarri izgubi 6:0 od Cityja, Wenger od Uniteda 8:2... A to su utakmice gdje su ekipe egal, u istom rangu. Mi i Atalanta smo k'o Yugo i Lamborghini, u svakom pogledu.

I nema potrebe da se u negativnom kontekstu spominje Kodro. Čovjek ima zavidan CV, sigurno bolji od Husrefovog, bez obzira na to što s nama nije uradio ništa značajno. Jedini problem mu je što je prevelik gospodin i nije dovoljno bezobrazan za rad s bagrom ovdje. Mislim i na FSBiH i one igrače od kojih je probao napravit profesionalce.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 13 apr 2019, 03:18

Ovog Basica, bi trebalo dovest u akademiju. Odlican, trener za akademije s potencijalom da nekad preuzme i prvi tim.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 13 apr 2019, 08:38

Igrac koji je odigrao 157 utakmica za Sarajevo, postigao 57 golova i ono najvaznije najbolji strijelac sampionske generacije, zahvaljujuci i njegovim golovima smo uzelu drugu titulu, nije igracka legenda kluba :crazy:
problem je sto je otisao u najveci "jugoslavenski" klub koji je btw bio tada u prijateljskim odnosima sa nama, za sta se sve nece uhvatiti :lol:

Husref Musemic je najveca ziva legenda FK Sarajevo, i poslije Haseta najveca legenda ovog kluba ;)
Kao igrac i trener osvajao titule, donio nam velike pobjede, ko pseto ga tjerali nekoliko puta i on se uvijek vracao kad je bilo najteze da spasi svoje Sarajevo, a najgore je bilo kad su ga otjerali dok je bio u bolnici, doslo se do para, pa ne treba vise zaostali Husref, pa su doveli one koje trazite opet, pa su nas **** takvi, pa opet zovi Husrefa, da nas vadi iz govana, i sad kad nam opet dobro ide, treba ga otjerati, da nam. opet dodje moderni Jarni, ili iskusna celava ubleha :crazy:

Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 apr 2019, 09:02

skoroalen je napisao/la:Ma dobro, taj poraz od Atalante jest bruka, al sad da trener preuzme svu odgovornost...
Onaj bilmez na golu nijedan centaršut nije uhvatio. Neki će reći, "pa trener bira igrače". Istina, al sigurno niko ne bi stavio juniora u takvoj utakmici, posebno nakon Bojanove odbrane u Italiji koja nas je ostavila u životu. Tad je bilo kolektivno svršavanje na njega, iako ni on ne zna kako je ono odbranio. Jedino što je Husref možda trebao uradit, ostavit ga na klupi na poluvremenu. Al bilo, prošlo.
Scolari fasuje 7:1 pred svojim navijačima, Mourinho derbi 5:0, Roma u nokaut fazi LP tri puta po 6-7 razlike, Sarri izgubi 6:0 od Cityja, Wenger od Uniteda 8:2... A to su utakmice gdje su ekipe egal, u istom rangu. Mi i Atalanta smo k'o Yugo i Lamborghini, u svakom pogledu.

I nema potrebe da se u negativnom kontekstu spominje Kodro. Čovjek ima zavidan CV, sigurno bolji od Husrefovog, bez obzira na to što s nama nije uradio ništa značajno. Jedini problem mu je što je prevelik gospodin i nije dovoljno bezobrazan za rad s bagrom ovdje. Mislim i na FSBiH i one igrače od kojih je probao napravit profesionalce.
Ne radi se o broju primljenih golova, radi se o moralnoj odgovornosti i zasluzenom preuzimanju vlastite krivice. To Husrefu najviše zamjeram.
Ono jes' da ti je dobro poređenje između nas i Atalante, ali šta je sa Drinovcima, Kukesijem, javnim prozivanjem akademaca...?
Nek' on osvoji duplu krunu. Dabogda iduce godine sa FKS osvojio Ligu Prvaka, ali ono sto je njegova boljka jest odsustvo osjecaja krivice i nedostatak moralne odgovornosti.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 apr 2019, 09:25

VenamaHrabrih je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Ma dobro, taj poraz od Atalante jest bruka, al sad da trener preuzme svu odgovornost...

Ne radi se o broju primljenih golova, radi se o moralnoj odgovornosti i zasluzenom preuzimanju vlastite krivice. To Husrefu najviše zamjeram.
Ono jes' da ti je dobro poređenje između nas i Atalante, ali šta je sa Drinovcima, Kukesijem, javnim prozivanjem akademaca...?
Nek' on osvoji duplu krunu. Dabogda iduce godine sa FKS osvojio Ligu Prvaka, ali ono sto je njegova boljka jest odsustvo osjecaja krivice i nedostatak moralne odgovornosti.
Nedavno negdje procitah intervju bivseg trenera Rome Zemana...Na upit novinara zasto nikada za neki poraz nije preuzeo krivicu na sebe,nego je navodio pojedine igrace kao uzrok takvih desavanja,popularni trener je vrlo jednostavno odgovorio
"Ne,niste dobro razumijeli sta sam govorio,svaki los rezultat je moja krivica i to sam sam prihvatio potpisom za klub,a igrace koje sam pominjao nisam oznacavao kao krivce,vec kao moju gresku u datom momentu..."
Ma hajte molim vas koji trener u PL BiH kaže,"Izvinjavam se,ja sam pogrijesio..."
Nema tu prihvatanja krivice,zna se dobro na kome ce se kola slomiti kad prekipi Upravi ili mislis da ce nesto izmjeniti kada trener sebe oznaci kao uzrocnika losih rezultata... :kafa: :kafa: :kafa:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 apr 2019, 09:28

YNWA je napisao/la:Igrac koji je odigrao 157 utakmica za Sarajevo, postigao 57 golova i ono najvaznije najbolji strijelac sampionske generacije, zahvaljujuci i njegovim golovima smo uzelu drugu titulu, nije igracka legenda kluba :crazy:
problem je sto je otisao u najveci "jugoslavenski" klub koji je btw bio tada u prijateljskim odnosima sa nama, za sta se sve nece uhvatiti :lol:

Husref Musemic je najveca ziva legenda FK Sarajevo, i poslije Haseta najveca legenda ovog kluba ;)
Kao igrac i trener osvajao titule, donio nam velike pobjede, ko pseto ga tjerali nekoliko puta i on se uvijek vracao kad je bilo najteze da spasi svoje Sarajevo, a najgore je bilo kad su ga otjerali dok je bio u bolnici, doslo se do para, pa ne treba vise zaostali Husref, pa su doveli one koje trazite opet, pa su nas **** takvi, pa opet zovi Husrefa, da nas vadi iz govana, i sad kad nam opet dobro ide, treba ga otjerati, da nam. opet dodje moderni Jarni, ili iskusna celava ubleha :crazy:

Bez zelje da drzim predavanje, a i molim te da to tako ne shvatiš, legenda ne moze biti ziva? Zasto? Jednostavno zato sto mu je preostalo dovoljno zivota da moze napraviti neko sranye, svjesno ili nesvjesno, te se dovesti u situaciju da ga svi pljuju i odriču, od porodice, kluba, navijača itd. Zato se čeka da neka osoba umre, prođe par godina, i onda se o njegovom liku i djelu pricaju price, oslikavaju motivi u kojem svako doda neki svoj detalj, a nema nikoga ko bi oprvgao priču. Tako se oko preminule osobe stvara oreol legende. Evo ti jedan primjer: Zasto Vatikan nece da prizna Međugorje? Misliš da je njima bitno ko se i šta tamo ukazalo? Ne, lave moj. Vatikanu je bitno da "vidjelice" umru kako niko ne bi mogao opovrgnuti ono sto je rekao, zbog ovih ili onih razloga. Zamisli, Vatikan proglasi tacnim ukazanja, a jedna od "vidjelica" kaze; e jbg, ja se zayebavo... Nisam nista vidio. E sad to prebaci na "zive legende".
A sta to Husrefa cini legendom? Bio je najbolji strijelac i donio je titulu Sarajevu, ali to ne bi mogao bez Pasica, Kapetanovica, Vukicevica, Jakovljevica... Presao je u CZ i tako se doveo u poziciju da svom bivsem klubu (koji ga proglasava legendom) zabije par golova i zagorca mu zivot. Poslije je otisao u Harts, ili gdje vec... Kakav je njegov ratni angazman? Nakon rata je dosao u FKS, donio titulu kao trener, izbaci favorizovani Genk, igrao sa Atalantom nerijeseno, donio i donijet ce mnoge radosti klubu, ali isto tako, izbacio voljeni klub iz kupa BiH, napisao najcrnje rezultatske stranice u istoriji kluba, krivicu za poraze svaljuje na akademce, Bekic ima status polarnog medvjeda... Mislim, uz duzno postovanje, da to nije za statusa legende.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 13 apr 2019, 09:33

YNWA je napisao/la:Igrac koji je odigrao 157 utakmica za Sarajevo, postigao 57 golova i ono najvaznije najbolji strijelac sampionske generacije, zahvaljujuci i njegovim golovima smo uzelu drugu titulu, nije igracka legenda kluba :crazy:

TI mora da si neki Husrefov (bližnji rod). E čuj, najveća živa legenda poslije Haseta!!!??? :puke: Na čemu si ti, bolan ne bio? Kaoigrač - mrtvi prosjek, ili što bi rekli - NAKO i nije da se neko fata samo za to što je otišao u Zvezdu. Znaš li da je u škotskom Hartsu najgore pojačanje ikad. Ako on može biti legenda (pogotovo igračka), onda je to i Enver Heto, Sead Hodžić itd., itd.Toliko o njegovim "legendarnim" igračkim kvalitetima, pa za njega je Dragan Jakovljević izmislio centarfora, a ne znam da li si ti i široke forumske mase, uopšte čuli za tog igračinu kao što niste gledali ni jednog. A njegovo psovanje najmilijih igračima je za tebe u redu, to je u najmanju ruku kočijaško ponašanje. Sjeti se, kako nas je mislim na klub, obrukao psovkama majki igračima Radnika na posljednjoj utakmici na Koševu, kada je došao u sukob sa gostujućim trenerom. I to ti je legenda, a za neke gospodin :crazy: Zar se tako ponaša legenda i trener jednog kluba, sa našom historijom, koji treba i da je gospodin i pedagog. Da li ti je poznato ko je sve prodefilovaokroz naš klub, koja gospoda i ljudi sa univerzitetskim diplomama. Za ovo brukanje kluba kojeg vodi, da se pitam, ne bi osvanuo u klubu, prije za ovo nego za psovanje svojih (mladih) igrača. Kao trener-zastarjelih poimanja fudbala i ubleha, i što dalje od našeg kluba, ne treba mu dati nikakvu funkciju, osim mjesta u svečanoj loži - doživotno. Ja sam sa ovim završio sa Husrefom (pisanje).

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 apr 2019, 09:35

YNWA je amidzic od Husrefovog tetica, preko rahmetli strine od dajdze. Zato ga brani, vidite da pise neargumentovano. Nigdje konkretnih brojki, uspjeha itd.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 13 apr 2019, 09:36

Pitar6785 je napisao/la:Mislim da se ovde netrebamo vrijedat, a da trebamo imat svoj stav i nacin razmisljanja brez nametanja tudeg treba.

Ako Husref osvoi DUPLU krunu ove godine, ja mislim da ce to bit krune i rekordi koje niko nikad nece moci stic.

Sto omladina sto jeftin igracki kadar sto istjeran adukor sto broj golova dati i sto broj golova primljeni, sto je silovo seljkana ko dosad niko sto je amawu vratio za onaj poraz na kosevu.Ovaj 3 kruzni sistem je naj tezi i zamene naj prihvatljivi ako mora ucestovat 12 ekipa jos bolje bi bilo to stesat na 10 i onda cetvirokruzni.

Amaw jeste osvoio duplu a svi znamo da je mutio podplacivo a i tad je bilo 16-18 klubova i dvojruzni sistem.

Ponavljam imamo naj jeftiniju EKIPU od svih ekipa koje su na prva 4 mjesta.

Samo cu reci da je kodro ispo iz kupa u 1/4 finalu i da je doveo titulu u pitanje i 5 kola prije kraja takode dobio otkaz a imao je bar 3x skuplju ekipu. A dosta ljudi ovde pise kud on nije ostao a husref 59 puta bolji poso radi i neki kazu otiso u zvezdu radi stana, zasta je otiso skoro pelak dzemo susic predrag pasic

Mozda ima nesto kao igrac sto je napravio na stetu kluba (normalno to se ne oprasta) al posle rata kao trener posebno ako uzme duplu neznam sta bi mu ko mogo zamjerit atalanta ok 8:0 sta je tu je al isto tako husref je jedini trener u bih koje je sa bh timom odigro nerjeseno protiv neke ekipe petice
Sorry na upadu al ovo boldirano ti ne stoji. Imate najjacu ekipu, zasluzeno ste tu gdje jeste, poslozilo vam se, fini igrate, imate širinu i dobru atmosferu. Al da imate najjeftiniju ekipu nije istina. Pozdrav
It's better when it's live

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 apr 2019, 09:36

VenamaHrabrih je napisao/la:

Bez zelje da drzim predavanje, a i molim te da to tako ne shvatiš, legenda ne moze biti ziva? Zasto? Jednostavno zato sto mu je preostalo dovoljno zivota da moze napraviti neko sranye, svjesno ili nesvjesno, te se dovesti u situaciju da ga svi pljuju i odriču, od porodice, kluba, navijača itd. Zato se čeka da neka osoba umre, prođe par godina, i onda se o njegovom liku i djelu pricaju price, oslikavaju motivi u kojem svako doda neki svoj detalj, a nema nikoga ko bi oprvgao priču. Tako se oko preminule osobe stvara oreol legende. Evo ti jedan primjer: Zasto Vatikan nece da prizna Međugorje? Misliš da je njima bitno ko se i šta tamo ukazalo? Ne, lave moj. Vatikanu je bitno da "vidjelice" umru kako niko ne bi mogao opovrgnuti ono sto je rekao, zbog ovih ili onih razloga. Zamisli, Vatikan proglasi tacnim ukazanja, a jedna od "vidjelica" kaze; e jbg, ja se zayebavo... Nisam nista vidio. E sad to prebaci na "zive legende".
A sta to Husrefa cini legendom? Bio je najbolji strijelac i donio je titulu Sarajevu, ali to ne bi mogao bez Pasica, Kapetanovica, Vukicevica, Jakovljevica... Presao je u CZ i tako se doveo u poziciju da svom bivsem klubu (koji ga proglasava legendom) zabije par golova i zagorca mu zivot. Poslije je otisao u Harts, ili gdje vec... Kakav je njegov ratni angazman? Nakon rata je dosao u FKS, donio titulu kao trener, izbaci favorizovani Genk, igrao sa Atalantom nerijeseno, donio i donijet ce mnoge radosti klubu, ali isto tako, izbacio voljeni klub iz kupa BiH, napisao najcrnje rezultatske stranice u istoriji kluba, krivicu za poraze svaljuje na akademce, Bekic ima status polarnog medvjeda... Mislim, uz duzno postovanje, da to nije za statusa legende.
Sta pricas Boga ti...Kako legenda ne može biti živa,pa Pele je živ,Alex Ferguson je živ,Maradona je živ...
Ti si pomijesao religiju i sport,nasao porediti Medjugorje sa fudbalerima...
E svasta cu procitati na ovoj temi...Morto banuj me odmah pliz... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 13 apr 2019, 09:39

Dalić sa Hrvatskom reprezentacijom osvoji drugo mjesto na svijetskom prvenstvu, uradio je ono što niko nikad nije i nikad neće više uradit na ovim prostorima. Slavlje, idoli nacije, senzacije, cijela država i svijet se divi tom uspjehu i onima koji su učestvovali u tom rezultatu.

Par mjeseci kasnije, Hrvatska reprez. na čelu sa tim istim Dalićem jedva pobjedi Azerbejdžan kući, par dana nakon toga poraz od Mađarske.
Pogodite šta se desilo? Kritike i prozivke, sve drugo od prije par mjeseci se zaboravilo.

Svugdje je tako, a i kod nas, Husref nek osvoji ligu prvaka ovo ljeto, pa kiksa protiv Krupe par mjeseci kasnije, bit će kritike, prozivke i tjeranje.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 apr 2019, 09:41

Hadzija otjeraj Husrefa!!! Ko je on da govori igracima Radnika da se ne valjaju po terenu?!
Hadzija otjeraj forumase!!! Ko smo mi da komentarisemo a nemamo jos 57 godina?! Sramota...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 apr 2019, 09:44

belosevic28 je napisao/la:Hadzija otjeraj Husrefa!!! Ko je on da govori igracima Radnika da se ne valjaju po terenu?!
Hadzija otjeraj forumase!!! Ko smo mi da komentarisemo a nemamo jos 57 godina?! Sramota...
Znaci Hus mora izvrsiti samoubistvo da bi bio legenda...Jos samo to da ispuni i onda ga možemo legendirati... :rol: :rol: :rol:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 apr 2019, 09:48

Vanja8 je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Hadzija otjeraj Husrefa!!! Ko je on da govori igracima Radnika da se ne valjaju po terenu?!
Znaci Hus mora izvrsiti samoubistvo da bi bio legenda...Jos samo to da ispuni i onda ga možemo legendirati... :rol: :rol: :rol:
Upravo. A ja i drug @nobel se samobanovati na jedno 30tak godina.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 13 apr 2019, 09:49

Zar se moze neko raspravljati sa ljudima koji tvrde da legenda ne moze biti ziva i poetama nekim. Hahahahaha. Jes' im vatra.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 apr 2019, 09:51

sarajevo46 je napisao/la:Zar se moze neko raspravljati sa ljudima koji tvrde da legenda ne moze biti ziva i poetama nekim. Hahahahaha. Jes' im vatra.
Nadam se da ti je to 46' godiste. U suprotnom napusti PDF :arrow:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 apr 2019, 09:52

belosevic28 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Upravo. A ja i drug @nobel se samobanovati na jedno 30tak godina.
Ja tražio od Morta da me odmah banuje,zaboravio da mogu sam,pitaj g Nobela mogu li sa vama ovih 30-tak godina... :kafa: :kafa: :kafa:

TheNorthFace
Kontakt:

Post Postao/la TheNorthFace » 13 apr 2019, 10:02

spasi saraj'vo i ubij se, musemicu husrefe :lol:
1946

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 apr 2019, 10:08

NISTE VI NORMALNI MAJKE MI!!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 apr 2019, 10:08

Ovaj @Venama Hrabrih,na nivou @Dokoljenka sa Vasine teme... :rol: :rol: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.